09 Νοεμβρίου

Γιατί «σιώπησε» η υπό τον Γ. Χατζηθεοδώρου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για την εν ψυχρώ εξόντωση του Φίλη; Πάντα με το..."ρεύμα";

09 Νοεμβρίου
Μήπως οι υπό τον Γραμματέα κομματικοί-αριστεροί της Ξάνθης πάνε πάντα αγκαζέ με το…ρεύμα γιατί μόνο η…εξουσία μετράει;
*Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Ζουράρης «έφαγε» τον εκλεκτό του Φίλη, Αντώνη Λιάκο! Βρωμώδης, βοσκηματώδης, πατριδοκλάστης» o Αντώνης Λιάκος!
Βεβαίως και δεν είμαστε εμείς που θα τους κρίνουμε... Βεβαίως δεν είμαστε εμείς αυτοί στους οποίους θα απολογηθούνε…
Είναι ωστόσο εμφανές ότι η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και όσους εκπροσωπεί το συγκεκριμένο όργανο –πάντως τη βάση και τους αριστερούς που σε πείσμα όλων κρατάνε ψηλά την ιδεολογία τους σίγουρα ΌΧΙ- επέλεξε την εύκολη οδό… Να πηγαίνει πάντα αγκαζέ με το… ρεύμα και με την ίδια ευκολία που «συγκινείται» από τις ομιλίες ενός αγωνιστή της στη Βουλή (σ.σ. Όπως ο Φίλης), να ΣΙΩΠΑ και να μην βγάζει άχνα, αρκούμενη είτε στο να «βγάζει» κραυγές κατά των… αντίπαλων ανεμόμυλων, είτε να επιτίθεται σφόδρα πλέον και στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, φοβούμενη προφανώς μην επεκταθούν τα ανοίγματα Τσίπρα και στη Φώφη ή τον ΓΑΠ!
Ο «Μαχητής» ποτέ δεν θα έφτανε στο σημείο να ασχοληθεί με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, αν τις τελευταίες ημέρες γνήσιοι και αυθεντικοί αριστεροί δεν μας «βομβάρδιζαν» με «γιατί», αναφερόμενοι στους πρώην συντρόφους τους που προκειμένου να μην χάσουν την εξουσία τους… «σφυρίζουν» πλέον και… παραμιλούν ακόμη κι όταν αγωνιστές του κόμματος όπως ο Φίλης ευθέως ομιλούν περί προσωπικής και πολιτικής εξόντωσής τους…
-Το ερώτημα λοιπόν όλων αυτών αλλά και του «Μ»: «Γιατί «σιώπησε» η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την εν ψυχρώ εξόντωση του Φίλη;».
Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος μέχρι τηλέφωνα γνήσιων αριστερών που τηλεφώνησαν από τις Σέρρες έβγαλε στην «Ανοιχτή γραμμή», που ασκούσαν σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για την απομάκρυνση Φίλη…
Εδώ στη Ξάνθη, ουδείς «συγκινήθηκε»; Ούτε ένας δεν είχε την τόλμη να στηρίξει μια από τις γενναίες σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ;
ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΙ Ο… ΖΟΥΡΑΡΙΣ Ο ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ!
Κοντά ωστόσο σε όλα αυτά, μας προέκυψε από χθες και Ζουράρης, καθώς έληξε άδοξα όπως φαίνεται, η συνεργασία του προέδρου της επιτροπής του εθνικού διαλόγου Αντώνη Λιάκου με το Υπουργείο Παιδείας…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Λιάκος αναφέρει πως «δεν τίθεται θέμα αποχώρησης ή παραμονής. Η επιτροπή εθνικού διαλόγου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της»!
Υπενθυμίζεται πάντως, ότι πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Λιάκος, προσκείμενος στον Νίκο Φίλη, είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του νέου Υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η υπουργοποίησή του.
«Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος.
Αλλά ο κ. Λιάκος δεν περιορίστηκε σε αυτό. Με αφορμή την παράδοση- παραλαβή στο υπουργείο Παιδείας και τα όσα είπε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μάθημα αξιοπρέπειας έδωσε σήμερα ο Νίκος Φίλης. Είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις. Αήθεις. Όσοι γνώρισαν καλά τον Φίλη, κι εγώ τον γνώρισα από κοντά μόλις πριν από ένα χρόνο-όταν μου πρότεινε να αναλάβω την προεδρεία του Διαλόγου, διαπιστώνουν πως παρά τα εξ αντιθέτου θρυλούμενα, ο Φίλης α) έχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, β) είναι από τους λίγους διαβασμένους Έλληνες (γνωρίζει πρόσωπα, βιβλία και ιδέες όσο πολύ λίγοι –και κυρίως σε σύγκριση με τους προηγούμενους ΥΠΕΠΘ που επίσης γνώριζα ), γ) έχει γνώσεις θεολογίας που πηγαίνουν πολύ πέραν των όσων διαθέτουν πολλοί που νομίζουν ότι θρησκεύονται –ίσως και από πολλούς Δεσποτάδες, δ) είναι ανοιχτός σε ιδέες και πρόσωπα –και αποδείχτηκε με τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο Διάλογο, και τέλος είναι ευθύς: το ναι-ναι, το όχι-οχι. Η αποπομπή του φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί τομή στην πορεία αυτής της κυβέρνησης».

Και οι πρωτοφανείς ύβρεις Ζουράρι για τον ΛΙΑΚΟ
Στον πρόεδρο της επιτροπής «σοφών» Αντώνη Λιάκο, απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής, πρόσφατα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, όπου χρειάστηκε λιγότερο από 8 λεπτά για να αποδομήσει τον «εκλεκτό» του Νίκου Φίλη.
Όπως υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η μάχη του διαλόγου με την Παιδεία θα χαθεί καθώς υπάρχουν «βοσκηματώδεις» τύποι που υποστηρίζουν «αυτή την βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια – αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε». Ο κ. Ζουράρις που υποστηρίζει την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους θύμισε ορισμένες λέξεις από την εποχή του Ομήρου «Θεός, θάλασσα και χέζω».
Στη συνέχεια είπε για τον κ. Λιάκο πως «την άποψη της συνέχειας θα την διαβάσει κάνεις στον Μίκη και τον Ρίτσο που κάποιοι τους αποκαλούν εθνικιστές».
Τέλος απευθυνόμενος στους «βοσκηματώδεις της ασυνέχειας» τους κάλεσε να εντοπίσουν τα κοινά και τις διάφορες ανάμεσα στο «Τη Υπερμάχω» και την «Συννεφιασμένη Κυριακή!» για να καταλήξει ως εξής!
Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες» τόνισε, μιλώντας στον focus fm, ο κ. Ζουράρις.
«Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830» σημείωσε ο κ. Ζουράρις προσθέτοντας:
«Τώρα κρύβεται, δεν μπορεί να εκτεθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο λαό και έθνος και πολιτισμό καταλαβαίνει πως αυτά θα τον ρίξουν και αυτόν και τους άλλους».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »