*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουνίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΔΙΩΞΗ! ΜΗΝΥΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΠΑΜΠΗ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

18 Ιουνίου
Αρχίζουν οι δίκες για τον Δήμαρχο Ξάνθης, για επικοινωνιακά «παιχνίδια» μιλάει ο ίδιος
Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, τελικά κατατέθηκε μήνυση κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση από την Μαργαρίτα Πατρικίου, μισθώτρια του Δημοτικού πάρκινγκ.
Η μήνυση αφορά δηλώσεις που είχε κάνει στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης που προέδρευε και είχε ισχυριστεί ότι «η μισθώτρια του δημοτικού πάρκινγκ  δεν προσέρχεται στο Δήμο να πάρει το ηλεκτρολογικό σχέδιο προκειμένου η ΔΕΗ να μεταφερθεί στο όνομά της».
Το γεγονός αυτό ωστόσο σύμφωνα με την μισθώτρια ήταν ψευδές διότι ο εξουσιοδοτημένος  ηλεκτρολόγος κ.Κεφαλάς είχε ήδη ανακαλέσει το ηλεκτρολογικό σχέδιο για λόγους ασφαλείας!!! Επομένως πώς να πάει η ίδια να πάρει ένα ηλεκτρικό σχέδιο που είχε ήδη....ανακληθεί;
Στην μήνυση της η εγκαλούσα προσκόμισε dvd από το τοπικό κανάλι με τις επίμαχες δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης στην Οικονομική Επιτροπή (σ.σ. Πριν περίπου 2-3 μήνες) που μεταδόθηκαν από το κανάλι 3-4 φορές από δελτία του σταθμού.
Με βάση την προκαταρκτική που διέταξε η Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης, ο Δήμαρχος κατέθεσε τις απόψεις του, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αυτή δεν πείστηκε και άσκησε δίωξη σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση του Εισαγγελέα κοινοποιήθηκε τόσο στην Αποκεντρωμένη, όσο και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το σώμα επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.
Δικηγορικοί κύκλοι σημείωναν βέβαια ότι το αδίκημα της συκοφαντικής αρχής, δεν ανήκει στα αδικήματα που μπορούν να οδηγήσουν έναν Δήμαρχο σε αργία για παράβαση καθήκοντος, ακόμη κι αν υπάρξει αμετάκλητη απόφαση σε βάρος του. Μάλιστα ανέφεραν ότι η εκδίκαση της συγκεκριμένης δίκης πολύ πιθανόν να γίνει και μετά από 2-3 χρόνια σε πρώτο βαθμό.
Πάντως κύκλοι του Δημάρχου Ξάνθης ανέφεραν ότι «ότι όλα αυτά γίνονται για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο. Για τον Δήμαρχο Ξάνθης προέχει το συμφέρον του Δήμου Ξάνθης το οποίο όσες απειλές κι αν υφίσταται πάντα θα υπερασπίζει»! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »