*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

Αλήθεια, ο "πρώην" λαλίστατος Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης Δημήτρης Αδαμίδης, τι λέει για τον Τομέα Υγείας ΤΩΡΑ; Γιατί εδώ και 7 μήνες, τα βλέπει πλέον όλα ωραία;;;

Αλήθεια, ο "πρώην" λαλίστατος Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης Δημήτρης Αδαμίδης, τι λέει για τον Τομέα Υγείας ΤΩΡΑ; Γιατί εδώ και 7 μήνες, τα βλέπει πλέον όλα ωραία;;;

31 Αυγούστου


Μετεξεταστέα… μένει σύμφωνα με 8 στους 10 πολίτες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το έργο της στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία νέας έρευνας με θέμα την «Εκτίμηση των Πολιτικών Τάσεων» που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 25- 27 Αυγούστου για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ και η οποία συμπεριέλαβε στο δείγμα της 1.100 άτομα από όλη το σύνολο της Επικράτειας.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση που ετέθη από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σχετικά με τις επιδόσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα στην Υγεία, η βαθμολογία που αποκόμισε -κατά μέσο όρο- ήταν μόλις 3 (με άριστα το 10), με τον αριθμό αυτό μάλιστα να είναι χαμηλότερος κατά 1,4 συγκριτικά με αντίστοιχη ερώτηση που είχε τεθεί στο πλαίσιο έρευνας λίγους μόλις μήνες πριν (15-18 Απριλίου 2015).
ereuna mak 30082015 Παράλληλα, στην ερώτηση «Θα ήθελα να σας ζητήσω σε μία κλίμακα από το 0 έως το 10, όπου το 0 είναι “Απαράδεκτη” και 10 “Άριστη” να μου αξιολογήσετε τις επιδόσεις της κυβέρνησης Τσιπρα στην ΥΓΕΙΑ», το 80% των πολιτών βαθμολόγησε την Κυβέρνηση με 0-5, ενώ μόλις το 19,5 έβαλε βαθμό 6 έως 9.
ereuna maked 3082015 
πηγη:http://www.stogiatro.gr

Κινητοποιήσεις στο Τελωνείο του Έβρου στις 16 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι!

Μπλόκο στο τελωνείο των Κήπων, με απαγόρευση της διέλευσης όλων των οχημάτων από και προς τη γειτονική Τουρκία, προγραμματίζουν στις 16 Σεπτεμβρίου οι κτηνοτρόφοι κι οι αγρότες του ακριτικού Έβρου, προκειμένου να στείλουν ένα σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας, ενόψει των εκλογών, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
Η απόφαση για τη δυναμική κινητοποίηση ελήφθη ομόφωνα σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου στις Φέρες, στην οποία δήλωσαν «παρών» όλοι οι τοπικοί φορείς του αγροτικού και του κτηνοτροφικού κλάδου του νομού Έβρου.
Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι παραγωγών, με έκδηλη την οργή και την αγανάκτηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτεία τον γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο και κυρίως για όσα μεθοδεύονται, για το αμέσως επόμενο διάστημα, σε επίπεδο φορολογίας και όχι μόνο, κατέστησαν σαφές πως ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και ότι αν εφαρμοστούν όσα έχουν ανακοινωθεί, κινδυνεύει άμεσα με οικονομική κατάρρευση.
«Θα κατέβουμε με τρακτέρ και με αγροτικά μηχανήματα και θα κλείσουμε το Τελωνείο των Κήπων σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το μπλόκο δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι προσωρινό ή θα μείνουμε για πολλές μέρες εκεί. Θα εξαρτηθεί», επισήμανε στο Agronews ο κ. Χρήστος Παρασχούδης, πρόεδρος του συνεταιρισμού κτηνοτρόφων Έβρου «Θρακών Αμνός», για να προσθέσει πως «ίσως και να μην είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση, αλλά δεν μπορούμε να στεκόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε τον αφανισμό μας».
Μιλώντας ειδικότερα για τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθούνται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας, ο έμπειρος συνεταιριστής δεν αρνήθηκε πως θα πρέπει και ο κλάδος να αποδίδει ΦΠΑ ή να πληρώνει φόρο, όμως με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν σήμερα στο χώρο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ούτε και ρεαλιστικό. Όπως εξήγησε, παρότι τελειώνει η πενταετία για τα βιολογικά, οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να μην έχουν πληρωθεί ακόμη και «όχι μόνο κανείς δεν ρωτά για το πώς τα βγάζουν πέρα, αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ στέλνει και ελεγκτές για ελέγχους», ενώ πολλοί παραγωγοί δεν έχουν εξοφληθεί ούτε και για την εξισωτική του 2013 και του 2014, με συνέπεια να αδυνατούν να σιτίσουν κανονικά τα κοπάδια τους και καθημερινά να χάνονται ζώα από ασιτία, αφού συν τοις άλλοις υπάρχει και σχεδόν αδυναμία πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ ισχύει το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Αντί για φόρους, το μόνο που θα καταφέρουν να πάρουν, θα είναι άλλοι 500.000 άνεργοι, γιατί ποιος νομίζετε θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούν;» ανέφερε ο κ. Παρασχούδης και συμπλήρωσε πως «με αυτά που δρομολογούνται στον πρωτογενή τομέα, δεν υπάρχει σωτηρία. Θα διαλυθεί τελείως και αυτό το τελευταίο κομμάτι της εγχώριας παραγωγής».
Πέραν των φορολογικών ζητημάτων και των δραματικών καθυστερήσεων στις πληρωμές, όμως, η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων του Έβρου σχετίζεται και με τη διαμαρτυρία τους για το νέο ισχυρό πλήγμα που δέχεται το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, με την εμφάνιση της οζώδους ποδοδερματίδας στα βοοειδή. Όπως αναφέρεται, στη διοικητική επικράτεια των Φερών έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος των τοπικών κοπαδιών τα οποία θα οδηγηθούν σε θανάτωση. «Πριν λίγες ημέρες εξασφαλίστηκε η έγκριση για τον εμβολιασμό των ζώων, αλλά πολύ φοβάμαι πως είναι πλέον αργά», αναφέρει ο κ. Παρασχούδης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «ενώ υπάρχει στην Ορεστιάδα η κτηριακή υποδομή κι ο αναγκαίος εξοπλισμός για να λειτουργήσει εργαστήριο αναφοράς τριεθνούς εμβέλειας (σ.σ. με τη Βουλγαρία και την Τουρκία) όπου θα μπορούσαν να γίνονται τακτικοί εξαμηνιαίοι έλεγχοι προκειμένου να αποτρέπονται τέτοια νοσήματα, δυστυχώς ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος γιατί δεν έχουν γίνει προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού κι έχουμε μείνει μόνο με το εργαστήριο αναφοράς στην Αθήνα. Έτσι, όμως, δουλειά δεν μπορεί να γίνει…».
Σύσκεψη της ΕΟΑΣΝΛ την Πέμπτη
Πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, διοργανώνει η ΕΟΑΣΝΛ, για να καθορίσει τη στάση της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας απευθύνει ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανθεσσαλική σύσκεψη που καλούν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στον Παλαμά-Καρδίτσας.
Στην σύσκεψη θα συζητηθούν τα αιτήματα που παλεύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αλλά και ο προγραμματισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς το επόμενο διάστημα.
Καλούμε όσους συναντηθήκαμε στα μπλόκα και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, όσους σκέφτηκαν  αλλά δεν έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, όσους πλήττονται από τα νέα μέτρα και το μνημόνιο να συνειδητοποιήσουν ότι δίνουμε αγώνα επιβίωσης για μας και τις οικογένειες μας και η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας.
Διανύουμε την προεκλογική περίοδο όμως είναι σαφές πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές θα εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε από 222 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ,  που σε συνάρτηση με την νέα ΚΑΠ που μειώνει τις επιδοτήσεις ως 60% ως το 2019 και θέτει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια και την παραγωγή, θα οδηγήσει σε συγκέντρωση γης και παραγωγής με συνέπεια να αφανιστούν και να οδηγηθούν σε γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για αυτό και πρέπει στις εκλογές να τιμωρηθούν από την αγροτική ψήφο όλοι όσοι στηρίζουν τα μνημόνια, την ΚΑΠ της Ε.Ε, τις αντιαγροτικές πολιτικές που ζούμε στο πετσί μας και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις για δήθεν «παράλληλα προγράμματα» ή «ισοδύναμα μέτρα», τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες που υπάρχουν από την μείωση των ενισχύσεων, την άγρια φορολόγηση με 26% και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης στο 23%, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα, την αύξηση του ρεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα.
Ούτε πρέπει να εγκλωβιστούν σε ψεύτικα διλήμματα για ευρώ ή δραχμή αφού είτε με ευρώ είτε με δραχμή τα μνημόνια θα εφαρμόζονται και χιλιάδες μικρομεσαίοι θα ξεκληριστούν.
Παλεύουμε για την ενότητα του αγροτικού κινήματος στην βάση των κοινών αιτημάτων και της διεξόδου προς όφελος μας. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του παρελθόντος οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να απομονώσουν εχθρούς αλλά και όσους εμφανίζονται ως φίλοι εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Για αυτό και η αυτοαποκαλούμενη Εθνική Συντονιστική Επιτροπή όχι μόνο δεν λέει κουβέντα για την ΚΑΠ που πετσοκόβει τις ενισχύσεις αλλά καλεί σε αγώνες τους αγρότες με αίτημα να φορολογηθούν 13% από το πρώτο ευρώ καθώς και 8% φορολόγηση των κτηνοτρόφων στηρίζοντας έμπρακτα το μνημόνιο και την κυβέρνηση. Είναι αυτοί που βρίσκονται σήμερα σε αγαστή σύμπνοια με την ΠΑΣΕΓΕΣ  που μας αποκαλούσε τσιφλικάδες και τεμπέληδες που τρώμε τις επιδοτήσεις συκοφαντώντας τους αγώνες μας.
Μία και ξεκάθαρη είναι η απόφαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως εκφράζεται από τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες:
Μπλόκο στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα-Παλεύουμε για την επιβίωση μας!
Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους. Ενημερώνουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους με περιοδείες συσκέψεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και οργανώνουμε το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας σε πανθεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων διεκδικώντας τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε αναδείξει και σε κοινή πάλη και συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες να βάλουμε φρένο και στην πορεία να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές για να χαράξουμε μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.
Όλοι στην πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ για να οργανώσουμε την πάλη μας".
Στους δρόμους οι Αιτλ/νάνες
Σύσκεψη με τη συμμετοχή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφων από την Αιτωλοακαρνανία. πραγματοποιήθηκε στην Αμφιλοχία μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού για την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ. 
Στη σύσκεψη μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου Θεόδωρος Γρίνος, ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε μετά από πρόταση των ομιλητών παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο στις 6 του Οκτώβρη στον κόμβο Κουβαρά στις 11 π.μ. 
Σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας σημειώνουν:
«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν. 
Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος των οικογενειών μας.
Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε: 
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. 
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους. 
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία. 
Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.
Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα». 
Σε κινητοποιήσεις οι Σερραίοι
Οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι των περιοχών Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Νιγρίτας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου. 
Μεταξύ άλλων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για θέματα σχετικά με τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα των Σερρών είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, για τη «σωτηρία του αγροτικού χώρου που με τα μέτρα που προωθούνται οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό». 
Ανανκοίνωσε, επίσης, ότι από αύριο εντείνεται η εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων τους. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «αύριο αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής θα μεταβεί στην Κομοτηνή, την Πέμπτη στη Μαυροθάλασσα, την Παρασκευή σε Βέροια και Κατερίνη και το Σάββατο στις Φέρρες Έβρου».
Σημειώνεται ότι ανεστάλη η προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία εισήλθε η χώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Δημήτρης Καμπούρης. 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά νομό, για την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφέρειες της χώρας.

31 Αυγούστου

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

31 Αυγούστου


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤOY ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

*Τι προτείνει ο κ.Κοντός στην επιστολή του, για το αγροτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 
31/8/2015
Προς
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η σαφής και υπεύθυνη δέσμευσή σου, στη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας σου στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής αναφορικά με τη φορολογία των αγροτών έχει ικανοποιήσει τον αγροτικό κόσμο της χώρας, ο οποίος πλέον ελπίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα τον στηρίξει στην πολύ δύσκολη  «μάχη» που καθημερινά δίνει για την επιβίωσή του.
Με τη σαφή τοποθέτησή σου ξεκαθαρίστηκε ότι δε θα εφαρμοστεί από τη Νέα Δημοκρατία  η συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου με τους δανειστές για το εν λόγω ζήτημα, καθώς όσα προβλέπονται σε αυτή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε αφανισμό της ελληνικής περιφέρειας.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν την εξοντωτική φορολογία των αγροτών χωρίς, όμως, να οδηγήσουν τον αγροτικό τομέα στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Επιθυμώντας να συμβάλω εποικοδομητικά στη σχετική συζήτηση που έχει πλέον ανοίξει στο εσωτερικό του κόμματός μας για το εν λόγω ζήτημα, σου καταθέτω την πρότασή μου για την επίλυση του . Δηλαδή, για την τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων της χώρας με την υιοθέτηση ισοδύναμων μέτρων τα οποία μπορούν να προέλθουν από δύο σημαντικές κατηγορίες είσπραξης εσόδων που έχουν άμεση σχέση με τον αγροτικό τομέα της χώρας μας.
Α. Η πρώτη κατηγορία αφορά έναν δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο εξακρίβωσης του εισοδήματος των αγροτών με βάση τα πραγματικά έσοδά τους. Αυτό θα οδηγήσει στη διεύρυνση της βάσης των φορολογούμενων αγροτών,  την αύξηση της είσπραξης ΦΠΑ στον αγροτικό τομέα  και την πάταξη της παράνομης διακίνησης των προϊόντων.
Βασικό δεδομένο για την πρότασή μου είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος -  που αγγίζει το 30% σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεταιριστικών φορέων αλλά και φορέων της αγοράς των αγροτικών προϊόντων - διακινούνται χωρίς την έκδοση των απαραίτητων παραστατικών.
Αυτό συμβαίνει διότι  σημαντικά μεγάλος αριθμός αγροτών καλλιεργεί χωρίς έλεγχο και διαθέτει τα προϊόντα του σε ιδιώτες εμπόρους, χωρίς να δηλώνει τα αντίστοιχα έσοδα, χωρίς να εκδίδονται φορολογικά παραστατικά και χωρίς να καταβάλλεται ο αντίστοιχος φόρος εισοδήματος και ο αναλογούν ΦΠΑ.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι η προσέγγιση του θέματος της φορολογίας των αγροτών πρέπει να επικεντρωθεί ακριβώς στην πάταξη αυτού του φαινομένου και όχι σε μέτρα που πλήττουν, κυρίως, τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους με νόμιμο τρόπο και εμφανίζουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.
Ειδικότερα, προτείνω τα εξής:
1.Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπάρχει και λειτουργεί από το 2008 το σύστημα γαιοαπεικόνισης όλων των αγροτεμαχίων της χώρας, δηλαδή το «αγροτικό κτηματολόγιο», το οποίο δίνει τη δυνατότητα της πλήρους και αναλυτικής καταγραφής για το κάθε αγροτεμάχιο και την κάθε καλλιέργεια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Με βάση αυτό το σύστημα λειτουργεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ βάση δεδομένων, η οποία εμπεριέχει αναλυτικές πληροφορίες για τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας του κάθε αγρότη καθώς και για το ζωϊκό κεφάλαιο του κάθε κτηνοτρόφου, που επικαιροποιείται σε ετήσια βάση.
Με την αξιοποίηση των στοιχείων αυτών η Πολιτεία είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς και ανά έτος ποιος καλλιεργεί, τί είδος παράγει και σε ποιες ποσότητες.
2.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις και την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία είναι σε θέση να προσδιορίζει τους συντελεστές απόδοσης ανά περιοχή, στρέμμα και καλλιέργεια, τη μέση ανά κιλό τιμή πώλησης των προϊόντων κατά περιοχή και κατ’ επέκταση το εισόδημα του κάθε παραγωγού.
Το σύστημα αυτό μπορεί εύκολα να λειτουργήσει με διασταύρωση των στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις του κάθε αγρότη και τα παραστατικά που εκδόθηκαν κατά την πώληση των προϊόντων του, έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο τα προϊόντα του διακινήθηκαν νόμιμα, εάν εκδόθηκαν τα σχετικά παραστατικά και αποδόθηκε ο ΦΠΑ και βέβαια εάν δηλώθηκαν στη φορολογική του δήλωση.
Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστωθεί το σύνολο του αγροτικού εισοδήματος, καθώς επίσης και το ακαθάριστο αγροτικό εισόδημα του κάθε αγρότη από το οποίο - εφόσον αφαιρεθούν οι πραγματικές δαπάνες που κατέβαλε για την παραγωγή του, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών εργασίας του ιδίου και της οικογένειάς του, του ενοικίου της γης που καλλιεργεί, των αποσβέσεων των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί και των ποιμνιοστασίων του, των τόκων των καλλιεργητικών δανείων που έχει συνάψει και όλων των υπολοίπων εξόδων του - θα προκύψει το φορολογητέο εισόδημά του.
3.Στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταστροφές της αγροτικής παραγωγής ανά παραγωγό και περιοχή αυτές μπορούν να ελεγχθούν μέσα από τον ΕΛΓΑ για τους γεωργούς και από τον ΕΛΟΓΑΚ για τους κτηνοτρόφους.
Επίσης, ο ΕΛΟΓΑΚ μπορεί να πραγματοποιεί αναλυτικά ισοζύγια της παραγωγής των κτηνοτρόφων, αλλά και των μεταποιητικών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να διαπιστώνεται η πραγματική αξία των παραγόμενων προϊόντων, η έκδοση ή μη των σχετικών παραστατικών  και να αποτρέπονται παράνομες ελληνοποιήσεις.
Μέσα από την αξιοποίηση των παραπάνω δεδομένων είναι προφανές ότι οι φορολογικές Αρχές σε κάθε περιοχή της Ελλάδας θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία  για το ποιος καλλιεργεί, τι καλλιεργεί και ποια είναι τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων του.
Κατά συνέπεια μπορούν να προχωρούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους έτσι ώστε να ελέγχουν αφενός εάν έχουν δηλωθεί από τους παραγωγούς τα εισοδήματα που αντιστοιχούν στις δηλώσεις καλλιέργειας που ετησίως όλοι κάνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφετέρου εάν έχουν εκδοθεί τα ανάλογα παραστατικά από τις εταιρίες που διακινούν αγροτικά προϊόντα και εάν έχει πληρωθεί ο σχετικός ΦΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι είναι βέβαιο πως η βάση των φορολογούμενων αγροτών θα διευρυνθεί σημαντικά, θα αυξηθεί σημαντικά το ύψος του ΦΠΑ που εισπράττεται σε ετήσια βάση από τον αγροτικό τομέα, θα αντιμετωπισθεί η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων  και κατ’ επέκταση θα συγκεντρωθούν σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Β. Η δεύτερη κατηγορία είσπραξης εσόδων βασίζεται σε μία  τεράστια δεξαμενή απολεσθέντων φόρων ύψους 750 εκατ. Ευρώ κατά έτος, που προέρχεται   από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων καπνού στη χώρα μας.
Το ποσό αυτό, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και  είναι επιβεβαιωμένο τόσο από τις φορολογικές Αρχές της χώρας , όσο και από έρευνες που πραγματοποίησαν ανεξάρτητοι φορείς της αγοράς,  προέκυψε κυρίως από την αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων.
Δυστυχώς, η φορολογία των τελευταίων χρόνων αντί  να οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, οδήγησε σε σημαντικές απώλειές τους, καθώς λόγω της κρίσης αυξήθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση λαθραίων και επικίνδυνων τσιγάρων και προϊόντων καπνού.
Δεδομένου ότι σαν κυβέρνηση αντίστοιχα φαινόμενα διακίνησης λαθραίων αγροτικών προϊόντων και ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων μπορέσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με σημαντική επιτυχία κατά το παρελθόν, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να κινηθούμε εξίσου αποτελεσματικά και σε αυτή την περίπτωση.
Ειδικότερα, θεωρώ πως με τα παρακάτω:
*τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας, με στελέχη του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Ναυτιλίας, που θα ασχολείται μόνον με την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού,
*την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του κλάδου (ομάδες καπνοπαραγωγών, μεταποιητικές επιχειρήσεις καπνού, βιομηχανίες που παράγουν τσιγάρα, νόμιμοι διακινητές τσιγάρων)
*την  αποφυγή οποιασδήποτε νέας αύξησης της φορολογίας των τσιγάρων και των προϊόντων καπνού που θα προκαλέσουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, μπορούν να εισπραχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος από τα κατά έτος απολεσθέντα φορολογικά έσοδα των 750 εκατ. Ευρώ.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Εάν εφαρμοστούν τα παραπάνω είναι προφανές ότι επιπρόσθετα θα υπάρξει   περιθώριο θεσμοθέτησης αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και εκείνους που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές αγροτικές περιοχές.
Πέραν αυτού, με την παράλληλη αξιοποίηση του Μητρώου αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ΥΠΑΑΤ μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των μη κατά κύριο επάγγελμα, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί σημαντική και δίκαιη διαφοροποίηση των φορολογικών συντελεστών μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών.
Κύριε Πρόεδρε,
Η παραπάνω πρότασή που καταθέτω υπόψιν σου  απορρέει από την πολύχρονη εμπειρία μου στα αγροτικά ζητήματα και από το συνεχές ενδιαφέρον μου να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας και να μην οδηγηθεί σε καταστάσεις χειρότερες και μη αναστρέψιμες.
Εκτιμώ ότι αποτελούν ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα, τα οποία οδηγούν στην ολική καταστροφή τον αγροτικό τομέα της Ελλάδος.
Με την προσδοκία να εξεταστεί προσεκτικά  η πρότασή μου είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση.
Με τιμή
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης
ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
 

                             Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω Σ Η
Σας γνωρίζουμε  τα τμήματα στα οποία θα δραστηριοποιηθεί το   Σωματείο μας για την περίοδο 2015-2016 και στα οποία θα ήταν χαρά μας να συμμετέχετε:
1)Παραδοσιακοί χοροί απ’ όλα τα διαμερίσματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων πρωινές ώρες, εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών. Μηνιαία δίδακτρα για μαθητές , για ενήλικες , για φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους . Σε περίπτωση που από μία οικογένεια συμμετέχουν περισσότερα του ενός άτομα τα δίδακτρα μειώνονται περαιτέρω.
2)Χορωδία Δημοτικών - Παραδοσιακών τραγουδιών για παιδιά, δωρεάν
3) Κοπτικής – Ραπτικής
4)Πλεκτικής & Διακοσμητικού πλεκτού
5) Ντεκουπάζ & Αναπαλαίωσης Αντικειμένων
6) Χειροποίητου Κοσμήματος
7)Λογοτεχνικό, γνωρίζουμε και μελετούμε την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση με την βοήθεια φιλολόγων μελών μας, δωρεάν
4)Capoeira, Τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων
Οι εγγραφές αρχίζουν καθημερινά από την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 από ώρα 19:00 έως 21:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ενώ τα μαθήματα για τους παραδοσιακούς χορούς αρχίζουν από 15 Σεπτεμβρίου 2015 και τα υπόλοιπα από  1η Οκτωβρίου 2015.
Πληροφορηθείτε για τα προγράμματά μας, τα δίδακτρα, τα οποία πέρα από τις ανωτέρω τιμές μειώνονται εφόσον από την ίδια οικογένεια παρακολουθούν περισσότερα του ενός ατόμου ή αν το ίδιο άτομο παρακολουθεί περισσότερα του ενός  τμήματα με δίδακτρα και για διάφορες παροχές σε ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους
Επίσης πληροφορηθείτε για  τις δωρεάν παροχές που προσφέρουμε όλο το χρόνο στους μαθητές μας,  όπως εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία, περιβαλλοντικές δράσεις, εκδρομές και πολλά άλλα, στα γραφεία μας στην οδό Αγ. Γεωργίου 1 και στο τηλέφωνο 2541028188.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                        
ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Με την έναρξη της Σχολικής χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, εύχεται καλή και εποικοδομητική σχολική  χρονιά στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής
.......
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΩ εργασία σε ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία. Τηλέφωνο επικοινωνίας 004917620841734 (κ.Αναστάσιος)

1η σύσκεψη των ΕΒΕ της ΑΜΘ στην Κομοτηνή για αναπτυξιακό και φορολογία στις 27/8. Νέα σύσκεψη την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου
Σύσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 με αντικείμενο τον Αναπτυξιακό Νόμο και το Φορολογικό, ενώ θα υπάρξει και 2η σύσκεψη αυτήν την Πέμπτη 3/9 με το ίδιο αντικείμενο.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση και διαμόρφωση κοινών θέσεων των επιμελητηρίων για την επικείμενη τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου, για την φορολογική πολιτική, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και τη βιωσιμότητα των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης προγραμμάτων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ.Νικόλαος Αγγελίδης-Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κ.Αργύρης Αργυρόπουλος-Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κ.Στέφανος Γεωργιάδης-Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, ο κ.Στυλιανός Μωραίτης-Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κ.Χριστόδουλος Τοψίδης-Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και ο κ.Μάρκος Δέμπας- Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Στη σύσκεψη, μετά την σκιαγράφηση των θέσεων των επιμελητηρίων, αποφασίστηκε να σταλεί κοινό υπόμνημα στο οποίο να διατυπώνονται οι θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου για τον νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος αφενός θα πρέπει διαφοροποιεί αισθητά τα κίνητρα για την Α.Μ.Θ. και αφετέρου να θεσπίζει διαρκή στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Α.Μ.Θ. μέσα από μια σειρά μέτρων τα οποία είναι αποδεκτά και από την Ε.Ε.
Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί κοινό υπόμνημα σχετικά με την φορολόγηση των επιχειρήσεων, με διαφορετική οπτική γωνία και θέση από αυτή που εξέφρασε πρόσφατα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων δια του Πρόεδρου της. Επίσης συμφωνήθηκε να καταβληθούν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης πόρων για τις εγκεκριμένες αιτήσεις των επιχειρήσεών της Α.Μ.Θ. από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και να εξευρεθεί τρόπος αποκατάστασης της χρηματοδότησης προς τους ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης των προγραμμάτων (όπως ο ΔΕΣΜΟΣ) για την άμεση κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους.
Τέλος τα Επιμελητήρια στηρίζουν την ισχυροποίηση και ενεργοποίηση της διακομματικής επιτροπής η οποία είχε συσταθεί για την Θράκη, η οποία πλέον μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ανάλογο ρόλο προς όφελος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

30 Αυγούστου

Γνωστός "Χρυσαυγίτης" ο δράστης που πέταξε τα ..αυγά! Νόμιζε οτι κάνει εκδήλωση ο....ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας!!! -Καλά θα κάνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να τον "συμμαζέψει"!

Γνωστός "Χρυσαυγίτης" ο δράστης που πέταξε τα ..αυγά! Νόμιζε οτι κάνει εκδήλωση ο....ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας!!! -Καλά θα κάνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να τον "συμμαζέψει"!

30 Αυγούστου

Λαϊκής Ενότητας Καβάλας: Γνωστός αρκοδεξιός, που δεν γνώριζε καν ποιά και τίνος κόμματος εκδήλωση διοργανώνονταν! |

*Γελάει όλη η Καβάλα με τον "δράστη" νούμερο που μπέρδεψε την Λαϊκή Ενότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσε για..."κωλοτούμπες"! 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό....Ο δράστης που πέταξε τα αυγά στην εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στη Καβάλα, νόμιζε οτι επρόκειτο για εκδήλωση του....ΣΥΡΙΖΑ και προέβη σε αυτήν την ενέργεια! Πρόκειται πάντως για γνωστό Χρυσαυγίτη που και στο παρελθόν έχει προβεί σε συγκεκριμένες φαστικές πρακτικές! Αυτήν την φορά όμως..."μπέρδεψε" κυριολεκτικά τα "μπούτια" όπως λέει ο λαός. 
Πιο αναλυτικά: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με μαζική προσέλευση, στην πλατεία Καπνεργάτη, η πρώτη πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας, με ομιλητή τον Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος παρουσίασε το εναλλακτικό πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, με εργαλείο το εθνικό νόμισμα.
«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να κυνηγάει την ουρά της, προσπαθώντας να αποπληρώσει το χρέος», επεσήμανε ο κ. Λαπαβίτσας ενώ ανέλυσε διεξοδικά και τους άλλους άξονες του εναλλακτικού σχεδίου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Απάντησε, τέλος, σε πλήθος ερωτήσεων που του απηύθυναν πολίτες, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και, όπως φάνηκε, η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ένα πειστικό σχέδιο για διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της λιτότητας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι δύο βουλευτές Καβάλας, Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα, που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας. 
Σχετικά με το επεισόδιο: Δεν ήξερε τίνος..εκδήλωση ήταν!
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και ενώ έκαναν δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ο κ. Λαπαβίτσας και η κ. Τσανάκα δέχθηκαν φραστική επίθεση από νεαρό, ο οποίος πέταξε και αβγά εναντίον τους, κατηγορώντας τους για «κωλοτούμπες». Ο δράστης είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία από ανάλογα περιστατικά και ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, ενώ είναι προφανές από όσα εκστόμισε, ότι ήταν σε πλήρη σύγχυση και δεν γνώριζε καν....ποιός πολιτικός χώρος διοργάνωνε την εκδήλωση, ούτε πού απηύθυνε τις κατηγορίες αυτές!!! (σ.σ. Μπέρδεψε την Λαϊκή Ενότητα με τον....ΣΥΡΙΖΑ και γι΄ αυτό μιλούσε και για "κωλοτούμπες". 
Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού που έχει επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, η συμπόρευση των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση της εφαρμογής των μνημονίων, γεγονός που πλήττει την Δημοκρατία και ενισχύει την εντύπωση σε ένα μέρος της κοινωνίας ότι «όλοι ίδιοι είναι».
Πάντως οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας – όποια πολιτική κριτική και να θέλει να τους ασκήσει κανείς – προφανώς και δεν μπορούν να κατηγορηθούν για «κωλοτούμπες», καθώς, υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους τις πολιτικές αξίες και το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκαν και την λαϊκή εντολή που έλαβαν από τον ελληνικό λαό.
Από το προσωρινό συντονιστικό όργανο
    ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
            Ξάνθης
...εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής την Πέμπτη 3/9 στον Hotel Ορφέας Ξάνθης.

Ενσωματωμένη εικόνα 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στις 27-8-2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μελών και φίλων της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) στην Ξάνθη.
Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, καθώς αποφασίστηκε η οργανωτική παρουσία της ΛΑΕ και η συμμετοχή της στις εκλογές και στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Δίνουμε το παρόν για να υπερασπιστούμε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, να ακυρώσουμε τα μνημόνια, για την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.
Συνεχίζουμε τις λαϊκές παραδόσεις της Αριστεράς.
Το δίλημμα «μνημόνια ή καταστροφή» δεν ισχύει και η ασκούμενη τρομοκρατία των μονόδρομων δεν θα περάσει, καθώς η ΛΑΕ καθημερινά ενισχύεται.
Απευθύνουμε προσκλητήριο προς όλους τους συντρόφους, τους φίλους και τους πολίτες, τους νέους και τις νέες για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
Σας καλούμε σε εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΟΡΦΕΑΣ (Μιχαήλ Καραολή 40).

30 Αυγούστου

Ποτέ στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ξάνθης, δεν "ξέσπασε" έτσι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας

Ποτέ στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ξάνθης, δεν "ξέσπασε" έτσι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας

30 Αυγούστου

Δήλωση–Τοποθέτηση του κ. Χρήστου Πανόπουλου με πολλούς "γρίφους" και προμήνυμα αποχώρησης απο το "τιμόνι" της ομάδας; 2200 εισιτήρια στους φίλους της ΑΕΚ και 1150 στους φίλους της Ξάνθης!!!

 
*Εγώ πάντως, είμαι και θα είμαι Ξάνθη και ΜΟΝΟ Ξάνθη από κοντά ή από μακριά.
Επί 27 συναπτά έτη είμαστε η χειρότερη Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία παράδειγμα προς αποφυγή. Επί 27 συναπτά έτη είμαστε η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετείχε και συμμετέχει στην Α! Εθνική και στη Super League. Παράδειγμα προς αποφυγή. Είμαστε «βουτηγμένοι» σε όλα τα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα και τρέχουμε από δικαστήριο σε δικαστήριο αντιμετωπίζοντας τη μία κατηγορία μετά την άλλη. 800 χρόνια τώρα, δεν έχουμε παρουσιάσει κανένα έργο. Ούτε ένα βοηθητικό γήπεδο δεν έχουμε φτιάξει για να προπονείται η ομάδα μας. Είμαστε…, είμαστε…
Έχουν δίκαιο λοιπόν, οι φίλοι της ομάδας της πόλης μας να μην πατάνε στο γήπεδο να δουν την ομάδα της πόλης τους ούτε από μακριά. Ποιους να δουν; Τους ΤΙΠΟΤΑ;! Έχουν δίκαιο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να υπάρχουν 2200 εισιτήρια στους φίλους της ΑΕΚ και 1150 στους φίλους της Ξάνθης.
Έχουν δίκαιο οι φίλοι της πόλης μας, να έρχονται και να συσπειρώνονται στις ΚΗΔΕΙΕΣ (τις δύο φορές στα 27 αυτά χρόνια που κινδυνεύσαμε να χάσουμε την κατηγορία) και στους ΓΑΜΟΥΣ (τις ελάχιστες μικροδιακρίσεις της πλάκας που είχε η ομάδα μας).
Ο κάθε νοήμων άνθρωπος μ’ αυτά και μ’ αυτά, καταλαβαίνει ότι το καράβι αυτό με όλα τα ως άνω, δεν πήγαινε και δεν πάει πουθενά. Ομάδα δεν είναι παρουσία μόνο σε γάμους και κηδείες, ομάδα είναι κάθε Κυριακή όλοι μαζί!
Ως εκ τούτου:
Α: Καλώ τους 1150 φίλους της ομάδας που έχουν κάρτες μέλους εάν έχουν μετανιώσει και μετά τα ως άνω αναγραφόμενα, να έρθουν να επιστρέψουν την κάρτα μέλους και θα τους καταβληθεί το αντίτιμο μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στα γραφεία της ΠΑΕ.
Β: Όσοι φίλαθλοι Ξανθιώτες των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, που είναι και λίγο Ξάνθη, και θέλουν να αγοράσουν την κάρτα μέλους προκειμένου να υποστηρίξουν την μεγάλη τους ομάδα στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Ξάνθη με την Ξανθούλα, έχουν περιθώριο να την αγοράσουν στις υπάρχουσες τιμές μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:00.
Γ: Όσοι περιζήτητοι φίλοι της Ξάνθης και μόνο της Ξάνθης, έχουν από σπόντα «ξεφύγει», έχουν περιθώριο να αγοράσουν την κάρτα μέλους τους μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.
Δ: Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 οι κάρτες μέλους για της Θύρες του γηπέδου μας θα διαμορφωθούν ως εξής:
ΘΥΡΑ Α: 250 Ευρώ
ΘΥΡΑ Β: 400 Ευρώ
ΘΥΡΑ Γ: 250 Ευρώ
ΘΥΡΑ Α1: 250 Ευρώ
ΘΥΡΑ Β1: 290 Ευρώ
Ε: Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17 θα ισχύσουν για τις κάρτες μέλους ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί από τις 12/09/2015.
Ζ:Οι φίλαθλοι που θα έχουν προμηθευτεί μέχρι τις 11/09/2015 θα έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν την κάρτα μέλους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17 στις ίδιες τιμές που αγόρασαν τις κάρτες μέλους μέχρι τις 11/09/2015.
Σας ευχαριστώ που με και μας ανέχεστε, ας κάνουμε λίγο υπομονή, λύσεις στη ζωή πάντα υπάρχουν, αδιέξοδα δεν υπάρχουν.
ΥΓ.1: Εγώ πάντως, είμαι και θα είμαι Ξάνθη και ΜΟΝΟ Ξάνθη από κοντά ή από μακριά.
ΥΓ.2: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα λίγα παιδιά των Xanthifans για την ευπρεπή παρουσία τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

30 Αυγούστου

Παρουσία του εορτάζοντος Αλέξανδρου Κοντού, του Δημάρχου Ξάνθης, του Παναγιώτη Ταρενίδη κ.ά...

30 Αυγούστου
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή, από το Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
 
 
 
 Παρουσία του εορτάζοντος πρώην υπουργού κ. Κοντού Αλέξανδρου, του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ –Θράκης  κ. Παυλίδη Γ, του Δημάρχου κ. Δημαρχόπουλου Χαρ., της πολιτευτή κ Ανδρέου Γ., υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, του Δ.Σ. του Κέντρου , μελών και φίλων του Κέντρου Μελετών τελέσθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, Θεία Λειτουργία και  μνημόσυνο για τον αείμνηστο Πρόεδρο μας Αλεξάνδρο Μπαλτατζή.
Μετά την Θεία Λειτουργεία, στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης,  εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μπαλτατζή όπου ο καλός φίλος του Χρήστος Ζουρνατζίδης, γνωστός ως "Κίσσινγερ", τραγούδησε συνοδεία ποντιακής λύρας τραγούδι αφιερωμένο σε Εκείνον.
Συγκίνησε με την λιτή του αναφορά στην προσφορά του Αλ. Μπαλτατζή ο Χρήστος Καμενίδης, ομότιμος Καθηγητής, Γεωπονικής Σχολής, ΑΠΘ και υπότροφος της ΣΕΚΕ.
Αιώνια η μνήμη Του.

Το Δ.Σ.
 Λαφαζάνης: Θα συνεργαστώ με τη Ζωή - Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα
Λαφαζάνης: Θα συνεργαστώ με τη Ζωή - Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα

«Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την πλήρη αντίθεσή του στα μνημόνια.
Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επέλεξε να ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική, ενώ κατήγγειλε το Μνημόνιο ως γερμανική κοινωνική φυλακή.
Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι ο αντίπαλος της Αριστεράς είναι οι μνημονιακές δυνάμεις - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , Ποτάμι - το προεκλογικό πρόγραμμα των οποίων καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.
«Χρειάζεται μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο για να σταματήσουμε την συμφορά» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση μέσα στην Ευρωζώνη και με τα Μνημόνια. Κάνουμε αυτή την εναλλακτική επιλογή για να μπορέσει η χώρα να ανασάνει».
«Εμείς είμαστε συνεπείς με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατηγορείται η συνέπεια και όχι η κωλοτούμπα;» επεσήμανε, ενώ στην ερώτηση «ποιος έκανε κωλοτούμπα;» απάντησε: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
Αποκάλυψε ότι είναι οριστικό ότι θα συνεργαστεί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εκλογές, αλλά ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμη ως προς την μορφή, αν δηλαδή θα κάνει κόμμα η πρόεδρος της Βουλής ή αν θα συνεργαστεί ως προσωπικότητα. 

30 Αυγούστου

Συνελήφθησαν 2 νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ για συμμετοχή σε επεισόδια, στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ξάνθη

30 Αυγούστου
17χρονος οπαδός της ΑΕΚ με την "υποστήριξη" άλλων 6, επετέθη και χτύπησε στο περίπτερο της Skoda Ξάνθη στην κεντρική πλατεία 42χρονο φίλαθλο της Ξάνθης που πήγε εκεί να αγοράσει διαρκείας εισιτήριο! 
Συνελήφθησαν to Σάββατο (29-8-2015) στην Ξάνθη και τα Πηγάδια Ξάνθης,  δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 21 ετών, που συμμετείχαν σε επεισόδια αθλητικής βίας. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών μέτρων, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση.      
 Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου στην Ξάνθη, ο 17χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων που εξύβρισε φιλάθλους της Skoda Ξάνθη στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε με χρήση σωματικής βίας 42χρονο γνωστό Ξανθιώτη επιχειρηματία, που βρισκόταν στα περίπτερο της ομάδας για να πάρει διαρκές εισιτήριο.  
Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσει μάλιστα ένα δόντι!
Το βράδυ του Σαββάτου, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, έξωθεν του γηπέδου Πηγαδίων Ξάνθης, ο 21χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων της ΑΕΚ, που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο.
Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

30 Αυγούστου

....κάποια κανάλια ποντάρουν ότι θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής

30 Αυγούστου

Καταγγελία Μητρόπουλου για προσπάθεια αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια


Μετά τις απειλές περί αυτοκτονίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος "καρφώνει" τον Χρ. Σπίρτζη ότι ξέθαψε την υπόθεση φοροδιαφυγής, προκειμένου ο ίδιος να μπει στο ψηφοδέλτιο και να του πάρει τη θέση. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο εργατολόγος από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ
Στην καταγγελία ότι ο Παναγιώτης Νικολούδης του αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα τον φάκελος του για αίτησης άρσης της ασυλίας του στη Βουλή, προχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος, από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητρόπουλος αναφερόμενος στη συνέχεια στον πρώην υπουργό υποδομών Χρ. Σπίρτζη,  είπε χαρακτηριστικά: "Μαθαίνω ότι κάποια κανάλια επειδή ποντάρουν ότι θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής, - πάνω από τον ηρωικό Πάντζα και τον Αθανασίου και πάνω απ' όλους μας -, άρχισε ένας πόλεμος σπίλωσης  για μένα άνευ προηγουμένου. Τα έχω αποκαλύψει στον Πρόεδρο. Ο σύντροφος Φλαμπουράρης τα ξέρει από την Πέμπτη. Στο θέμα της σπίλωσής μου, ότι δεν υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα, θα δώσω αύριο εξηγήσεις".
Σε σχέση με την ένταξή του ή όχι στα ψηφοδέλτια ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε: "Θέλω να πάω μαζί σας. Δεν έχω ξαναϋποστεί τέτοια σπίλωση. Θα είμαι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ αν πάμε σε τροχιά ανάπτυξης και αποδέσμευση του μνημονίου"

Θεανώ Φωτίου-Ραχήλ Μακρή 1-2 και αποχώρηση της πρώην Υπουργού απο την εκπομπή του Αυτιά
 
 *Ραχήλ σε Φωτίου: Φτιάξε καμιά... μνημονιακή μαρμελάδα με ροδάκινα Βελβεντού..! Είστε η ντροπή της Αριστεράς. Τα μνημόνια που υπογράψατε δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε ριζοσπαστικά


Ένας απολαυστικός διάλογος εκτυλίχθηκε ανάμεσα στη Θεανώ Φωτίου και τη Ραχήλ Μακρή, το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Βέβαια αυτός ο διάλογος δεν κράτησε και πολύ αφού η πρώην υπουργός δεν... άντεξε την «ορμητική» βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας και αποχώρησε άρον άρον από το στούντιο, μέσα σε χρόνο ρεκόρ από την έναρξη της συζήτησης.
Οι δύο κυρίες ήταν καλεσμένες του Γιώργου Αυτιά για να τοποθετηθούν επί των πολιτικών εξελίξεων ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη.
Η κυρία Φωτίου γνωστοποίησε τις προθέσεις της από την αρχή: «Εγώ δεν ήρθα εδώ για να ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που δήθεν προσεταιρίζονται την Αριστερά. Ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ του δίκαιο του ελληνικού λαού».
Είχε σπεύσει πάντως να σχολιάσει ότι η ίδια παραμένει σταθερή στις απόψεις της και ότι δεν είναι εκείνη που άλλαξε τρία κόμματα μέσα σε τρία χρόνια, ρίχνοντας «καρφί» για την κυρία Μακρή.
Η απάντηση της δεύτερης ήταν ιδιαίτερα -όπως αναμενόταν- καυστική: «Οδηγείτε τους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Μάθετε να φτιάχνετε μαρμελάδες, να ταΐσετε
τους φτωχούς. Στο Βελβεντό έχουμε πολύ ωραία ροδάκινα».
Η κυρία Φωτίου στη συνέχεια «απείλησε» τον δημοσιογράφο της εκπομπής ότι αν δεν επιβάλει την τάξη θα αποχωρήσει από το πλατώ, γιατί δεν ήθελε να ξεκατινιαστεί και γιατί διακατέχεται από την αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζει την Αριστερά. Τελικά, μάζεψε τα χαρτιά της και έφυγε... «Στο καλό» τής ευχήθηκε η Ραχήλ Μακρή, «στολίζοντας» την αποχώρηση της πρώην υπουργού με τη φράση: «Είστε η ντροπή της Αριστεράς».
Διαβάστε τον διάλογο: 
Φωτίου: Εγω μπήκα στην πολιτική τα τρία τελευταία χρόνια, δεν άλλαξα τρία κόμματα τα μέσα σε τρία χρόνια. Είμαι σταθερή σε αυτό που πιστεύω μια ζωή, δηλαδή στη  ριζοσπαστική Αριστερά.
Μακρή: Το μνημόνιο δεν είναι ούτε ριζοσπαστικό, ούτε αριστερό
Φωτίου: Συνέλθετε κυρία Μακρή
Κύριε Αυτιά μπορώ να σηκωθώ να φύγω, δεν ήρθα εδώ για να ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που δήθεν προσεταιρίζονται την Αριστερά. Ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ του δίκαιο του ελληνικού λαού. Πρέπει να επιβάλλετε την τάξη!
Μακρή: Οδηγείτε τους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Μάθετε να φτιάχνετε μαρμελάδες να ταΐσετε τους φτωχούς. Στο Βελβεντό έχουμε πολύ ωραία ροδάκινα!
Φωτίου: Θα φύγω άλλη μια φορά γιατί αυτή είναι η αξιοπρέπεια της Αριστεράς.
Μακρή: Να φύγετε να πάτε στο καλό. Είστε η ντροπή της Αριστεράς. Τα μνημόνια που υπογράψατε δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε ριζοσπαστικά

Σύλληψη (1) διακινητή και (4) λαθρομεταναστών από το Ιράκ
Στις  29-08-2015/08:00 Ε.Ο. Αλεξ/πολης - Ορεστιάδας         43χρονος ημεδαπός, μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτ-το, (4) παράτυπους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ. Ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. Άπαντες συνελήφθησαν
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ 0-0  Δίκαιο αποτέλεσμα, εντυπωσιακή επανεμφάνιση των οπαδών της Ένωσης! Στο πλευρό της ομάδας μας ο Αλέκος Κοντός
 
 
 
 

Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League 2015-16, η SKODA ΞΑΝΘΗ αναδείχθηκε ισόπαλη με την ΑΕΚ σε μία αναμέτρηση που έληξε χωρίς γκολ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τον δεύτερο βαθμό της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ η ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι έχει επιθετικό πρόβλημα. Τις εντυπώσεις πάντως στις κερκίδες «έκλεψαν» οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν δυναμική και έντονη παρουσία υποστηρίζοντας την ομάδα τους.
Στις πιο χαρακτηριστικές φάσεις της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» στο 5’ μετά από φάουλ του Ντιμιτρόφ η κεφαλιά του Καρυπίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 31’ ο Ντιμιτρόφ δεν πρόλαβε την πάσα του Ερέα. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Ερέα επιχείρησε το μακρινό αλλά άστοχο σουτ.
Στο β’ μέρος η επικίνδυνη σέντρα σουτ του Μπέρτου στο 58’ πέρασε λίγο άουτ. Στο 60’ την μπαλιά του Μπαρμπόσα δεν την πρόλαβαν οι επιθετικοί της ΑΕΚ. Στο 84’ μετά από σέντρα του Σοϊλέδη, την κεφαλιά του Κρισάντους μπλόκαρε εύκολα ο Τσέναμο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 11’ Καπετάνος, 14’ Τζανετόπουλος, 25’ Βασιλακάκης, 57’ Βάργκας, 81’ Μπέρτος, 81’ Αραβίδης, 89’ Μπαξεβανίδης, 94’ Ανάκογλου.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας) (πολύ καλός) με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Γεωργιάδη (ΕΠΣ Κοζάνης)- Σίπκα Ιωάννη (ΕΠΣ Πέλλας) και 4ος ο Γιάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο 6, Μπέρτος 8, Γουάλας 6, Καρυπίδης 7, Φλίσκας 6, Βασιλακάκης 5, Λουσέρο 7, Ντιμιτρόφ 4 (46’ Παπαστεριανός 4), Σολτάνι 6, Ερέα 5 (55’ Μπαξεβανίδης 6), Καπετάνος 6 (79’ Ράνος 5).
ΑΕΚ: Μπαρόχα 6, Γκάλο 5, Σοϊλέδης 6, Κολοβέτσιος 7, Τζανετόπουλος 6, Σιμόες 8, Γιόχανσον 6, Βάργκας 6 (69’ Κρισάντους 5), Μπαρμπόσα 6 (78’ Ανάκογλου 5), Πλατέλλας 8, Αραβίδης 6 (87’ Μπουονανότε).
 
 

29 Αυγούστου

Απλός, λαϊκός και πολύ συμπαθής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ παρουσιάζει έναν διαφορετικό πολιτικό που δεν έχει καμιά σχέση με τους πρώην....

29 Αυγούστου

Λιγότερες αρνητικές γνώμες από τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης, ο "λαϊκός" Βαγγέλης "κερδίζει" συνεχώς έδαφος στον απλό κόσμο!
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Metron Analysis” για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, αφορά φυσικά τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών.
Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (48%), ακριβώς ίδιο ποσοστό όμως (48%) έχει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κλείνοντας θεαματικά την ψαλίδα των προηγούμενων μηνών.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα έχει λιγότερες αρνητικές γνώμες (50%) σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (52%), με αποτέλεσμα να είναι εκείνος συγκριτικά ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
Το εύρημα των αρνητικών γνωμών είχε πάντοτε ξεχωριστή σημασία για τις δημοσκοπήσεις, καθώς αποτυπώνει την υποσυνειδήτη ανοχή ή όχι της κοινωνίας έναντι ενός πολιτικού αρχηγού, και δείχνει τα περιθώρια που έχει για να τρέξει με νικηφόρες προοπτικές την προεκλογική μάχη.
Τι είναι το "καινούργιο" που κερδίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Το λαϊκό του στυλ, η απλότητά του και η γλώσσα της καθημερινότητας που χρησιμοποιεί! 
Καμία σχέση με τους "πρώην" κατά γενική ομολογία...
Alco: Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία, εκτός οι ΑΝΕΛ με 2.4% 
Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 1,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Alco» για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί σε μόλις 1,5% ενώ τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία δεν αποκλείουν την ολική ανατροπή λόγω κυρίως της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα».
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση συνολικά 8 κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 8% και μπαίνουν στην Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,6% και η ΝΔ ακολουθεί με 21,1%. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 6,3%, ενώ το Ποτάμι είναι τέταρτο με 5,1%.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7%, ΠΑΣΟΚ με 4,1%, Λαϊκή Ενότητα με 4% και Ένωση Κεντρώων με 3%.
Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,4%.
Πρέπει να σημειώσουμε και το ποσοστό των αναποφάσιστων που είναι υψηλό και αγγίζει το 13,6%, ενώ το 6,5% των πολιτών φαίνεται να επιλέγει την αποχή.
Κάπα Research: Στο 3,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Εννέα κόμματα εντός Βουλής! Οριακά οι ΑΝΕΛ...
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27.3% και η ΝΔ ακολουθεί 24.2%.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6.8% και ακολουθούν Ποτάμι με 5.5%, KKE με 5%, Λαϊκή Ενότητα με 4.8%, ΠΑΣΟΚ με 4.3%, Ένωση Κεντρώων με 3.3% και ΑΝΕΛ με 3%.
Η έρευνα προβλέπει λοιπόν μια Βουλή που πιθανότατα θα αποτελείται από εννέα κόμματα, με του ΑΝΕΛ οριακά να μπαίνουν ή να μην....μπαίνουν!!
Λαϊκή Ενότητα: Εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης ο Τσίπρας
Eκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή την ομιλία του στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Με την σημερινή του ομιλία στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει μετατραπεί στον κατ΄εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης.
Αξιοποιώντας αριστερή ρητορεία και “επαναστατικές” εξάρσεις, που στην πραγματικότητα υμνούν το τρίτο μνημόνιο και τις βάρβαρες εφαρμοστικές του διατάξεις, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι πήρε επάξια από τους δανειστές στο Βερολίνο τη σκυτάλη που μέχρι χθες κρατούσαν τα παλαιά μνημονιακά κόμματα.
Είναι βέβαιο ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, όπως και τα επιχειρήματά του, θα καθιερώσουν ένα νέο μουσειακό είδος παλαιοκομματικής ρητορικής, καταδικασμένο ήδη στη λαϊκή συνείδηση.
Όπως βέβαιο είναι, και κάθε μέρα που περνά αυτό επιβεβαιώνει, ότι η Λαϊκή Ενότητα αναδεικνύεται στη νέα ανερχόμενη δημοκρατική, πατριωτική, αντιμνημονιακή δύναμη που μπορεί να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό λόμπι και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας”.
Συνελήφθη 43χρονος στον Έβρο ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 Ιρακινούς λαθρομετανάστες
Συνελήφθη το Σάββατο (29-8-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης 43χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Ταύρης) , οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 43χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και αφού αποβίβασε από αυτό τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, συνέχισε την πορεία του. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον 43χρονο.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για κλοπή και αντίσταση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Μεϊμαράκης: Ζητάω δύο ντιμπέιτ, με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Τσίπρα 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο διάγγελμά του έκανε κάλεσμα στον ελληνικό λαό “για να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα σε νέες ελπίδες, ενώ παράλληλα ζήτησε την πραγματοποίηση δύο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές, με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Τσίπρα.
Απο την πλευρά του πάντως μέχρι στιγμής ο κ.Τσίπρας δεν έχει απαντήσει στις συνεχείς προσκήσεις του Προέδρου της Ν.Δ.
Αναλυτικά το διάγγελμα του Μεϊμαράκη:
“Ελληνίδες, Έλληνες,
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.
Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:
Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.
Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.
Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.
Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.
Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.
Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες. Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.
Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;
Ελληνίδες Έλληνες,
Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου. Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.
Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.
Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.
Για την Ελλάδα της Ευρώπης.
Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά”.