*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ POLITICO

ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ POLITICO

31 Δεκεμβρίου

Τα καλύτερα σκίτσα του 2015 – Ανάμεσά τους 4 για την Ελλάδα


(Matt Wuerker, Politico.com, ΗΠΑ, 5 Ιουλίου 2015)
(Matt Wuerker, Politico.com, ΗΠΑ, 5 Ιουλίου 2015)

Το δημοφιλές Politico.eu παρουσίασε σκίτσα γνωστών δημιουργών που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή έντυπα και που κατά την γνώμη των συντακτών του είναι αντιπροσωπευτικά των γεγονότων το 2015. Ανάμεσα τους και κάποια με πρωταγωνιστές τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη!

1) Ruben L. Oppenheimer, Der Standaard, Βέλγιο, 4 Σεπτεμβρίου 2015


2) Plantu, Le Monde, Γαλλία, 9 Ιανουαρίου 2015


3) Klaus Stuttmann, Der Tagesspiegel, Γερμανία, 23 Σεπτεμβρίου 2015

4) Nicolas Vadot, Le Vif/L'Express, Βέλγιο, 2 Ιουλίου 2015

«Τι κρίμα» αναφωνεί η καγκελάριος Μερκελ, «απείχαμε μόλις λίγα εκατοστά από την συμφωνία»

5) Chappatte, international New York Times, ΗΠΑ, 2 Μάιου 2015


6) Heiko Sakurai, Berliner Zeitung, Γερμανία, 7 Ιουλίου 2015

«Και προσπάθησε να κρατήσεις για ΜΙΑ ΦΟΡΑ το στόμα σου κλειστώ» συμβουλεύει ο Τσίπρας τον Υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, για να του απαντήσει ότι «δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα»

7) Ruben L. Oppenheimer, Der Standaard, Βέλγιο, 28 Νοεμβρίου 2015


8) Matt Wuerker, Politico.com, ΗΠΑ, 5 Ιουλίου 2015


9) Petar Pismestrovic, Kleine Zeitung, Αυστρία, 5 Σεπτεμβρίου 2015


10) Chappatte, international New York Times, ΗΠΑ, 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Ώστε κλέβατε και λέγατε ψέματα και τώρα πρέπει η Ευρώπη να πληρώσει για αυτό» αναρωτιέται ένας Έλληνας ειρωνικά, αναφερόμενος στο σκάνδαλο με την Volkswagen

11) Lisa Donnelly, Politico.eu, Βέλγιο, 29 Οκτωβρίου 2015

12) Kap, La Vanguardia, Ισπανία, 17 Αυγούστου 2015


13) Angel Boligan, El Universal, Μεξικό, 14 Νοεμβρίου 2015


(Πηγή-Φωτό: Politico.eu)

31 Δεκεμβρίου

Η θρησκεία τους απαγορεύει την παρουσία και την επαφή με τον “Αϊ Βασίλη”!

31 Δεκεμβρίου

O δήμαρχος Mύκης θέλει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τις γιορτές με Άη Βασίληδες στα νηπιαγωγεία!
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star προκαλεί ο μουσουλμάνος δήμαρχος Τζεμήλ Κάπζα, του δήμου Μύκης που βρίσκεται στην Ξάνθη, με έγγραφο του στο οποίο διαμαρτύρεται επειδή έγιναν εορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με Άη Βασίληδες στα νηπιαγωγεία!
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στο έγγραφο: «ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια».
Ο μουσουλμάνος δήμαρχος επίσης αναφέρει ότι «σέβεται τις γιορτές των χριστιανών αλλά η θρησκεία τους απαγορεύει την παρουσία και την επαφή με τον “Αϊ Βασίλη”!».
10364125_10153501231047912_2479545297876529962_n.jpg
cemil.jpg
ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR CHANNEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ 
 

«Το Σύνταγμα της Ελλάδος κατοχυρώνει την θρησκευτική ελευθερία και την ανεξιθρησκία, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι η επίσημη θρησκεία της χώρας είναι η Ορθοδοξία.
Επίσης είναι περίεργο πως για ακόμη μία φορά γίνεται λόγος, στην ανακοίνωση του Δημάρχου Μύκης, για την ανάγκη δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία που φοιτούν μουσουλμάνοι. Εμείς ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι σχέση μπορεί να έχει η πρωτοχρονιάτικη εορταστική εκδήλωση για τον Άγιο Βασίλη, με την δίγλωσση εκπαίδευση.
Επίσης αξίζει να θυμίσω πως μητρική γλώσσα των κατοίκων του Δήμου Μύκης είναι η πομάκικη και όχι η τουρκική .
Από την άποψη αυτή ενέργειες και απαιτήσεις, σαν αυτή του Δημάρχου Μύκης, όπως να μην γιορτάζουν τον Άγιο Βασίλη οι Χριστιανοί στα πομακοχώρια της Ξάνθης, που επιχειρούν να περάσουν επ’ ονόματι μιας ομιχλώδους πολυτισμικότητας φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού και αποκλεισμού της έκφρασης, της θρησκευτικής πίστης και των παραδόσεων των ελλήνων πολιτών μόνο την αποδοκιμασία μας επισύρουν.
Θεωρώ ως ατυχή την ενέργεια αυτή και νομίζω ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος θα πρέπει να την επανεξετάσει, ενώ σας ενημερώνω ότι εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος καταθέτω επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό παιδείας για το θέμα.
Τέλος αξίζει να σας θυμίσω ότι στην Γερμανία ανήλικοι Μουσουλμάνοι εισέβαλαν σε Εκκλησία και διέκοψαν Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία.
Σύμφωνα με μια αγγλική μετάφραση της είδησης που δημοσιεύτηκε στη γερμανόφωνη RP on line, μια ομάδα παιδιών μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένου ενός εφήβου, διατάραξε μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην καθολική εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην πόλη Mönchengladbach-Rheydt. 
Σύμφωνα με την είδηση, οι μουσουλμάνοι διέκοψαν την λειτουργία φωνάζοντας αντι-χριστιανικές βλαστήμιες. Με μια αναζήτηση στο Google, ωστόσο, διαπιστώνει κανείς ότι εκτός από διάφορα «συντηρητικά» blogs, η είδηση αγνοήθηκε πλήρως από τα λεγόμενα “mainstream μέσα ενημέρωσης”
 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για την Ανατροπή

31 Δεκεμβρίου

Ο εν λόγω καναλάρχης είχε και κατά την περασμένη χρονιά εμπλοκή με χρέη.

31 Δεκεμβρίου

Η εφορία ζητάει 58 εκατομμύρια ευρώ από μεγάλο καναλάρχη



Η εφορία ζητάει 58 εκατομμύρια ευρώ από μεγάλο καναλάρχη

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, μετά από σχετικό έλεγχο, κάνει απαιτητό το ιλιγγιώδες ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ από μεγάλο καναλάρχη.
Ο εν λόγω καναλάρχης είχε και κατά την περασμένη χρονιά εμπλοκή με χρέη.
Οι απειλές του ΥΠΟΙΚ
Τους ελέγχους κατά προτεραιότητα σε πολιτικούς και επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίες ελέγχονται ως ύποπτες για τη φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στις αρχές Νοεμβρίου 2015.
«Προτάξαμε εκείνους για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου, και ειδικά, πολιτικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, οι οποίοι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες ενώ υπάρχουν εντολές ελέγχου, οι έλεγχοι αυτοί είτε δεν έχουν ξεκινήσει, είτε καρκινοβατούν» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά γενικότερα στις λίστες, αναγνώρισε ότι «υπάρχει πρόβλημα ελεγκτικό», όμως, χάρη στην ετήσια παράταση που δόθηκε, «αποφύγαμε -όπως είπε- την παραγραφή και θα μπορέσουμε να τις ελέγξουμε». Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν εντατικά τον έλεγχο των εμβασμάτων εξωτερικού, «θα έχουν άμεσα αποτελέσματα».
iefimerida


Ανταλλαγή Ευχών και Κάλαντα Πρωτοχρονιάς στο Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
 
 
 

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, όπως και αρκετά Μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, αντάλλαξαν τις ευχές στο Παράρτημα, όπου υποδέχτηκαν διαδοχικά και  άκουσαν και έψαλλαν όλοι μαζί τους τα κάλαντα και τραγούδια της Πρωτοχρονιάς από τη Στρ. Μουσική του Δ’ Σ.Στρατού και τη χορωδία της XXV ΤΘΤ, που έφεραν τις παραδοσιακές στολές τους.
Τα κάλαντα μεταδόθηκαν σε ζωντανή σύνδεση (live), στο Δημοτικό Ραδιόφωνο (radio 8,99) ενώ ο Πρόεδρος του Παραρτήματος απεύθυνε τις ευχές του στο προσωπικό του radio 8,99, όπως και στους κατοίκους της Ξάνθης και λοιπούς ακροατές τους , ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε το Στρατηγό Διοιηκητή του Δ' Σ. Στρατού για τη Στρ.Μουσική, όπως και τον Ταξίαρχο Δκτή της XΧV ΤΘΤ για τη χορωδία της Ταξιαρχίας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Στην  εκδήλωση προσφέρθηκαν τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα, καφέδες, ποτά και άλλα εδέσματα.
Εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στο μέλος μας, Λγό ε.α. κ. Φούλη Ηλιάδου, για την αυθόρμητη και εθελοντική της προσφορά στην υποστήριξη της δραστηριότητας μας.
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε Όλους και Όλες.
 
 
 
 
 

31 Δεκεμβρίου

...δεν έχει καταβληθεί μέχρι και σήμερα η δόση της επιχορήγησης των 46.500 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού για το έτος 2014

...δεν έχει καταβληθεί μέχρι και σήμερα η δόση της επιχορήγησης των 46.500 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού για το έτος 2014

31 Δεκεμβρίου

Σε εκκρεμότητα η επιχορήγηση του 2014 προς το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Τρεις συμπαραγωγές μέχρι και το Μάιο έχουν προγραμματισθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με ντόπιους καλλιτέχνες και άλλες εννέα με συμπαραγωγές με άλλα σχήματα, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Σοφίας Μενεσελίδου. Θα υπάρξουν επίσης συνεργασίες με συλλόγους, με ντόπιους καλλιτέχνες, πλούσια δράση για την ερασιτεχνική σκηνή του θεάτρου, ενώ αναμένεται και η διεξαγωγή ενός θεατρικού σεμιναρίου με γνωστό Έλληνα ηθοποιό.
Στο μεταξύ, δεν έχει καταβληθεί μέχρι και σήμερα η δόση της επιχορήγησης των 46.500 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού για το έτος 2014. Αντιθέτως, έχει καταβληθεί κανονικά η δόση των 45.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην επιχορήγηση του 2015 για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
«Το υπουργείο Πολιτισμού δεν μας έβαλε τα χρήματα και δεν έχουμε αιτιολογία γιατί έγινε αυτό. Η εμπειρία μου λέει ότι δεν θα τα εισπράξουμε», ανέφερε σχετικά η κ. Μενεσελίδου. Έκανε παράλληλα γνωστό πως η επιχορήγηση του 2015 έχει καταβληθεί, όπως και άλλα 45.000 ευρώ, με τα οποία ο Δήμος στηρίζει το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

31 Δεκεμβρίου

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ: Ευελπιστούμε ότι τα χρήματα θα επενδυθούν με τον καλύτερο τρόπο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον

31 Δεκεμβρίου
Συνάντηση της ΥΜΑΘ με επιχειρηματίες της Μακεδονίας και Θράκης που εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχαν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, επιχειρηματίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 (Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή) και πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό των 13,499 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού και έλαβαν τις προκαταβολές, ποσοστού ως και 50% της συνολικής επιχορήγησης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Σερρών και με τις επενδύσεις τους διατηρούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 250 νέες θέσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:
«Η σημερινή συνάντηση είναι μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται έμπρακτα από την Κυβέρνηση και το ΥΜΑΘ, σε όλους τους τομείς, για τη ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας της Περιφέρειας. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ολοκληρώνουμε έργα που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε αδράνεια.
Σήμερα, το ΥΜΑΘ, η Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου μας και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατάφεραν να απελευθερώσουν κεφάλαια επιχορηγήσεων που εκκρεμούσαν για επιχειρήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η χρηματοδότησή τους θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

31 Δεκεμβρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

31 Δεκεμβρίου
Με πολλούς απόντες τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση

Με πολλούς απόντες τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο με τρία κατεπείγοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσαν άμεση λήψη αποφάσεων έως 31-12-2015 προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα του  Δήμου.
Και τα τρία θέματα πέρασαν ομόφωνα.
Αναλυτικότερα:
-Το 01ο ΘΕΜΑ αφορούσε τη λήψη απόφασης για την έγκριση του συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης & υπογραφής της σύμβασης στο πλαίσιο χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΤΙΚΗ 2012-2015 για το έτος 2015» και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης.
-Το 02ο ΘΕΜΑ την έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ».
-Τέλος, το 03ο ΘΕΜΑ, την έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ».

31 Δεκεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Δεκεμβρίου

*Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Αθήνα ο νεαρός Ξανθιώτης τραγουδιστής Γιώργος Καρυπίδης για να κυκλοφορήσει το νέο του CD με τα καινούργια του τραγούδια, των οποίων έχει ολοκληρωθεί η ηχογράφηση, αλλά και να «κλείσει» μια συνεργασία έκπληξη!
-Έγραψε χθες ο ίδιος στο Facebook:
«Στις 4 Ιανουαρίου επιστρέφουμε ξανά Αθήνα για να κυκλοφορήσω τα καινούργια τραγούδια μου και να ανακοινώσω καινούργιες όμορφες συνεργασίες!».
-Αναμένουμε λοιπόν!
……

Εντωμεταξύ εξαφανισμένος εξακολουθεί να είναι τον τελευταίο καιρό ο… «μάνατζερ», Χαράλαμπος Κυρκούσης και μάλιστα την περίοδο των εορτών!
-Φαίνεται ότι «κρατάει αποστάσεις» από τους δυο κολλητούς του, τον Γιώργο Καρυπίδη και τον Άκη Μακρίδη και μάλλον προτίμησε μέσα στις γιορτές να ασχοληθεί περισσότερο με τον… νέο έρωτά του κάνοντας παράλληλα και έναν απολογισμό για τις «σχέσεις» του μέσα στο 2015!
-Ο χρόνος θα δείξει…
……

*Δεν τον πτοούν ούτε το κρύο, ούτε οι… φουρτούνες τον βετεράνο DJ και φίλο μου Βασίλη Μπουζούρη, ο οποίος ακόμη και μέσα στις γιορτές πάει για ψάρεμα στα παγωμένα νερά του Βόρειου Αιγαίου με φίλους του!
-Παντός καιρού ο Βασίλης!!!
……

*Το δημοφιλές Ελληνάδικο της πόλης μας, το αγαπημένο μας ΚΥΤΤΑΡΟ, αποχαιρετά το 2015 και υποδέχεται το 2016 με ένα τριήμερο… «φωτιά» υποσχόμενο πολύ μα πολύ κέφι!
Συγκεκριμένα, Σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, αύριο Παρασκευή Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 3 καυτά πάρτι με Ελληνική μουσική, νταούλι, τουμπερλέκι και DJ τον «δαιμόνιο» Κώστα Σπυριάδη και την εκπληκτική «ΤΖΟ STAV».
-Αναμένονται πολλές εκπλήξεις και δώρα!
-Κλείστε ρεζερβε στο 6978634242 για να προλάβετε!!!
……

*Επίσης σήμερα Πέμπτη 31/12 Παραμονή Πρωτοχρονιάς το ROMEO PLUS LIVE ανοίγει τις πύλες του και σας καλεί σε ένα ξεσηκωτικό λαϊκό πρόγραμμα για την υποδοχή του νέου έτους με τον φοβερό Νίκο Ρωμανό!
-Μαζί του και οι Στάθης Ξένος & Μάριος Τσιτσόπουλος με ένα live που θα σας μείνει αξέχαστο!
-Ώρα προσέλευσης: 00.00. Ρεζερβέ: 6947366733.
……

*Το Ξενοδοχείο «LE CHALET» στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια, σας προσκαλεί απόψε να καλωσορίσετε μαζί του τη Νέα Χρονιά με ένα Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν που θα σας μείνει αξέχαστο, μέσα σε μια πανδαισία γεύσεων και ζωντανής μουσικής και με την ευχή να σας φέρει «το γούρι» του Νέου Έτους!
-Τιμή 25 ευρώ & 12 ευρώ το παιδικό!
-Τηλέφωνο για κρατήσεις: 25410 68511.
……

*Τέλος, αύριο Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 το νέο έτος ξεκινά στο καταπληκτικό «DRAGOSTE» με λαϊκή παραδοσιακή βραδιά!
Το γνωστό cafe-bar των Μαγγάνων σας καλεί να γιορτάσετε με μπουζούκι- σάζι και κλαρίνο και να περάσετε μοναδικά με πολύ χορό και τραγούδι!
Η απόλυτη διασκέδαση στο «DRAGOSTE»!
Μην λείψει κανείς! Να περάσετε υπέροχα!!!
……
*Αυτά για σήμερα και κλείνωντας να ευχηθούμε το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από το 2015 και κυρίως να μας φέρει υγεία και χαρά!

31 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH

31 Δεκεμβρίου
Άκουσον!
Άκουσον!
*Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά όλοι οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αβδήρων μεταξύ των οποίων και ο Ανταμπούφης, κατήγγειλαν με επιστολή βόμβα που αποκάλυψε χθες σε αποκλειστικότητα ο «Μ», τον επίσης εκπαιδευτικό Δήμαρχο των Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη για την αδιαφάνεια και μη τήρηση της νομιμότητας της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αβδήρων!
-Το πιο πιθανό βέβαια να «ξαναβγεί» ο Γ. Τσιτιρίδης και να πει ότι και γι’ αυτό, «φταίει» ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης…! Μόνο που όταν το επαναλαμβάνεις συνέχεια, στο τέλος δεν σε πιστεύει κανείς...
……
*16 μήνες Δήμαρχος ο Γ. Τσιτιρίδης κι ακόμη νομίζει ότι παραμένει επικεφαλής της… μείζονος αντιπολίτευσης! Δεν έχει δηλαδή συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος… και το κακό είναι ότι δεν μπορεί να τον «συνετίσει» και ο Σπύρος ο Γαλανόπουλος, αφού ο άνθρωπος ζει πλέον στην δική του «εικονική πραγματικότητα»...
……
*Ωστόσο η επιστολή «βόμβα» των διευθυντών των σχολείων του Δήμου Αβδήρων, αποτυπώνει και το εξής ενδιαφέρον…
Ότι εκπαιδευτικοί (διευθυντές Σχολείων) καταγγέλλουν και στρέφονται κατά του επίσης... εκπαιδευτικού δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη.
-Δηλαδή αυτοί που διαμαρτύρονται και τον καταγγέλλουν είναι οι ίδιοι οι... συνάδελφοί του!
-Τυχαίο; Δεν νομίζω…
(σ.σ. Την επιστολή συνυπογράφει και ο Ψωμακέλης του ειδικού σχολείου που θεωρείται άνθρωπος του Δημαρχόπουλου και του Αλέξανδρου Κοντού... Όπως βγάλτε και το δικό σας συμπέρασμα.).
…………..

«Και του χρόνου σπίτια σας», η «ευχή» της Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση
Mάλλον δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών που επιτάσσει αγάπη και γλυκές ευχές  αφού «ευχήθηκε» στην κυβέρνηση «Και του χρόνου σπίτια σας»
Συγκεκριμένα έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Η ευχή μου προς την κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου για το 2016: Και του χρόνου σπίτια σας».

…….

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ:
Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗ ... ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!
Κι οι Δήμαρχοι κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι!
Μέχρι και τον Σωκράτη Ξυνίδη κατάφεραν να κάνουν να...«σκάσει» ο Πασχάλης Λύρατζης  και Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ώστε με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog να αναφερθεί στην συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με...μάνατζερ που έχει έδρα και ΑΦΜ την Βουλγαρία!!!
Χωρίς σχόλιο, διαβάστε τι επακριβώς έγραψε:
«Θέλω να σκάσω. Να λουφάξω. Να μη μιλάω. Ει δυνατόν και να μην σκέφτομαι. Να κάνω τη δουλειά μου. Να κοιτάξω τα του οίκου μου. Ε!!!! και δεν μ'αφήνουν. Πώς να σιωπήσεις στην ξεφτίλα που συναντάς καθημερινά τριγύρω σου; Να κάνεις πως δεν είδες; Να διερωτηθείς και να αποδεχθείς το "τι με νοιάζει εμένα";
Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λέει, πλήρωσε στις 16-12-2015, τη "διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015" ΣΤΗ... ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!
Μια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα κάθε αρμόδιου που αναρτήθηκε με ΑΔΑ 64Ι90Κ7Ε-7ΙΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ένας φορέας του Δημοσίου πληρώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη 16.500 ευρώ για τη συναυλία του στη Ξάνθη, σε νομικό πρόσωπο στη Βουλγαρία! Και οι μεν δημοτικοί άρχοντες κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι στη Ξάνθη και ανάβουν δεντράκια με ύφος και αλαζονεία οι δε "και καλά" προοδευτικοί και αντισυστημικοί καλλιτέχνες περιφέρουν χαλαρά το δήθεν προσωπείο τους. Και όλα αυτά εκ προ μελέτης σε βάρος της χειμαζόμενης πατρίδας τους.
Κατά τα άλλα αγανακτισμένοι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Μας τέλειωσαν. Κράτος μήπως; που να μην αποδέχεται αυτή την κοροϊδία;»
-Μάνατζερ, βγες και... «ξανα-σκάστους»!

……………


ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ…ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ… ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ!
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις γιατί άκουσα πολλές γελοιότητες και ανοησίες τον τελευταίο, μπερδεύοντάς με κάποιοι με τον Τσιλιγγίρη ή τον Κριτσίνη ή και τον Μώραΐτη...
Εγώ ούτε πολιτικός είμαι, ούτε και φιλοδοξώ να γίνω… χαλίφης στη θέση του Χαλίφη όπως κάποιοι άλλοι ευεργεθέντες του Αλέξανδρου Κοντού που έπρεπε να τον έχουν «εικονοστάσι»...!
Δεν θα παραμείνω όμως και απαθής στον «πόλεμο» που μου κάνουν και μάλιστα πισώπλατα οι άνθρωποι του Κοντού (Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι), είτε γιατί με θεωρούσαν μέχρι χθες «δεδομένο», είτε γιατί με θεωρούν μη… «ελεγχόμενο» για να κλείνω τα μάτια στις παρανομίες και τις «λαμογιές» τους…!
-Και φυσικά δεν αγωνίστηκα για να τελειώνουμε με τον Τσέπελη στον Δήμο και να δημιουργηθούν σε χρόνο ρεκόρ… νέοι Τσεπελήδες! Αυτό ας το «ξεχάσουν» ορισμένοι και κυρίως οι «Δήμαρχοί» του Κοντού που στις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη αντί να κάνουν αγώνα... το «παίζανε» μάγκες  της πολυθρόνας της εξουσίας τους!

…………………

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο «καυτός» φάκελος με τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν κατόπιν στο κουαρτέτο των Θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει δύο κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένα: α) δεν συζητά μειώσεις στις κύριες συντάξεις και επιμένει σε αύξηση κατά 1% των εισφορών (0.5% για εργοδότες+0.5% για εργαζόμενους) και β)οι επικουρικές συντάξεις μέχρι τα 170 ευρώ (που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας είναι περίπου οι μισές) δεν θα περικοπούν και από από εκεί και πάνω θα αρχίσουν προοδευτικά οι μειώσεις.
………

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ:
«Νέα πληρωμή αποζημιώσεων φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 114.009,16 πραγματοποιεί ο ΕΛ.Γ.Α. στον νομό Ξάνθης»
Ολοκληρώθηκαν στις 24/12/2015 από τον ΕΛ.Γ.Α, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων μιας ακόμα πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.671 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ στο σύνολο της χώρας και 114.009,16 Ευρώ στον νομό Ξάνθης.
Οι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν:
α) εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, και καπνά από διάφορα ζημιογόνα αίτια το έτος 2014 εκτιμήσεις/επανεκτιμήσεις).
Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων αυτών ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ με τις Π.Ε. Μεσσηνίας, Λακωνίας και Πιερίας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.
β) εκκαθαρίσεις ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο όλης της χώρας από διάφορα ζημιογόνα αίτια το έτος 2015. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων αυτών ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ .
Διευκρινίζεται ότι για τις ζημιές αυτές που συνδέονται με την Δήλωση Εκτροφής 2015 καταβάλλεται αποζημίωση στους κτηνοτρόφους που είχαν λάβει γνώση των πορισμάτων εκτίμησης και είχαν εξοφλήσει την ασφαλιστική εισφορά 2015 (στην περίπτωση απ’ ευθείας κατάθεσης) ή τους παρακρατήθηκε από την επιδότηση το 90% της ασφαλιστικής εισφοράς 2015, εφόσον μας είχαν εξουσιοδοτήσει σχετικά.
Από το Γραφείο Τύπου
……………….

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του
Στην πρότασή του για κυβέρνηση τεχνοκρατών «ευρύτερου πέλματος» που θα σχηματιστεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επέμεινε ο Βασίλης Λεβέντης με νέες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, παρά τις αντιδράσεις.
«Το πρώτιστο να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερου πέλματος πρέπει να δώσουμε προς τα έξω εικόνα ενότητας και σοβαρότητας» παρατήρησε. «Ο Καμμένος θα βγει από την κυβέρνηση εάν του το ζητήσει ο Καραμανλής» προέβλεψε εκ νέου, παρά τη διάψευση των ΑΝΕΛ.
«Ο Τσίπρας είναι σώφρων, έχει δώσει συγκατάθεση στη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού, θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΚΕ. «Το να δώσω ψήφο στον Τσίπρα είναι βλακώδης συναλλαγή» διευκρίνισε πάντως.
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μάλιστα ότι αν θα κυβερνήσει θα «είναι καθαρά θέμα τύχης και προσόντων». «Πιστεύω ότι έχω τα προσόντα να κυβερνήσω, το αν έχω και την τύχη θα το κρίνει το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε δε ως «μπετόν αρμέ» την ΚΟ της ΕΚΕ. «Είναι δεμένοι από ηθικής πλευράς» δήλωσε για το ενδεχόμενο να στηρίξουν κάποιοι εξ αυτών την κυβέρνηση.
Οσον αφορά το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. «Να διασφαλίσουμε το χιλιάρικο και στις κύριες συντάξεις, και να περικόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων και να κόψουμε τις τρεις και τέσσερις συντάξεις» τόνισε.
………………….

Πατάει γκάζι η εφορία με 4.000 ελέγχους - εξπρές μέσα στο 2016
Να ξετινάξουν σε φορολογικούς ελέγχους τα εισοδήματα και τον ΦΠΑ που δηλώθηκαν την τελευταία πενταετία, βάζει στόχο τώρα η εφορία. Αντί να αναλώνεται σε εξαντλητικούς ελέγχους σε βάθος 10ετίας ή και 15ετίας, το 50% των ελέγχων θα αφορά αποκλειστικά τα έτη 2011-2015.
Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιάννης Μπάκας, για το 2016 δρομολογούνται τέσσερις χιλιάδες πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και δεκαοκτώ χιλιάδες μερικοί φορολογικοί έλεγχοι, από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και τις εφορίες.
Από την εγκύκλιο προκύπτει ότι από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, το 50% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας και συγκεκριμένα από το 2011 έως το 2015.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για να αυξηθεί ο αριθμός των ελέγχων και, όπου διαπιστώνεται υποψία φοροδιαφυγής, τότε θα επεκτείνεται σε βάθος.

31 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Δεκεμβρίου
Ακόμα ένας ΟΝΝΕΔίτης, διακεκριμένος στον κλάδο του, καταξιωμένος στον χώρο του βιβλίου, θα τσεπώσει 24.489 ευρώ με απευθείας ανάθεση (παραμονή Χριστουγέννων), για να συντονίσει, να σχεδιάσει και να οργανώσει την »Αμερικάνικη Γωνιά» στη Βιβλιοθήκη(Αρ.Πρ.2662/24-12-15).Ο Πασχάλης μοιράζει φωτάκια, καθρεφτάκια και ευρώ  στους ημετέρους. Από την τσέπη του;
(Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου στο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ)
-Γιατί ο Τσέπελης, ο Μελισσόπουλος  κι ο Φανουράκης τα «μοίραζαν» από την... «τσέπη» στους «δικούς» σου για... τηλεοπτικές παραγωγές;
.................

Προφανώς ο κ. Τσιτιρίδης αντιγράφει εμένα…ότι έκανα στραβό εγώ…το κάνει κι αυτός!
Είναι απίθανος ο άνθρωπος, θέλει να στρέψει τον κόσμο εναντίων μου.
Εγώ δεν θα του επιτρέψω να καταχρεώσει τον Δήμο Αβδήρων ας προσλάβει όσους θέλει ή θα τους πληρώνει από την τσέπη του ή θα λειτουργήσει με βάση τα χρήματα που έχει. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει ο καθένας.
(Ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Β. Τσολακίδης στην «Ανοιχτή γραμμή»)
-Λες Βασίλη,  γι’ αυτό να κράτησε και την πρώην γραμματέα σου... γραμματέα του με το που ανέλαβε!;;;
………………

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Το δυστύχημα για τους Δημάρχους Αβδήρων και Ξάνθης είναι ότι δεν είναι πλέον βουλευτής ο Αλέξανδρος Κοντός και δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει, καταρρέουν ο ένας πίσω από τον άλλο…
-Και ο μόνος που καταφέρνει παρά τις αντιξοότητες να παραμένει όρθιος είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου…
-Ίσως γιατί είναι και ο Δήμαρχος που δεν συμμάχησε και δεν υπέκυψε στη γνωστή "διαπλοκή"...
……
*Αυτός πάντως που περιήλθε σε «αμηχανία» το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή του Πάνου Παπαδόπουλου από το Xanthi channel ήταν ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης που όταν ρωτήθηκε πως γίνεται και ο Γ. Τσιτιρίδης διατηρεί την ίδια γραμματέα-μηχανικό με τον ίδιο στο γραφείο του, αφού στην αρχή «σιώπησε» αμήχανα, απάντησε στη συνέχεια με άριστη ατάκα…
-Τι να κάνω κύριε Παπαδόπουλε, με αντιγράφει!
-Να σε «αντιγράφει» Βασίλη, μη του πάρουν όμως στο τέλος την… «κόλα» και τον «μηδενίσουν»…!
……
*Αυτός πάντως που «σπάζει» ταμεία τέλος του χρόνου, είναι ο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου που αυτήν τη φορά έγραψε!
Όχι μόνο γιατί αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με απευθείας ανάθεση έδωσε 25.000 ευρώ περίπου στον εκ Πειραιώς Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, διότι είναι ειδικός στο… πράσινο και στον βιοκλιματικό σχεδιασμό (!), αλλά και γιατί χαρακτήρισε τους Δημαρχόπουλο - Πασχάλη Λύρατζη ως... «αχτύπητο» δίδυμο!
-Που άρχισε να ξεπερνάει σε δημοτικότητα και το παλιό "δίδυμο" Λάκης Στυλιανίδης - Τσέπελης!
……

Στον Γ. Σιδηρόπουλο «χρεώνουν» τις «διαρροές» στον... παραΣΥΡΙΖΑ!
Απίστευτο πράγματι είναι το αχτύπητο «δίδυμο» Λύρατζης-Δημαρχόπουλος αφού από τη μια δίνουν «έργα» χιλιάδων ευρώ στην γνωστή «παρέα» κι από την άλλη... «χρεώνουν» τα δηκτικά σχόλια και τις αποκαλύψεις του παράΣΥΡΙΖΑ στον...Γ. Σιδηρόπουλο, τον οποίο ωστόσο «στηρίζουν» με κάθε τρόπο δια του Χατζηευφραιμίδη και του Κυριάκου!
Τώρα γιατί ο Λύρατζης τα χρεώνει όλα στον συμπαθή Giannis που δια του «γαλάζιου» εκ Δαφνώνος ...πατρός έχει την πλήρη στήριξη τόσο του Ταρενίδη, όσο και του Κυριάκου Παπαδόπουλου;
-Μα γιατί προσφάτως πριν ο παραΣΥΡΙΖΑ αναφερθεί στην «αποκάλυψη» για το... «παράνομο» δημοτικό αμφιθέατρο που έδωσε στο Στρατό ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, ο Πασχάλης γνώριζε ότι θα το... γράψουν!
-Με τη διαφορά ότι περίμενε να το «γράψει» ο Σιδηρόπουλος, ενώ την αποκλειστικότητα την είχε ο... γραμματέας της Νομαρχιακής! Και άρα... δεν το τόλμησε ο ίδιος και το «διέρρευσε» στον σύντροφο Γ. Χατζηθεοδώρου.
(σ.σ. Ο καθείς με τον πόνο του...).
……

Και το φαιδρό και το γελοίο, έχουν τα όριά τους....
Ο Πασχάλης Λύρατζης λοιπόν με αφορμή την «εξέδρα» που δεν έστησε ο Δήμος για την βραδιά Ονείρων της Θρακικής Σκηνής, ενώ έστησε... τρείς εξέδρες και δεκάδες σπίτια και σπιτάκια για το Λύκειο Ελληνίδων και την γειτονιά της «αρπαχτής», πως δικαιολογήθηκε λέτε;
-Τις εξέδρες δεν τις στήνουμε εμείς αλλά η... Τεχνική υπηρεσία! Για όλα δηλαδή φταίει ο... αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης! Μόνος του το «σκέφτηκε», ή μαζί με τον Τσέπελη;
………….

Ο Μπάμπης Ευστρατίου και η επιστολή του Μ. Αμοιρίδη!
Πρωτοχρονιάτικο Κουιζ. Αληθεύει οτι την απάντηση του Μ. Αμοιρίδη στον Φώτη Καραλίδη δεν την έγραψε ο ίδιος, αλλά ο... "κουμπάρος" του Περιφερειάρχη Μπάμπης Ευστρατίου που διαχειρίζεται μάλιστα και το f.c του Γ. Παυλίδη;  
-Να του ανέθεσαν και αυτήν την αρμοδιότητα; Προφανώς γιατί έχει πολύ....ελεύθερο χρόνο τα πρωϊνά ή ξέρει να υβρίζει τους άλλους, «κρυπτόμενος» πίσω από άλλων τις υπογραφές;
(Σ.Σ. Και να φανταστεί κανείς ότι ο κύριος Μπάμπης μας χαρακτήρισε φερέφωνο του Καραλίδη, ξεχνώντας ότι στα γραφεία του «Μ» έγραφε τις καταγγελίες του κατά του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης μαζί με την τότε συνδικαλίστρια και μετέπειτα υπάλληλο στο γραφείο του Αλέξανδρου Κοντούς σαν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ!!! Εμ δηλαδή του δίναμε βήμα μόνο εμείς επί παντοδυναμίας  Καραλίδη, εμ μας βρίζει τώρα σαν... φερέφωνο του Φώτη! Για τέτοιο «αστέρι» μιλάμε...).
………

Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον στον Γ. Τσιτιρίδη!
Οι πληροφορίες μου λένε ότι έρχεται «τσουνάμι» στο Δήμο Αβδήρων με την νέα χρονιά κι αυτό γιατί ο σημερινός Δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδη είτε από υπεροψία, είτε επειδή θεωρεί εαυτόν… παντογνώστη, πέφτει σε συνεχή λάθη που ζημιώνουν μάλιστα και τον Δήμο…
Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή ο φίλτατος Γιώργος όταν πλησίασε τον Θωμά Μίχογλου και προσπαθούσε να τον «πείσει» να τα… βρει με τους υβριστές και συκοφάντες του όπως έκανε ο ίδιος, με είχε εκπλήσσει, αλλά δεν περίμενα να «εξελιχθεί» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσο υπερόπτης…
Ή να σιγοντάρει τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ όταν ενώπιον του Κώστα Ζαγναφέρη υπερηφανεύονταν ότι μπορεί η μειονότητα να βγάλει και στη Ξάνθη τρεις μειονοτικούς, λέγοντας, «ε και τι πειράζει;»