*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Οκτωβρίου

Παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ στο Νεοχώρι

23 Οκτωβρίου
*Στις αίθουσες εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Αθάνατου Αγροτικού ηγέτη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την ιστορική συνεταιριστική και πολιτική διαδρομή του στην ιστορία. 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα εγκαίνια του Μουσείου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πραγματοποιήθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο Νεοχώρι Σταυρούπολης Ξάνθης από το Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης )  κα.  Μαρίας Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά, του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα, του βουλευτή Σερρών κ.Τζελέπη, του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού και πολύ κόσμου.
Παρούσα στα εγκαίνια και η γραμματέας του Αλέξανδρου Μπαλτατζή Νίνα Ζωγράφου, ενώ εκεί βρίσκονταν και ο γνωστός Κίσινγκερ με την Ποντιακή λίρα του, τραγουδώντας το τραγούδι που είχε γράψει για τον Αθάνατο Αγροτικό Ηγέτη.
Επίσης τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου, ο αντ΄αυτού αντιδήμαρχος 2 Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Σάκης Κριτσίνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο Έφορος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Σπύρος Κάλφας, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Ιγνατιάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης,  η Τομεάρχης των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπούτος ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που απουσίαζε από την Ξάνθη, ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος, Υπότροφοι του ιδρύματος Μπαλτατζή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Νεοχωρίου Θ. Κυριακού, ο πρώην Πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ Γιάννης Ράπτης, η δημοτικής συμβουλος Αλεξία Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, o Aστυνομικός διευθυντής κ.Γκίκας, εκπρόσωπος του Στρατηγού, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, συνεταιριστές, κάτοικοι του Νεοχωρίου  κά.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ενώ στους χαιρετισμούς τους τόσο η Υφυπουργός  Μακεδονίας και Θράκης κ.Μαρία Κόλλια  Τσαρουχά όσο και ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός εξήραν την ηγετική προσωπικότητα και ανιδιοτέλεια του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, του Κορυφαίου των Κορυφαίων στο Αγροτικό και Συνεταιριστικό Κίνημα της χώρας.
Μετά το κόψιμο της κορδέλας οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", το αναπαλαιωμένο δηλαδή σπίτι του Αγροτικού Ηγέτη όπου μεγάλωσε, πήγε σχολείο και ανδρώθηκε και θαύμασαν διάφορα προσωπικά του αντικείμενα, βιβλία, παλιές φωτογραφίες απο όλη τη διαδρομή του κλπ Στο ίδιο χώρο θα έρθει και η ιστορική μερσεντές του Αείμνηστου Προέδρου που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του και βρίσκεται στη ΣΕΚΕ. .
Το Μουσείο Μπαλτατζή θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες, στους Φορείς και στα σχολεία κάθε φορά που θα ενημερώνουν τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Αλέξανδρος Μπαλτατζής και θα τους δίνει ξεναγό για τους ξεναγεί στους χώρους και θα τους ενημερώνει για το έργο και την Ιστορία του κορυφαίου Αγροτικού Ηγέτη. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »