*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Αυγούστου

ΣΤΙΣ 26/8 ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ" ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ

22 Αυγούστου
 
 

*Να στηρίξουν όλοι οι Ξανθιώτες την προσπάθεια αυτών των παιδιών να ανεβάσουν ένα τόσο δύσκολο αλλά (συγχρόνως) και τραγικά επίκαιρο έργο!
Σήμερα Δευτέρα 21/8/2016 και ώρα 12.15 στη γνωστή ΑΠΟΘΗΚΗ Elisso δόθηκε η συνέντευξη τύπου της θεατρικής παράστασης ‘’Το Μεγάλο Μας Τσίρκο’’, από την θεατρική ομάδα έκφρασης οι «ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ»
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι δυο οργανωτές της ομάδας Μιχάλης Σαμαράς και Σταυρος Μπακόλας, ο Σκηνοθέτης  της παράστασης Βασίλης Μπόγδανος, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βατράχων και ο κ Θανάσης Μουσοπουλος ενώ απο τα τοπικά ΜΜΕ βρέθηκαν μόνο το Xanthi channel και οι εφημερίδες Μαχητής και  Αδέσμευτη. 
Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21.00 στο καλοκαιρινό δημοτικό θέατρο με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Πιο αναλυτικά: Οι «Έντιμοι Απατεώνες», μετά από 3 συνεχή χρόνια επιτυχούς θεατρικής δημιουργίας στο Δήμο Ξάνθης, αποφασίζουν να ανεβάσουν ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, που αφύπνισε το εθνικό αίσθημα και τη συνείδηση του λαού κατά τα σκληρά χρόνια της δικτατορίας του ’67. Πρόκειται, βέβαια για «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Κατά τη διάρκεια του έργου, παρουσιάζεται -μέσα από ξεχωριστά επεισόδια  και εμβληματικά τραγούδια- η δραματική ιστορική πορεία της Ελλάδας των τελευταίων αιώνων: η Τουρκοκρατία, η Επανάσταση του 1821, το Σύνταγμα του 1843, ο Ξεριζωμός του 1922, η Κατοχή του 1940 περνούν μπροστά από τα μάτια των θεατών, φιλτραρισμένα από τη σατιρική διάθεση και την κοφτερή πένα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, δίνοντας μία παράσταση που έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της χώρας που σκιαγραφεί. Με πρωταγωνιστές τους Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και με την ανεπανάληπτη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, το «Μεγάλο μας Τσίρκο» έγινε σύμβολο αντίστασης, ελπίδας, ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης σε μια χρονική περίοδο που τα παραπάνω αποτελούσαν μονάχα ένα ουτοπικό όνειρο.
Όπως τόνισαν οι οργανωτές της παράστασης, η επιλογή της συγκεκριμένης παράστασης ήρθε ως λογική απόρροια, καθώς η θεατρική ομάδα των «Έντιμων Απατεώνων», έχοντας φέρει σε πέρας δύσβατες καλλιτεχνικές περιοχές (Αμερικάνικος κινηματογράφος, Αρχαία Ελληνική κωμωδία), θέλησε να αναλάβει το ανέβασμα του «Μεγάλου μας Τσίρκου», προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό ανθρώπινο μήνυμα στον κόσμο και να δώσει κουράγιο στις δύσκολες αυτές μέρες που ήδη  διανύουμε. Σημαντικοί βοηθοί της ομάδας, η διαχρονικότητα του έργου, η χιουμοριστική διάθεση για τα δραματικά γεγονότα που πραγματεύεται και η υπέροχη μουσική ένδυση που διατρέχει ζωηρά όλη την παράσταση.

 
 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »