*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουλίου

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ! Αγορά ακινήτου για πρώην παιδικό σταθμό έναντι 380.000 ευρώ από τον Δήμο Ξάνθης!

28 Ιουλίου
Απίστευτο ποσό εν καιρώ κρίσης και για ένα ακίνητο με «αμφισβητούμενη» αυλή που ο ιδιοκτήτης του επί 3 χρόνια δεν μπορούσε να πουλήσει σε αρκετά χαμηλότερη τιμή!

*ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ: Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν ήξερε ότι έκλεισε επί των ημερών του!
Το θέμα του δημοτικού κολυμβητηρίου αλλά και η καταψήφιση των τριών θεμάτων που αφορούσαν το δημοτικό ραδιόφωνο, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης που μετέδωσε απευθείας το Xanthi channel.
Ωστόσο το θέμα που δημιούργησε τα περισσότερα ερωτηματικά ήταν η κατ’ αρχήν λήψη απόφασης έκφρασης γνώμης για την έγκριση  απευθείας  αγοράς  ακινήτου  πρώην παιδικού σταθμού μετά  εξοπλισμού και ορισμός  μελών  επιτροπής  καθώς και πιστοποιημένου εκτιμητή (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά) προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αφού πρόκειται για ακίνητο 230 τ.μ. με 200 μέτρα οικόπεδο και αυλή που ωστόσο είναι αμφισβητήσιμο αν (σ.σ. η αυλή…), ανήκει στον ιδιοκτήτη. Μάλιστα από μια πρόχειρη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι για το λόγο αυτό επί τρία χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί και να του πουλήσει καθώς σύμφωνα με το σχέδιο πόλης στο σημείο εκείνο φαίνεται να γίνεται…δρόμος!
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι το ακίνητο διαπραγματεύονταν ο ιδιοκτήτης στη τιμή των 180-200.000 ευρώ. Τι συνέβη και η τιμή αυτή ανέβηκε στα 380.000 ευρώ είναι κάτι που ξέρει μόνο ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Τελικά το θέμα αυτό πέρασε κατά πλειοψηφία, το καταψήφισαν ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι Φανουράκης, Μυλωνάς, Καρά Αχμέτ, Κινατζή και η παράταξη Τσιακίρογλου, με τον Τσέπελη μάλιστα να…υπερψηφίζει το θέμα!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΠΟΤΕ «ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Σκληρή επίθεση δέχτηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ωστόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης και για το θέμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου με αφορμή τα έργα που πρόκειται να γίνουν εκεί και τους χώρους στάθμευσης που ζητήθηκαν.
Ο Μανώλης Φανουράκης με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, ζήτησαν χρονοδιάγραμμα για το πότε θ’ ανοίξει το δημοτικό κολυμβητήριο με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο να μη μπορεί ωστόσο να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας μάλιστα «Δεν θέλουμε να δώσουμε ημερομηνία γιατί δεν θέλουμε να αποδειχθούμε ψεύτες και  ανακόλουθοι» και να κατηγορεί ευθέως τον Μανώλη Φανουράκη λέγοντάς του, «εσύ έκλεισες το…κολυμβητήριο»! Και να παίρνει αποστομωτική απάντηση από τον τελευταίο ότι, «το δημοτικό κολυμβητήριο ήταν ανοιχτό όταν ανέλαβες την θητεία σου  εσύ ως Δήμαρχος Ξάνθης (1/9/2014) και έκλεισε τον Δεκέμβρη του 2014»

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-1.000 ΕΥΡΏ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ενέκρινε ωστόσο και τις παρακάτω οικονομικές ενισχύσεις μετά από εισηγήσεις του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου:
1.Σύλλογος Σαρακατσάνων 1000 ευρώ για την διοργάνωση του φετινού 16ου Ανταμώματος. (σ.σ. Αιτούνταν 1.500 ευρώ)
2.Ολυμπιακή Φλόγα 1000 ευρώ για αγώνες που όπως ομολόγησε ο Μιχάλης Λομβαρδέας, έχουν ήδη…διεξαχθεί!

3.Ποδηλατικός σύλλογος Πήγασος 1000 ευρώ για διοργάνωση αγώνων. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »