*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, για να παραμείνει στη Διομήδεια το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης!

30 Νοεμβρίου
Συνάντηση καθηγητών και Γονέων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με τον Δήμαρχο Αβδήρων! Για πρώτη φορά πλησίασαν «τόσο» κοντά…

*Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ παραχωρεί κτήριο για την μεταστέγαση του σχολείου αν μπορεί να πάρει άδεια
Την αποφασιστικότητά του, το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ να παραμείνει και να λειτουργήσει στη Διομήδεια Ξάνθης, διατράνωσε χθες με δηλώσεις του στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης…
Όπως αποκάλυψε ο κύριος Τσιτιρίδης, το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου συναντήθηκε στο δημαρχείο με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και τους καθηγητές, άκουσε για μια ακόμη φορά τις προτάσεις τους και σε πρώτη φάση:
1. Ο Δήμος Αβδήρων προχώρησε στην μελέτη προϋπολογισμού 67.000  ευρώ, προκειμένου να αλλάξει όλη τη στέγη στο υπάρχων σχολείο  600 τ.μ.
2. Παράλληλα ο Δήμος είναι διατεθειμένος να δώσει κι άλλες αίθουσες από την πρώην κοινότητα για τις ανάγκες του σχολείου.
3. Στο τραπέζι της συζήτησης, έπεσε και το θέμα της προσωρινής μεταστέγασης του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στην πολυτελές και καινούργιο κτίριο της Ιντρακόμ που βρίσκεται μεταξύ Μαγικού και Λεύκης, μετά την επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης και του δήλωσε ότι «η εταιρεία δεν έχει πρόβλημα να το παραχωρήσει για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, το να λειτουργήσει δηλαδή ως Μουσικό σχολείο», εφόσον όμως ζητηθεί η επιστροφή από την εταιρεία σε κάποια φάση, τότε θα πρέπει αυτό να επιστραφεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα..
4. Τόσο οι γονείς, όσο και ο Δήμαρχος Αβδήρων έχουν δει το κτίριο από έξω, όχι όμως από μέσα…Παράλληλα στην ίδια περιοχή (απέναντι) υπάρχει βαριά βιομηχανία και δεν είναι σίγουρο αν το συγκεκριμένο κτίριο μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας για σχολείο.
5. Το οικόπεδο που παραχωρεί ο Δήμος Αβδήρων για νέο Μουσικό σχολείο υπάρχει, μπορούν να το δουν οι γονείς, ωστόσο δεν υπάρχουν τα κονδύλια….Και σίγουρα η ανέγερση ενός νέου Μουσικού σχολείου θα καθυστερήσει αρκετά χρόνια. Οπότε αναζητούν λύσεις προκειμένου να βελτιωθούν οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας του Μουσικού σχολείου Ξάνθης. 
6. Η συζήτηση ήταν χρήσιμη, υπάρχει για πρώτη φορά τόσο καλή διάθεση κι από τις δυο πλευρές και ο Δήμος Αβδήρων αισιοδοξεί ότι θα γίνει το καλύτερο.

«Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω κύριε Παπαδόπουλε, είναι ένα…Ο Δήμος Αβδήρων το θέλει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και είμαι σίγουρος ότι εδώ θα παραμείνει το σχολείο και εδώ θα κτιστεί και το νέο σχολείο». 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »