*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Οκτωβρίου

Εγγυητής της ενότητας! Φαβορί ο Κώστας Ζαγναφέρης για τη θέση του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ

22 Οκτωβρίου
Ποια ονόματα παραμένουν στη «κούρσα» της διαδοχής, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η σύγκληση των «31» της Περιφερειακής Αναγέννησης

ΣΕΜΝΟΣ, ΣΟΒΑΡΟΣ, ΑΠΛΟΣ…ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
*Μόνο με τον Κώστα Ζαγναφέρη θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ξανά την Περιφέρεια στις εκλογές του 2019, διεμήνυσαν Περιφερειακοί σύμβουλοι του Έβρου και της Ροδόπης προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει (σ.σ Κι έχουμε γι’ αυτό δεχτεί μάλιστα και την λάσπη των γνωστών «εξαπτέρυγων»…), στην ουσία εδώ και 1-2 μήνες είχαν ξεκινήσει οι πρώτες διεργασίες της διάδοχης κατάστασης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
Κάποιοι μάλιστα πολύ προκλητικά και ορατά πήγαν και στην Αθήνα να πάρουν... χρίσμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έφαγαν ωστόσο… «πόρτα»! (σ.σ. Όταν μάλιστα ήταν ακόμη εν ζωή ο Γ. Παυλίδης), ενώ κάποιοι άλλοι τουλάχιστον διατήρησαν χαμηλότερους και σεμνότερους τόνους και επαφές με πρώτο και καλύτερο τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι πάνω απ’ όλα, τον διακρίνει η ανθρωπιά και η σεμνότητα που τον ξεχωρίζει μάλιστα και από άλλους πολιτικούς…
Με απλά δηλαδή λόγια, οι διαδικασίες το τελευταίο καιρό είχαν ενταθεί ιδιαίτερα στη διάδοχη κατάσταση, καθώς  ήταν εμφανές ιδιαίτερα τους τελευταίους δυο μήνες το κενό στην Περιφέρεια, λόγω της σοβαρής κατάστασης του Γ. Παυλίδη στην εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης που δεν του επέτρεπε να δίνει ακόμη και απλές οδηγίες στους στενούς συνεργάτες του…

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ «31» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Στο δια ταύτα ωστόσο. Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με τη Νομοθεσία, θα πρέπει εντός 15νθημέρου το αργότερο από το θάνατο του κ. Γ. Παυλίδη να εκλεγεί από τους 31 Περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ.
Μάλιστα λόγω της μετάβασης στο Εξωτερικό του Πλειοψηφούντος Περιφερειακού συμβούλου Έβρου Κώστα Εξακουστού, οι εξελίξεις και η εκλογική διαδικασία επρόκειτο να δρομολογηθεί για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ωστόσο τελικά το θέμα λύθηκε και οριστικά την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης (σ.σ. οι 31 Περιφερειακοί σύμβουλοι) θα εκλέξουν τελικά τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ που όλα δείχνουν ότι θα είναι και πάλι Ξανθιώτης.
Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, αυτήν την ώρα και όπως έχουν διαμορφωθεί οι διάφορες τάσεις, το μεγάλο φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση στην Περιφέρεια είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που είναι και ο πλέον αποδεκτός από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, τόσο λόγω των ήπιων τόνων και της σεμνότητάς του, όσο και της πολιτικής προσωπικότητάς του.
Μάλιστα μόνο τυχαίο δεν είναι ότι Περιφερειακοί σύμβουλοι από τον Έβρο και το Νομό Ροδόπης διεμήνυσαν στα κεντρικά της Ν.Δ. το μήνυμα ότι, «μόνο με τον Κώστα Ζαγναφέρη Περιφερειάρχη, μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει εκ νέου την Περιφέρεια ΑΜΘ στις εκλογές του 2019».
Μάλιστα ήδη ο Κώστας Ζαγναφέρης έχει αναγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά του, αφού εκτός των άλλων διαθέτει ήδη και μια συγκροτημένη και δυνατή ομάδα που συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 12-14 Περιφερειακούς συμβούλους που δεν ενδιαφέρονται μόνο για το παρόν αλλά και το αύριο της Περιφέρειας.
Από κει και μετά υποψήφιοι φέρονται να είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος που ποντάρει μόνο στο ότι στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά θεωρείται μικρού πολιτικού βεληνεκούς και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο πρόσωπό του από παντού και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης που έχει μαζί του κάποιους Περιφερειακούς συμβούλους από την Καβάλα, δεν έχει όμως και τις καλύτερες σχέσεις με τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο ο οποίος επίσης ενδιαφέρθηκε σε κάποια φάση να μπει κι αυτός στο "παιχνίδι", αλλά είχε μικρή απήχηση η υποψηφιότητά του στους συναδέλφους του...
Τα «κουκιά» του «μετράει» και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που ωστόσο η υποψηφιότητά του έχει αντιδράσεις ακόμη και από συναδέλφους του Περιφερειακούς συμβούλους του Έβρου.
ΙΣΧΥΡΕΣ «ΠΙΕΣΕΙΣ»ΑΠΟ ΤΟΥΣ «31» ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ
Δεν αποκλείεται ωστόσο μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου που θα συγκληθούν οι «31» Περιφερειακοί σύμβουλοι της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να αποφασιστεί για την ενότητα της παράταξης, να κατέβει μόνο ο Κώστας Ζαγναφέρης για τη θέση του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ αφού είναι και ο μόνος που έχει τεράστια αποδοχή από την πλειοψηφία των συναδέλφων του.
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη να παίρνει μάλιστα ήδη σοβαρές πρωτοβουλίες και να ζητάει εγγυήσεις για ενότητα, συνεργασία και σύμπλευση ανεξαρτήτου του αποτελέσματος, για την επόμενη μέρα...!
Άλλωστε τις ηγετικές ικανότητες του Ζαγναφέρη, κανείς δεν τις αμφισβήτησε ποτέ. Και πολύ περισσότερο ο εκλιπών Περιφερειάρχης που λίγο πριν πεθάνει, τον όρισε νέο Πρόεδρο του Περιφερειακού Ταμείου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »