*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH 5.000 ευρώ και πάλι για δέντρο και μετά για….καυσόξυλα!

03 Δεκεμβρίου
Στις 8 Δεκεμβρίου θ’ ανάψει ο Δήμαρχος Ξάνθης το φετινό φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στοίχησε...5.000 ευρώ! Τόσα πολλά λεφτά έχει ο Δήμος κύριε Λύρατζη και κύριε Δημαρχόπουλο για να μην αγοράζετε ένα τεχνητό δέντρο όπου σε άλλους Δήμους;
…………..
Άκουσον! Άκουσον!

*Εννοείται ότι στο θέμα των σκουπιδιών είμαστε στο πλευρό των Δημάρχων της Ξάνθης και του ΣΔΑΝ στην αντιπαράθεσή τους με τον Μέτιο…
Όπως και εννοείται ότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης είναι υπέρ της κατάργησης του ΣΔΑΝ Ξάνθης και στήριξαν την εισήγηση Λαμπάκη-Μέτιου!
-Θα υπάρχει περίπτωση να είμαστε με τους…ΑΛΛΟΥΣ! Κύριε Μπούτο, κύριε Αμοιρίδη, κυρία Κυριακή Αλατζά, κύριε Μπιρόλ, κύριε Ζαγναφέρη;
…….
*Και κοντά σ’ όλα τα άλλα, δημιουργείται στη Θράκη σύμφωνα με το email που μας ήρθε και ο 1ος Σύλλογος Ξιφασκίας Θράκης.
Μάλιστα οι ιδρυτές δίνουν 6951913429, 6989440430 & 6982064269
……
*Στο διάστημα 20 – 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες.
….
Συγκεκριμένα οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν ως εξής:
1. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.
2. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο, στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
3. Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
4. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις 29 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη
…………..
O σκύλος εντόπισε την κάνναβη. Σύλληψη 44χρονου σε χωριό της Ξάνθης
Το πρωί της Πέμπτης σε χωριό της Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν ένα 44χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του καθώς και στην κατοχή του, εντόπισαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 111,3 γραμμαρίων, ένα  πιστόλι κρότου και 1 γεμιστήρα.
…………….
ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ: Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 3» ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!
Απίστευτο κι όμως αληθινό…Η «Ελλήνων Συνέλευσις Ξάνθης 3» του Αρτέμη Σώρρας δημιουργεί στη Ξάνθη και τρίτο γραφείο, όπως αποκάλυψε η Ελένη Κίτσου.
Ιδού και τι ακριβώς ανέφερε η στενή συνεργάτης του Αρτέμη στη Ξάνθη:
«ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΔΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ..».
-Κυρία Κίτσου θα μας πείτε τουλάχιστον διεύθυνση, τηλέφωνο και ιδρυτές της Ελλήνων Συνέλευσης Ξάνθης 3 να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας;
…………
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΣΟΚ: 16% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ
Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου όπως και η διαφορά Μητσοτάκη-Τσίπρα σε δημοφιλία και καταληλλότητα για Πρωθυπουργία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 32%, ακριβώς το διπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16%.
Τα στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στις 7 Νοεμβρίου, η ΝΔ συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.
Ακολουθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).
……………….
Ξεκίνησε από την Παρασκευή 2/12 το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης ενόψει των εορτών!
Στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών τέθηκε από χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, ενώ τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι την 1 Ιανουαρίου 2017.
Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν καθημερινά από τις 17.00 το απόγευμα μια σύντομη περιήγηση σε σημεία της πόλης, με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας. Τις αργίες και τις Κυριακές η ώρα αναχώρησης είναι 10.00 το πρωί και το απόγευμα από τις 17.00.
Η διαδρομή παρέχεται δωρεάν, ο μέγιστος αριθμός επιβατών είναι τα 36 άτομα, ενώ τα ανήλικα παιδιά κάτω των 14 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες.
……………
«ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»
O Πλεύρης πήρε εξιτήριο: Εύχομαι σε όλους αυτούς που ευχήθηκαν τον θάνατό μου, να έχουν πάντα υγεία!
Εμφανώς συγκινημένος αλλά και ταλαιπωρήμενος ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης πήρε εξιτήριο μετά την πολύημερη νοσηλεία του.
«Στα 39 μου χρόνια βρέθηκα στη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής μου. Με τη βοήθεια του Θεού αλλά τον αγώνα που έγινε στο Ιατρικό Κέντρο με όλους τους θεράποντες ιατρούς, είμαι πλέον στην κατάσταση του τελικού σταδιού της ανάρρωσης» δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και ευχαρίστησε την σύζυγό του και την οικογένειά του, καθώς και τον ανώνυμο κόσμο, όπως είπε, που παρακολούθησε την περιπέτεια της υγείας του.
«Εύχομαι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να έχουν υγεία. Ακόμη και σε αυτούς τους λίγους που ευχήθηκαν τον θάνατό μου, εύχομαι να έχουν πάντα υγεία. Κανένας δεν αξίζει να βρεθεί σε αυτή τη θέση» τόνισε συγκινημένος.
«Έχω ένα επόμενο στάδιο, που είναι η νοσηλεία στο σπίτι μου για κάποιες εβδομάδες. Ευχαριστώ το Θεό που αυτή τη στιγμή έχω τη δεύτερη ευκαιρία να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και ζήτησε με αφορμή τη δική του περιπέτεια, να εξεταστεί το θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
…………
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΘ
Αναφορικά με την έγκριση επικαιροποίησης  περιφερειακού σχεδίου αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στο περιφερειακό συμβούλιο της Κομοτηνής την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, η Ελληνική Αυγή για την  Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη δηλώνει ότι καταψήφισε και δεν συμμερίζεται τέτοιου είδους πολιτικές λογικές.
Σχηματικά η Ελληνική Αυγή προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο έχει ως άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων , την ενθάρρυνση κοινωνικής συμμετοχής, την αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού και την διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η Ελληνική Αυγή είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε ανάμιξη ιδιωτών στην διαχείριση των απορριμμάτων και προτείνει:
1) Καμία επιχειρηματική αξιοποίηση , ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων.
2) Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης  στερεών αποβλήτων με κοινωνικό χαρακτήρα.
Κάθε συζήτηση για την αξιοποίηση των απορριμμάτων  πρέπει να υπηρετεί το τρίπτυχο.
1) Δημόσιο συμφέρον  και δημόσια υγεία.
2) Ανακύκλωση στην πηγή , όποιος ρυπαίνει πληρώνει, όποιος συμμετέχει ανταμείβεται.
3) Πάνω απ’ όλα η δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων .

Σύνθημά μας  τα σκουπίδια είναι χρυσός και δεν χαρίζουμε σε κανένα ιδιώτη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »