*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Μεγαλώνοντας με την ΑΟΞάρα τα παιδιά της Σμίνθης!

17 Νοεμβρίου
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αποθεώθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης χθες στη Σμίνθη από τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ!

ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Χωρίς λέει να περιμένει την…τελική απάντηση από τον Έφορο Ξάνθης, ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης για την διεξαγωγή της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη»…
-Ανέκαθεν το υποστήριζα ότι τα λεφτά είναι πολλά, όπως και οι…Χορηγοί! (σ.σ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο Δήμο Ξάνθης και στην Περιφέρεια…)
…..
*Για όλους όσους «νοστάλγησαν» τα περσινά ανδραγαθήματα της Πέπης με τα καρουσέλ, με το παγοδρόμιο, το τραινάκι κλπ…
Η «Γειτονιά» θα ξεκινήσει την λειτουργία της, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει και φέτος Αϊ Βασίλη με την… ανάλογη φωτογράφο!
Και θα διαρκέσει μέχρι και 31 Δεκεμβρίου…
-Κυρία Πέπη, χάθηκε ο κόσμος να διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της Πρωτοχρονιάς; Τόση «πελατεία»…
…..
*Φαντάζομαι ότι φέτος τουλάχιστον ο Πασχάλης Λύρατζης θα εκτελέσει άψογα και τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης στην επιτροπή…
-Γιατί πέρσι που τον όρισε ο Δήμαρχος, την έκανε…κοπάνα!
*Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά όπως μαθαίνω, 9 άτομα θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στην Τουριστική έκθεση  Philoxenia 2016!
Μάλιστα το αυτοκίνητο θα τους πάρει από το…σπίτι για να συμμετάσχουν στην έκθεση!
-Φυσικά με ΟΛΑ τα έξοδα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ!
(Σ.Σ. Μήπως ο Μπάμπης πρέπει να πάρει μαζί του και τον Γ. Γκούρτσα να τον «ξεκουράσει» λίγο στο…Τουριστικό έργο του!)
………….
Με το όνομα χρήστη «YAOG» στο Youtube ανέβασε το βίντεο που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει τη γυναίκα του να περπατά μερικούς δρόμους μακριά από το σπίτι τους και να μπαίνει στο αυτοκίνητο ενός άλλου άνδρα.
Στο απόσπασμα φαίνεται η σύζυγός του να συναντιέται με κάποιον σε ένα πάρκινγκ, να φιλιούνται κι έπειτα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από αυτό το ζευγάρι χωρίζει...
…………..
Πορεία των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης για απαγόρευση διαδηλώσεων εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα και 17 Νοέμβρη!
Πλατιά ενημέρωση πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα Πολυτεχνικής του ΜΑΣ στους δρόμους της Ξάνθης για να καταγγείλουν την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απαγόρευση διαδηλώσεων εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση.
Παράλληλα καλούσαν σε συμμετοχή στην Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 17:30’ στην Κεντρική Πλατεία!
………….
Τρεις νεκροί πρόσφυγες εντοπίστηκαν χθες 15 ναυτικά μίλια ανατολικά της Θάσου
Λέμβο στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν, όλοι άνδρες εντόπισε την Τετάρτη, 15 ναυτικά μίλια ανατολικά της Θάσου και περισυνέλεξε γύρω στις 14:30 περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. Στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 19 άτομα, τρεις εκ των οποίων είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συγκεκριμένης λέμβου είχαν ξεκινήσει από Τρίτη, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ζήτησε βοήθεια μέσω τους ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112.
Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma, δύο πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη.
………
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα συμμετέχει στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα βρίσκεται στο Hall 13 stand 65.
Καλούνται οι ξενοδόχοι, πράκτορες τουριστικών γραφείων και σχετικοί φορείς της ΠΑΜ-Θ που επιθυμούν να αποστείλουν εκπροσώπους και υλικό τουριστικής προβολής για την παραπάνω έκθεση, το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου.
Υπεύθυνος συγκέντρωσης υλικού κ. Οδυσσέας Μπογιατζής τηλ. 2541350143, τόπος παράδοσης υλικού: ΠΕ Ξάνθης, Δ/νση Ανάπτυξης, Διοικητήριο.
Το έντυπο υλικό θα πρέπει να είναι συσκευασμένο σε κιβώτια και να αναγράφεται εμφανώς ο αποστολέας, καθώς και η έκθεση προορισμού. Θα συνοδεύεται δε και με έγγραφο όπου θα δηλώνεται ο ακριβής αριθμός των κιβωτίων.
………
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11 (19:00) ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ 3.000 ΕΥΡΩ
Την συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης θα αποφασίσει την ερχόμενη Δευτέρα το ΕΒΕ Ξάνθης κατά 3.000 ευρώ!
Πιο αναλυτικά τα θέματα: Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω 5 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 7/201
2. ΕΓΚΡΙΣΗ Γ΄ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ   Ο.Τ.Α.»
5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
………………..
Ποια χρέη θα διαγράφει η Εφορία
Κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους –υπέρ τρίτων- προβλέπει σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών στο πλαίσιο της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Η πρόταση της ελληνικής πλευράς τέθηκε χθες για ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και των δανειστών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα ακανθώδη θέματα ώστε να λάβει την τελική του μορφή το νομοσχέδιο για τις fast track και εκτός δικαστικών αιθουσών διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς πιστωτές.
Εξάλλου σήμερα το απόγευμα πρόκειται, σύμφωνα με το Έθνος, να πραγματοποιηθεί σε ανώτατο επίπεδο συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής εκπροσώπους των δανειστών, ώστε να επιδιωχθεί, η λήψη πολιτικών αποφάσεων για την υλοποίηση του σχεδίου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης «κόκκινων» επιχειρηματικών χρεών.

Σύμφωνα με την εισήγηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας θα υπάρξει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να σβηστούν. Πρώτα θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και έπειτα ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων. Δεν θα διαγράφονται φόροι υπέρ τρίτων που έχουν παρακρατηθεί από την επιχείρηση, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »