*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Νοεμβρίου

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Στο πλευρό του Τουρκικού λαού, στο πλάι των συντρόφων μας, ΟΧΙ στο καθεστώς Ερντογάν.

14 Νοεμβρίου
Ανακοίνωση Αλληλεγγύης στο HDP και τον Τούρκικο λαό, εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καταγγέλλοντας φυλακίσεις και συλλήψεις απο το καθεστώς Ερντογάν. 
Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
Από τη Παρασκευή 4 Νοέμβρη παρακολουθούμε μια μελανή σελίδα της Ιστορίας να γράφεται μπροστάστα μάτια μας. Η αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν προχωρά ακόμα ένα βήμα προς την πλήρη μετατροπή της γειτονικής Τουρκίας σε απολυταρχικό καθεστώς.
Μετά τις συλλήψεις και φυλακίσεις 80.000 και πλέον δημοσίων υπαλλήλων, το βίαιο κλείσιμο 170 πρακτορείων ειδήσεων που ασκούσαν κριτική στον Ερντογάν, την παράλληλη φυλάκιση180 δημοσιογράφων και καταξιωμένων ακαδημαϊκών, τις απομακρύνσεις των 2 δημάρχων των κουρδικών επαρχιών του Diyarbakir και άλλων 30 Κούρδων δημάρχων, ένα νέο κεφάλαιο όξυνσης της καταστολής έρχεται να προστεθεί. Χθες τα μεσάνυχτα,13 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών» (HDP) συνελήφθησαν παράνομα μαζί με τους συμπροέδρους του κόμματος Figen Yuksekdag και Selahattin Demirtas, αφού πρώτα οι βουλευτικές ασυλίες τους είχαν αντισυνταγματικά αρθεί.
Το καθεστώς Ερντογάν, επιδιώκει να άρει με κάθε μέσο τις αμφισβητήσεις προς την πολιτική του. Δίχως αμφιβολία, με την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2017 που έχει προκηρύξει ο ίδιος, στοχεύει στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του. Το HDP ως μοναδική πραγματική αντιπολίτευση ήταν το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε αυτόν και την εγκαινίαση ενός νέου σουλτανάτου.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούμε στο πλάι των συντρόφων μας. Παράλληλα, καλούμε τα αδερφά κόμματα στην Ευρώπη να μην αφήσουν τον αγώνα των Κούρδων και Τούρκων συντρόφων και συντροφισσών μας έρμαιο στον αυταρχισμό του Ερντογάν.
– Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει κάθε δυνατό μέτρο και πρωτοβουλία ώστε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις έναντι του HDP και να μπει τέλος στον αυταρχισμό που το καθεστώς Ερντογάν επιδεικνύει.
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »