*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Νοεμβρίου

Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης: Καταγγέλλουμε το καπέλωμα της αντιφασιστικής πορείας από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΕΡΦΑ!

09 Νοεμβρίου
Μετά την ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης και ο σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης ευθέως καταγγέλλει νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΕΡΦΑ για το καπέλωμα της αντιφασιστικής πορείας, διαχωρίζοντας ευθέως τη θέση της από τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που σημειώθηκαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης χαιρετίζει τη μαζική αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 5/11 ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε πως πρόκειται για μία κινητοποίηση που κατάφερε να πετύχει το σκοπό της, ήταν δυναμική και έδωσε ένα ηχηρό αντιφασιστκό μήνυμα καθώς έκανε σαφές πως οι φασίστες δεν έχουν θέση στην πόλη μας.
Ο ΣΦΞ έχει τοποθετηθεί πολλάκις και παίρνει θέση ενάντια στους φασίστες και τους νεοναζί πράγμα που αποτελεί κεκτημένο του. Έχει αναγνώσει το ρόλο των Χρυσαυγιτών στην κοινωνία και παλεύει για το τσάκισμα του φασισμού τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημίου.
Αναφορικά με την συγκεκριμένη πορεία θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο πως ο φοιτητικός σύλλογος δεν ανταποκρίθηκε σε κάποιο κάλεσμα συλλογικότητας και ούτε υιοθέτησε το πολιτικό πλαίσιο οργάνωσης, κόμματος ή συλλογικότητας που δε συμμετέχει στο εσωτερικό του αλλά πραγματοποίησε δικό του διακριτό κάλεσμα και δεν ήταν κοινό ούτε με αυτό των συλλογικοτήτων που καλούσαν στα ΠΡΟΚΑΤ(πανεπιστήμιο) ούτε με αυτών που καλούσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η συγκέντρωση έγινε στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια πέρασε από την πλατεία όπου και ακολούθησαν το μπλοκ του, οι εκεί συγκεντρωμένες συλλογικότητες, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΕΕΡΦΑ. Οριοθετούμαστε δε ρητά πολιτικά και κάνουμε σαφές πως η τοποθέτηση που πλαισίωνε την πορεία μας έφερε αντικυβερνητικό τόνο διότι θεωρούμε πως οι κυβερνητικές πολιτικές αυτή τη στιγμή δίνουν πάτημα στο φασισμό. Καταγγέλλουμε την όποια προσπάθεια γίνεται για καπέλωμα της πορείας και της δράσης μας.
Επιπλέον, διαχωρίζουμε τη θέση μας από τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας του φοιτητικού συλλόγου, καθώς ο ίδιος δε συμμετείχε σε αυτά. Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να μάχεται ενάντια στο φασισμό και σε ότι τον θρέφει! Έξω οι φασίστες από τις σχολές και την πόλη μας!
Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης,

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »