*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

30 Νοεμβρίου
 ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Προς Γιάννη Αναστασιάδη Xanthi Runners Ενταύθα…
Καλά παιδιά… μην (μας) τους δείρετε κιόλας όσους έχουν διαφορετική άποψη από σας. Αφού μόνο στην κεντρική πλατεία μπορείτε να κάνετε τους ημιμαραθώνιους και μαραθώνιους, να προτείνουμε στον Δήμαρχο να σας την παραχωρήσει και με… εργολαβία!
-Sorry… Δεν ξέραμε ότι εκτός από το να τρέχετε, πάνω από όλα σας ενδιαφέρει και να σας… βλέπουμε!
Δεν θα το ξανακάνουμε…
……
*Κι άντε βρε Γιάννη οι άλλοι μαζί με τα «χλωρά» -τους πολίτες που  μπορείς να ρωτήσεις τους τροχονόμους τι σας «έσερναν»- σε είδα να κάνεις like και να συμφωνείς με όλους αυτούς που βρίζανε και τον «Μαχητή»…
-Αλήθεια, κατάλαβες τελικά τι ζήτησε ο κόσμος;
-Ή ένοιωσες τόσο μεγάλος και τρανός με το μικρόφωνο στο χέρι στη κεντρική πλατεία, οπότε και αντιλήφθηκες μόνο αυτά που σε «βολεύανε»;
……
*Ποιος είπε να μη γίνονται οι αγώνες σας; Ποιος ζήτησε να απαγορευτούνε ή οτιδήποτε άλλο;
-Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!
……
*Γιατί αφετηρία και λήξη των αγώνων να γίνεται στη κεντρική πλατεία με αποτέλεσμα για μισή Κυριακή αν αποκόβεται η πόλη!
Αυτό ζήτησαν εκατοντάδες πολίτες…! Να γίνεται με μια διαφορετική διαδρομή και χωρίς να παρεμποδίζει και τον ιστό της πόλης;
-Προς τι τόσο… κλάμα και (κυρίως) το τόσο και ακατάσχετο υβρεολόγιο;
-Αν αυτό ξέρεις κι αυτό μπορείς… άντε πάρε τη δόση σου και προετοιμάσου για την επόμενη φορά!
……..
O χορός των Τυπογράφων της πρώην ΣΕΒΑΘ
Στις 2 Δεκεμβρίου 2016,ολοι οι πρώην συνάδελφοι και εργαζόμενοι στο Τυπογραφείο ΣΕΒΑΘ, καλούνται μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες σας, στην δεύτερη συνάντηση μας, στην ταβέρνα του Αυγουστή στον Πετεινό Ξάνθης (ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΕΙΝΟΥ - ΜΕΖΕΔΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ), στις 20.30 μ.μ, με 13 ευρώ / άτομο, πλούσιο μενού, αναψυκτικά, ποτό ελεύθερα, και μουσική μέχρι το πρωί.
Πληροφορίες κιν.6932527896 - ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΣ Ι.
Ενημερώστε όλους, να μην λείψει κανείς.
….
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΑΓΚΟ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ
Προεκλογικό... ταγκό χορεύουν Τσίπρας και Μητσοτάκης. Ο πρώτος επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στην πόλη, ο δεύτερος ακολουθεί με επίσκεψη στην έναρξη του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παραστεί και βέβαια να μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αφού του προσφέρει αφενός την ευκαιρία να «αντισταθμίσει» την επίσκεψη του πρωθυπουργού, αφετέρου να κριτικάρει και μάλιστα σκληρά την κυβέρνηση για την πολιτική της στην Αυτοδιοίκηση, συνεπικουρώντας και το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στις τάξεις των δημάρχων, για τις νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι άγνωστο αν θα κάνει κι αυτός εγκαίνια, αφού εκκρεμούν τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ Θεσσαλονίκης...
Ωστόσο, η εισήγηση του τοπικού κομματικού μηχανισμού, όπως είχε δηλώσει και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, ήταν να συνδυαστούν τα εγκαίνια των γραφείων με ένα πολιτικό γεγονός.
…………
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Το Επιμελητήριο Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/16: Προοπτικές Χρηματοδότησης & Διευκρινίσεις» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Το θέμα θα αναλύσουν στελέχη του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
………………
Τριήμερο Εκδηλώσεων στο Στέκι Kardelen! -To στέκι Kardelen μετακομίζει!
Μετά από 2,5 ιστορικά χρόνια στο 1ο όροφο της Μαυρομιχάλη 5-7, έφτασε η ώρα της μεταφοράς του στεκιού σε νέο χώρο (μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες). Όμως μέσα στο Kardelen έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και προφανώς δεν γίνεται να φύγουμε έτσι. Με αφορμή αυτό λοιπόν στις 2,3,4 Δεκέμβρη ζούμε μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων του στεκιού τις καλύτερες στιγμές των 2,5 αυτών χρόνων και αποχαιρετάμε το χώρο του Kardelen όπως του αρμόζει, πάντα με την υπόσχεση για περισσότερη πολιτική, περισσότερο πολιτισμό και περισσότερη αλληλεγγύη στον νέο χώρο. Σας περιμένουμε όλους/ες να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη
21:00 Ρεμπέτικο Γλέντι
Σάββατο 3 Δεκέμβρη
18:00 Προβολή ταινίας – Συζήτηση
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Προσωπική Υπόθεση.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Λουκά Στάμελλο (Υπεύθυνο Παραγωγής)
22:00 Party
Κυριακή 4 Δεκέμβρη
18:00 Ανοιχτή Διαχειριστική Συνέλευση Στεκιου 
……..….
Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο δεν συγκίνησε τον Αντι Γκαρσία!
«Είναι απαραίτητο για εμένα να εκφράσω τη βαθιά λύπη που νιώθω για όλους τους Κουβανούς, εντός και εκτός Κούβας, οι οποίοι έχουν υποστεί τις θηριωδίες και την καταπίεση που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάστρο και το ολοκληρωτικό καθεστώς του», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.
«Οι υποσχέσεις της λεγόμενης επανάστασής του για πλουραλισμό και δημοκρατία ήταν και παραμένουν ψεύτικες υποσχέσεις και μία προδοσία όλων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ακόμη.
«Οι εκτελέσεις, οι διώξεις και οι φυλακίσεις, πολιτικών αντιφρονούντων και της κοινότητας ΛΟΑΤ, η άρνηση της ελευθερίας του Τύπου, των εκλογών και των θρησκευτικών ελευθεριών, παραμένουν κληρονομιά του. Ισχυρίστηκε ότι η ιστορία θα τον απαλλάξει, αλλά μπορεί επίσης να τον καταδικάσει», έγραψε ο Γκαρσία.
Ο ηθοποιός δήλωσε ακόμη ότι στέκεται όπως πάντα δίπλα στους Κουβανούς που αγαπούν και γιορτάζουν την ελευθερία. «Τους σκληρά εργαζόμενους, εξυπηρετικούς ανθρώπους που ανοίγουν τις καρδιές και τα σπίτια τους σε όλους, είτε στην Κούβα, είτε στην εξορία», πρόσθεσε ακόμη.
«Προσεύχομαι για αυτό που πάντα προσευχόμουν: την αποκατάσταση του συντάγματός μας και την απόλυτη ελευθερία του λαού της Κούβας. Αυτό το όνειρο είναι ζωντανό, αυτή η μάχη είναι ζωντανή. Ας μας δείξει τον δρόμο το πνεύμα του Χοσέ Μαρτί και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», καταλήγει η δήλωσή του.
…….
Ημερίδα "Οίνος και Θράκη" στην Αλεξανδρούπολη
Ημερίδα με θέμα "Οίνος και Θράκη" διοργανώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση, που συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική της γοητείας του οίνου, φιλοξενεί επιστήμονες οινολόγους, ακαδημαϊκούς, οινοπαραγωγούς της Θράκης με διεθνή αναγνώριση και βραβεύσεις, γεωπόνους-οινολόγους που έχουν εμπλακεί στα μυστικά του οίνου, γευσιγνώστες και συμβούλους οίνου.
Οι εισηγήσεις, όπου θα υπάρχει δυνατότητα διαλόγου με το κοινό, θα ολοκληρωθούν σε δύο συνεδρίες: η πρωινή συνεδρία θα διαρκέσει από τις 11.00 ως τις 14.30 και η απογευματινή από 18.30 ως 22.00.
Στον χώρο διεξαγωγής της ημερίδας το κοινό θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με εκδόσεις των ομιλητών σχετικά με τον οίνο, με προϊόντα επώνυμων οινοπαραγωγών και να απολαύσει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Οίνος των μελών" του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Μετά τη λήξη των εργασιών θα υπάρχει μπουφέ οινογευσίας και συνοδευτικά εδέσματα από τα αλλαντικά Υφαντής Θράκης και τα τυροκομικά Παπανικολάου.
.....
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στα λευκά «ντύθηκε» απο το βράδυ της Δευτέρας το ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στη Σταυρούπολη

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »