*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Δωρεάν τα πάντα στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης απο τον Δήμο συν...3.000 ευρώ επιχορήγηση! Αίνιγμα το λούνα παρκ

22 Νοεμβρίου
 
*Ο Δήμαρχος  Ξάνθης κατέβασε τη Φάκα για τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές που δεν...υπήρχαν!
Ο Δήμος Ξάνθης όχι μόνο θα κατασκευάσει δωρεάν όλες τις κατακευές, τις εξέδρες και τις εγκαταστάσις της Γειτονιάς του Αϊ Βασίλη, αλλά θα επιχορηγήσει και με το χρηματικό ποσόν των 3000 ευρώ το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης  για να μην...μπει μέσα!
Το τελευταίο το γράφουμε ειρωνικά φυσικά, αφού αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά οτι τα λεφτά είναι πολλά και αυτός ήταν και ο λόγος που παρά τα όσα διέδιδε αρχικά,  το Λύκειο Ελληνίδων τελικά θα κάνει και φέτος την περίφημη Γειτονιά του Αϊ Βασίλη όπου στην ουσία το ίδιο δεν βάζει τίποτε αφού όλα τα κάνει ο Δήμος και απλά θα...εισπράττει! Έχοντας αφορολόγητο απο την Εφορία Ξάνθης 10.000 Ευρώ.
Το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε την έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση της «ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» στα πλαίσια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου) και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην του Γ. Κολλάρου. 
Κατά πλειοψηφία πέρασε και το 09ο ΘΕΜΑ που αφορούσε τη λήψη απόφασης για την εκμίσθωση τμήματος του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έως 400τ.μ στην πλατεία διοικητηρίου με τη διενέργεια δημοπρασίας (εισηγήτρια Στυλιανή Μόσχου)
09ο ΘΕΜΑ :   Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση τμήματος του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου έως 400τ.μ στην πλατεία διοικητηρίου με τη διενέργεια δημοπρασίας (εισηγήτρια Στυλιανή Μόσχου)
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Δήμαρχο Ξάνθης οτι επίτηδες έφερε αργά τη δημοπράτηση του χώρο για το λούνα παρκ, ώστε με πλάγιο τρόπο να ξαναδώσει το καρουζέλ και άλλο ένα παιχνίδι στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, το οποίο επιχειρεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει κι ότι λειτουργεί υποκριτικά στο συγκεκριμένο θέμα. 
Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για μια ακόμη φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να "βοηθήσει" την φίλη του Πέπη Στάντσιου, ενώ απάντησε αρνητικά στη πρόταη της αντιπολίτευσης να μισθώσει τα δύο παιχνίδια ο Δήμος Ξάνθης και να  τα τοποθετήσει στη πλατεία, δίνοντάς τα δωρεάν για τα παιδάκια ώστε να τονωθεί με τον τρόπο αυτό και η αγορά στο κέντρο της πόλης. 
Το γιατί απάντησε αρνητικά ο κύριος Δημαρχόπουλος; 
-Μα γιατί η πρόταση έγινε απο τις παρατάξεις Ξυνίδη και Μπένη κι αυτό αρκούσε....
Κατά τα άλλα η Πέπη Στάντσιου που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση, όχι μόνο δεν έπεισε ότι όλα τα κάνει...για τα παιδιά και την πόλη, αλλά κατάφερε και πέρσι να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο Ξάνθης....Και ποιός ξέρει τι μέλει γενέσθε στη φετινή Γειτονιά του Αϊ Βασίλη όταν ξεκινήσει...
 
                                ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΔΕΩΝ

Πολύς θόρυβος και πάλι στο γνωστό θέμα της Σάρδεων (ήταν το 1ο θέμα) που αφορούσε την Εκδίκαση ένστασης της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ κατά του Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ» και έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής του ως άνω έργου (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά) (θέμα εξ’ αναβολής). Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης (Μανά-Π. Παυλίδης) εμφανίστηκαν με αντίθετες απόψεις και το θέμα τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις Ξυνίδη, Κολλάρου και Ανταμπούφη να καταψηφίζουν, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους και δικγόρους να ψηφίζουν λευκό.
Συγκεκριμένα η κ.Αλεξία Γκιρτζίκη σημείωσε ότι το θέμα είναι περίπλοκο και ελλείψει εισήγησης της Νομικής Υπηρεσίας η ίδια ψηφίζει λευκό, όπως και η δημοτική σύμβοιυλος και δικηγόρος Ειρήνη Πυρνάρη. Σημειώνεται οτι το συγκεκριμένο έργο κατασκευάζει η εταιρεία  Εκμεκτσής. 
Αντίθετα ομόφωνα πέρασαν τα παρακάτω θέματα:
02ο ΘΕΜΑ :   Έγκριση 4ου ΑΠ του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΜΝΙΟΥ» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά) ομόφωνα.
03ο ΘΕΜΑ :  Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και 15η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
Κατά πλειοψηφία πέρασε και η 16η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη) 
Ομόφωνα  τέλος πάρασαν τα παρακάτω θέματα: 
05ο ΘΕΜΑ :   Έκδοση κανονιστικής απόφασης για την αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κανάρη (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
06ο ΘΕΜΑ :   Έγκριση της με αριθμό 88/2016 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την εξέταση περίπτωσης εκποίησης δημοτικής έκτασης  ΣΜΥΡΝΕΞ (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
07ο ΘΕΜΑ :   Έγκριση της με αριθμό 86/2016 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την κοπή επικίνδυνου δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
Σημειώνεται η έντονη αντιπαράθεση του επικεφαλής της παράταξης ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη που με φωτογραφίες ντοκουμέντα απέδειξε οτι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έλεγε ψέματα όταν εμφάνιζε να έχουν τοποθετηθεί όλα τα παιχνίδια στις 6 παιδικές χαρές που νομιμοποιήθηκαν, αφού κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
 Τελικά κατέβηκε η αρμόδια μηχανικός κ.Φάκα απο το σπίτι της, που ισχυρίστηκε οτι δεν τοποθετήθηκαν τα υπόλοιπα παιχνίδια γιατί οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές δεν έχουν  περιφραχτεί και υπήρχε κίνδυνος να καταταστραφούν τα παιχνίδια!!!
Απο την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ταρενίδης, Σωτήρης Τσιακίρογλου, Γιάννης Τσεγγελίδης, Απόστολος Αγκόρτσας.
 
 
 *Άγρια στρίμωξε και πάλι τον Δήμαρχο ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης για τις παιδικές χαρές που δεν είχαν όλα τα παιχνίδια....διαψεύδοντας τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »