*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

Εγγυητής της ενότητας, φαβορί ο Κώστας Ζαγναφέρης για τη θέση του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Ποιά ονόματα ακούγονται

21 Οκτωβρίου
*Μόνο με τον Κώστα Ζαγναφέρη θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ξανά την Περιφέρεια στις εκλογές του 2019, διαμήνυσαν Περιφερειακοί σύμβουλοι του Έβρου και της Ροδόπης προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει (σ.σ Κι έχουμε γι αυτό δεχτεί μάλιστα και την λάσπη ορισμένων…), στην ουσία εδώ και 1-2 μήνες είχαν ξεκινήσει οι πρώτες διεργασίες της διάδοχης κατάστασης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
Κάποιοι μάλιστα πολύ προκλητικά και ορατά πήγαν και στην Αθήνα να πάρουν...χρίσμα (σ.σ. Όταν ήταν εν ζωή ο Γ. Παυλίδης) και κάποιοι με χαμηλότερους τόνους και σεμνότερες επαφές. 
Μάλιστα οι διαδικασίες το τελευταίο καιρό είχαν ενταθεί ιδιαίτερα, καθώς  ήταν εμφανές πλέον το κενό στην Περιφέρεια, λόγω της σοβαρής κατάστασης του Γ. Παυλίδη στην εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με τη Νομοθεσία, θα πρέπει εντός 15νθημέρου το αργότερο να εκλεγεί από τους 31 Περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ.
Ωστόσο λόγω μετάβασης στο Εξωτερικό του Πλειοψηφούντος Περιφερειακού συμβούλου Έβρου Κώστα Εξακουστού, οι εξελίξεις παίρνουν πλέον ταχύτατους ρυθμούς.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, αυτήν την ώρα και όπως έχουν διαμορφωθεί οι διάφορες τάσεις, το φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση στην Περιφέρεια είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που είναι και ο πλέον αποδεκτός από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, τόσο λόγω των ήπιων τόνων και της σεμνότητάς του, όσο και της πολιτικής προσωπικότητάς του. 
Μάλιστα μόνο τυχαίο δεν είναι οτι Περιφερειακοί σύμβουλοι απο τον Έβρο και το Νομό Ροδόπης διεμήνυσαν στα κεντρικά της Ν.Δ. το μήνυμα οτι, "μόνο με τον Κώστα Ζαγναφέρη Περιφερειάρχη, μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει εκ νέου την Περιφέρεια ΑΜΘ". 
Ο Κώστας Ζαγναφέρης σίγουρα λοιπόν θα είναι υποψήφιος, έχοντας ήδη μια συγκροτημένη και δυνατή ομάδα που συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 12-14 Περιφερειακούς συμβούλους. 
Από κει και μετά υποψήφιοι φέρονται να είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος που ποντάρει μόνο στο ότι στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά θεωρείται μικρού πολιτικού βεληνεκούς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης που έχει μαζί του κάποιους Περιφερειακούς συμβούλους από την Καβάλα, δεν έχει όμως και τις καλύτερες σχέσεις με τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θόδωρο Μαρκόπουλο ο οποίος επίσης ενδιαφέρθηκε σε κάποια φάση να μπει κι αυτός στο "παιχνίδι", αλλά είχε μικρή απήχηση η υποψηφιότητά του στους συναδέλφους του...
Τα «κουκιά» του «μετράει» και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που ωστόσο η υποψηφιότητά του έχει αντιδράσεις ακόμη και απο συναδέλφους του Περιφερειακούς συμβούλους του Έβρου.
Δεν αποκλείεται πάντως οι «31» να συγκληθούν και να συνεδριάσουν, προκειμένου να ψηφίσουν για τον νέο Περιφερειάρχη ακόμη και αυτήν την Κυριακή 23/10, καθώς υπάρχει φόβος ακόμη και διάσπασης της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση".
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη να παίρνει ήδη σοβαρές πρωτοβουλίες και να ζητάει εγγυήσεις για ενότητα, συνεργασία και σύμπλευση ανεξαρτήτου του αποτελέσματος, για την επόμενη μέρα...!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »