*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Νοεμβρίου

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με… φορτηγό για τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη!

23 Νοεμβρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Δωρεάν τα πάντα στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης από τον Δήμο συν...3.000 ευρώ επιχορήγηση!

*Αποκαλυπτικός ο Μανώλης Φανουράκης, στρίμωξε άγρια Δήμαρχο και Πέπη Στάντσιου! Άλλη σεκιούριτι για τα σπιτάκια κι άλλη ο επιχειρηματίας για το… Λούνα Πάρκ
*Ο Δήμαρχος Ξάνθης κατέβασε τη Φάκα για τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές που δεν... υπήρχαν!
Ο Δήμος Ξάνθης όχι μόνο θα κατασκευάσει δωρεάν όλες τις κατασκευές, τις εξέδρες και τις εγκαταστάσεις της Γειτονιάς του Αϊ Βασίλη, αλλά θα επιχορηγήσει και με το χρηματικό ποσόν των 3000 ευρώ το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης για να μην... «μπει μέσα!».
Απίστευτο αλλά ακόμη κι αυτό επικαλέστηκε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων
Το τελευταίο το γράφουμε ειρωνικά φυσικά, αφού αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι τα λεφτά είναι πολλά και αυτός ήταν και ο λόγος που παρά τα όσα διέδιδε αρχικά, το Λύκειο Ελληνίδων τελικά θα κάνει και φέτος την περίφημη Γειτονιά του Αϊ Βασίλη όπου στην ουσία το ίδιο δεν βάζει τίποτε αφού όλα τα κάνει ο Δήμος και απλά θα...εισπράττει! Έχοντας αφορολόγητο από την Εφορία Ξάνθης 10.000 Ευρώ.
Το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε την έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση της «ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» στα πλαίσια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου) και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην του Γ. Κολλάρου.
Καθώς όλα συνηγορούν ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης επίτηδες έφερε το θέμα με καθυστέρηση, προκειμένου να μην προλάβει η…δημοπρασία!
Κατά πλειοψηφία λοιπόν πέρασε το 09ο ΘΕΜΑ που αφορούσε τη λήψη απόφασης για την εκμίσθωση τμήματος του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έως 400τ.μ στην πλατεία διοικητηρίου με τη διενέργεια δημοπρασίας (εισηγήτρια Στυλιανή Μόσχου)
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Δήμαρχο Ξάνθης ότι επίτηδες έφερε αργά τη δημοπράτηση του χώρο για το λούνα παρκ, ώστε με πλάγιο τρόπο να ξαναδώσει το καρουζέλ και άλλο ένα παιχνίδι στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, το οποίο επιχειρεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει κι ότι λειτουργεί υποκριτικά στο συγκεκριμένο θέμα.
(σ.σ. Μάλιστα χθες στην οικονομική Επιτροπή ο Μανώλης Φανουράκης επεσήμανε στον Πρόεδρο Κυριάκο Παπαδόπουλο και τα μέλη ότι «η δική μας παράταξη ψηφίζει το να βγει σε δημοπρασία το Λούνα Παρκ, υπεύθυνος όμως αν δεν λειτουργήσει και δεν υλοποιηθεί η απόφαση, είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης κύριος Δημαρχόπουλος και κανείς άλλος!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για μια ακόμη φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να "βοηθήσει" την φίλη του Πέπη Στάντσιου, ενώ απάντησε αρνητικά στη πρόταση της αντιπολίτευσης να μισθώσει τα δύο παιχνίδια ο Δήμος Ξάνθης και να τα τοποθετήσει στη πλατεία, δίνοντάς τα δωρεάν για τα παιδάκια ώστε να τονωθεί με τον τρόπο αυτό και η αγορά στο κέντρο της πόλης.
Το γιατί απάντησε αρνητικά ο κύριος Δημαρχόπουλος;
-Μα γιατί η πρόταση έγινε από τις παρατάξεις Ξυνίδη και Μπένη κι αυτό αρκούσε....
Κατά τα άλλα η Πέπη Στάντσιου που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση, όχι μόνο δεν έπεισε ότι όλα τα κάνει... για τα παιδιά και την πόλη, αλλά κατάφερε όπως και πέρσι να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο Ξάνθης, αφού στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης (Μανώλης Φανουράκης-Ιπποκράτης Καμαρίδης) παραδέχτηκε ότι:
1.Αγοράζουν τις καραμέλες για τα σπιτάκια από βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης που έρχονταν μάλιστα κάθε τόσο και ξεφόρτωνε συχνά στα σπιτάκια….
2.Δεν υπάρχει προσφορά αλλά μόνο πώληση…
3.Άλλη σικιούριτι από τη Θεσσαλονίκη είχε πέρσι στο Λούνα παρκ ο επιχειρηματίας κι άλλη σικιούριτι από τη Ξάνθη το Λύκειο Ελληνίδων.
Το περίεργο είναι ότι η κυρία Στάντσιου τα έχει όλα…τζάμπα, αλλά φοβάται μην μπει το Λύκειο φέτος μέσα και γι’ αυτό ζήτησε και…επιχορήγηση 3.000 ευρώ από τον Δήμο Ξάνθης που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία!!!
ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΔΕΩΝ
Πολύς θόρυβος στη προχθεσινή συνεδρίαση έγινε και πάλι για το γνωστό θέμα της Σάρδεων (ήταν το 1ο θέμα) που αφορούσε την Εκδίκαση ένστασης της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ κατά του Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ» και έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής του ως άνω έργου (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά) (θέμα εξ’ αναβολής). Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης (Μανά-Π. Παυλίδης) εμφανίστηκαν με αντίθετες απόψεις και το θέμα τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις Ξυνίδη, Κολλάρου και Ανταμπούφη να καταψηφίζουν, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους και δικηγόρους να ψηφίζουν λευκό!!!
Συγκεκριμένα η κ.Αλεξία Γκιρτζίκη σημείωσε ότι το θέμα είναι περίπλοκο και ελλείψει εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας η ίδια ψηφίζει λευκό, όπως και η δημοτική σύμβοιυλος και δικηγόρος Ειρήνη Πυρνάρη. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο κατασκευάζει η εταιρεία Εκμεκτσής.
Αντίθετα ομόφωνα πέρασαν τα παρακάτω θέματα:
02ο ΘΕΜΑ : Έγκριση 4ου ΑΠ του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΜΝΙΟΥ» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά) ομόφωνα.
03ο ΘΕΜΑ : Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και 15η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
Κατά πλειοψηφία πέρασε και η 16η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)
Ομόφωνα τέλος πέρασαν τα παρακάτω θέματα:
05ο ΘΕΜΑ : Έκδοση κανονιστικής απόφασης για την αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κανάρη (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
06ο ΘΕΜΑ : Έγκριση της με αριθμό 88/2016 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την εξέταση περίπτωσης εκποίησης δημοτικής έκτασης ΣΜΥΡΝΕΞ (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
07ο ΘΕΜΑ: Έγκριση της με αριθμό 86/2016 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την κοπή επικίνδυνου δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
Σημειώνεται η έντονη αντιπαράθεση του επικεφαλής της παράταξης ΞΑΝΘΗ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη που με φωτογραφίες ντοκουμέντα απέδειξε οτι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έλεγε ψέματα όταν εμφάνιζε να έχουν τοποθετηθεί όλα τα παιχνίδια στις 6 παιδικές χαρές που νομιμοποιήθηκαν, αφού κάτι τέτοιο όπως αποδείχτηκε δεν συνέβη.
 Τελικά κατέβηκε η αρμόδια μηχανικός κ. Φάκα από το σπίτι της, που ισχυρίστηκε ότι δεν τοποθετήθηκαν τα υπόλοιπα παιχνίδια γιατί οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές διότι υπήρχε κίνδυνος να… καταστραφούν τα παιχνίδια πριν την οριστική παραλαβή τους!!!
Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ταρενίδης, Σωτήρης Τσιακίρογλου, Γιάννης Τσεγγελίδης, Απόστολος Αγκόρτσας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »