03 Δεκεμβρίου

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Αυξάνονται οι Τούρκοι που αγοράζουν σπίτια στη Θράκη μετά το πραξικόπημα!

03 Δεκεμβρίου
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche, να τα βλέπουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας!

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα γράφουν και τα λένε οι Ευρωπαίοι! Την ώρα δηλαδή που οι κάποιοι μειονοτικοί στην περιοχή μας δυστυχώς πισώπλατα να συκοφαντούν τη χώρα μας και να μη σέβονται τίποτα στη χώρα που αν δεν την θεωρούν πατρίδα, τουλάχιστον τους φιλοξενεί και ποτέ μα ποτέ δεν τους ενόχλησε… Αυξάνονται οι Τούρκοι που αγοράζουν σπίτια στη Θράκη μετά το πραξικόπημα προκειμένου να ζήσουν σαν Ευρωπαίοι, χωρίς τον φόβο και τον τρόμο του παρανοϊκού δικτάτορα της Τουρκίας που έχει μετατρέψει την γειτονική χώρα σε μια τεράστια φυλακή!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΤΗΣ Suddeutsche!
Ιδού λοιπόν τι αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche, να φυσικά να τα βλέπουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στη Ελλάδα της δημοκρατίας και της Ελευθερίας, ισότιμοι και ισόνομοι ως Έλληνες πολίτες.
Το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία φαίνεται μεταξύ άλλων να κεντρίζει το ενδιαφέρον Τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα.
Αυτό σημειώνει τουλάχιστον η Suddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, παραθέτοντας επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου. 
«Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα του Μονάχου για να σχολιάσει: «Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έφερε απροσδόκητη πελατεία στους Έλληνες εμπόρους ακινήτων. Όταν ένα σπίτι ή διαμέρισμα στην Ελλάδα αλλάζει ιδιοκτήτη, ο αγοραστής φαίνεται ότι κατάγεται όλο και πιο συχνά από την Τουρκία». Όπως ομολογεί η συντάκτρια του άρθρου, «δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί, ωστόσο έμποροι ακινήτων επιβεβαιώνουν το φαινόμενο. ‘Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μαζική αύξηση των Τούρκων αγοραστών', λέει ο Βασίλης Αξαρλής, ιδιοκτήτης της αθηναϊκής εταιρείας Ellika Real Estate.
‘Κυρίως μετά το πραξικόπημα άτομα από τη μεσαία τάξη της Τουρκίας άρχισαν να σκέφτονται την περίπτωση ενός ακινήτου στην Ευρώπη'. Ο Αξαρλής κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 1000%», σημειώνει η SZ.
Όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, ο Βασίλης Αξαρλής και οι συνάδελφοί του λένε ότι πολλοί Τούρκοι αγοραστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και διανοούμενοι και ζουν κατά κύριο λόγο σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Άγκυρα, όπου είναι περισσότερο διαδεδομένη η ευρωπαϊκή κουλτούρα.
«'Ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη', λέει ο Αξαρλής. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα ότι όποιος αγοράζει στην Ελλάδα ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, μπορεί να λάβει άδεια παραμονής στη χώρα. Αυτή ισχύει για πέντε χρόνια και μπορεί, εφόσον δεν πωληθεί το ακίνητο, να ανανεώνεται χωρίς περιορισμό». Η SZ επισημαίνει ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2013 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την προσέλκυση επενδυτών.
Η συντάκτρια του άρθρου κλείνει σχολιάζοντας ότι «παρά τα όσα λέγονται για την εχθρότητα ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί το εξής: ότι πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα απλά υπέροχη. Άλλωστε ο αριθμός των Τούρκων που κάνουν διακοπές στις ελληνικές παραλίες πολλαπλασιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »