*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Δεκεμβρίου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΔΑΝ ΞΑΝΘΗΣ! Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης!

02 Δεκεμβρίου
Ενωμένοι οι Δήμαρχοι Ξάνθης, καταπέλτης ο Θωμάς Μίχογλου, δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση των Δημάρχων επιμένει ο Δημαρχόπουλος

*Λαμπάκης &Μέτιος θέλουν να… καταργήσουν τον ΣΔΑΝ! Γιατί Μιχάλης Αμοιρίδης, Κυριακή Αλατζά, Ιντζέ Μεμέτ και Γιάννης Μπούτος ψήφισαν υπέρ της γραμμής Μέτιου-Λαμπάκη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον Σύνδεσμο Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης! Κύριε Μέτιο, κύριε Λαμπάκη, κύριοι Δήμαρχοι Δράμας και Κομοτηνής, κύριοι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης και λοιπών Νομών!
Αυτή είναι σε πρώτη φάση η αντίδραση της κοινωνίας και του Ξανθιώτικου λαού που δεν μπορεί να μην εκφράσει την οργή της, για την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα…Μια απόφαση που στην ουσία οδηγεί σε λουκέτο τον ΣΔΑΝ Ξάνθης!!! Γεγονός που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο Περιφερειακό συμβούλιο αλλά αντιμετωπίστηκε δυστυχώς με εμπάθεια και εχθρότητα, ενώ δεν τον στήριξαν ούτε καν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης. Πλην βεβαίως των δυο Περιφερειακών συμβούλων Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και Χουσειν Ουστά που εκλέχτηκε με την Περιφερειακή Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ
Με σκληρές δηλώσεις χθες στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου πήρε θέση στο θέμα που προέκυψε, τασσόμενος ανοιχτά με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον ΣΔΑΝ Ξάνθης, αλλά και αποκαλύπτοντας ότι οι δήμαρχοι μέτοχοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα καταθέσουν προσφυγή στο άρθρο 152 της Αποκεντρωμένης, κατά της απόφασης του Περιφερειακού συμβουλίου.
Είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Τοπείρου:
«Ο σύνδεσμος έχει δίκιο για τον εξής λόγο: Εμείς είμαστε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, όπως είναι όλοι οι Δήμοι και όλες οι Περιφέρειες. Είμαστε νομικό πρόσωπο. Δεν μπορούν να το καταργήσουν αυτό. Δεν μπορούμε λογικά να μπούμε στην ομπρέλα της ΔΙΑΜΑΘ η οποία είναι γενικού χαρακτήρα. Εμείς σας ενημερώνω ότι έχουμε συμβούλιο την Δευτέρα στις 9 το πρωί με μοναδικό θέμα «εξουσιοδότηση του νομικού συμβούλου του Συνδέσμου να υποβάλλει ειδική προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου».
Εμείς τους ενημερώσαμε όλους τους Περιφερειακούς συμβούλους Ξάνθης προτού πάμε στην αίθουσα. Ο κύριος Δημαρχόπουλος βασικά που είναι Πρόεδρος, τους ενημέρωσε ότι πρέπει να περάσει, αλλά πρέπει να καταγραφεί η παράγραφος που λέει ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων.
Παρ’ όλα αυτά, δυο τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι, και συγκεκριμένα ο κ.Αμοιρίδης η κ.Αλατζά και ο κ.Μπιρόλ ήτανε υπέρ της πρότασης αλλά η πρόταση του Προέδρου είναι ότι πρέπει να περάσει σαν ΔΙΑΜΑΘ. Και τελικά ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κυρίου Μέτιου και του κυρίου Λαμπάκη. Προφανώς κάποιοι θα θέλουν να γίνουν αντιπεριφερειάρχες… Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Η Ξάνθη δεν τους ψηφίζει; Κι εμείς απαντάμε στον κύριο Λαμπάκη ότι, «Δεν μπορεί σε μια μέρα να καταργηθεί ο Σύνδεσμος»!!!
ΒΑΡΙΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ ΓΙΑ Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ ΚΑΙ ΙΝΤΖΕ ΜΕΜΕΤ ΜΠΙΡΟΛ! ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝΕ!
Στις παρατηρήσεις της εισήγησης του κ. Καλούδη στάθηκε ο επικεφαλής της παράταξης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτης Καραλίδης, εγείροντας επιπλέον ερωτήματα όσο αφορά τη διαφωνία της ύπαρξης δύο διαχειριστικών φορέων από την πλευρά των δημάρχων, ενώ εξέφρασε την άποψη πως τα χρονοδιαγράμματα είναι στενά και δεν πρόκειται να τα επιτύχουν.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κοινωνίας Συμμαχίας κύριος Φώτης Καραλίδης:
«Εμείς σαν παράταξη ψηφίσαμε λευκό, ο κ.Δαμιανίδης είναι ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος δεν ανήκει στην παράταξη μας υπερψήφισε τον σχεδιασμό!
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Ξάνθης που ζήτησαν να μπει υποσημείωση, να υπάρξει ο σύνδεσμος απορριμμάτων της Ξάνθης νομίζω ότι εκ του περισσού και εκείνο με κροκοδείλια δάκρυα, το έβαλαν αυτό ξέροντας πολύ καλά ότι ή θα ψηφίσουν την εισήγηση ή θα την καταψηφίσουν.
Ήταν συγκεκριμένο όπου στην εισήγηση σελ.4 υπήρχε κάτι πολύ συγκεκριμένο ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποτελεί μία ενιαία διαχειριστική ενότητα με δύο γεωγραφικούς τομείς Ανατολικό και Δυτικό άρα λοιπόν δεν υπήρχε δεύτερος φορέας Διαχείρισης που είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων άρα λοιπόν ή υπερψηφίζεις ή καταψηφίζεις την εισήγηση.
 Επομένως εκ του περισσού ήθελαν να βάλουν υποσημείωση διότι δεν μπορούσε, διότι διαδικαστικά έπρεπε στην αρχή του θέματος να κατατεθεί η διαφωνία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και των υπόλοιπων Δημάρχων της Ξάνθης σε αντίθεση με την διαφωνία τους απέναντι στο σύνολο των Δημάρχων της ΠΕΔ όπου ο κ.Ευάγγελος Λαμπάκης είπε ότι εμείς οι Δήμαρχοι έχουμε ομόφωνη δέσμη. Τον διέψευσε βέβαια ο κ.Δημαρχόπουλος καταθέτοντας ότι η Ξάνθη ναι μεν θέλει την διαχείριση αλλά θέλει να διατηρηθεί ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων της Ξάνθης. Επομένως αυτοί που θελήσανε να βάλουν την όποια υποσημείωση να γραφτεί στα πρακτικά νομίζω ότι έπρεπε διαδικαστικά να το θέσουν στην αρχή και όχι εν ώρα ψηφοφορίας! Άρα λοιπόν θεωρώ ότι το έκαναν (σ.σ. Οι κύριοι Αμοιρίδης, Μπιρόλ, Κυριακή Αλατζά), εκ του πονηρού για να μην υπάρχει διέξοδος. Είναι πολύ απλό όταν ήρθε η διαφωνία από τον Δήμαρχο της Ξάνθης έπρεπε να τεθεί απο πλευράς των ενδιαφερομένων αυτών των τριών συμβούλων που είπα και να πουν «Κύριε Πρόεδρε εδώ έχουμε ένα διαδικαστικό θέμα και πρέπει το σώμα να επιλέξει!!!» Αλλά δεν το έκαναν!
Ο Καραλίδης για όλους αυτούς τους λόγους σαν παράταξη, δεν στήριξε αυτό το σχέδιο διότι έχει πολλά κενά. Εάν το σχέδιο δεν πάρει τις διασφαλίσεις που πρέπει  και δεν πάρει όλους τους περιοριστικούς παράγοντες υπόψιν σημαίνει εκ των προτέρων ότι είναι ένα σχέδιο το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα αποτύχει. Εμείς βεβιασμένες ενέργειες δεν υιοθετούμαι γι αυτό λοιπόν σαν παράταξη το καταψηφίσαμε».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »