*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τέλος απο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ο Μ. Αμοιρίδης λόγω....Τοπείρου;;;

29 Ιουλίου
 *Δεν θα πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για την επιλογή Αμοιρίδη ο νυν Περιφερειάρχης;
…ο Δήμαρχος υπενθύμισε για ακόμη μια φορά στον Υφυπουργό κ.Τέρενς Κουικ την υπόσχεση που έχει δοθεί από Κυβερνητικά στελέχη, που κατά καιρούς επισκέπτονται την Ξάνθη, για την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων καθώς και του Στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.
(Από το δελτίο τύπου του Δήμαρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου μετά την επίσκεψη Κουικ στο Δημαρχείο)
-Και μετά μόλις υλοποιηθούν και τα δύο, θα λέει…εγώ τα άνοιξα;!


Τις τελευταίες μέρες όμως γίναμε αποδέκτες πολλών παράπονων, κυρίως από κατοίκους του Δήμου Αβδήρων, αλλά και του Δήμου Τοπείρου. Σε διαφορά αγροτεμάχια, όχι οικόπεδα, ξαφνικά ανεγέρθηκαν λυόμενες οικίες, με κύριο σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση.
(Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης για τις αγορές ακινήτων από Βουλγάρους sτις παραλίες Αβδήρων- Μυρωδάτου)
-Κύριε Μιχάλη Αμοιρίδη….αυτός είναι ο περίφημος Βουλγαρικός τουρισμός;
….. 
                   ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Τρεις ημερομηνίες σημειώνει με νόημα ο γραμματέας και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης στο face book ως πιθανότερες για τις πρόωρες εκλογές.
-9, 16 ή 23 Οκτωβρίου;
……
*Και τρία σχόλια στις «προφητείες» του Ανέστη:
Outsis Petros με αυτό το πλευρό να κοιμάστε φιλελεδες, οι αποθήκες μας είναι γαμάτες σανό, είμαστε τόσο κουτορνίθια που θα πιστεύουμε πάντα τον Αλέξη
Dimitris Simiakos Του Αγίου Δημητρίου 26 ειναι μη ξεχάσεις το δώρο μου
Μου αρέσει! · Απάντηση · 2 · 34 λεπτά
Adamidis Sakis πιο πιθανό να έρθει ένας "Παπαδήμας".... δεν βγαίνει το πράγμα με εκλογές...βασικά δεν βγαίνει έτσι και αλλιώς...
….
*Πάντως προφητικός ή όχι ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, η χθεσινή ξαφνική επίσκεψη του Τέρενς Κουικ στη Ξάνθη και μάλιστα για τα θέματα της Αστυνομικής Σχολής (σ.σ. Που λειτουργεί σίγουρα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αφού ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης…) και της επαναλειτουργίας του Στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη…..μόνο τυχαία δεν γίνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο….
-Χώρια που τον Αύγουστο αναμένεται και ο Τσίπρας…! Οπότε….
.....
*"Τέλος" ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης καθώς τον ...παραίτησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, το ερώτημα όμως είναι το...γιατί! Καθότι μιλάμε για τον εξ΄απορρήτων στενό συνεργάτη και...υμνητή του, ενώ φήμες λένε οτι αυτή η ιστορία της "παραίτησης", και με νέες εξελίξεις στο Δήμο Τοπείρου...
Ερώτημα λοιπόν στον Περιφερειάρχη κ.Παυλίδη. Σχετίζεται καθόλου με τον Δήμο Τοπείρου και τις παλιές εκείνες ιστορίες επί Χατζηευαγγέλου η "παραίτηση" Αμοιρίδη; Ναι ή όχι;
(σ.σ. Διότι και στο θέμα αυτό, εγώ είχα προειδοποιήσει τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη οτι θα πρέπει να αναλάβει τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες του για την επιλογή του Αμοιρίδη στο ευαίσθητο αυτό πόστο του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ όπου έκανε ότι ήθελε...Και τα ΓΡΑΠΤΑ μένουν!!!...Αλλά για την ιστορία αυτή ούτως ή άλλως θα επανέρθω....)
…..
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΝΙΟΥ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ!
Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης η παράταξη του κυρίου Σωτήρη Τσιακίρογλου, αναφέρει τα παρακάτω:
Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,
Το Θεματικό Πάρκο του Λιμνίου είναι ένα έργο που δίνει ανάσες στους πολίτες της Ξάνθης. Έχει 5 εισόδους, εκ των οποίων όμως μόνο η μία είσοδος είναι ανοικτή και προσβάσιμη στο κοινό. Αυτό ενέχει κινδύνους για τους πολίτες και αντιβαίνει στο Καταστατικό Λειτουργίας του Λιμνίου. Επιπλέον, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται τις ημέρες του καλοκαιριού λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.
Προτίθεται ο δήμος να εφαρμόσει επακριβώς το Καταστατικό Λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου και να ανοίξει τις εισόδους για την ασφαλή προσβασιμότητα  των επισκεπτών του Λιμνίου και την εύρυθμη λειτουργία του;
Με τιμή
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Σωτήρης Τσιακίρογλου - Αλίκη Μιχαλοπούλου
(Σ.Σ. Συμφωνούμε και επικροτούμε απόλυτα για την ερώτηση του κυρίου Τσιακίρογλου….Γιατί να ταλαιπωρείται ο κόσμος και να μην ανοίγουν και οι 5 είσοδο του Λιμνίου κύριε Δήμαρχε;)
……………..
Ναι Κοτζιά για τη λειτουργία Προξενείου της Ρωσίας στην Θράκη
Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία για τη λειτουργία στην Αλεξανδρούπολη επίτιμου προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε σχετική αναφορά του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Τη συγκατάθεση για την ίδρυση του προξενείου έχει ήδη δώσει ο υπουργός Εξωτερικών, κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί επισήμως η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα που έχει υποβάλει και το σχετικό αίτημα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης του επίτιμου προξενείου.
Σύμφωνα με την "Ημερησία", μοναδική εκκρεμότητα, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Κοτζιά στο Νίκο Νικολόπουλο, αποτελεί πλέον η εύρεση του κατάλληλου προσώπου το οποίο θα αναλάβει τα καθήκοντα του επίτιμου προξένου.
……..
ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ και ΛΥΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!
ΠΡΟΣ :       Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                     Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού
ΘΕΜΑ : Αυθαίρετες κατασκευές και κάμπινγκ στο νομό Ξάνθης
Άνευ προηγουμένου οικονομική εκμετάλλευση εκτυλίσσεται την φετινή θερινή περίοδο στον εξαιρετικής τουριστικής δραστηριότητος δήμο Αβδήρων του νομού Ξάνθης όπου κοντά σε πληθώρα πολλών από τις πλέον τουριστικές του παραλιακές περιοχές, εμφανίζονται αυτοσχέδιοι και αυθαίρετοι χώροι όπως επί παραδείγματι τροχοβίλες, τροχόσπιτα ή και λυόμενες κατασκευές προκειμένου να λειτουργήσουν ως ξενώνες και κάμπινγκ.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :
Γιατί δεν πραγματοποιούνται σχετικοί έλεγχοι και συνεπώς δεν επιβάλλονται οι αναλογούσες κυρώσεις με αποτέλεσμα τη χαώδη εικόνα και την απώλεια πολλών χιλιάδων εσόδων για Δήμο και Ελληνικό κράτος ;
Αθήνα, 27/7/2016
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

(Σ.Σ. Αλήθεια ο Δήμος Αβδήρων τι κάνει για όλα αυτά κύριε Δήμαρχε των Αβδήρων; Και τι μέτρα έχει πάρει μέχρι σήμερα για το φαινόμενο αυτό;)
Η φωτογραφία της ημέρας 
         Ο υπεύθυνος Τύπου των ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημήτρης Πετρόπουλος συνόδεψε 
             τον  Τέρενς Κουικ χθες στην συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ξάνθης
(σ.σ. Η φωτογραφία αφιερωμένη στον Διαμαντή Σκουλαρίκη…)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »