*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Νοεμβρίου

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η γειτονιά του Αϊ Βασίλη, γιατί τα λεφτά είναι…πολλά!

18 Νοεμβρίου
Συνεχίζει να προκαλεί ο Δήμαρχος Ξάνθης! Νέο Δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 21/12 για χάρη της φίλης του Πέπης Στάντσιου
*Ο Δήμος τα σπιτάκια, ο Δήμος τα ρεύματα, ο Δήμος το χώρο, ο Δήμος εξέδρες – φώτα – εκδηλώσεις - εργάτες, το Λύκειο Ελληνίδων τα «ταμεία» και τις… «χορηγίες»!
Στο επίκεντρο και πάλι η «ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και διοργανώνεται και φέτος, παρά το περσινό φιάσκο και τον θόρυβο στην τοπική κοινωνία, αφού στην ουσία επρόκειτο για μια «Γειτονιά της αρπαχτής» όπου ακόμη και τα σακουλάκια με τις καραμέλες, πωλούνταν ΠΙΟ ακριβά από τα μαγαζιά και χωρίς καμιά απόδειξη!
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κάνοντας για μια ακόμη φορά πράξη το σλόγκαν «Δήμαρχος για τους… κολλητούς», αφού τον είχε στο περίμενε η φίλη του κυρία Στάντσιου προκειμένου να «αποφασίσει» τι θα κάνει, με το που πήρε το… «γαλάζιο» φως, έσπευσε αμέσως σε συνεργασία με τον Πρόεδρό του Γιάννη Δρεμσίζη να ορίσουν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου το 23ήμερο της λειτουργίας της Γειτονιάς, να πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης!
Τι είδους συνεργασία θα είναι αυτή; Όπως πάντα… Ο Δήμος Ξάνθης θα στήσει τα σπιτάκια των οποίων την κατασκευή πλήρωσε, ο Δήμος Ξάνθης θα πληρώσει τα ρεύματα για το Καρουζέλ, τις εκδηλώσεις και τα περίπτερα, ο Δήμος Ξάνθης θα παραχωρήσει το χώρο μπροστά από το Διοικητήριο, ο Δήμος Ξάνθης θα στήσει τις εξέδρες θα τοποθετήσει φώτα, θα απασχολήσει δεκάδες εργάτες και θα πληρώσει τις τυχόν εκδηλώσεις. Κι από την δική του πλευρά, το Λύκειο Ελληνίδων θα αναλάβει κάποια χορευτικά, θα οργανώσει με μέλη του τα σπιτάκια, τις επί πληρωμή φωτογραφίες με τον Αϊ Βασίλη έναντι 5 ευρώ και θα αναλάβει φυσικά τα… «ταμεία» και τις… «χορηγίες» της Γειτονιάς από την Περιφέρεια, το Δήμο Ξάνθης, τη ΣΕΚΕ και διάφορες εταιρείες.

ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το 8ο θέμα της συνεδρίασης που αφορά την «Έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση της «ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» στα πλαίσια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με εισηγήτρια την Θεοδοσία Ιακωβίδου».
Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης:
01ο ΘΕΜΑ: Εκδίκαση ένστασης της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ κατά του Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ» και έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής του ως άνω έργου (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά) (θέμα εξ’ αναβολής)
02ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 4ου ΑΠ του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΜΝΙΟΥ» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
03ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και 15η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
04ο ΘΕΜΑ: 16η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)
05ο ΘΕΜΑ: Έκδοση κανονιστικής απόφασης για την αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κανάρη (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
06ο ΘΕΜΑ: Έγκριση της με αριθμό 88/2016 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την εξέταση περίπτωσης εκποίησης δημοτικής έκτασης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
07ο ΘΕΜΑ: Έγκριση της με αριθμό 86/2016 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την κοπή επικίνδυνου δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
08ο ΘΕΜΑ: Έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση της «ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» στα πλαίσια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
09ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση τμήματος του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έως 400τ.μ στην πλατεία διοικητηρίου με τη διενέργεια δημοπρασίας (εισηγήτρια Στυλιανή Μόσχου)
10ο ΘΕΜΑ: Παραχώρηση κατά χρήση δύο οχημάτων στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »