*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Νοεμβρίου

ΦΟΒΕΡΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ! ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ-ΑΛΕΞ. ΚΟΝΤΟΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

20 Νοεμβρίου
*Η αίθουσα της Γενισέας αποδείχτηκε πολύ μικρή για την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μεγάλη κοσμοσυρροή σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ανοιχτή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Νομού Ξάνθης στη Γενισέα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Λαογραφικού Μουσείου Ενδυμάτων Βαλκανικών Χωρών, στα πλαίσια του οδοιπορικού της «Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους» που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια με εντολή του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως είναι γνωστό τις δράσεις του οδοιπορικού συντονίζει ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, και σε αυτό συμμετέχουν στελέχη του Κόμματος και κλιμάκια σε συνεργασία με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.  Μάλιστα στην περιοδεία της ΑΜΘ τον κύριο Αυγενάκη συνοδεύει και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος που σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ανοιχτά δείχνει και την κομματική ταυτότητα, ενώ κάθισε και στο πάνελ στην εκδήλωση της Ξάνθης.
Η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει, έχει ανοίξει σύμφωνα με τον κύριο Αυγενάκη, έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ενώ συζητάει και  τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Παρόντες στην εκδήλωση που πραματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Γενισέα Ξάνθης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαλάκης που μας δήλωσε οτι "αποσύρει το ενδιαφέρον του και δεν θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής", η πολιτευτής Γεωργία Ανδρέουι, ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με την δημοτική σύμβουλο Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, οι μειονοτικοί πολιτευτές του Κόμματος Ακήφογλου Μπιρόλ, Ιρφάν Χατζηγκενέ, Μπαντάκ Σιαμπάν και Ντουκιατζή, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ.Μπιρόλ, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ξάνθης Κυριακή Αλατζά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Νίκος Ευφραιμίδης, οι εμφανιζόμενοι ως πολιτευτές του κόμματος Μιχάλης Πουσπουρίκας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Γεωργία Ανδρέου και Νίκος Χατζόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Χρήστος Μούρκας, ο Τομεάρχης Ν.Δ. Καβάλας Διονύσης Βώβος, ο δικηγόρος Περιστέρης Μαλάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης που φωτογραφήθηκε μάλιστα και με τον νέο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο Στάμος Τριμίτζιος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Γιάννης Ράπτης, ο Αντώνης Κοσμίδης μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και της ΛΑΕ Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς, ο Αλέξης Νταμπουρατζής, η Πελαγία Βώβου κ.ά.
Στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, αφού επετέθησαν με σφοδρότητα στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί καταστράφει με την πολιτική της τον πρωτογενή τομέα της χώρας, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, ζήτησαν "εκλογές εδώ και τώρα...", επισημαίνοντας με έμφαση οτι η χώρα οδηγείται πλέον στα βράχια, δεν πάει άλλο....
Στο κλιμάκιο της ΝΔ στη Ξάνθη συμμετείχαν ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης , ο Βασίλης Οικονόμου, Τομέαρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Βουλευτής Επικρατείας, ο Δημήτρης Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , ενώ παρών ήταν και ο Συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας. Παρών στη Γενισέα ήταν ακόμη ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ, ο Σταύρος Σταυράκολγου αν/της Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ και ο Χρήστος Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Το κλιμάκιο της Ν.Δ. συνεχίζει κανονικά την πορεία του, επισκεπτόμενο την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τη Καβάλα και τη Δράμα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
10.30π.μ.: Ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες του Ν. Καβάλας στη Χρυσούπολη, Αίθουσα Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, παράρτημα Χρυσούπολης
1.30μ.μ.: Σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο Δημαρχείο Θάσου
Ν. ΔΡΑΜΑΣ
5.30μ.μ.: Ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες του Ν. Δράμας,
Αίθουσα Δημαρχείου Δράμας
…..
ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 
Νωρίτερα και πριν έρθει στη Ξάνθη, επαφές με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο περιφερειακούς σύμβουλους και στελέχη της ΝΔ από το νομό Ροδόπης μεταξύ αυτών η πολιτευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριαδου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιαννης Βεζυριανίδης είχε ο γραμματέας της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης  και στην Κομοτηνή. Παρών και ο Αντιπεριφεριεάρχης Καβάλας κ.Θόδωρος Μαρκόπουλος.
Επίσης τον κ Αυγενάκη συνόδευε ο βουλευτής Εβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης
Ο κ Μέτιος παίρνοντας τον λόγο μίλησε για προβλήματα που αντιμετώπισε επιτυχώς η περιφέρεια όπως τις Ζωονόσους, τα κουνούπια αλλά και την συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την εγκατάσταση φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ που ανέρχεται στο ποσό των 33 εκ. Ευρώ.
Ο κ Δημοσχάκης παίρνοντας τον λόγω μίλησε για καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών , για καταστροφή της κτηνοτροφικής παραγωγής λόγω Ζωονόσων ζήτησε μείωση του ΦΠΑ ενώ ζήτησε από τον κ Αυγενάκη να λειτουργήσει ανοιχτή κτηνιατρική σχολή στον Έβρο και το ινστιτούτο εξωτικών νοσημάτων που έχει τον εξοπλισμό αλλά δεν λειτουργεί.
Για υψηλά ποσοστά ανεργίας στη νομό Ροδόπης και νέους που φεύγουν καθημερινα για το εξωτερικό έκανε λόγω ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης καθώς και για αποβιομηχάνιση.
Από την πλευρά του ο Αυγενάκης άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά έταξε ελπίδα και έσπειρε απογοήτευση, φόρτωσε τον ελληνικό λαό ενα ακόμη μνημόνιο. Στη συνέχεια ο κ Αυγενάκης αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες και ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ να είναι πιο ενεργοί σε ότι εξελίσσεται μέσα στο κόμμα, τους ζήτησε να πάρουν την κάρτα μέλους του κόμματος για να ενισχύσουν οικονομικά το κόμμα και αναφέρθηκε στις γραμματείες που δημιουργούνται στη ΝΔ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »