*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Νοεμβρίου

Μεγάλη συγκέντρωση των Κυπρίων την Τρίτη στη Ξάνθη!

16 Νοεμβρίου


*Μαζικότερη απο άλλες χρονιές η συγκέντρωση των Κυπρίων και των φίλων τους!  Μόνο οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ τους στήριξε απο τα κόμματα! Απόντες ΑΔΕΔΥ, Δάσκαλοι και ΕΛΜΕ!
Με μεγαλύτερη συμμετοχή από άλλες χρονιές (σ.σ. Ήταν τουλάχιστον 150-200 άτομα) και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης και του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Γιώργου Κολλάρου, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Κύπρου, πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης μάζωξη και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας, λέγοντας ΟΧΙ στο Ψευτοκράτος, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ από την Κύπρο, "Το ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ τους, η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ".
"Δεν είναι απλές πορείες, είναι διαμαρτυρία για την συμπλήρωση 33 χρόνων εγκαθίδρυσης του κατοχικού εκτρώματος της Τουρκίας στην Κύπρο, την αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" σημείωσε στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης Ελένη Χατζηγεωργίου που ευχαρίστησε τους απλούς Έλληνες πολίτες που στήριξαν την κινητοποίησή τους.
Απόντες απο την κινητοποίηση των Κυπρίων και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η ΑΔΕΔΥ, ο Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης, η ΕΛΜΕ και η ΚΕΕΡΦΑ. Έλαμψαν επίσης δια της απουσίας τους και τα άλλα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ (Παρούσα η Τομεράρχης Χρύσα Ούτση) και του ΚΚΕ που εκπροσωπήθηκε απο τον Γιώργο Κολλάρο.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »