*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

«Μάζωξη» φίλων Τζιτζικώστα σήμερα το πρωί στο Orange. Ενώ προεκλογικά ήταν «άφαντοι» οι περισσότεροι από τον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, δύο Δήμαρχοι (Αβδήρων και Τοπείρου), ο γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Γ. Καρασακαλίδης κ..α. βρέθηκαν μαζί, συζητώντας την στήριξη του Τζιτζικώστα που την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ξάνθη!

31 Οκτωβρίου


Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη 3 υπήκοοι Συρίας για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα 
Συνελήφθησαν, προχθές (29-10-2015) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 23, 20 (άντρες) και 18 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι, όπως προέκυψε είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν σε αυτούς, τρία (3) πλαστά Υπηρεσιακά Σημειώματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.  
  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθη στο Ορμένιο 33χρονος υπήκοος Μολδαβίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 18 μη νόμιμους μετανάστες
 Συνελήφθη την Παρασκευή (30-10-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου –Ορμενίου,   από   αστυνομικούς   του   Τμήματος   Συνοριακής   Φύλαξης Διδυμοτείχου   της   Διεύθυνσης   Αστυνομίας   Ορεστιάδας,   33χρονοςαλλοδαπός,   υπήκοος   Μολδαβίας,   ο   οποίος   προωθούσε   στο εσωτερικό   της   χώρας   δεκαοκτώ   (18)   μη   νόμιμους   μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ.   αυτοκίνητο,   με   ρουμανικές   πινακίδες,   που   οδηγούσε   ο 33χρονος,   διαπίστωσαν   ότι   μετέφερε   με   αυτό,   παράνομα,   στο εσωτερικό της χώρας, δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Ο   συλληφθείς   οδηγήθηκε   στον   κ.   Εισαγγελέα   Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Συνελήφθη 50χρονος μαγαζάτορας στο Σέλερο Ξάνθης για λαθρεμπόριο τσιγάρων
 
Συνελήφθη την Παρασκευή (30-10-2015) το πρωί, στο Σέλερο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στο κατάστημά του 52 πακέτα τσιγάρων και 2 συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.
ΣΥΛΛΗΨΗ 36ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ 45ΧΡΟΝΟΥ  ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 
 Συνελήφθη την Παρασκευή (30-10-2015) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς   της   Ομάδας   Δίωξης   Ναρκωτικών   του   Τμήματος Ασφάλειας   Ξάνθης,   36χρονη   ημεδαπή,   σε   βάρος   της   οποίας σχηματίσθηκε   δικογραφία     για   κατοχή   ναρκωτικών.   Στη   σχετική δικογραφία   περιλαμβάνεται   άλλος   ένας   45χρονος   ημεδαπός, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα, ο οποίος αναζητείται.
 Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή   αστυνομικού   σκύλου   του   Τμήματος   Ασφάλειας Κομοτηνής,   στην οικία των δραστών, στο εσωτερικό της οποίας εντόπισαν την 36χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2 μέτρων
•1   νάιλον   συσκευασία   με   αποξηραμένα   κλαδιά   κάνναβης,
βάρους 1.324 γραμμαρίων
• 4   νάιλον   συσκευασίες   με   ακατέργαστη   κάνναβη,   συνολικού
βάρους 52,2 γραμμαρίων
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ   την   προανάκριση   ενεργεί   η   Ομάδα   Δίωξης   Ναρκωτικών   του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.
Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Καβάλα κατηγορούμενα για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (29-10-2015), στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι, τον 42χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 132 γραμμαρίων.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν τον 41χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 410 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχε εισάγει, λίγες ώρες νωρίτερα, από την Αλβανία.
Στην κατοχή και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 41χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 375 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.
Κατασχέθηκαν επίσης οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 Σημειώνεται ότι ο 41χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας

31 Οκτωβρίου

Με ξένα κόλλυβα όμως…αυτοδιαφήμιση και αυτοπροβολή...

31 Οκτωβρίου
ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Έργο των Γιαννακίδη και Φ. Καραλίδη, «αυτοδιαφημίζουν» ως δικό τους….οι Γ. Παυλίδης και Κ. Ζαγναφέρης!!!
 
 
 
  
*Η μόνη «συνεισφορά» σας στην κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων κύριε Παυλίδη, είναι η τεράστια καθυστέρηση ολοκλήρωσης και παράδοσής της! Κι έπειτα παραπονιέσαι γιατί εκφράζεις την "παλιά σκέψη"...
Για την ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι εμείς, αφού μιλάνε ήδη οι ίδιοι οι πολίτες που βγαίνουν και τους καταγγέλλουν στην εκπομπή "Ανοιχτή γραμμή" από τον Έβρο μέχρι την Καβάλα και την Δράμα σε καθημερινή πλέον βάση….
-Αυτά που «κατηγορούσε» ο νυν Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης για τον προκάτοχό του, τα κάνει ο ίδιος και σε χειρότερο βαθμό…!
Αποτελεί όμως πραγματικά πρόκληση, ένα έργο που ξεκίνησε και δρομολογήθηκε από την απελθούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δηλαδή τους Άρη Γιαννακίδη και Φώτη Καραλίδη και ο σημερινός Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης το "πολέμησε" παρά το στήριξε, να το εμφανίζει τώρα  ως…δικό του εμπαίζοντας την νοημοσύνη των πολιτών και χρεώνοντας μάλιστα στα capital controls την τεράστια καθυστέρηση της ολοκλήρωσής του κι όχι στην ανεπάρκεια της Διοίκησής του!!!
Αναφερόμαστε στην νέα γέφυρα των Πηγαδίων,  η ιδέα, μελέτη και κατασκευή του οποίου ξεκίνησε και δρομολογήθηκε επί διοίκησης Γιαννακίδη-Φ. Καραλίδη κι ενώ θα έπρεπε εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον να λειτουργεί, μόλις τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και παραλαβής, καθαρά λόγω της ανεπάρκειας της σημερινής διοίκησης!
Κι άλλες φορές γράψαμε ότι η σεμνότητα και ταπεινότητα για τους πολιτικούς, είναι μεγάλη αρετή…
Να προσκαλούν όμως, να «ποζάρουν» και να κάνουν δηλώσεις Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης και Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης (σ.σ. απο τον Ζαγναφέρη τουλάχιστον περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα...), στα ΜΜΕ επί χρόνια…«σκυλόβριζαν» τους ίδιους και την παράταξή τους για λίγα λεπτά προβολή, μην έχοντας το ήθος τουλάχιστον να πουν ότι το συγκεκριμένο έργο, σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από τους…προηγούμενους και δεν είναι δικό τους;
Και ότι η μόνη …«συνεισφορά» τους στην στο συγκεκριμένο έργο, είναι η τεράστια καθυστέρηση ολοκλήρωσής του;;;
Και στο φινάλε κύριε Ζαγναφέρη (γιατί από τον Γ. Παυλίδη έχουμε συνηθίσει έργα της προηγούμενης διοίκησης να τα παρουσιάζει ως…δικά του και δεν αναφέρομαι μόνο στο Μουσείο Χατζιδάκι και στις ανοησίες που έλεγε η «ξεναγός» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στους μαθητές-επισκέπτες...), δρομολογείστε επί τέλους ένα δικό σας μεγάλο έργο και προβάλτε το!
Με ξένα κόλλυβα όμως…αυτοδιαφήμιση και αυτοπροβολή; 
-Κι έπειτα διαμαρτύρεστε γιατί σας κατηγορούν ότι εκφράζετε τις «παλιές σκέψεις»….Αυτές που επί μια 15ετία τουλάχιστον ανοίγουν το δρόμο Εχίνου-Βουλγαρίας, υλοποιούν το αρδευτικό και φέρνουν….επενδύσεις-μαμούθ στη Ξάνθη, σαν εκείνη την περίφημη του Αιγύπτιου, αλλά μόνο στα...λόγια;;!!
 
 
 

31 Οκτωβρίου

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Αντιστεκόμαστε στην φοροκαταιγίδα που πλήττει τους παραγωγικούς φορείς!

31 Οκτωβρίου
Οι Πρόεδροι των  Επιμελητηρίων ΑΜΘ στηρίζουν Μωραϊτη και λόγω της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης συγκαλούν σύσκεψη την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στη Ξάνθη

*Το λαθρεμπόριο – παραεμπόριο, μεγαλοσυμφέροντα και πολυεθνικές έχουν εξουθενώσει τους μικρομεσαίους, δεδομένου ότι, όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι, δεν υπάρχει κανείς σοβαρός μηχανισμός ελέγχου.

*Οι κοινές προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα διαβιβαστούν από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.
ΓΕΝΙΚΟΣ ξεσηκωμός! Ο κομματικός «πόλεμος» που κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και των Φορέων γιατί αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να αντισταθούν στην λαίλαπα των οικονομικών μέτρων και των μνημονίων, έφερε πιο κοντά όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας που εντείνουν τον αγώνα τους και μάλιστα επιλέγοντας σημαδιακά την Ξάνθη, προκειμένου να στείλουν και το δικός του μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ διότι τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα...
Αναλυτικότερα: Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, συναποφάσισαν να συγκαλέσουν σύσκεψη όλων των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας μας, την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00. Μια σύσκεψη που θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Xanthi channel αλλά και άλλα κανάλια της Περιφέρειας!
Για το λόγο αυτό ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Ξάνθης που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 και θα πραγματοποιηθεί στην κοινή σύσκεψη όλων των παραγωγικών φορέων Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Α.Μ-Θ
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Α.Μ-Θ καλούν όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειάς μας, σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε προτάσεις για την δυσμενή θέση που βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, μετά από την απίστευτη και πρωτοφανή «λαίλαπα» των 3 μνημονίων που καλούνται να ανταποκριθούν με άνισους όρους στην φοροκαταιγίδα που πλήττει και θα πλήξει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα τους παραγωγικούς φορείς. Το λαθρεμπόριο – παραεμπόριο, μεγαλοσυμφέροντα και πολυεθνικές έχουν εξουθενώσει τους μικρομεσαίους, δεδομένου ότι, όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι, δεν υπάρχει κανείς σοβαρός μηχανισμός ελέγχου. Οι κοινές προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα διαβιβαστούν από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.
Πρέπει, επίσης, να συντονίσουμε τις ενέργειες για την είσπραξη του 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα διότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της απαίτησης του 2010.
Η παρουσία σας θα ενισχύσει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνουμε.
Ξάνθη, 30 Οκτωβρίου 2015

31 Οκτωβρίου

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Οι ηττημένοι των εκλογών έβαλαν τα τσιράκια τους να δημιουργήσουν θέματα με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ατύχησαν!

31 Οκτωβρίου
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο... ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ:
Κύριε Χατζηθεοδώρου του κομματικού σωλήνα, μη ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη! Νομίσαμε ότι η Κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν όλη την ελληνική κοινωνία... Δεν γνωρίζαμε ότι τελούν υπό κομματική κηδεμονία!
Πριν καν προκηρυχθούν εκλογές για το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τις προθέσεις της για τον Φορέα, με υβριστική ανακοίνωση, ευθέως ανάλογη συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που είχαν προηγηθεί αλλά και της ανακοίνωσης του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν Ξάνθης Γιώργου Μπατζακίδη που έχει καταγγελθεί για "νοθεία" στις εκλογές, χαρακτηρίζοντας τον μεν Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης...«τσιράκι»του Αλέξανδρου Κοντού και «απαξιωμένο» Πρόεδρο, την δε κινητοποίηση και  σύσκεψη των Φορέων να αντισταθούν στα εξοντωτικά μέτρα του 3ου μνημονίου, ως μια…»παράσταση" θιάσου!
Προηγήθηκαν οι συνήθεις απαξιωτικές δηλώσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής, σε τηλεοπτικό κανάλι που δυσφημεί κατ' εξακολούθηση όχι μόνο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου αλλά και τον Φορέα, γιατί δεν "ενδίδει"...
Συγκεκριμένα με δήλωσή του στο Κανάλι 6 και στον Γ. Σιδηρόπουλου που ευθύς εξ’ αρχής επιχείρησε με κάθε τρόπο να «δυσφημήσει» αλλά και «διασπάσει» την σύσκεψη των Φορέων, ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έκπληξή του για τις...ακατανόητες ενέργειες του Προέδρου του ΕΒΕ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το κάλεσμα σε σύσκεψη, χωρίς κατά τον ίδιο, να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι βουλευτές!
Είδηση που ωστόσο δεν είναι αληθής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας στην λιτή δεξίωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ όταν είδε τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη με τον οποίο γνωρίζονται και είναι φίλοι από παλιά, έσπευσε μόνος να του πει ότι "είχαν προγραμματίσει με τους άλλους δύο βουλευτές να επισκεφθούν το Επιμελητήριο το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο η αναγκαία παρουσία τους στη Βουλή, ανέβαλε την επίσκεψη αυτή για την Δευτέρα! (σ.σ. Τελικά η σύσκεψη όλων των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Επιμελητήριο Ξάνθης)
Μάλιστα ο Γ. Χατζηθεοδώρου μίλησε στις δηλώσεις του για ένα απαξιωμένο Πρόεδρο και χαρακτήρισε «θίασο» το Επιμελητήριο Ξάνθης, το διοικητικό του συμβούλιο και τους Φορείς που συμμετείχαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά οικονομικά μέτρα, βάζοντας στο "κάδρο" και τον ηττημένο από τον εκλογικό Νόμο κι όχι τους ψηφοφόρους πρώην βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό.
«Προφανώς οι ηττημένοι των εκλογών έβαλαν τα τσιράκια τους να δημιουργήσουν θέματα με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ατύχησαν», σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφερόμενος στην σύσκεψη των Φορέων του Νομού και εκτίμησε ότι «ήταν το τελευταίο του χαρτί» καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στο Επιμελητήριο!!!
(σ.σ. Εκλογές των Επιμελητηρίων Ελλάδος που ωστόσο θα γίνουν τον...Δεκέμβριο του 2016!!! Δηλαδή 14 μήνες μετά! Τόσο κοντά...).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΗ ΞΥΝΕΣΑΙ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ… ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΜΘ
Άμεση ωστόσο ήταν και η απάντηση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης  Στέλιου Μωραΐτη  που αφού διευκρίνισε ότι «την ερχόμενη Δευτέρα στις 17.30 θα γίνονταν σύσκεψη με τους εκπροσώπους των  Επιμελητηρίων ΑΜΘ στη Ξάνθη» και «μόνος του ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην δεξίωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κι είναι προς τιμή του, ενώπιον και των δύο άλλων βουλευτών, του είπε ότι ήθελαν να επισκεφθούν το Επιμελητήριο την Παρασκευή να συζητήσουν και ν΄ ακούσουν τα προβλήματά των Φορέων, αλλά επειδή θα απουσιάζουν στην Βουλή, η επίσκεψη αυτή θα μπορούσε να γίνει  την Δευτέρα, απάντησε ιδιαίτερα καυστικά  στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
"Θεώρησα λοιπόν δεδομένο ότι ήθελαν ν’ ακούσουν τις προτάσεις και τις απόψεις των Φορέων όλου του Νομού Ξάνθης. Δεν γνώριζα ότι θα αντιδράσει έτσι ο κομματικός σωλήνας και θα τους υποκαταστήσει... δεν γνώριζα ότι έπρεπε να πάρουν την άδεια και απο τον κηδεμόνα τους, την επόμενη φορά θα το φροντίσω",  σχολίασε δηκτικά ο κύριος Στέλιος Μωραϊτης και συνέχισε:
"Οι προσωπικές ύβρεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χατζηθεοδώρου σε βάρος μου, θα μου ήταν αδιάφορες, αν αυτές δεν απευθύνονταν και στους φορείς του Νομού αλλά και σε όσους συμμετείχαν στην σύσκεψή μας. Προφανώς θα ενοχλήθηκε και από την μαζικότητα και δυναμική συμμετοχή των Φορέων αλλά και την αποφασιστικότητα όλων των μελών και παραγωγικών τάξεων για κινητοποιήσεις και αντίσταση στα ληστρικά μνημόνια και την "λαίλαπα" που εξοντώνουν όλους μας.  Εκ κακού κόρακος, κακόν ωόν αλλά Κύριε Χατζηθεοδώρου. Μη ξύνεσαι στη γλίτσα του τσομπάνη…Αν εσείς είχατε και έχετε προσωπικό πρόβλημα με κάποια μέλη μας επειδή εγκατέλειψαν  τον ΣΥΡΙΖΑ εξ’ αιτίας του τρίτου Μνημονίου και πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα, ή και με μένα προσωπικά γιατί το Επιμελητήριο μπήκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. "μπροστάρης" στην προσπάθεια αυτή, δική σας η επιλογή.
Εμείς όμως σας μιλάμε για την αγωνία μας για το μέλλον της περιοχής, των μαγαζιών και των επιχειρήσεών μας κι εσείς ως δημόσιος υπάλληλος και κομματικός ινστρούχτορας  μας  μιλάτε για τις εκλογές στο Επιμελητήριο!
Χάρισμά σας ένα Επιμελητήριο χωρίς μέλη και με τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. Ελάτε μαζί με τους υποβολείς σας, να σας δώσουμε τα κλειδιά από τώρα. Και δημόσια συγνώμη για την αφέλειά μας…Νομίσαμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί όλη την ελληνική κοινωνία κι όχι μόνο το 35.46% των νυν ψηφοφόρων του. Το υπόλοιπο 65.5%, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα σας είναι εχθρική ή αδιάφορη;!
Συγνώμη αλλά μέχρι χθες πιστεύαμε  ότι οι βουλευτές που εκλέχθηκαν στο Νομό μας,  είναι βουλευτές Ξάνθης κι όχι του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Γ. Χατζηθεοδώρου. Προσωπικά ομολογώ ότι πλανήθηκα από τις κομματικές σας ανακοινώσεις…Σας ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Δικαίωμά σας ωστόσο και απόλυτα σεβαστό, να απέχετε συνειδητά από τον αγώνα της Κοινωνίας και της Θράκης μας... Ο ρόλος του υβριστή όμως, δεν δίνει σε κανέναν το άλλοθι της λιποταξίας και της διατεταγμένης υπηρεσίας να διασπάσει την ενότητα και τον αγώνα μας.
Κύριε Χατζηθεοδώρου και σας, αλλά και όλους όσους σκέφτονται και λειτουργούν όπως εσείς, σας  παραδίδουμε στη συνείδησή σας αλλά και την συνείδηση του Ξανθιώτικου λαού. Εμείς απολογούμαστε στα μέλη μας και τον Ξανθιώτικο λαό. Ψάξτε λοιπόν για "τσιράκια" στον δικό σας κομματικό καθρέφτη και απλά... Άφες αυτοίς».

NE ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας»
Το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Επιμελητηρίου Ξάνθης και των Φορεών ανέφερε τα παρακάτω:
«Με έκπληξη λάβαμε την πρόσκληση του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης, για την συνεδρίαση με τους φορείς της πόλης και τους βουλευτές την ερχόμενη Δευτέρα.
Η αυθαίρετη πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕ στα πλαίσια της «παράστασης» που δίνει το τελευταίο διάστημα, εκθέτει τον ίδιο, αλλά δυστυχώς κι αυτούς που εκπροσωπεί.

31 Οκτωβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

31 Οκτωβρίου
22χρονος καλλιεργούσε 11 δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του στον Ίασμο!
Συνελήφθη την Πέμπτη (29-10-2015) το απόγευμα, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Σταθμού Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 22χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,5 έως 2 μέτρων και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12,5 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. 

Συνελήφθη 18χρονος στην Κομοτηνή κατηγορούμενος για 7 διαρρήξεις καταστημάτων και οχημάτων!
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, επτά (7) διαρρήξεις καταστημάτων και οχημάτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, τον τελευταίο μήνα, στην πόλη της Κομοτηνής.
Συνελήφθη την Πέμπτη (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.   
Αναλυτικότερα, από τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 18χρονος, τον τελευταίο μήνα, διέρρηξε, στην Κομοτηνή, τρία (3) καταστήματα και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο (2) καταστήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 31 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών και 1 κλειδί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το κλαπέν κινητό τηλέφωνο και το παραπάνω κλειδί, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες και επανειλημμένα για κλοπές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

16χρονη διέρρηξε 4 σπίτια στην Καβάλα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) διαρρήξεις σπιτιών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 1-01-2014 έως 1-10-2014, στην Καβάλα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 16χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η δράστιδα, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε τέσσερις (4) οικίες, στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι η 16χρονη έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 34χρονος στην Ορεστιάδα με μαχαίρι
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 34χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε. 

37χρονος διέρρηξε σπίτι στην Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε οικία στην Αλεξανδρούπολη και αφαίρεσε από το εσωτερικό της ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι χειρός και μία θήκη καπνού, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 37 ευρώ, ένα ρολόι χειρός και τρία (3) κλειδιά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

50χρονος έκλεψε τσαντάκι με 364 ευρώ από λεωφορείο στην Καβάλα
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 50χρονος ημεδαπός, διότι το πρωί της 29-10-2015, επιβαίνοντας σε λεωφορείο και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της οδηγού, αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 364 ευρώ.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 340, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο του.

Συνελήφθησαν 10 άτομα σε κατάστημα στην Ορεστιάδα για «φρουτάκια»
Στο εσωτερικό του καταστήματος λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, με καταγραφέα και κάμερα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή και έλεγχος στον εσωτερικό χώρο καθώς και των εισερχόμενων - εξερχόμενων ατόμων
Εντοπίσθηκε, την Πέμπτη (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ένα κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Πρόκειται για οχτώ (8) ημεδαπούς, ηλικίας 30, 59, 50, 74, 50, 60 (άνδρες), 26 και 42 (γυναίκες) ετών και δύο (2) αλλοδαπούς, έναν 26χρονο υπήκοο Τουρκίας και μία 25χρονη υπήκοο Βουλγαρίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ημεδαπός 57 ετών, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος (ίντερνετ καφέ) και τις τρεις εργαζόμενες σε αυτό, να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στους υπόλοιπους έξι δράστες, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», μέσω διαδικτύου, χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου και του 57χρονου, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθόσον στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε εγκατεστημένο και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελούνταν από μία κάμερα και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και των εισερχομένων – εξερχομένων ατόμων σε αυτό, προκειμένου να αποφεύγονται οι έλεγχοι των διωκτικών Αρχών.
Στην κατοχή των δραστών και στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

31 Οκτωβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Οκτωβρίου
*Το δεύτερο παιδί τους περιμένουν η Ελένη Καπώνη και ο σύζυγός της Πλούταρχος στην Κύπρο!
-Η Ελένη που διανύει τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της είναι ευτυχισμένη που η μικρή Νικολετίτσα τους θα αποκτήσει αδελφάκι!
-Η ίδια ανακοίνωσε χθες την 2η εγκυμοσύνη της στο facebook και όλοι οι γνωστοί, φίλοι και συγγενείς από Ελλάδα και Κύπρο της εύχονταν τα καλύτερα για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας!
-Ελένη και Πλούταρχε με το καλό να έρθει το 2ο παιδάκι σας!
……

*Ολιγόλεπτη συνάντηση είχα χθες με τον πρώην ραδιοφωνικό παραγωγό, Χαράλαμπο Κυρκούση, και μου διευκρίνισε ορισμένα πράγματα για όσα έγραψε η στήλη τον τελευταίο καιρό!
-Πρώτον. Ο Χαράλαμπος μου εξήγησε ότι δεν ακολούθησε τον κολλητό του τραγουδιστή, Γιώργο Καρυπίδη, στην Αθήνα, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και όχι κάποιας παρεξήγησης!
-Δεύτερον με ενημέρωσε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συνάντησε τον Γιώργο Καρυπίδη ο οποίος ήρθε για τριήμερο στην Ξάνθη και μάλιστα βγήκαν μαζί και για καφέ το μεσημέρι αλλά και για ποτό το βράδυ και μάλιστα είχαν πολλά να συζητήσουν οι δυό τους για τις νέες επαγγελματικές δραστηριότητες του Γιώργου στην Αθήνα!
……

*Άλλη μια Τετάρτη έπαιξε ελληνική μπυσική στο καφέ μπάρ Le Petit της Ρίας Γκλαβίνη ο τρομερός DJ, Κώστας Σπυριάδης και έγινε χαμός!
-Ο Κώστας, εκμεταλλευόμενος το ρεπό του τις Τετάρτες από το Ελληνάδικο ΚΥΤΤΑΡΟ, τον οποίο αντικαθιστά επάξια η «TZO STAV», παίζει μουσική για τους θαυμαστές του στο Le Petit!
……

*Με τη φίλη του Γιώτα διασκεδάζει συχνά – πυκνά σε club της Κομοτηνής, όπου διαμένει πλέον μόνιμα, ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εθνικού Κιμμερίων και πρώην αθλητικογράφος, Θανάσης Ιμαμίδης!
-Ο Θανάσης, ο οποίος «έριξε μαύρη πέτρα» όχι μόνο στα Κιμμέρια αλλά και στην Ξάνθη, νιώθει ανανεωμένος και ευτυχισμένος στην γειτονική πόλη!
……

*Συνεχίζω με μια αποκλειστική είδηση «βόμβα»!!!
-Ο τρομερός προπονητής TAE KWON DO και ταλαντούχος τουμπερλεκίστας, Κώστας Σιδηρόπουλος, κάθε Παρασκευή θα ξεσηκώνει τον κόσμο με το τουμπερλέκι του στις βραδιές «Greece μαδιάμ» στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ, παίζοντας τα… σόλο στα ελληνικά τραγούδια που θα επιμελείται ο DJ Φώτης Ίλτσιος!
-Τρέμε Μάκη Αρίφογλου…
……

*Επίσης το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ διοργανώνει έναν special διαγωνισμό «Photo of the week»!!!
Kάντε «check in» με φωτογραφία στο Κυβερνείο και κέρδισε ένα γεύμα για δύο άτομα επιλεγμένο από τον Σέφ και την ομάδα του. Η καλύτερη εικόνα ή η ατάκα που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε θα δημοσιευτεί στην σελίδα του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ!
O νικητής πρέπει επικοινωνήσει με «ίνμποξ» για το δωράκι του...
……

*Και κλείνω τη στήλη σήμερα με το Ελληνάδικο ΚΥΤΤΑΡΟ το οποίο σήμερα Σάββατο διοργανώνει βραδιά τουμπερλεκιού και νταουλιού και αύριο Κυριακή βραδιά καραόκε για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις φωνητικές ικανότητές τους στο τραγούδι!

31 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

31 Οκτωβρίου
Βουκουλικά
*«Βουκολικά» σήμερα... Εις απάντηση της χθεσινής στήλης που ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου επιγράφει στο παραΣΥΡΙΖΑ ως... «Κτηνοτροφικά»!
«Οι αριστεροί βουλευτές οφείλουν να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία. Οι πολίτες τους εξέλεξαν κι αυτούς θα υπηρετήσουν.
-Γράφει στον παραΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας αλλά δεν διευκρινίζει, ποιοι... «αριστεροί βουλευτές»;
-Αυτοί με τους... δύο υψηλούς μισθούς; Το πρωί χωρίς γραβάτα και το βράδυ με... παπιγιόν;
-Άτιμη κοινωνία...! Γιατί με έκανες ταξιδευτή και όχι γυρολόγο κομμάτων...
.......
*Κάποιοι είπαν βέβαια ότι ο Γ. Χατζηθεοδώρου με τον φίλο του τον Γ. Σιδηρόπουλο, εκτός από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης με τον όρο «θίασος», ήθελαν να συμπεριλάβουν σε αυτόν και τον Αντώνη Κοσμίδη επειδή πήγε στη Λαϊκή Ενότητα αλλά και την Χρυσούλα Γρηγορίου, γιατί «ξεδόντιασε» Μπατζακίδη - Τσιακίρογλου, έλα όμως η μπόρα πήρε και την Ελένη Κίτσου.
.......
*Η οποία Ελένη Κίτσου υπενθυμίζω ότι στην εισήγησή της στην σύσκεψη των Φορέων, συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης που εισάκουσε την εισήγηση των μελών και συγκάλεσε την σύσκεψη των Φορέων για την «λαίλαπα» των μέτρων...
-Οπότε λογικά δεν είναι μόνο μέλος του «θιάσου» αλλά και πρωταγωνίστρια...
-Ξανθιά, ωραία, μοιραία και... ασυναγώνιστη!
.......
*Επαναλαμβανόμενο ερώτημα κρίσεως. Αν δεν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα «έβριζαν» και θα «συκοφαντούσαν» τόσο ασύστολα οι «σύντροφοι» και ο «υποβολέας» τους;
......
*Και η κατάληξη στα «Κτηνοτροφικά»του Γ.Χ.
«Αν τώρα νομίζουν κάποιοι ότι φοβόμαστε, τον «λύκο», εμείς  δεν θα το παίξουμε προβατάκια. Δε θα ασχοληθούμε άλλο με γραφικούς».
-ΩΧ!!! Σύντροφε Γιώργο... Αυτό ισχύει και για τους... φαλακρούς;
…..

50χρονος έκλεψε τσαντάκι με 364 ευρώ από λεωφορείο στην Καβάλα
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 50χρονος ημεδαπός, διότι το πρωί της 29-10-2015, επιβαίνοντας σε λεωφορείο και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της οδηγού, αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 364 ευρώ.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 340, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο του
…..

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί από τη Δευτέρα. Σπίτια «στο σφυρί» και παράθυρο για εξώσεις
Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφαση του περασμένου Ιουλίου για αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές και καθυστερεί την αξιολόγηση για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ' αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης "Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών" (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ' αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β' 2110)».
………………..

ΔΕΗ: Σε ισχύει από 1 Νοεμβρίου το οικιακό ρεύμα
Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως και την 30η Απριλίου 2016.
Συγκεκριμένα:
Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
……

Η Ζωή καταλόγισε στον Βούτση διπλοεγγραφές στα τιμολόγια του Ιδρύματος της Βουλής
Διπλοεγγραφές στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος τη Βουλής και καταχώρηση τιμολογίων που ήδη έχουν πληρωθεί καταλόγισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Βούτση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νυν και των πρώην προέδρων του Σώματος.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να μελετήσει όλα τα τιμολόγια της Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία της δόθηκαν.
Τα μέλη του δ.σ. κατηγόρησαν την Κωνσταντοπούλου γιατί τόσο καιρό που ήταν πρόεδρος της Βουλής δεν προχώρησε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος και τώρα σε συνεδρίαση που συγκάλεσε άλλος πρόεδρος, θέτει τέτοια ζητήματα.
Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα.
……….….

Πρόγραμμα διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Πρόγραμμα Διαχείρισης του Άγχους των Εξετάσεων για μαθητές και μαθήτριες που βρίσκονται στη Γ Λυκείου, υλοποιείται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης διαμέσου της Υπεύθυνης Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Ξάνθης “Έκφραση” και τα Λύκεια της Π.Ε. Ξάνθης.
Το πρόγραμμα διαρκεί όλη τη σχολική χρονιά και περιλαμβάνει:
α) Βιωματικές παρεμβάσεις στις τάξεις.
β) Ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς.
γ) Συμβουλευτική των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Γ Λυκείου.
δ) Ατομική συμβουλευτική σε μαθητές - μαθήτριες, μετά από αίτημα και σε συνεννόηση με τους γονείς/κηδεμόνες.
……………….

Κατασχέθηκαν από την Λιμενική Αρχή Π. Λάγος (1.040 kg) όστρακα του είδους αχιβάδας ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση
Χίλια σαράντα κιλά (1.040 kg) όστρακα του είδους αχιβάδας, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάγος
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στη χερσαία ζώνη εντός του λιμένα Λάγος, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και της Ειδικής Ομάδας Παράνομης Μετανάστευσης Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, κατελήφθησαν δύο (02) οχήματα με οδηγούς έναν 23χρονος και έναν 49χρονο αντίστοιχα να μεταφέρουν πενήντα οκτώ (58) συνολικά σάκους οστράκων του είδους αχιβάδας διαστάσεων από τρία (03) έως (04) εκατοστά, μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των τεσσεράμισι (4,5) εκατοστών, ακατάλληλα και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

31 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Οκτωβρίου
Κύριε Χατζηθεοδώρου του κομματικού σωλήνα, μη ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη! Νομίσαμε ότι η Κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν όλη την ελληνική κοινωνία... Δεν γνωρίζαμε ότι τελούν υπό κομματική κηδεμονία!
(Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης στην απάντησή του στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης)
-Αν δεν το γνώριζες, καλά να πάθεις! Από δω και πέρα όταν θα προσκαλείς τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, θα ζητάς άδεια από τον... «κηδεμόνα» τους!
................

Όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκλειναν τα εργοστάσια κι έβαζαν λουκέτα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στον τόπο μας, ο τσομπάνης σφύριζε αδιάφορα.
Αλλά και το σφύριγμα χαρακτηριστικό του τσομπάνη είναι!
(Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου στο παραΣΥΡΙΖΑ)
-Ο «τσομπάνης» τουλάχιστον σφύριζε σύντροφε... Εσύ όμως που ήσουν «χαμένος» και τα... «θυμήθηκες» όλα μόνο όταν έγινε εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ;
................


Σεμνά & ταπεινά
*Μεγάλη η χάρη του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη για να κάνει όλη τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται μαζί του...! Ούτε ο Αλέξανδρος Κοντός θα τα κατάφερνε τόσο καλά.
......
*Μέχρι και ειδική στήλη με τίτλο, «Κτηνοτροφικά» δημιούργησε χθες για πάρτη του Μωραϊτη ο Γ. Χατζηθεοδώρου, αλλά μάλλον μπερδεύτηκε...
-Διότι με τα πρόβατα και τα μοσχάρια και μάλιστα... εισαγωγής από Ολλανδία, ο κρεοπώλης κύριος Μπατζακίδης ασχολείται και υπερηφάνως φωτογραφίζεται με φόντο τα «τσιγκέλια»...
.......
-Εκτός αν το «τσομπάνης» πήγαινε στον Μωραϊτη, επειδή είναι Σαρακατσάνος! Στη περίπτωση αυτή όμως, αφελώς ρωτάω... Είναι δυνατόν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί όλους τους Σαρακατσαναίνους... και τσομπαναραίους;
.......
*«Όσο και να ενοχλεί η πολιτική αλλαγή στον τόπο μας, είναι μια πραγματικότητα. Τώρα αν κάποιοι πρέπει να γυρίσουν πίσω στη στάνη τους, γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν, μάλλον ήρθε η ώρα», γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Χατζηθεοδώρου.
.......
*Εγώ αν χρειαστεί και τσομπάνης θα γίνω, για να στηρίξω την οικογένειά μου. Η δουλειά δεν είναι ντροπή... Ο κύριος Χατζηθεοδώρου ως δημόσιος υπάλληλος, τι δουλειά θα κάνει; Αναρωτήθηκε ο Στέλιος Μωραϊτης
-Κτηνοτροφικά ή μήπως... βουκολικά σύντροφε γραμματέα;
.....................

Η... «μοναξιά», το «κλάμα» και οι απειλές του Τσέπελη!
Στην αρχή βγήκε στη «Θράκη» και το έπαιξε... υπεράνω! Εγώ ποτέ δεν ζήτησα θέσεις και αξιώματα από τους Δημάρχους, ισχυρίστηκε χωρίς ντροπή...
-Δηλαδή 25 χρόνια Αμοιρίδης και Στυλιανίδης, τον «παρακαλούσαν» να του δώσουν... έμμισθη θέση!
Μετά όταν είδε ότι ο κόσμος πανηγύρισε για την αποπομπή του και η δημοτικότητα του Δημάρχου πήγε στα ύψη, άλλαξε τροπάρι κι άρχισε το... κλάμα και να πιάνει δημοτικούς συμβούλους!
-Τι είμαστε... Αναλώσιμοι; Εγώ, δηλαδή... εμείς, όλοι μαζί τον βγάλαμε Δήμαρχο τον Δημαρχόπουλο, τους έλεγε...
Αλλά συνάντησε την πλήρη απαξία και από τους συναδέλφους του! Διότι δεν μπορείς να συγκρίνεις το «25 χρόνια επαγγελματίας δημοτικός σύμβουλος και ο δερβέναγας της πόλης» με τα 2-3 χρόνια αντιδήμαρχοι που έχουν οι υπόλοιποι...
Και μετά; Οι συνήθεις απειλές!
-Από δω και πέρα κι εγώ θα μιλάω! Θα δει ο Δημαρχόπουλος...
-Εσύ θα δεις Τσέπελη τώρα που δεν έχεις εξουσία... τι έχεις να δεις! Και σταμάτησε τις απειλές, γιατί ο σημερινός Δήμαρχος δεν λέγεται Λάκης Στυλιανίδης! Το απέδειξε...
...................

«Όχι» Καμμένου στην αύξηση της φορολόγησης της ελληνικής μπύρας που ζει τη Θράκη!
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «σκούπα» και αφορά την αύξηση της φορολογίας σε μικροζυθοποιίες.
«Η φορολόγηση της ελληνικής μπίρας που ζει τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Καμμένος.
Κι εμείς με την σειρά μας λέμε, ΜΠΡΑΒΟ στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ γι’ αυτήν του την απόφαση!
…………….

Ποιοι είναι οι ... «νάνοι» της εξέδρας; Που θα χαθούν;
Το έχω γράψει κι άλλες φορές ότι αν και «κολλητός» του Giannis Σιδηρόπουλου από τον οποίο όπως αποδεικνύεται περίτρανα πλέον, καθορίζει και την πολιτική στάση του σε πολλά, εμένα μου είναι απεριορίστως συμπαθής ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου, γιατί σε κάποια πράγματα, έχει «κότσια» και τά ‘βαλε ακόμη και με τους μασόνους...
Ωστόσο ομολογώ ότι την Πέμπτη με «ξάφνιασε» με το παρακάτω σχόλιό του:
«Οι αριστεροί βουλευτές οφείλουν να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία. Οι πολίτες τους εξέλεξαν κι αυτούς θα υπηρετήσουν. Η εξέδρα θα χαμηλώσει και οι «νάνοι» θα χαθούν στο «πλήθος».
-Το «η εξέδρα» θα χαμηλώσει το καταλαβαίνω, διότι είναι θέμα καθαρά εργολαβικό και τεχνικό... Ποιοί όμως είναι οι... «νάνοι» (της εξέδρας) που όταν αυτή χαμηλώσει, θα χαθούν στο «πλήθος»;
Διότι και ο κύριος Ζαγναφέρης αλλά και ο κύριος Μωραϊτης και όγκο διαθέτουν και ψηλοί είναι... Περιμένω εναγωνίως, αναζητώντας από τώρα και «Χιονάτη»...

31 Οκτωβρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Οκτωβρίου
«ΠΛΩΡΗ» ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ… ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ! 
Είναι εμφανές από τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου ότι στόχος του κόμματος από τώρα είναι να πάρει την διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης στις επόμενες εκλογές…
Με μια διαφορά βέβαια. Ότι μάλλον ο κύριος Χατζηθεοδώρου ξεχνάει ότι στις εκλογές του ΕΒΕ Ξάνθης, δεν ψηφίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ή οργανωμένοι κομματικοί, αλλά τα μέλη που είναι υπέρ του «επιχειρείν» και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που πάει κατά διαβόλου με την σημερινή Κυβέρνηση. 
Θεμιτές οι προθέσεις σύντροφε, αλλά όπως σου απάντησε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τι να το κάνει κανείς ένα Επιμελητήριο χωρίς μέλη… Γιατί όπως πάει η αγορά και η ιδιωτική πρωτοβουλία και η μηδενική ανάπτυξη, ελάχιστες επιχειρήσεις και μικρομεσαίοι θα μπορέσουν να επιβιώσουν;!
-Και κατά τα άλλα… Μολών λαβέ! Πάρε τον Μπατζακίδη και κατεβείτε να κερδίσετε τις εκλογές! Αλλά με τις εκλογές; Όπως αυτές με τις οποίες πήρε 4 εκλέκτορες στο Σωματείο Κρεοπωλών ο Πρόεδρος; 
(Σ. Σ. Την ψήφο του επιχειρηματία και δημοσκόπου σας κ.Τσέπελη, μπορεί να την πάρετε…).
…..

ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΚΙ ΑΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ…
Σύνδρομο θα πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξανδρο Κοντό για να συνεχίζει να τον καθυβρίζει έτσι, ακόμη και μετά την μη εκλογή του, εξ’ αιτίας του εκλογικού Νόμου…
Όπως διάβασα λοιπόν στο Μέσον του Σιδηρόπουλου, σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου μίλησε για ένα απαξιωμένο Πρόεδρο και ένα «θίασο», όπως χαρακτήρισε το ΕΒΕ, κάνοντας την πρωτοφανή δήλωση:
-Προφανώς οι ηττημένοι των εκλογών έβαλαν τα τσιράκια τους να δημιουργήσουν θέματα με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ατύχησαν…
-Οι ηττημένοι του… εκλογικού Νόμου σύντροφε Γ. Χατζηθεοδώρου γιατί σε ψήφους ο Αλέξανδρος Κοντός πήρε περισσότερους από ότι πήραν μαζί οι δύο πλειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη! 
-Κι όσο για τον χαρακτηρισμό… «τσιράκια», απλά αναρωτιέμαι αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα τα έλεγες αυτά; Με το χέρι στη καρδιά…
-Γιατί ΤΩΡΑ τα λες όλα αυτά… Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3 και  στο 5%, μούγκα στη στρούγκα ήσασταν όλοι! Χώρια που η μεγάλη πλειοψηφία των όψιμων… «αριστερών», ξημεροβραδιάζονταν στα πολιτικά γραφεία του Σγουρίδη και του Σωκράτη Ξυνίδη… επί παντοδυναμίας τους! 

31 Οκτωβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Οκτωβρίου
*Πέφτει γύρω μου σκοτάδι ή εγώ είμαι τυφλός κι όποιος βγαίνει απ' το κοπάδι εφιάλτης και εχθρός... Θα περάσει κι αυτό.
.......
*Επειδή όλα τελικά τα "μασάει" και "σίδερα" λυγίζει ο...Κουταλιανός, μήπως μετά τα (χιλιάδες) στρέμματα ζαχαρότευτλα που θα... καλλιεργήσουν οι αγρότες στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης (σ.σ. οι 40.000 τόνοι της Ροδόπης και του Έβρου δεν επαρκούν ούτε για την λειτουργία ενός μηνός του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα!!!), μπορούν να μας πουν ως "συσκευαστήριο" όόόόταν λειτουργήσει, πόσες θέσεις εργασίας θα απασχολεί το εργοστάσιο Ξάνθης, πλην των 4-5 που μετακινήθηκαν στο εργοστάσιο στο Πλατύ;
Γιατί κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για...δεκάδες νέες θέσεις εργασίας!
.......
*Επειδή επίσης στη φετινή περίοδο απαξίωσε ο αρμόδιος Υπουργός να βάλει την "υπογραφή" του για την επαναλειτουργία της αστυνομικής Σχολής Ξάνθης (σ.σ. Μιλάμε μόνο για 80 μαθητές, έναντι 220 μαθητών στις άλλες αστυνομικές σχολές Κομοτηνής και Ορεστιάδας...), μήπως οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να μας πουν γιατί αυτό δεν έγινε από φέτος όπως επίσης είχε εξαγγελθεί;
-Και για πόσους δόκιμους αστυφύλακες μιλάνε έστω και για την επόμενη χρονιά;
......
*Μπορούν εδώ και τώρα οι σύγχρονοι πολιτικοί "Κουταλιανοί" του τόπου μας που πάνε «παντού μαζί» σαν τους... Χιώτες.
-να δώσουν ΛΥΣΗ στο Αρδευτικό του Νομού Ξάνθης, που "κόλλησε" στις συνιστώσες των Οικολόγων τους;
-να ξαναφέρουν στην Ξάνθη μαζί με τον εκλεκτό τους κύριο Giannis Σιδηρόπουλο την επένδυση μαμούθ των Ξανθούληδων που θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας στο Νομό μας;  Οι δεκάδες εκατοντάδες αιτήσεις των ανέργων ακόμη παραμένουν στα "συρτάρια"...
-να δώσουν λύση στο πρόβλημα των επιχειρηματιών της Θράκης και επιτέλους οι δόσεις που τους οφείλονται απο το β' Εξάμηνο του 2010 για την επιδότηση εργασίας; Πριν εγκαταλείψουν κι αυτοί τις «Θερμοπύλες»;
-να δώσουν λύση στην κάλυψη των κλινικών του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης με γιατρούς ώστε να μην τελούν υπό διάλυση τα αγροτικά Ιατρεία και το κέντρο υγείας Αβδήρων;
-να δώσουν λύση στην τρομερή  ταλαιπωρία των Ξανθιωτών από το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Ξάνθης;
.......
*Κι επειδή το «ντέρτι» από ότι καταλαβαίνω του γραμματέα όπως γράφει στον παραΣΥΡΙΖΑ είναι «Η εξέδρα (της παρέλασης εννοούνε), θα χαμηλώσει και οι «νάνοι» θα χαθούν στο «πλήθος».
-Μπορώ να σηκώσω το χέρι ως κακός και βλαξ μαθητής του σχολείου και να ρωτήσω...
-Ποιοι είναι οι «νάνοι» της... εξέδρας; Ο Μητροπολίτης Ξάνθης; Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης; Οι λοιπές αρχές του κόσμου;
.......
*Να συμφωνήσουμε όμως πάραυτα, αν αυτό να ενισχύσει την διάθεση και το πολιτικό μεγαλείο του κυρίου Χατζηθεοδώρου...
-Και να "χαμηλώσει" η εξέδρα, ώστε πλην των... "νάνων" που ανέβηκαν επάνω σε αυτήν, να λάμψει το... "αστέρι"  των "σύγχρονων" Κουταλιανών που και μόνο στην εμφάνισή τους, σκορπούν το... δέος στους "αντιπάλους" τους!
-Ποιοί είναι οι "αντίπαλοι" όμως...
-Αυτοί που αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων οικονομικών μέτρων;
Και ποιοί οι σύγχρονοι "μεσσίες"; Οι "μεταγραφές" των όψιμων από το παλιό ΠΑΣΟΚ, ή οι... παλιές "σκέψεις" που ήδη "λιθοβολούν" ότι κινείται ελεύθερα; 
-Ότι θεωρούν ότι αμφισβητεί την "κυριαρχία" τους και την πρόσκαιρη δόξα τους;
.......
*Διχασμένη μου πατρίδα
διχασμένη μου καρδιά
μεσ' τα ερείπια σε είδα
να μετράμε τη ζημιά
Θα περάσει κι αυτό


31 Οκτωβρίου

....ο 18χρονος επιχείρησε να αφαιρέσει από το εσωτερικό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μία τσάντα και μία ζακέτα

31 Οκτωβρίου


Εξιχνιάστηκε απόπειρα αρπαγής τσάντας στη Ξάνθη-Συνελήφθηκαν ως δράστες δυο νεαροί 18και 19 χρονών!
 
Συνελήφθησαν ένας 18χρονος κι ένας 19χρονος στη Ξάνθη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες, της Παρασκευής (30-10-2015), στην πόλη της Ξάνθης. 
Πιο αναλυτικά: Συνελήφθησαν την Παρασκευή (30-10-2015), τις πρώτες πρωινές ώρες και το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης και Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, ενώ ο ένας από τους δράστες κατηγορείται επίσης και για απόπειρα κλοπής. 
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο 18χρονος επιχείρησε να αφαιρέσει από το εσωτερικό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μία τσάντα και μία ζακέτα, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.
Στη συνέχεια, από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι ο 18χρονος μαζί με τον 17χρονο, λίγη ώρα νωρίτερα από την διάπραξη της παραπάνω απόπειρας κλοπής, προσέγγισαν 24χρονη ημεδαπή και με τη χρήσης σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα της, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών