*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Στην Τζακάρτα ο Τέρενς, στο fb ο Σκουλαρίκης...!

16 Νοεμβρίου
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χαιρετίσματα Τέρενς Κουίκ… στον Σκουλαρίκη, στην Ούτση, στον Σγουρίδη… από την Τζακάρτα!
……….
Άκουσον!

Άκουσον!

*Τον «θαυμάζω» ειλικρινά τον Δήμαρχο Μπάμπη… Το πρόβλημα πρόβλημα, αλλά και η εμπάθεια κατά του Κυβερνείου, του  Δαργανάκη και του Φανουράκη, ΕΜΠΑΘΕΙΑ!
Όταν η ίδια η ζωή δεν του «διδάσκει» κάτι του Μπάμπη, πως έχουμε την απαίτηση να τον «διδάξει» ο… Ταρενίδης!;
……
*Που ήταν άραγε χθες από την πορεία των Κυπρίων για το ψευδοκράτος η ΚΕΕΡΦΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η αγωνιστική ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο γαλάζιος… Διδασκαλικός Ξάνθης;
-ΟΥΤΕ ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους Κύπριους! Προφανώς γιατί τα ψηφίσματα είναι μόνο για τον… Τουρκικό λαό! Sorry σύντροφοι για την «ενόχληση»…
-Στο τέλος θα σας ζητήσω τα ρέστα γιατί δεν συμπαραστάθηκε στους Κύπριους και το… DEB!
……
*Τις επόμενες τρεις Τετάρτες στις 7:00 το απόγευμα προγραμματίζονται οι εξής τρεις παρουσιάσεις στο ΠΑΚΕΘΡΑ, Μπότσαρη 20 στην Παλιά Ξάνθη.
1. Τετάρτη 16-11-2016: Ο φιλόλογος κ. Αργύρης Δημητριάδης, Διευθυντής Λυκείου του ΑΞΙΟΝ με θέμα: Τα βασικά χαρακτηριστικά της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
2. Τετάρτη 23-11-2016: Ο καθηγητής Αστρονομίας του Α.Π.Θ. και μέλος του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών κ. Σταύρος Αυγολούπης με θέμα: Μελετώντας σήμερα μερικά αποσπάσματα από το «Περί Ουρανού» έργο του Αριστοτέλη.
3. Τετάρτη 30-11-2016: Η διδάκτωρ μαθηματικός κ. Άννυ Ταουκτσόγλου με θέμα: φ, όπως Φιμπονάτσι και χ, όπως Χρυσή Τομή.
…….
*Προς Στάθη Γιαννακίδη Στοά Νούση.
Βάζουμε κάτω τις δικές μου πολιτικές ρίζες και τις δικές σου… προκειμένου να δούμε τίνος είναι προοδευτικές τίνος… δεξιές ή και… ακροδεξιές, μια και τόσο εύκολα βαπτίζεται όλους τους υπόλοιπους… φασίστες; Περιμένω…
………………..
Ανεύρεση πτώματος μετανάστη σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
Ανευρέθη, την Κυριακή (13-11-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής.
Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.
……………….
Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί τη Κομοτηνή, σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
12:45  Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη
13:00  Συνάντηση με Φορείς στο Εμπορικό Επιμελητήριο
14:30  Συνάντηση με Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και στελέχη του Νομού
15.00. Γεύμα προς τιμή της Φώφης Γεννηματά σε ταβέρνα της Κομοτηνής. 
19:00  Ομιλία της Προέδρου στην εκδήλωση European Youth Plan στο Εμπορικό &Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
……………….
2 συλλήψεις στην Ορεστιάδα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (14-11-2016) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, διότι εντόπισαν στις οικίες τους ποσότητες ναρκωτικών, ενώ όπως προέκυψε, το πρωί της 14-11-2016, ο 35χρονος προμήθευσε τον 34χρονο με μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.  Αναλυτικότερα, στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν οκτώ (8) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 176,5 γραμμαρίων, ενώ στην οικία του 34χρονου εντοπίσθηκε μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,7 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.
……….
Παρουσίαση του βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών
Στους Κωνσταντινουπολίτες της Αθήνας, στο ιστορικό κτήριο που εγκαινίασε ο Ε. Βενιζέλος στην Καλλιθέα, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη με τίτλο "Θράκη: το επόμενο βήμα..." των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν δια του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καΐσα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ.  Αυγενάκης.
Για το βιβλίο παρέμβαση έκαναν ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών κ. Βασιαγεώργης και ο Αν. Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγ. Συρίγος.
Για τη Θράκη μίλησε ο συγγραφέας Ευρ. Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας την γεωπολιτική της αξία, την ανοιχτή της κοινωνία, τα φυσικά και επίκτητα επενδυτικά κίνητρα της περιοχής, λέγοντας αλήθειες για τα λάθη και τις παραλείψεις της Ελληνικής πολιτείας.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Β. Λεβέντης, οι βουλευτές Έβρου Τ.  Δημοσχάκης και  Σερρών Κ. Καραμανλής, ο πρ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, οι εξειδικευμένοι στα Ελληνοτουρκικά Πρέσβεις (ε.τ.) Κακλίκης, Αλεξανδρής και Πλατής, εκπρόσωποι φορέων και άλλων συλλόγων και πλήθος κόσμου και νεολαίας. Συγκινητική ήταν η παρουσία στο ακροατήριο καθηγητών του συγγραφέα από τα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια. Του Κωνσταντινουπολίτη φιλολόγου κ. Κ. Κωνσταντινίδη από το Λύκειο Κομοτηνής και του ομότιμου Καθηγητή Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής κ. Ι. Βούλγαρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους εθνικούς και κοινωνικούς του αγώνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη ως νεολαίου.
…………….
Η ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Η ΝΔ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκλογική διαδικασία στον κορυφαίο επιστημονικό φορέα και θεσμικό σύμβουλό του κράτους, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπως και όλων των κορυφαίων επιστημονικών κι επαγγελματικών φορέων της χώρας.
Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, παρακολουθώντας την πορεία και τις θέσεις όλων των παρατάξεων, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) είναι η παράταξη που εκφράζει τις φιλελεύθερες και προοδευτικές ιδέες της ΝΔ.
Μαζί, με το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας, θα ξεπεράσουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που στερούν από την πατρίδα τη «φυγή προς τα εμπρός.
Η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης διεξάγεται την Κυριακή στις 20 Νοεμβρίου 2016  στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης (Μεγ. Ρεύματος 18) από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του τεχνικού κόσμου της χώρας μας για την αναγέννηση του κατασκευαστικού κλάδου και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος               Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος   Πατεράκης Μιχαήλ
……….
ΠΑΜΕ Ξάνθης: Αλληλεγγύη στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (Baris Dernegi).
Η λειτουργία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, όπως και εκατοντάδων άλλων κοινωνικών οργανώσεων απαγορεύτηκε από τις τουρκικές αρχές για τρεις μήνες, με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με τρομοκρατικές ενέργειες.
Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας έχει μεγάλη πείρα από τέτοιες ενέργειες, που οδηγούν σε χτύπημα των βασικότερων δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθερίων.
Το ΠΑΜΕ πιστό στις αρχές της Αλληλεγγύης και του Διεθνισμού εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του στην Επιτροπή Ειρήνης Baris Dernegi, στο λαό και τους εργαζόμενους της Τουρκίας.
Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση άρση της απαγόρευσης λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας, τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα και καλεί μαζικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους.
Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ
...

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές δικύκλων στην Ξάνθης -4 ανήλικοι οι δράστες!
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το μήνα Οκτώβριο του 2016, στην πόλη της Ξάνθης.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 15, 14, 13 και 12 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες,  κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 23-10-2016, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης, συνολικά τέσσερα (4) δίκυκλα (2 μοτοποδήλατα και 2 μοτοσικλέτες).
Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
26χρονος εξαπάτησε 45χρονο στην Καβάλα μέσω διαδικτυακής αγγελίας –Του «πούλησε» tablet και δεν του το έστειλε
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 
Αναλυτικότερα, ο 45χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση tablet και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον 45χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει την 15-9-2016, σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για την αγορά του παραπάνω tablet, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
2 Κινέζοι καταστηματάρχες πουλούσαν «μαϊμού» προϊόντα στην Καβάλα!
Συνελήφθησαν, την Τρίτη (15-11-2016) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 34 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Σημάτων. Σε μία από τις δικογραφίες περιλαμβάνεται ένας ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 32 ετών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του 32χρονου, όπου εντόπισαν τον 25χρονο, προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει με σκοπό την πώληση επτά (7) ηλεκτρικές συσκευές, απομιμήσεις συγκεκριμένης επώνυμης εταιρείας. Ο 32χρονος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα του 34χρονου, όπου τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση μία (1) ηλεκτρική συσκευή και τρεις (3) συσκευασίες με ανταλλακτικά για αυτή, τα οποία ήταν απομίμηση συγκεκριμένης επώνυμης εταιρείας.
Τα παραπάνω απομιμητικά προϊόντα κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί στο Ορφάνιο Καβάλας με 1 κιλό λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν την Τρίτη (15-11-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 57, 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις (3) δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία που διαμένουν, εντόπισαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.100 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα καπνού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »