*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

ΘΡΑΚΗ: Το επόμενο βήμα...! Το ταξίδι του Ευριπίδη Στυλιανίδη, συνεχίστηκε τη Κυριακή και στη Ξάνθη

28 Νοεμβρίου

 
 



Σε μια κατάμεστη αίθουσα, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μίνωας», παρουσίασαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π» το βιβλίο του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πρώην Υπουργού και βουλευτή του Νομού Ροδόπης Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη με τίτλο: «Θράκη: Το επόμενο βήμα…».
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:
 -Άγγελος Συρίγος, συγγραφέας και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου
-Αλέξανδρος Κοντός, Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε., πρ. Υπουργός και τ. Βουλευτής Ξάνθης.
Ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και καθηγητής Αθανάσιος I. Καραμπίνης.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησαν με πολύ θερμά λόγια όλοι οι ομιλητές, ενώ ο συγγραφέας, παρουσίασε τα προβλήματα και τις δυνατότητες, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που ενέχει η Θράκη ως περιοχή εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου που με ενδιαφέρον στη συνέχεια έθεσαν ερωτήσεις στον συγγραφέα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παυλακάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο Πρόεδορς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ.Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης Θόδωρος Ρωμανίδης, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω Δημήτρης Μπένης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, η Πρόεδρος των Ελλήνων Συνέλευσις Ελένη Κίτσου, η δημοτική σύμβοιυλος κ.Δημούδη, και πολύς κόσμος.
Το ταξίδι του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ανάδειξη της Θράκης συνεχίζεται με διαδοχικές εκδηλώσεις παρουσίασής του, στο Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) στις 30 Νοεμβρίου, στο Public cafe Συντάγματος στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου και στην Αλεξανδρούπολη (Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως) στις 9 Δεκεμβρίου.
*΄΄Ολη την παρουσίαση της εκδήλωσης θα παρουσιάσει το Xanthi channel στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »