*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Νοεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών!

11 Νοεμβρίου
Κατασχέθηκαν 113 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 
Άλλο ένα καίριο πλήγμα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εισαγωγή και εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και τη σύλληψη δραστών.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (9-11-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν 59χρονο ημεδαπό και μία 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, οι οποίοι αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Χώρα με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή τους.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν αποκρύψει σε αγροτική έκταση στον Έβρο, ιδιοκτησίας του 59χρονου, ενενήντα εννέα (99) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 113 κιλών.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 59χρονος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών την εισήγαγαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια την παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και την απέκρυψαν στην συγκεκριμένη περιοχή, με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή της στην Τουρκία.
Κατασχέθηκαν 113 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 4 κινητά τηλέφωνα. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.
17χρονη διέρρηξε σπίτι στην Καβάλα
Συνελήφθη την Τετάρτη 9-11-2016 το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., 17χρονη ημεδαπή, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα διέρρηξε οικία στην πόλη της Καβάλας, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε καθόσον έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια. 
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στους νομούς Δράμας και Έβρου
Συνελήφθησαν την Τετάρτη (9-11-2016), στους νομούς Δράμας και Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Έβρου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Τετάρτη το πρωί, σε χωριό της Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει ένα (1)  μεταλλικό δοχείο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Στη δεύτερη περίπτωση, την Τετάρτη το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 13,1 γραμμαρίων, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, η ηλεκτρονική ζυγαριά και το κινητό τηλέφωνο.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »