*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Σε επαγγελματικό επίπεδο και οι συνεντεύξεις τύπου του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης

24 Νοεμβρίου
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 Από τη συνέντευξη τύπου του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης χθες το απόγευμα μετά την μεγάλη νίκη 2-1 με τον Αλμωπό Αριδαίας. Ο αθλητικογράφος του «Μ» Γιάννης Τσιλιγγιρίδης στη πρώτη γραμμή όπως πάντα…
Άκουσον!

Άκουσον!

*Το «γέλιο» της αρκούδας έπεσε με την…»φιλάνθρωπη» κυρία Πέπη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και τα της «έσυραν» Μανώλης Φανουράκης και Ιπποκράτης Καμαρίδης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
……
*Καραμέλες από τη Σαλονίκη, γιατί απλά της βρήκαν πιο…φθηνές! Όταν είναι όμως να πουλήσουν τίποτα προσκλήσεις ή να ζητήσουν χορηγίες, τρέχουν στον Αρσενίου, στον Παπαπαρασκευά και τον Νκολαϊδη.
*Αλλά κι εσύ βρε Μανώλη Φανουράκη να μας το κρατάς έτσι…Να έχεις δει πένε φορές το φορτηγό από τη Θεσσαλονίκη να αδειάζει τις καραμέλες και να μας το έχεις…κρυφό για να το «πετάξεις» τη Δευτέρα στο Δημοτικό συμβούλιο!
-Μια ζωής έτσι κάνεις…Κρατάς τους «άσσους» τελευταίους!
…..
*Κι ένα ωραίο από τα ενδότερα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης…Με τα… «χαρτάκι» στο χέρι και συμπληρωμένο φυσικά περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα χορευτές και χορεύτριες η Πέπη Στάντσιου κι ο Κυριάκος, για να βγάλουν το πρόγραμμα της…οικειοθελούς προσφοράς των μελών στα σπιτάκια!
-Μη τολμήσει μέλος και πει ΟΧΙ, δεν το βλέπω να χορεύει σε εκδήλωση παρά μόνο στις πρόβες…
……
*Και το καλύτερο τελευταίο. Προς Πέπη Στάντσιου Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.
Κυρία Πρόεδρε, παρακαλώ μπορώ ντυθώ Αϊ Βασίλης στη Γειτονιά;
-Αλλά να εργάζομαι με… μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών; Διότι κάποιες μέρες ενδεχομένως να κάνω τον Αϊ Βασίλη και στην Ονειρούπολη Δράμας!
-Κι εγώ για το καλό των παιδιών και της πόλης βέβαια…!
………………….
Στρατιωτικοί γιατροί σήμερα στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης για δωρεάν εξετάσεις των κατοίκων
Ανακοινώνεται   ότι,  την  Πέμπτη  24   Νοεμβρίου  2016  στρατιωτικό   ιατρικό
κλιμάκιο αποτελούμενο από  Νευρολόγο, με  ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και
μέσα,  θα   βρίσκεται   στο  Κέντρο   Υγείας  ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,    για   δωρεάν
υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων. 
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
…………………….
Στο stand 28 φιλοξενείται η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016»
Στο stand 28 φιλοξενείται η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» η οποία ξεκινά την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή έως και την Κυριακή 27 του μήνα.
Κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης σε όλες τις επιχειρήσεις – μέλη, στο stand του Επιμελητηρίου δήλωσαν συμμετοχή οι εξής:
-HEALTHY LIVING P.C. ΙΚΕ – Εμπορία ειδών υγιεινής διατροφής
-ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ Ι. & ΣΙΑ Ο.Ε. ΙΕΠΥΑ - Συστήματα ασφαλείας
-ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – Παραγωγή ζυμαρικών
Το Επιμελητήριο Ξάνθης με τη συμμετοχή του σε μια ακόμη έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω διεύρυνση του εμπορίου μέσω συνεργασιών και ευκαιριών που δίνονται με τη συμμετοχή στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» παρουσιάζοντας, προβάλλοντας και προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
……………..
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Αύριο για τον προϋπολογισμό
Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή και ώρα 19:00 στο Εύλαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τοναδικό θέμα την «Ψήφιση του προϋπολογισμού  και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης οικ. έτους 2017 του Δήμου Τοπείρου. (Εισήγηση: κ.Πάλλα Έλλη)»
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ
…………..
Άγριος ξυλοδαρμός του Θ. Τζήμερου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Ξυλοδαρμό από Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, πριν από λίγα λεπτά, καταγγέλλει, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», Θάνος Τζήμερος, κατά την είσοδό του στο κτίριο (Υπ. Υποδομών &Μεταφορών), όπου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Σύμφωνα με τον Θ. Τζήμερο, δέχτηκε μπουνιές στα πλευρά και πράξεις πνιγμού (!) από τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, όταν προσπάθησε να ξεκολλήσει αφίσες του ΠΑΜΕ από τον χώρο, με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά, ακόμη και στο να χάσει τις αισθήσεις του!
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ» καταγγέλλει ότι, δέχτηκε εξύβριση από Περιφερειακό Σύμβουλο της Παράταξης «Δύναμη Ζωής» και όμοιες συμπεριφορές από άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους των Παρατάξεων του ΚΚΕ κα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής, κατά την είσοδό του στην αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς, δεν του παρείχε την δέουσα προστασία, λέγοντάς του μάλιστα: «Μην προκαλείτε κύριε Τζήμερε».
Ο Θάνος Τζήμερος τονίζει πως, είναι στη διάθεση του Εισαγγελέα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα όσα έλαβαν χώρα, απόψε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
…………
ΥΠΟΙΚ: "Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να μαζεύουν αποδείξεις για το 2016"
Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος.
Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.
Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα, προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματος με βάση τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Για τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει αλλαγές.
…………..

Η Τουρκία κρατά κλειστή την Παναγία Σουμελά μέχρι το 2018
Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 θα κρατήσουν κλειστή τη Μονή Παναγίας Σουμελά τα έργα αναστήλωσης, τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που τελείται κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο, στη Μονή.
Ο βουλευτής Τραπεζούντας του CHP, Χαλούκ Πεκσέν, έκανε ερώτηση για το κλείσιμο του μοναστηριού, ζητώντας ενημέρωση και για την προγραμματισμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του, καθώς, όπως επισήμανε, πλήττεται η τουριστική κίνηση της πόλης.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στον κατάλογο των προσωρινά κλειστών μουσείων για το κοινό, που ανανεώθηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος που θα παραμείνει κλειστό είναι από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 έως και τις 16 Αυγούστου 2018.
.....


Συνελήφθη 18χρονη για επαιτεία στην Ξάνθη –Μαζί της είχε και 2 ανήλικα παιδιά
Συνελήφθη την Τετάρτη 23-11-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 18χρονη ημεδαπή, διότι εντοπίστηκε να επαιτεί από οδηγούς διερχόμενων οχημάτων, έχοντας μαζί της 2 ανήλικα παιδιά (κορίτσια γεννημένα τα έτη 2014 και 2015).
Συνελήφθη 18χρονος στην Καβάλα για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη την Τετάρτη 23-11-2016 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 18χρονος ημεδαπός, διότι το μεσημέρι της 22-11-2016, από κοινού με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, εισήλθαν στην αυλή οικίας στην πόλη της Καβάλας, χωρίς όμως να αφαιρέσουν οτιδήποτε, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »