28 Νοεμβρίου

ΒΑΤΡΑΧΟΙ: «Αρκεί ένα αστείρωτο σκυλί για να προκύψουν εκατοντάδες νέα αδέσποτα»

28 Νοεμβρίου
       
Ένα αστείρωτο θηλυκό σκυλί γεννά σε 1 χρόνο, κατά μέσο όρο 16 κουτάβια.
Στη συνέχεια, αυτό και τα κουτάβια του μπορούν να δημιουργήσουν 128 νέα σκυλιά.
Στα 3 χρόνια έχουμε 512 σκυλιά.

Στα 4 χρόνια έχουμε 2.048 σκυλιά.

Στα 5 χρόνια, έχουμε 12.288 σκυλιά.

Στα 6 χρόνια έχουμε 67.000 σκυλιά....
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης “Βάτραχοι” σε συνεργασία με τον “Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης”, τα “Αδεσποτούλια Ξάνθης” και τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης” , καθώς και με τη συμμετοχή κτηνιάτρων της πόλης, διοργανώνουν δράση με θέμα «Στειρώσεις δεσποζόμενων σκύλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Οι “Βάτραχοι”, λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ξάνθης, όπως επίσης  και τη δεδομένη οικονομική κατάσταση της χώρας , διαθέτουν μέρος των εσόδων της εκδήλωσης “Color Wars” σε στειρώσεις προκειμένου να συμβάλλουν στον έλεγχο των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, η δράση  αφορά σε στειρώσεις δεσποζόμενων σκύλων και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ζώων που ανήκουν στις εξής κοινωνικές ομάδες:
·Μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
·Εγγεγραμμένοι στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας Ξάνθης
·Εγγεγραμμένοι στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης
Όσοι πληρούν ένα ή παραπάνω κριτήρια, μπορούν να συμμετέχουν στη δράση και να ωφεληθούν στειρώνοντας το ζώο τους με σημαντικά μειωμένο κόστος κλιμακούμενο με σειρά προτεραιότητας ως εξής:
-20 στειρώσεις με συμμετοχή 30 ευρώ

-20 στειρώσεις με συμμετοχή 55 ευρώ

-20 στειρώσεις με συμμετοχή 60 ευρώ
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δράση είναι η ηλεκτρονική σήμανση(microchip) του κατοικιδίου η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012. Σε περίπτωση που δεν έχει τοποθετηθεί microchip, αυτό θα δοθεί δωρεάν από τις φιλοζωικές ομάδες που συμμετέχουν στη δράση, θα τοποθετηθεί πριν τη στείρωση και θα καταγραφεί στο όνομα του ωφελούμενου – ιδιοκτήτη.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους του κτηνιάτρους για τις προσφορές που κατέθεσαν και ιδιαίτερα τους Αγγελόπουλο Γεώργιο, Τζανίδη Σ. Χαρίλαο . και Χατζούδη Ι. Σαπφώ οι οποίοι συνέβαλαν με τις προσφορές τους στη δυνατότητα υλοποίησης της δράσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Συλλόγου «Οι Βάτραχοι», Πινδάρου 1,στην παλιά πόλη κάθε Τετάρτη 18.30 -20.30 έως και την 21η Δεκεμβρίου 2016.
Τηλ. Επικοινωνίας – 6938 111 951 Μιχάλης  Τσέπελης
Περισσότερες πληροφορίες:
Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης  Βάτραχοι  https://www.facebook.com/vatraxoixanthi/
Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης (ΦΟΞ): https://www.facebook.com/foxanthis/
Αδεσποτούλια Ξάνθης https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/?hc_ref=SEARCH
Φιλοζωικό Σύλλογο Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »