*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH Κύριε Παππά, θα πιάνουν Περιφερειακά κανάλια οι...Ορεινοί της μειονότητας;

02 Δεκεμβρίου
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κύριε Παππά ο μειονοτικοί πληθυσμοί των Ορεινών Περιοχών της Θράκης, θα πιάνουν Digea; Θα βλέπουν δηλαδή και Περιφερειακά Κανάλια;
…………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Την απόφαση για την επιδοτούμενη δορυφορική πρόσβαση των μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εξέδωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής.
Η επιδότηση έως την λήξη του προγράμματος που ορίζεται ο Ιούνιος του 2017 ανέρχεται σε 124 ευρώ, ενώ είναι άγνωστο αν με τα πιάτα αυτά θα βλέπει πλην των Εθνικών καναλιών και  τα Περιφερειακά κανάλια! Αλήθεια στο ερώτημα αυτό, ποιος μπορεί να μας απαντήσει;
….
*Πάντως για να πάρει κανείς την επιδότηση, υπάρχει και μπόλικη γραφειοκρατία στη όλη ιστορία.
Για παράδειγμα ο ενδιαφερόμενος μειονοτικός πολίτης προσκομίζει στο κατάστημα του αρμόδιου Φορέα της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος κτλ.) της Θράκης, του οποίου είναι δημότης, τα ακόλουθα έγγραφα:
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατήριο. β) Πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτροδότησης της κατοικίας του. Εκκαθαριστικό Σημείωμα της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) του τελευταίου οικονομικού έτους.
-Χαρτούρα μπόλικη δηλαδή!
……
*Από κει και μετά, οπ αρμόδιος Φορέας Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ελέγχει τα ατομικά στοιχεία του ενδιαφερομένου και μέσω των προσκομιζόμενων εγγράφων και των καταχωρημένων στο οικείο δημοτολόγιο στοιχείων, διαπιστώνεται η συνδρομή ή μη στο πρόσωπό του των προϋποθέσεων .
……
*Η εγκατάσταση του προβλεπόμενου εξοπλισμού (δορυφορική κεραία - «πιάτο», δορυφορικός αποκω-δικοποιητής, κάρτα, καλωδίωση, βάση στήριξης κ.α.) θα πραγματοποιείται μόνο στη διεύθυνση της κύριας κατοικίας του δικαιούχου πολίτη, όπως αυτή προσδιορίζεται και εξατομικεύεται με τον αριθμό της παροχής ηλεκτροδότησής της
-Επαναλαμβάνω. Με τον εξοπλισμό αυτό, θα βλέπει η μειονότητα και Περιφερειακά κανάλια (Digea); Τα οποία βεβαίως δεν φαίνονται με… πιάτα!
……….
Ημερίδα της ΕΜΔΥΔΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σήμερα στην Κομοτηνή
Από την ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
«Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 9.30 π.μ.
στην αίθουσα αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Θράκης (Παρνασσού 6- Κομοτηνή)
θα πραγματοποιηθεί ημερίδα της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης με θέμα την
εφαρμογή του ν.4412/2016 « Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών και
Υπηρεσιών».
….
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Αμετάβλητα σε σχέση με το 2016 ανά κατηγορία οχήματος έμειναν τα τέλη κυκλοφορίας 2017 όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:
«Σχετικά με αναφορές στα ΜΜΕ μετά την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2017 διευκρινίζουμε τα εξής:
Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 έμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το 2016 ανά κατηγορία οχήματος. Ωστόσο για ένα σχετικά μικρό αριθμό οχημάτων υπήρξε κατάταξη σε άλλη κατηγορία τελών λόγω της υποχρέωσης της χώρας για συμμόρφωση με συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (άρθρο 46 ν. 4410/2016). Πρόκειται για οχήματα που εισήχθησαν στη χώρα ως μεταχειρισμένα και πλέον τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης καθώς και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η ανακατάταξη αφορά περίπου 133.000 οχήματα από σύνολο άνω των 5.500.000. Από αυτά για τα 41.978 υπήρξε μείωση των τελών κυκλοφορίας, για τα 60.234 δεν υπήρξε μεταβολή και για τα 31.854 υπήρξε αύξηση».
….
Ευρ. Στυλιανίδης:
Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα στη «νεο-οθωμανική αλαζονεία» του Ερντογάν!
Την ανάγκη να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα στο θέμα της Θράκης και να απαντήσει η Ελλάδα με πρακτικούς τρόπους στην «επιπόλαια νεο-οθωμανική αλαζονεία» του Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώ αναφέρθηκε και  στην περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης και σημείωσε ότι ορθώς έκανε αυτή την επίσκεψη, αλλά παρατήρησε πως δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στα βασικά αιτήματα.
………
Έναρξη διαδικασίας υποδείξεων για το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών
Ξεκινάνε την Παρασκευή 2-12-2016, οι υποδείξεις των ανέργων 18-24 ετών που πληρούν τις προϋποθέσεις του «Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 10.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ».
Οι υποδείξεις θα γίνονται με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες των ανέργων σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης των ασκούμενων για απόκτηση  εργασιακής εμπειρίας  ή/και σύμφωνα με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ). Οι πίνακες των ανέργων και οι αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι αναρτημένες στο site του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγκρίθηκαν από τις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ καλούνται να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δέχονται τους υποδειχθέντες ανέργους.
Η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων περιγράφονται στον «Οδηγό Εφαρμογής των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» που είναι αναρτημένος στο site του ΟΑΕΔ.
………
(ΕΜΠΟΡΟΙ)
Πραγματοποιήθηκε Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2016
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Χατζημιχαήλ με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Φραντζή παραβρέθηκαν στην παρουσίαση και συμμετείχαν στις εργασίες της "Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2016" της ΕΣΕΕ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στο περιθώριο των ολοήμερων εργασιών, πραγματοποιήθηκε, με την βοήθεια του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη, γνωριμία και συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή της EuroCommerce κ. Christian Verschueren.
Παράλληλα υπήρξαν επαφές τόσο με Μέλη της Κυβέρνησης όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς και με το σύνολο των Στελεχών των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της Θράκης, θα παραβρεθούν στην σύσκεψη-διαβούλευση των Ελλήνων Επιχειρηματιών με τα στελέχη του ΟΟΣΑ ενόψει της κατάρτισης της νέας εργαλειοθήκης που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 16:30 σήμερα 01 Δεκεμβρίου 2016.
………..
Συνελήφθη 57χρονος στη Δράμα με 665 πακέτα λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη την Τετάρτη (30-11-2016) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού  τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 57χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 665 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »