*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κατεβαίνει κι ο Μαρκόπουλος υποψήφιος...

27 Οκτωβρίου
Και φυσικά το γέλιο (κλάμα θα έλεγα) έπεσε όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Λομβαρδέας) ερωτηθείς για το πότε θα λειτουργήσουν επιτέλους οι παιδικές χαρές… κατάπιε το αμίλητο νερό, ενώ αναλαμβάνοντας ρόλο υπεράσπισης ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε πως… «δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα»! Υπενθυμίζω ότι προ τεσσάρων μηνών ο αντιδήμαρχος είχε αναφέρει πως… «σε ένα μήνα από τώρα θα λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές» …
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Η...παιδική χαρά πάντως που λέγεται δημοτικό συμβούλιο, μην ανησυχείς...λειτουργεί κανονικά!

Αν είναι δυνατόν να επιχειρούν κάποια μέσα ενημέρωσης στην Περιφέρεια, να ορίσουν αυτόν που θέλουν Περιφερειάρχη. Η διαδικασία είναι δημοκρατικότατη και όποιος έχει τα περισσότερα «κουκιά» θα εκλεγεί…
(Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»)
-Συμφωνώ απόλυτα…Κι όποιος πάρει 2-3 «κουκιά» στην πρώτη ψηφορορία, θα…ξεφτιλιστεί!
……………

Σεμνά &Ταπεινά!
*Τελικά έχω μπερδευτεί με τον Πρύτανη του ΔΠΘ Σάκη Καραμπίνη. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ κι ο μισός  τον…βρίζει και τον συκοφαντεί! Πως γίνεται αυτό;
Ε…Ρωτήστε την Εφημερίδα των Συντακτών! Που είναι φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά της…Αυγής και του Καραμπίνη!
…..
*Δεν ήξερα πάντως οτι τις "μεταφορές" επίπλων στο Πανεπιστήμιο του Καραμπίνη το κάνουν...φορτηγάκια εταιρειών που ασχολούνται με...μονώσεις! Το είδαμε το έργο επί Καραλίδη, το βλέπουμε και με τον νυν Πρύτανη του ΔΠΘ...!
.....
*Τόσο ο πατέρας του (Δημήτρης) όσο και ο γιος του, γιόρταζαν χθες και δεν προλάβαινε να κερνάει..
Ο λόγος για τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη. Να τους χαίρεται και του χρόνου και πάλι με υγεία…
……
*Με τη κόρη του δίπλα του, εμφανώς κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι και οι δυο από το δράμα που περνάνε με την περιπέτεια της Άννυς Δημαρχοπούλου, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος παρακολούθησε την Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στα Κιμμέρια…
-Σέβομαι την απόφασή του, αλλά δεν θα του έλεγε και κανείς τίποτα δεν ήταν παρών και στη λιτανεία της εικόνας ήταν μόνο ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας…
-Βέβαια με τόσα που περνάει τον τελευταίο καιρό ο Δημαρχόπουλος, ίσως είναι και η μοναδική διέξοδος η δουλειά του...
……
*Αίσθηση στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας προκάλεσε η παρουσία μετά από τουλάχιστον 6-7 μήνες του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τσεγγελίδη.
Ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε και με κάποια… κιλά περισσότερο! Η κρίση, κρίση… αλλά μάλλον «καλοπερνάει» ο Γιάννης και γι’ αυτό προφανώς σπανίως εμφανίζεται πλέον στο δημοτικό συμβούλιο…
…………
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ:
Τελικά κατεβαίνει και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος!
Τελικά μπορεί ο Μιχάλης Αμοιρίδης να έκανε πίσω και μάλιστα στηρίζοντας απο την Τρίτη το βράδυ δυνατά τον  Ζαγναφέρη, ωστόσο ο Αντινομάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος αν και είναι ζήτημα αν τον ακολουθούν 2-3 Περιφερειακοί σύμβουλοι, επιμένει και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής....
Τώρα αν στη πρώτη ψηφοφορία πάρει 2-3 ψήφους κι αν θα συνεχίσει, αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος...
………………
Συνάντηση… Κορυφής! Λε-Πα με Προκόπη Παυλόπουλο!
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συνάντησε ο Λευτέρης Πανταζής στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τις προετοιμασίες της πρεμιέρας του.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Μακεδονία Παλλάς του Ιβάν Σαββίδη και είχαν μια σύντομη κουβέντα σχετικά με θέματα της επικαιρότητας.
Ο κ.Παυλόπουλος ελάφρυνε το κλίμα λέγοντας στoν Λευτέρη ότι τον παρακολουθεί ως καλλιτέχνη στην τηλεόραση και μάλιστα ότι είδε την πρόσφατη συνέντευξή του όπου μίλησε για τη φιλία που τον συνέδεε με τον Gianni Vercace και ότι ήταν κάτι που δεν το γνώριζε.
Σημειώνω ότι ο  Λευτέρης Πανταζής βρίσκεται στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη όπου εμφανίζεται σε γνωστό μαγαζί της συμπτωτεύουσας!
…..


ΝΔ: "Επιβεβλημένη πια η παραίτηση Τσίπρα και οι πρόωρες εκλογές"

Ως "επιβεβλημένη" χαρακτηρίζει την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών η ΝΔ μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.
Η ΝΔ τονίζει πως "απέτυχε η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ", προαναγγέλλοντας πως θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση για το τηλεοπτικό τοπίο.
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας.
Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε. Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν. Η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.
Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.
Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση. Δεν τα κατάφερε.
H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη. Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου», τονίζει η ΝΔ.
 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο... ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ
Προπαγάνδα Ερντογάν με νέο σίριαλ -Δείχνει ότι οι Έλληνες δολοφονούσαν και φυλάκιζαν Τούρκους στη Σμύρνη
Μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης και των μισών ελληνικών νησιών του Αιγαίου, η προπαγάνδα του Ερντογάν συνεχίζεται μέσω ενός νέου τουρκικού σίριαλ.
Η σειρά με τίτλο «Vatanim Sensin», που σημαίνει «Εσύ είσαι η πατρίδα μου», κάνει πρεμιέρα αύριο (27/10) στην τηλεόραση της Τουρκίας και περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Ωστόσο, οι παραγωγοί του Kanal D εξιστορούν τα γεγονότα από την... τουρκική πλευρά, αφού παρουσιάζουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δολοφονούσαν, εκτελούσαν, φυλάκιζαν και κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων!
Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».
Η νέα σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Cevdet, ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων.
Το τρέιλερ σε συνδυασμό με την περιγραφή των γεγονότων δείχνει ότι μια τηλεοπτική σειρά γίνεται το καλύτερο... όργανο προπαγάνδας για τον Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες αμφισβητεί ολοένα και πιο έντονα τα ελληνικά σύνορα.
………………
Η φωτογραφία της ημέρας...

Μεγαλεία Λομβαρδέα.
Ως γνήσιος Κιμμεριώτης εκπροσώπησε τον Δήμο στην γιορτή των Κιμμερίων για τον Άγιο Δημήτριο! Άψογος...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »