*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η "κενή" καρέκλα δίπλα στην Ειρήνη...

16 Νοεμβρίου
Με νέο, ανανεωμένο λουκ η Ειρήνη Πυρνάρη στη συνεδρίαση της Δευτέρας αλλά και με… κενή καρέκλα δίπλα της. Απών βλέπετε ήταν ο Τσέπελης…
………………….
Σαφές το μήνυμα προς τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και όχι φυσικά στον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη… Ο λόγος για τα έξι λευκά τα οποία τελικά δεν αφορούν τους περιφερειακούς συμβούλους Ροδόπης από την μειονότητα, αλλά κάποιους άλλους από άλλες περιφερειακές ενότητες (και όχι αποκλειστικά από αυτή της Ξάνθης)! Το θέμα είναι αν θα το λάβει το «μήνυμα» ο Μέτιος…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Είτε το λάβει, είτε δεν το λάβει… το θέμα είναι απλό. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι Περιφερειάρχης των μηχανισμών και των κομματικών γραφείων κι όχι ΗΓΕΤΗΣ…

……….

Μήπως μπορούν να μας πουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Θανάσης Πατσατζής και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραΐτης, αν ειπώθηκε κάτι από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της επιδότησης κόστους εργασίας 12% στην ημερίδα της ΟΕΒΕ;;;
(Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»)
-Και γιατί δεν ρωτάς καλύτερα τους Βώβους, τον Πατεράκη και τον Περιφερειάρχη της Ν.Δ. Αντώνη Πασχάλη που όφειλαν να του το υπενθυμίσουν;
…………
                  Σεμνά &Ταπεινά
«Γάτα» ο Τσέπελης! Απών στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για να μη ρθεί σε δύσκολη θέση και ψηφίσει κατά του Κυβερνείου, αφού αυτός ήταν και ο πρώτος που ως αφανής εταίρος του Elisso Hotel που βομβάρδιζε Σταυρακάρα, Φανουράκη και Ζώτο με εξώδικα!
Παρών όμως στη χθεσινή συνεδρίαση  της Τρίτης που συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2017!
……
*Τόσα χρόνια άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο «αδελφούλης» Τσέπελης επιβίωνε γιατί ήξερε να προσαρμόζεται άριστα, είτε κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, είτε Κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ…
Ενώ και τώρα δεν τα πάει άσχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω… Χουσεϊν Ζεϊμπέκ!
……
*Τυχαίο άλλωστε ότι ο παραΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ασχολήθηκε με τις παρανομίες του Τσέπελη ή την όλη λειτουργία του;
Ο πρώην υπαρχηγός του Λάκη Στυλιανίδη ξέρει να ελίσσεται και είναι... παντός καιρού και εξουσίας!
……
*Και κάτι από το στρατόπεδο του πολιτευτή γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη! Τον προσκάλεσε λέει ο Κοντός στο γεύμα για τον Αντώνη Σαμαρά στο ΚΤΗΜΑ, αλλά δεν πήγε, γιατί είχε… οικογενειακές υποχρεώσεις και τον προσκάλεσε την...τελευταία στιγμή!
(σ.σ. Πάλι καλά που δεν είπε ο "γιατρός" ότι τον προσκάλεσε ο ίδιος ο… Σαμαράς και αυτός αρνήθηκε! Δεν έστελνε τουλάχιστον την Γεωργία ως εκπρόσωπο ή τον Φανουράκη;).
…………
Στη Ξάνθη την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και η Ντόρα Μπακογιάννη!
Την Ξάνθη θα επισκεφθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου.
Μάλιστα η Ντόρα δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στις επισκέψεις της και τους Νομούς Καβάλας αλλά και Ροδόπης, αλλά στη Ξάνθη θα διανυκτερεύσει αφού εδώ θα κάνει και την κεντρική ομιλία της.
Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμά της που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, θα επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια και στη συνέχεια μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη θα επισκεφθεί και την Ορεινή περιοχή.
Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, καθώς η Ν.Δ. θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και όπως λένε οι πληροφορίες ετοιμάζει και την επίσκεψη του Κυριάκου στη Ξάνθη και τη Θράκη γενικότερα.
…………
Στη Φλώρινα χθες η Ελένη Κίτσου των  Ελλήνων Συνέλευσης!
Δεν Φλώρινα βρέθηκε χθες η Πρόεδρος των Ελλήνων Συνέλευσις 2 Ελένη Κίτσου και ιδού τι ανέφερε και σε ανάρτησή της στο fb:
«Καφενείο "Διεθνές" στη Φλώρινα...
Εδώ, ο Αγγελόπουλος σκηνοθέτησε όλα τα έργα του....
Ανάμεσα στις μνήμες του παρελθόντος, έζησα και σήμερα μια στιγμή τους....
Τσιπουρακι και φωτο, παρέα με τους ντόπιους που ενώνονται κάτω από την προστασία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ..
Είναι γεγονός...».
-Ναι είναι… γεγονός! Άλλωστε οι μεγάλες αποφάσεις από ένα τσιπουράκι ξεκινάνε!
…………
Παυλόπουλος από την Αλεξανδρούπολη: «Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν επιδέχεται μεταβολές»
Ηχηρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε εκεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου για τα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Θρακικών Μελετών, το οποίο χαρακτήρισε –μεταξύ άλλων- και ως θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου.
Ο Πρόεδρος είπε: «Η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει και είναι αδιαπραγμάτευτη. Ερμηνεύεται ιστορικά, συστηματικά, τελεολογικά. Αλλά διαμηνύουμε προς την Τουρκία ότι συναισθηματική ερμηνεία - ερμηνεία από βάθους ή μέσης καρδίας- δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει και γιατί επιστημονικώς είναι αδιανόητη, αλλά και γιατί είναι πολιτικώς επικίνδυνη για τη διεθνή κοινότητα και για την παγκόσμια ειρήνη». Επίσης ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει θέση, επισημαίνοντας πως: «Η συνθήκη της Λωζάνης δεν επιδέχεται μεταβολές. Η Συνθήκη της Λωζάνης  καθορίζει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ένωσης και τα σύνορα της, κατά το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο καθορίζονται από τα κράτη μέλη κυριάρχως».
(σ.σ. Βρε που φτάσαμε… Αφήσαμε όλα τα προβλήματά μας και ασχολούμαστε με τις «μαλ…» του Ερντογάν! Τα αδιαπράγματευτα βρε…διαπραγματεύονται; Έλεος!»).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »