*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

SEE THROUGH Στα Αμπελάκια Έβρου ο Φώτης Καραλίδης...

29 Ιουλίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ποιος τον περίμενε; Τον Τέρενς Κουικ να συνοδεύει χθες στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο ο Δημήτρης Πετρόπουλος κι όχι ο Διαμαντής Σκουλαρίκης;
-Να τέτοια βλέπω κι αρχίζω να ψυλλιάζομαι ότι από τώρα καπαρώνει θέση στο ψηφοδέλτιο για τις ερχόμενες εκλογές ο δημοφιλής μηχανικός, συνθέτης και τραγουδιστής!
……
*Αυτό πάλι…; Ιδιώτης ιατρός, συνεταιράκι με ιατρό - διευθυντή τμήματος δημόσιου νοσοκομείου, πήραν λέει από ασθενή το ποσό των 100 ευρώ για την …«εξυπηρέτηση»!
-Υποβαθμίστηκαν όλα, υποβαθμίστηκαν και τα «φακελάκια»; Τίποτα όρθιο δεν θα μείνει βρε σ’ αυτή τη χώρα; Λίγο κιμπαρλίκι τουλάχιστον…
Καθότι το φακελάκι είναι…γονιδιακό χαρακτηριστικό. Είναι σαν την Ελλάδα. Ποτέ δεν πεθαίνει!
Οπότε μετά από αυτό πώς να μην υπερηφανεύεται ο Τσίπρας ότι τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλισαν και το φακελάκι.
-Άκου 100 ευρώ…! Όσα έδιναν κάποτε οι ενταύθα νεόπλουτοι στους πορτιέρηδες του Romeo και του Rodon όταν έρχονταν οι φίρμες, για πρώτο τραπέζι πίστα!
…….
*Και για να είμαι ακριβοδίκαιος…Τόσο χαμηλά βρε σύντροφοι έριξε η Τρόικα το φακελάκι;
Κάποτε τα 100 ευρώ τα δίναμε στη νοσοκόμα του γιατρού ή στον νοσηλευτή που έβαζε τους ασθενείς στο καροτσάκι για τις εξετάσεις, όχι στον ίδιο.
-Είχαμε σεβασμό στον επιστήμονα. Το φακελάκι έπρεπε να είναι αξιοπρεπές, τουλάχιστον με τέσσερα νούμερα. (σ.σ. Δηλαδή, όταν θα μας φέρει η πρώτη φορά Αριστερά και το επόμενο Μνημόνιο, μπορεί το φακελάκι να φτάσει και τα 10 ευρώ; Πω, πω ξεφτίλα…)
…..
Σύλληψη 40χρονου υπηκόου Μπανγκλαντές για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια        
Συνελήφθη, την 27-7-2016 το πρωί, σε παραλία της Θάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 51 είδη ένδυσης, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.   
…….
«Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου αναλαμβάνει τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού ΤΑΡ »
Ο αγωγός ΤΑΡ από 1/8/2016 εισέρχεται στη χώρα μας από τους Κήπους του νομού ¨Έβρου εν συνεχεία περνάει έξω από την Αλεξανδρούπολη, από την Κομοτηνή, από τη Ξάνθη για να καταλήξει στο Χαλκερό Καβάλας σε 12 μήνες. Ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στα 700 άτομα.
Νοσοκομεία Αναφοράς ορίστηκαν: το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και επικουρικά το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Για νοσοκομειακή αντιμετώπιση αναλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου – Νοσηλευτική Μονάδα Αλεξανδρούπολης, ή σε ελάσσονα περιστατικά τα πλησιέστερα Νοσοκομεία στον τόπο του συμβάντος.
Σε περίπτωση μαζικού συμβάντος ενημερώνεται το ΕΚΕΠΥ ενώ το Π.Γ.Ν.Έβρου διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
…..
Σαμοθράκη: Επιχείρηση διάσωσης νεαρής γυναίκας από το Φαράγγι του Φονιά
Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μια κοπέλα στη Σαμοθράκη, την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Η νεαρή γυναίκα πήγε να βουτήξει στους καταρράκτες, στην πρώτη βάθρα φαραγγιού και αποκολλήθηκε από βράχο μία πέτρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει την κοπέλα στο κεφάλι.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης της κοπέλας από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από 6 άτομα, λόγω του δύσβατου εδάφους.
Τελικά η κοπέλα με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έκανε κάποια ράμματα και πλέον χαίρει άκρας υγείας.
Τροπολογία για δημιουργία 360 θέσεων εργασίας στον ΟΑΕΔ
Τη δημιουργία 360 θέσεων εργασίας στον ΟΑΕΔ και τη δυνατότητα σε ΟΤΑ να καταρτούν Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον κυβερνοχώρο, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα με την τροπολογία:
- συστήνονται στον ΟΑΕΔ 360 νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, κατά βάση για Εργασιακούς Συμβούλους. Πρόκειται για 305 θέσεις ΠΕ Διοικητικού και Οικονομικού και 55 θέσεις ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού. Το κόστος για τον ΟΑΕΔ θα είναι περίπου 5,7 εκατ. ευρώ ετησίως αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
- δίνεται η δυνατότητα σχεδιασμού και κατάρτισης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα με την απασχόληση ανέργων απευθείας σε Δήμους και Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία) με αποκλειστική χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Παράλληλα εισάγεται η δυνατότητα απασχόλησης ωφελουμένων σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από υπουργεία. Η δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της συγχρηματοδότησης των Προγραμμάτων υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε 24 εκατ. ευρώ το 2016 και 31 εκατ. ευρώ το 2017.
………
Σατανικός Ερντογάν -Μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε δημόσιες τουαλέτες
Aφού κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να εκκαθαρίσει κράτος και στράτευμα, να αλλάξει το όνομα στη γέφυρα του Βοσπόρου και πολλά άλλα ακόμη, ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει τώρα το απίστευτο!
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πατρικό σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που ο Ερντογάν κατηγορεί ότι υποκίνησε το πραξικόπημα, θα μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες, ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού!
Ο αυτοεξόριστος Γκιουλέν γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια μονοκατοικία στο χωριό Κορκοκού στην επαρχία Ερζουρούμ της Τουρκίας.
Η δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ όταν άκουσε το εν λόγω νέο, όπως υποστηρίζει, «νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, αλλά κάλεσα τον περιφερειάρχη της Ερζουρούμ και μου το επιβεβαίωσε»!
Από τη στιγμή της εκδήλωσης του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου χιλιάδες βιβλία του Γκιουλέν κάηκαν στους δρόμους και πετάχτηκαν σε ποτάμια, αλλά αυτή είναι σίγουρα μια κίνηση που αποδεικνύει το... δαιμόνιο του Ερντογάν.
…..
Αρση ασυλίας για τον Λαγό και τον Μίχο
Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, η υπόθεση των οποίων αφορά επεισόδια σε καταλήψεις, τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα κόμματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Την παραπομπή της υπόθεσης των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου στη δικαιοσύνη, όπως θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή, υποστήριξαν όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή.
Αντίθετα, η Επιτροπή Δεοντολογίας, με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, απέρριψε κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Η υπόθεση αφορά μήνυση που έχει καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμηση ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για όσα είχε πει εναντίον του από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος. Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, με υπόμνημα που απέστειλε στην Επιτροπή, έκανε λόγο για πολιτική του δίωξη από έναν επιχειρηματία που προσπαθούσε να ρίξει την κυβέρνηση.
Οι βουλευτές, Κώστας Τασούλας από τη ΝΔ και Θόδωρος Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της άρσης ασυλίας προκειμένου να αποφασίσει η δικαιοσύνη.
(σ.σ. Ερώτηση κρίσεως….Μα αν κλείσουν τον Λαγό «μέσα», ποιος θα καταθέτει μετά ερωτήσεις στη Βουλή για την Ξάνθη;)
.....
                                                          Η φωτογραφία της ημέρας 

Στα Αμπελάκια Έβρου και στο εκεί πανηγύρι βρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »