*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιουνίου

Σε έκτακτη ανάγκη κήρυξε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης την Γενισέα! Ανεμοστρόβιλος και χαλάζι, σάρωσαν τα πάντα! (φώτο)

14 Ιουνίου
 
 
 
*Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε 30 περίπου στέγες, ενώ προκάλεσε τρομερές ζημιές στα Νεκροταφεία Γενισέας.
Τα πάντα σάρωσε ο ανεμοστρόβιλος στην πεδινή περιοχή και κυρίως στη Γενισέα Δήμου Αβδήρων.
Προηγήθηκε γύρω στις 16.30 χαλάζι και αμέσως μετά ένα έντονο βουητό και ο ανεμοστρόβιλος που παρέσυρε περίπου 30 στέγες από σπίτια και αποθήκες, ενώ βιβλική είναι η καταστροφή στα νεκροταφεία του Οικισμού!
Ο Δήμαρχος Αβδήρων  Γιώργος Τσιτιρίδης βρέθηκε αμέσως στη Γενισέα κι όπως είπε, «ο Δήμος κήρυξε σε έκτακτη ανάγκη όλη τη περιοχή, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε αμέσως τόσο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και το πρωϊ  της Τετάρτης 15 Ιουνίου συνεργείο θα κάνει καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων επισκέφθηκε και τα νεκροταφεία της Γενισέας και είπε ότι ο Δήμος με τα συνεργεία του θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για την άμεση αποκατάστασή τους.
Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την βοήθεια της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών ζήτησε και ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων Κώστας Αντωνιάδης.
"Έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές και καταστροφές, η πολιτεία θα πρέπει κάτι να κάνει και να αποκατασταθούν οι πληγέντες...", είπε σε δήλωσή του στο "Μ" και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ν. Ξάνθης κ.Πασχαλίδης.
Σημειώνεται οτι συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε επιτόπου, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές στους στύλους της ΔΕΗ που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ο οικισμός για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »