*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις με άλλο μάτι...! Συλλήψεις για παράνομη λειτουργία ραδιοσταθμών

12 Νοεμβρίου
 Άκουσον!
Άκουσον!

*Την ίδια μέρα και την ίδια ώρα συνεδριάζουν την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου δημοτικά συμβούλια Ξάνθης και Αβδήρων…
Να δούμε που θα… πρωτοπάμε αφού και οι δυο συνεδριάσεις αναμένονται θορυβώδεις..
……
*Όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου είναι είτε… τενεκέδες, είτε… φασίστες! Τι άλλο θα δούμε…
……
*Βέβαια ο ίδιος θεωρεί ότι επειδή δεν γράφει ονόματα, δεν ενέχουν ποινικών ευθυνών τα κείμενα που αναρτά στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, έχω όμως την εντύπωση ότι οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος, δεν τον έχουν ενημερώσει επαρκώς, αφού τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά…
Ακόμη κι όταν φωτογραφίζει αυτούς που συκοφαντεί και καθυβρίζει, είναι το ίδιο πράγμα…
Δεν ήξερε, δεν ρώταγε τουλάχιστον;
……
*Η αύξηση της φορολογίας δεν σημαίνει και αύξηση εσόδων. Ακριβώς αντίθετο συνέβη στην περίπτωση του καπνού. Αυτός ήταν και ο λόγος της έντονης διαφωνίας μου με την τότε κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, είχε υπογραμμίσει τον Μάιο του 2015 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Ξάνθης ο πρώην Υπουργός και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός.
-Το θέμα είναι ότι ο Αλέξανδρος Κοντός διαφώνησε με την τότε κυβέρνηση, ωστόσο η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης το ίδιο!
-Δηλαδή υπερφορολογεί και πάλι τα καπνικά προϊόντα με αποτέλεσμα να αναζητούν δικαίως οι καπνιστές φθηνότερα τσιγάρα και να καταφεύγουν στα λαθραία τσιγάρα!
-Μυαλό θέλει;
…….
*Στο συνέδριο των ΑΝΕΛ βρίσκεται από χθες η Τομεάρχης του κόμματος Χρύσα Ούτση και θα επιστρέψει την Κυριακή…
-Αυτό που δεν μάθαμε… Ποια άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ από την Ξάνθη πήγαν στην Αθήνα; 
……
17χρονη διέρρηξε σπίτι στην Καβάλα
Συνελήφθη την Τετάρτη 9-11-2016 το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., 17χρονη ημεδαπή, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα διέρρηξε οικία στην πόλη της Καβάλας, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε καθόσον έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια. 
…………..
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων την Δευτέρα 14/11 (18:00) για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2017
Δημόσια Τακτική Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αβδήρων (έδρα Γενισέα), την Δευτέρα 14η Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00  (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010)  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Αβδήρων για το έτος 2017. (εισηγητής: Τσάκου Αρχοντία Προϊσταμένη Δ/κών και Οικον. Υπηρεσιών του Δήμου).
2. Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων του Δήμου Αβδήρων Οικονομικού Έτους 2017. (εισηγητές: Τσιτιρίδης Γεώργιος Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Τσάκου Αρχοντία Προϊσταμένη Δ/κών και Οικον. Υπηρεσιών του Δήμου).
Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
Σπυρίδων Γαλανόπουλος
....


                                    78χρονος αυτοπυρπολήθηκε στην Θάσο!
 
Ένας 78χρονος κάτοικος Σκάλας Ποταμιάς έδωσε τέλος στην ζωή του το πρωί της Παρασκευής, και μάλιστα με έναν εξαιρετικά επώδυνο τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί, ο 78χρονος βγήκε στην αυλή του σπιτιού του, λούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα 1ου βαθμού σε όλο του το σώμα. Παρά την προσπάθεια της συζύγου του και του γιου του -που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο σπίτι του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες-, και παρά την έγκαιρη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο άτυχος 78χρονος κατέληξε περί την 1:30 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 78χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα 
……………
ΕΒΡΟΣ: 24χρονος Ρουμάνος μετέφερε με ΙΧ 6 μετανάστες
Συνελήφθη την Τετάρτη (9-11-2016) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
………
ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Β.Α. -ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Ο Δήμος Τοπείρου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη μαναβικής (πορτοκάλια, μήλα, λάχανα) στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.).
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή με μήνυμα στο κινητό (SMS) για να προσέλθουν στο σημείο διανομής.
Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, κάρτα του Τ.Ε.Β.Α. ή το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α.
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
ΣΗΜΕΙΑ, ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ:
-Εύλαλο, από τη Δευτέρα 14 μέχρι και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, ώρα: 09.00 έως 14.00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω
τηλέφωνο: Δήμος Τοπείρου: 2541352606 κα. Θεοδούλη Καλπάκη
…………
Με 100 ευρώ το κλείσιμο των βιβλίων στην εφορία
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.
Ειδικότερα, πρόκειται για δυνατότητα που παρέχεται σε φορολογούμενους ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης τους, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να προβούν στη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Α) δεν διαθέτουν αποθέματα, πάγια ή εμπορεύσιμα,
Β) δεν έχουν χρηματικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις, όταν πρόκειται για εταιρίες ή λοιπά νομικά πρόσωπα για τα οποία προβλέπεται εκ του νόμου στάδιο εκκαθάρισης
Γ) ειδικά για τα υπόχρεα εγγραφής στο ΓΕΜΗ νομικά πρόσωπα, η ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης εργασιών ανάγεται σε ημερομηνία πριν την 15η Φεβρουαρίου 2013.
Οι εν λόγω φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν στην Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας δήλωση διακοπής εργασιών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ και η διαδικασία διακοπής εργασιών θα προχωρά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση.
……………
Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Συνελήφθη, την Παρασκευή (11-11-2016) το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Σε βάρος του δράστη σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης, χθες το πρωί, διέρρηξε επιχείρηση στις Σάπες Ροδόπης, προκαλώντας φθορές σε αυτή και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, μεταξύ άλλων, 2 φωτοβολταϊκά πάνελ, 1 μπαταρία φακού και 2 βαλίτσες με κλειδιά – εργαλεία.
Άμεσα οι αστυνομικοί προέβησαν σε σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίσουν τον 35χρονο και να τον συλλάβουν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για διακεκριμένη κλοπή κατ΄εξακολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ΄εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλου.
Στο πλαίσιο των ερευνών και στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα, τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο της επιχείρησης.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως. 
Δύο συλλήψεις για παράνομη λειτουργία δυο ραδιοσταθμών 
Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος και μία 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.
Συγκεκριμένα, προχθές το πρωί, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους της Εθνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (Ε.Ε.Τ.Τ.) και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα σε πάρκο κεραιών, στην Ξάνθη, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπαν δύο παράνομοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιδιοκτησίας των δύο δραστών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
6 ηλεκτρονικές συσκευές
2 συστήματα κεραιών εκπομπής
2 κεραίες
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Κομοτηνή: Πάνω από 85 τόνοι νερού ανά στρέμμα από τη νεροποντή της Τετάρτης
Περίπου 85,3 τόνοι νερού ανά στρέμμα, έπεσαν στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τετάρτης, γεγονός που είχε ως συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα και μάλιστα, σε μία περίπτωση, χρειάσθηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο ένας πολίτης που τραυματίσθηκε από πτώση δέντρου στο κέντρο της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ο ρυθμός της βροχής σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της «Μηχανοργάνωσης Δημόκριτος», έφτασε τα 165,09 χιλιοστά ανά ώρα στις 15:52 το μεσημέρι και τα 342,44 χιλιοστά ανά ώρα στις 16:11. Να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου και μέχρι την χθεσινή ημέρα, είχαν καταγραφεί στην Κομοτηνή μόλις 473,6 χιλιοστά βροχής.
Με σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, συνεχάρη τους αρμοδίους αιρετούς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους δημοτικούς υπαλλήλους, που όπως επεσήμανε, «ανταποκρίθηκαν ως προς την ετοιμότητά τους όσο και ως προς την άμεση επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα». Ευχαρίστησε επίσης και τους δημότες της Κομοτηνής που έδρασαν ως ενεργοί πολίτες, διευκολύνοντας το έργο των συνεργείων του δήμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
…………..
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »