*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Δεκεμβρίου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ξάνθη-Καλλονή 3-1 και η πρόκριση στον Εύοσμο!

01 Δεκεμβρίου

ΠΡΩΤΗ νίκη στα Πηγάδια για την φετινή περίοδο πέτυχε η Ξάνθη έστω και αν επρόκειτο για αγώνα …κυπέλλου. Με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της, η Ξάνθη έκανε κυριολεκτικά περίπατο απέναντι στην Καλλονή το μεσημέρι της Τετάρτης, πετυχαίνοντας μάλιστα τρία τέρματα! Το αρνητικό του αγώνα. Οι λίγοι φίλαθαθλοι…
Μετρήσαμε περίπου 80-90 φιλάθλους όλο κι όλο, αλλά και η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν…
                                    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Έκανε το καθήκον της και περιμένει να πάει στον Εύοσμο για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. Ο λόγος για την Ξάνθη με τους ακρίτες συνεχίζοντας τις καλές τελευταίες τους εμφανίσεις να επικρατούν στα Πηγάδια της Καλλονής με 3-1 και πλέον να περιμένουν την αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο ματς αυτό η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα μπορεί να συνεχίσει ακόμα και με ισοπαλία, από την στιγμή που σήμερα νίκησε του νησιώτες με δύο γκολ διαφορά. 
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα του αγώνα και ειδικά στο πρώτο μέρος εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν έχασαν ευκαιρίες και για περισσότερα. Η αρχή έγινε μόλις στο 3' όταν ο Ράνος με προβολή μετά από σέντρα του Νιέτο έκανε το 1-0. Η πίεση της Ξάνθης συνεχίστηκε και αφού πρώτα χάθηκαν ευκαιρίες με Λισγάρα και Ορφανίδη, ήρθε το 2-0 με τον Λάζιτς που εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Μανιάτη σε κεφαλιά του Λισγάρα. Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ενώ οι νησιώτες στο διάστημα αυτό το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν ένα μακρινό σουτ με τον Μπουρντουζάν το οποίο μπλόκαρε με άνεση ο Ζαρόπουλος.
Κατέβασε ρυθμό στο δεύτερο
Στην επανάληψη οι ακρίτες μπήκαν ακόμα πιο δυνατά, κατάφεραν να κάνουν το 3-0 μόλις στο 47' με τον Νιέτο και μετά κατέβασαν ρυθμό, θέλοντας να κρατήσουν δυνάμεις για το ματς του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Με τους γηπεδούχους να μην πιέζουν βρήκαν την ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι να μειώσου με γκολ που πέτυχε ο Φράγκος στο 71'. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ (3-1), με την Ξάνθη πλέον να θέλει νίκη ή και ισοπαλία κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο για να προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου 8): Ζαρόπουλος 7, Παπαγεωργίου 4 (80' Τριάδης), Μπαξεβανίδης 5, Ντε Λούκας 5, Λουσέρο 5 (64' Σβάρνας 4), Ράνος 6, Φλίσκας 6, Λάζιτς 6 (59' Λ. Ορφανίδης 5), Νιέτο 6, Oρφανίδης Π. 6, Λισγάρας 7.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ. Βαζάκας 4): Μανιάτης 4, Ζουλιώτης 5, Αποστόλου 4 (50' Λίταινας 4), Τζελίδης 4, Ντάλλας 3 (80' Γιουκαρής), Μπουρντουζάν 5, Φράγκος 4, Λαμπράκης 5, Γιώργου 4 (69' Σάββα), Ποζατζίδης 4, Ρεπέτσας 5.
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών). 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »