ΤΟ ΘΕΜΑ

*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Απολύει πάνω απο 300 Τούρκους διπλωμάτες o Ερντογάν, «ξηλώνει» το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής!

29 Ιουλίου
Μετά το πογκρόμ απολύσεων και διώξεων στο εσωτερικό για χιλιάδες πολίτες, τώρα ο Ερντογάν προχωρά και στους διπλωμάτες που υποψιάζεται οτι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον Γκιουλέν ή με ανθρώπους του. Και αυτό διότι υποπτεύεται ότι έχουν άμεση σχέση με το πραξικόπημα που δεν ολοκληρώθηκε. Μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι στη κυριολεξία ξηλώνεται όλο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και αλλάζουν όλοι οι εκεί διπλωματικοί υπάλληλοι μεταξύ των οποίων  ο Τούρκος πρόξενος Ακιντζί αλλά και ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς!
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη απολύσει 88 υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να διώξει το επόμενο διάστημα και άλλους, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα αγγίξει τους 300.
Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, «οι διπλωμάτες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ξεπερνούν τους 300» και όπως αποκάλυψε, έχει ήδη δημιουργηθεί μια επιτροπή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ελέγξει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Ήδη στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επικρατεί μεγάλη αναταραχή. Σημειώνεται επίσης ότι επισφαλής θεωρείται και η θέση του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα Κερίμκ Ουράς που ασθενεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς πόση σχέση μπορεί να έχει η ασθένειά του με τις διώξεις του Ερντογάν στο διπλωματικό κόμμα!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »