*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ συνυπογράφει το αγωνιστικό ψήφισμα των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Χούντας Ερντογάν;!

15 Νοεμβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!

ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα Ξάνθης κάθε 1 και 15 του μηνός, κρίθηκε από Εισαγγελέα και ανακρίτρια ο 25χρονος από τη Μύκη που κατηγορείται για την γνωστή υπόθεση πορνογραφίας και μάλιστα με αντικείμενο το… κέρδος!...
……
*Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νεαρός μουσουλμάνος που έχει δικηγόρο τον Γιάννη Μπάκα, αρνήθηκε την κατηγορία και χρησιμοποίησε κατά την απολογία του διαδικτυακούς όρους, όπως ότι είχε dropbox και μιλούσε με κάποιον άγνωστο στο facebook που τον ενέπλεξε στην όλη υπόθεση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε και πλεκτάνη, ενώ αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την παιδική πορνογραφία, το δε υλικό του το παρέσχε άλλος.
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιάννης Μπάκας θεωρεί μάλιστα τον πελάτη του αθώο για τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, λέγοντας ότι αν υπέπεσε σε κάποια αδικήματα αυτά διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.
……
*Έπιασαν τόπο τα σχόλιά μας για την αδράνεια και αδιαφορία  των αριστερών νεολαίων για τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική Τουρκία με τις συλλήψεις των αριστερών και των Κούρδων από την Χούντα του Ερντογάν…
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έβγαλε έστω και με καθυστέρηση, σχετική ανακοίνωση.
……
*Είναι όπως τα έγραψε ο Γ. Σιδηρόπουλος (και το Κανάλι 6) αυτά που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης για το Xanthi channel ή πάνε να τον… «μπλέξουν» και να μην μπορεί να «ξεμπλέξει» στη συνέχεια; Θα φανεί σύντομα…
Πάντως ότι ο βουλευτής συνειδητά ή ασυνείδητα παίζει παιχνίδια άλλων, χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει, αφού επί της ουσίας πλην των αφορισμών, δεν λέει τίποτα!
….
Σύλληψη 53χρονου Έλληνα στη Κομοτηνή για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την 11-11-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 53χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
….
NEA ΒΟΜΒΑ! Λουκέτο στα μισά περίπτερα της χώρας
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων και η… Πανελλήνια Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακατέργαστου Καπνού ζητούν την ακύρωση του νόμου που φέρνει νέα επιπρόσθετη αύξηση στα καπνικά προϊόντα «και εκτιμάται ότι θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε 60.000 οικογένειες που απασχολούνται στην καπνική αλυσίδα σε όλη τη χώρα», όπως επίσης και προστασία της νόμιμης αγοράς καπνικών προϊόντων.
Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση ενώ με λουκέτο απειλούνται πάνω από τα μισά περίπτερα της χώρας.
Τα τελευταία επτά χρόνια. όπως αναφέρει το euro2day, σημειώθηκαν οκτώ αυξήσεις σε έμμεσους φόρους και ΦΠΑ ενώ η φορολογία έχει φτάσει στο ποσοστό-ρεκόρ του 84% της μέσης λιανικής τιμής, με αποτέλεσμα τα καπνικά να αποτελούν τα προϊόντα που υπόκεινται στη μεγαλύτερη φορολόγηση στη χώρα.
Σημειώνεται ότι με την νέα αύξηση που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2017, η χώρα θα αποκτήσει και την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
….
Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ & Δημόσιο
Από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι συντάξεις Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ενώ ο ΟΑΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη, ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.
Όπως έγινε γνωστό, τέλος, το ΕΤΕΑ θα πληρώσει τις επικουρικές του Ιανουαρίου πριν από την Πρωτοχρονιά
….
Οι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΞΑΝΘΗΣ, για το κλείσιμο του τμήματος Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας
Από τον Σύλλογο Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με το κλείσιμο του τμήματος Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας:
Η διαγραφή και αναστολή προστίμων επί αυθαίρετων κατασκευών γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας. Το εν λόγω τμήμα, εδώ και τρεις μήνες παραμένει ουσιαστικά κλειστό.
Ο Σύλλογος Μηχανικών, από την πρώτη στιγμή, επικοινωνώντας με τους αρμόδιους προειδοποίησε για τα προβλήματα που ήταν ζήτημα χρόνου να προκύψουν εάν το τμήμα δεν επαναλειτουργούσε άμεσα και με επαρκή στελέχωση.
Επί του παρόντος, υπάρχουν συμπολίτες μας που ενώ έχουν τακτοποιήσει το αυθαίρετο κτίσμα τους, δεν μπορούν να διαγράψουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από την Πολεοδομία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών και κατάσχεση της περιουσίας τους. Για να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει, απαιτείται άμεση επαναστελέχωση του τμήματος Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας με έμπειρο προσωπικό.
ΕΝΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΒΖ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) στη Σερβία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παντελής Μανής.
Το ελάχιστο τίμημα, που θα κληθεί να καταβάλει ο υποψήφιος επενδυτής, ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΕΒΖ διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στη Σερβία, οι οποίες παρά τα προβλήματα της εταιρείας, παραμένουν κερδοφόρες.
«Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις ορισμένων, αλλά βασικός μας στόχος είναι η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων εντός συνόρων» διαμήνυσε στη συνέχεια, ο κ. Μανής.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι χάρη στην πώληση των δύο εργοστασίων, η ΕΒΖ θα πάρει «ανάσα» από τις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων αναδιάρθρωσής της.
Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι το 2017, η εταιρεία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία, μετά από «πολλά χρόνια ζημιών».
……
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Στο πλευρό του Τουρκικού λαού, στο πλάι των συντρόφων μας, ΟΧΙ στο καθστώς Ερντογάν.
Ανακοίνωση Αλληλεγγύης στο HDP και τον Τούρκικο λαό, εξέδωσε χθες η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
Από τη Παρασκευή 4 Νοέμβρη παρακολουθούμε μια μελανή σελίδα της Ιστορίας να γράφεται μπροστάστα μάτια μας. Η αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν προχωρά ακόμα ένα βήμα προς την πλήρη μετατροπή της γειτονικής Τουρκίας σε απολυταρχικό καθεστώς.
Μετά τις συλλήψεις και φυλακίσεις 80.000 και πλέον δημοσίων υπαλλήλων, το βίαιο κλείσιμο 170 πρακτορείων ειδήσεων που ασκούσαν κριτική στον Ερντογάν, την παράλληλη φυλάκιση180 δημοσιογράφων και καταξιωμένων ακαδημαϊκών, τις απομακρύνσεις των 2 δημάρχων των κουρδικών επαρχιών του Diyarbakir και άλλων 30 Κούρδων δημάρχων, ένα νέο κεφάλαιο όξυνσης της καταστολής έρχεται να προστεθεί. Χθες τα μεσάνυχτα,13 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών» (HDP) συνελήφθησαν παράνομα μαζί με τους συμπροέδρους του κόμματος Figen Yuksekdag και Selahattin Demirtas, αφού πρώτα οι βουλευτικές ασυλίες τους είχαν αντισυνταγματικά αρθεί.
Το καθεστώς Ερντογάν, επιδιώκει να άρει με κάθε μέσο τις αμφισβητήσεις προς την πολιτική του. Δίχως αμφιβολία, με την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2017 που έχει προκηρύξει ο ίδιος, στοχεύει στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του. Το HDP ως μοναδική πραγματική αντιπολίτευση ήταν το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε αυτόν και την εγκαινίαση ενός νέου σουλτανάτου.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούμε στο πλάι των συντρόφων μας. Παράλληλα, καλούμε τα αδερφά κόμματα στην Ευρώπη να μην αφήσουν τον αγώνα των Κούρδων και Τούρκων συντρόφων και συντροφισσών μας έρμαιο στον αυταρχισμό του Ερντογάν.
– Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει κάθε δυνατό μέτρο και πρωτοβουλία ώστε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις έναντι του HDP και να μπει τέλος στον αυταρχισμό που το καθεστώς Ερντογάν επιδεικνύει.
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
(σ.σ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ συνυπογράφει το αγωνιστικό μήνυμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης;; Περιμένουμε την καθαρή θέση του...)
...
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με το…τζιπ του καθάρισε τα μπάζα στη γειτονιά του ο Θανάσης Ξυνίδης! (Και το fb πήρε φωτιά στην ανάρτησή του…)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »