*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις και τα σχόλια της επικαιρότητας με άλλο...μάτι!

08 Νοεμβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!

ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Αυτό το «Κάτω τα χέρια από τη μειονότητα», πράγματι θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η ΚΕΕΡΦΑ που επακριβώς απευθύνεται..!
Στην Κυβέρνηση; Αποκλείεται, διότι στο πλευρό τους είδα τον κύριο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και όχι μόνο..
Στο Τουρκικό Προξενείο και στον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κύριε Μετέ; Και πάλι αποκλείεται… διότι και αυτούς τους εκφράζει ο Χουσεϊν, συν οι διπλανοί του!
Στην Χρυσή Αυγή; Στους ΑΝΕΛ; Στα λοιπά κόμματα; Σε ποιους επακριβώς;
……
*Κι επειδή κι αυτός ο «μύθος» για τα επεισόδια έχει πολλά «ποδάρια», δηλαδή ότι η πορεία ήταν ειρηνική και τα επεισόδια έγιναν μετά από αυτήν, μόνο που σε αυτά δεν συμμετείχαν μόνο μεταφερόμενοι αντιεξουσιαστές από Θεσσαλονίκη - Αθήνα αλλά και εγχώριοι…! Γεγονός που ομολογεί και το ενταύθα φιλικό τους μέσον.
……
*Το απλοϊκό ερώτημα. Τι έκαναν λοιπόν οι ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου για να αποτρέψουν τα επεισόδια και τις φωτιές; Και αφού δεν μπόρεσαν να το αποτρέψουν… γιατί δεν καταδίκασαν άπαντες οι συμμετέχοντες τα επεισόδια, τις φωτιές και τις καταστροφές;
……
*Και στο φινάλε, η ΚΕΕΡΦΑ από την ώρα που δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά αντιφασιστική οργάνωση και κίνημα…
Από ποια επακριβώς μέλη αποτελείται και σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκουν; Από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Από μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή μήπως και… του DEB;
Διότι για πρώτη φορά είδαμε να γίνεται μνεία και στην ύπαρξη του… DEB ως κόμμα!
…..
*Και το τελικό ερώτημα. Τόσα επεισόδια, τόσα καμένα, τέτοιες καταστροφές… ούτε ένας ένοχος; Ούτε μια σύλληψη;
Όταν τα επεισόδια και οι φωτιές, έγιναν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών…;!
……………
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, θα βρεθεί στην Κομοτηνή στις 16 Νοεμβρίου στα πλαίσια εκδήλωσης της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος.
Αντίστοιχα ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα είναι στην Καβάλα στις 19 Νοεμβρίου και θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του e-kyklos.
Θα έχει ήδη προηγηθεί, στις 12 Νοεμβρίου, το Κάλεσμα Γραμματέων από την πρόεδρο στην Αθήνα για εκλογική ετοιμότητα.
…………………………
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 6! ΣΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ!
Πολύ καλά έκανε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης μετά το κράξιμο που τους κάναμε για την εκδήλωση-ΦΙΑΣΚΟ που οργάνωσαν το Σάββατο στο Ίδρυμα με θέμα,  «Πρόσωπα από την Ξάνθη: από τον μύθο στους νεώτερους χρόνους» και πήγε τον Τομεάρχη Πολιτισμού και βουλευτή κ.Γκιουλέκα στο Κανάλι 6…
1. Για μας ο συγκεκριμένος κύριος ευθύς εξ’ αρχής ήταν ανεπιθύμητος, γιατί αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του λαού ως βουλευτής, κάνει πολιτική μπουρζουαζίας αφ’ υψηλού κι ήρθε στη Ξάνθη να μας κάνει φροντιστήριο πολιτισμού…Ο ίδιος το χρειάζεται γιατί ονειρεύεται να τον κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργό Πολιτισμού, εμείς ως Ξανθιώτες όχι…
2. Αλλά ακόμη κι αν «ξεπερνούσαμε» τους εαυτούς μας και τον δεχόμασταν στα στούντιο του Xanthi channel, και πάλι δεν θα ήξερε που να κρυφτεί με τα καμώματά του! Η Ελληνική κοινωνία καίγεται, οι πολίτες δυστυχούν κι ο Γκιουλέκας με το ζεύγος Βώβου, τον Πατεράκη, τον Αντώνη Πασχάλη και τον Μάξιμο, ήρθαν να μας… εκπολιτίσουν για τα Αρχαία  Άβδηρα και τον Χατζιδάκι που εμείς ΦΕΡΑΜΕ στη Ξάνθη!
-Ευτυχώς πάντως που ο κ.Γκιουλέκας θυμήθηκε και τον Χριστόδουλο με τη διαφορά ότι Ξανθιώτης δεν είναι αυτός που γεννήθηκε εδώ ή έζησε από τα 3.5-5.5. χρόνια του… αλλά αυτός που μοιράστηκε τα ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΑ!
….
Μικρά μικρά
*Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το πρωί (Τρίτη 8 Νοεμβρίου) η Εκτελεστική Επιτροπή Αβδήρων με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την "Έγκριση μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού". 
….
*Μήπως τελικά μας κυβερνούν…»νούμερα» και ακόμη δεν το έχουμε αντιληφθεί;
Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία αποτέλεσε μία «μεταγραφή-έκπληξη» στο νέο υπουργικό συμβούλιο, μας εξέπληξε με... τις ικανότητές της
….
Το βίντεο που αλιεύσαμε κι εμείς από το διαδίκτυο και το οποίο έχει γίνει τις τελευταίες ώρες viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζει την νέα Υπουργού Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε μεθόδους θεραπείας από απόσταση! Η πρακτική περιλαμβάνει... καθάρισμα της ενέργειας και προβολή της στο μέρος που πάσχει!
-Πρόκειται, θάλεγε κανείς για το μεγαλείο του ανορθολογισμού και των αντιεπιστημονικών πρακτικών, στην Ελλάδα του παραλογισμού!
…….

Το ίντερνετ θυμίζει στον πρωθυπουργό ότι η Ισπανία έχει μόνο 13 υπουργούς
Με πληθυσμό 46 εκατομμύρια κατοίκους  η Ισπανία απέκτησε προ τριημέρου την νέα της κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από 13 συνολικά υπουργούς.
(Στο μέσον ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας)
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, θυμίζουν στον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων και της σοβαρής οικονομικής κρίσης έχει ένα υπουργικό συμβούλιο 49 υπουργών, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις για ολιγομελές σχήμα.
Η επόμενη διαφορά με την Ισπανία είναι ότι παρά το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι βρήκε τον τρόπο να υπουργοποιήσει 5 γυναίκες και να παραδώσει το υπουργείο Αμυνας στην Maria Dolores de Cospedal, την πρών γενική γραμματέα του Λαϊκού Κόμματος.
Ας σημειωθεί ότι υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παραμένει ο Λουίς Ντε Γκίντος.
….
Ρεκόρ: 3 υπουργοί Επικρατείας, 1 υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Μεγάλωσε ο αριθμός των υπουργών Επικρατείας που θα εγκατασταθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα, μετά το 00004000 ν ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής.
Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μόνο δύο υπουργούς Επικρατείας, και μάλιστα με εντελώς ξεχωριστές αρμοδιότητες, τους κκ. Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη, η νέα κυβέρνηση απέκτησε τρεις: Βερναρδάκης, Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος. Σε αυτούς προστίθεται και ένας τέταρτος, ο νέος υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, οι αρμοδιότητες του οποίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αν και ειπώθηκε ότι θα ασχολείται με την υλοποίηση του Μνημονίου, αφού είναι οικονομολόγος, ενώ ταυτόχρονα, όπως όλα δείχνουν, διατηρεί και τη θέση του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διεθνούς αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ανέλαβε τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου (ρόλο που είχε προηγουμένως ο Αλέκος Φλαμπουράρης) ενώ ο κ. Φλαμπουράρης ανέλαβε τα πρωτόγνωρα καθήκοντα «αρμόδιος της κυβέρνησης για την καθημερινότητα»!
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου και θα συνεχίσει το έργο της Ολγας Γεροβασίλη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ...πληθώρα υπουργών θα προκαλέσει χωροταξικό στρίμωγμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί μπορεί να άδειασε το γραφείο της κ. Γεροβασίλη στο δεύτερο υπόγειο του Μαξίμου, αλλά τώρα, ουσιαστικά, αναζητώνται γραφεία για πέντε υπουργούς, αφού και ο Νίκος Παππάς αναμένεται να κρατήσει το δικό του γραφείο στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Πηγή: www.iefimerida.gr/
….
ΚΕΕΡΦΑ: Μήνυμα προς φασίστες αλλά και…νομιμοποίηση του ακροδεξιού Τουρκικού κόμματος DEB!
Η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που έδωσαν βροντερό παρών στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στο άνοιγμα γραφείων ορμητηρίων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ξάνθη. Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, τους χίλιους περίπου αντιφασίστες εργαζόμενους, συνδικαλιστές, φοιτητές, νεολαία και μέλη της μειονότητας που ανάγκασαν το Λαγό και τη συμμορία του να παρακολουθούν από το μπαλκόνι των μικροσκοπικών γραφείων τους το τεράστιο σώμα της πορείας που δεν σταμάτησε να φωνάζει αντιφασιστικά συνθήματα.
Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία κατά τις 6 το απόγευμα -μετά από σύντομους χαιρετισμούς των εκπρόσωπων του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου και της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ- με σύνθημα “έξω οι φασίστες από την Ξάνθη”, ενώθηκε με το μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου -που έφτασε εκεί με προσυγκέντρωση στο πολυτεχνείο- και βάδισε στους δρόμους της πόλης για να καταλήξει και πάλι στην κεντρική πλατεία μετά από παρατεταμένη στάση κάτω από τα γραφεία των νεοναζί στην Ηρώων. Οι φοιτητές μπήκαν επικεφαλής και ακολούθησαν με πανό η Λαϊκή Αντίσταση, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το παρών έδωσαν επίσης αρκετοί εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τη νομαρχία, εργάτες της ΣΕΚΑΠ και της Ροδόπης, μέλη της ΠΕΝΕΝ, καθώς και στελέχη του DEB και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με το ξεκάθαρο μήνυμα πως οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στην Ξάνθη ούτε πουθενά, συνεχίζουμε ενωμένοι μαζί με όλο τον κόσμο που τους σιχαίνεται μέχρι να στείλουμε στη φυλακή για πάντα τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
……………
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ με μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, του DEB και μειονοτικούς από τη Ροδόπη στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »