*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής ορκίστηκαν....Η Σχολή Ξάνθης κλειστή!

12 Νοεμβρίου
«…αν είχε την τσίπα μετά τις εξελίξεις στην Αποκεντρωμένη, θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ο Πρόεδρος Νίκος Χατζόπουλος… παίζουν οριακά με την νομιμότητα!».
(Ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»)
-Ποιος από τους έχοντες εξουσία παραιτείται τη σήμερον ημέρα φίλτατε Βασίλη; Μήπως θα παραιτιόταν ο… Σίσκος;
…………..

«…χωρίζουμε τους κατοίκους σε Βόρειους και Νότιους, δεν είναι δημοκρατικά αυτά…. Και να μην είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη, η αύξηση κατά 150% των τελών για το νερό στους ιδιοκτήτες ακινήτων στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων, θα ακυρωθεί ως αντισυνταγματική από τα δικαστήρια όπου θα προσφύγουν οι κάτοικοι».
(Ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Δήμου Αβδήρων & πολιτικός μηχανικός Κώστας Αντωνιάδης στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»)
-Δεν τους χώρισαν σε Βόρειους και Νότιους, αλλά σε ψηφίσαντες στο Δήμο ή μη ψηφίσαντες… είναι τόσο απλό!
Σεμνά &Ταπεινά
*Αλά Καραμανλή λειτουργεί τον τελευταίο καιρό ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός…
-Ότι κι αν μαθαίνει, ότι κι αν τον ρωτάνε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις και τις πολιτικές του φιλοδοξίες… Καμία αντίδραση! Σωστή… «Πυθία»…!
-Μόνο ακούει και «ζυγίζει» μέσα του, ότι κι αν του μεταφέρουν… 

(σ.σ. Καλά λένε ότι ο πολιτικός όσο περισσότερο ωριμάζει πολιτικά, τόσο καλύτερος γίνεται…).

*ΚΟΥΙΖ: Οι συμβουλάτορες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι «Βώβοι», λέτε σήμερα να το (ξανα)παίξουν… συμβουλάτορες του Αντώνη Σαμαρά;
Πάντως όσο περνάει καιρός, τόσο τα πυρά αυξάνουν εναντίον τους και μάλιστα από πολλές κατευθύνσεις…
……
*Άφαντος τελείως κι από παντού είναι τον τελευταίο καιρό ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται στον… σκύλο που πήρε και στο γιο του.
-Ωστόσο οι δικές μου πηγές άλλα λένε…
(σ.σ Μήπως…φταίει ο έρωτας, για ότι μου συμβαίνει…», όπως λέει κι η Άντζελα Δημητρίου...).
……

Παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη
308 πρωτοετείς δόκιμοι ορκίστηκαν χθες στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής
Περίπου 1000 άνθρωποι –συγγενείς και φίλοι των πρωτοετών δοκίμων -  παρακολούθησαν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου την τελετή ορκωμοσίας των 308 δοκίμων αστυφυλάκων στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
Η σχολή λειτουργεί φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τη διακοπή της λειτουργίας της και στην τελετή παραβρέθηκε και φέτος ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Ο κος Αναγνωστάκης αφού συνεχάρη τους πρωτοετείς, τους έδωσε 43 ημέρες τιμητική άδεια και στις δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν ξανά μεγάλα διαλείμματα στη λειτουργία της σχολής αστυφυλάκων, γιατί είναι χρήσιμη και για την αστυνομία και για την τοπική κοινωνία».
(σ.σ. Να ρωτήσω τι γίνεται με την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης που θα άνοιγαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από τον περασμένο Σεπτέμβρη; Ως συνήθως το ΤΙΠΟΤΑ!).
…………
Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΔΣ της εφημερίδας Cumhuriyet στην Τουρκία
Συνελήφθη ο Ακίν Αταλάι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας Cumhuriyet, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα στον ιστότοπό της, ο Αταλάι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Γερμανία. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί ο διευθυντής και δώδεκα στελέχη και δημοσιογράφοι της Cumhuriyet, με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Εννέα από αυτούς προφυλακίστηκαν. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» σε σχέση με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -κατηγορούμενου ως ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος- και με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), όπως είχε διευκρινίσει τη Δευτέρα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.
……………..
ΝΔ: 7 δις οι δαπάνες των υπουργείων, νέοι διορισμοί ημετέρων σε υπουργεία και γενικές γραμματείες!
«Ενώ η Κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Γεωργαντάς κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κομματικοποίηση του Κράτους» και «αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος».
Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι τα υπουργεία αυξήθηκαν κατά 4 (+1 θέση Επικρατείας), ενώ όσον αφορά στους γραμματείς αυξήθηκαν κατά 22!
Αναλυτικά:
α) Νέος Γραμματέας Υποδοχής
β) Νέος Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
γ) Νέος Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής
δ) Νέος Γραμματέας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
ε) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά
στ) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
ζ) 4 νέοι διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε νέο Υπουργό σύμφωνα με το Ν. 4369/2016 με προοπτική να γίνουν 7 εάν έχουν και οι Υπουργοί Επικρατείας)
η) 12 νέοι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε Υπουργό αναπληρωτή σύμφωνα με το Ν. 4369/2016)
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι μισθολογικές δαπάνες των υπουργείων «εκτινάχτηκαν κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δις ευρώ στο εννεάμηνο του 2016».
……………….
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ορκωμοσία αστυφυλάκων χθες αλλά στη…Κομοτηνή! Για την αστυνομική σχολή Ξάνθης η ορκωμοσία αναβλήθηκε για την…Πρωταπριλιά! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »