*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Επικράτηση του «Ναι» δείχνουν οι αποδόσεις των στοιχημάτων για το ελληνικό δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

30 Ιουνίου


«Ναι» με 66% πιθανότητες στο στοίχημα
 
Επικράτηση του «Ναι» δείχνουν οι αποδόσεις των στοιχημάτων για το ελληνικό δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.
Οι αποδόσεις υπέρ του «Ναι» είναι εμφανώς χαμηλότερες σε σχέση με όσους ποντάρουν υπέρ του «Οχι» και συγκεκριμένα, η πιθανότητα να υπερψηφιστεί το «Ναι» ανερχόταν χθες το απόγευμα στο 66% και το «Οχι» στο 33%.
Μάλιστα, οι αποδόσεις που δίνουν οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου είναι περίπου ίδιες. Συγκεκριμένα, η Ladbrokes δίνει 1,33 στο «Nαι» και 3,00 στο «Οχι». Η William Hill, δίνει 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι», ενώ η Betfair δίνει 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι», ακριβώς όπως η William Hill, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα κινούνται και οι αποδόσεις του Grexit εντός του 2015, με μέση απόδοση 1,36 για το ότι δεν θα συμβεί Grexit και 3,25 για το ότι θα υπάρξει έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη φέτος. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, σύμφωνα με το http://www.oddschecker.com που συγκεντρώνει τις στοιχηματικές αποδόσεις στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ότι οι πιθανότητες αυξάνονταν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και μειώνονταν για το Grexit.
Επίσης την Κυριακή ήταν πολύ πιο πιθανό το Grexit από την Δευτέρα, αφού οι αποδόσεις κυμαίνονταν κοντά στο 2,00, δηλαδή στο 50% να συμβεί.


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απαντά σε καταγγελία του Βερναδάκη για δημοσκόπηση Ο γ.γ.συντονισμού του κυβερνητικού έργου κατηγόρησε το Πανεπιστήμιο για ερωτηματολόγιο «ναι ή όχι στην Ευρώπη» 
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απαντά σε καταγγελία του Βερναδάκη για δημοσκόπηση «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες ότι σε δημοσκόπηση που διεξάγει αυτές τις ώρες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζητείται από τους ερωτώμενους να απαντήσουν σε ερώτημα δημοψηφίσματος που διατυπώνεται ως εξής: «ναι ή όχι στην Ευρώπη» ή, ανάλογα με τον συνεντευκτή «ναι ή όχι στο Ευρώ». Επειδή προκύπτουν μείζονα ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας που αφορούν άμεσα τον κλάδο παρακαλώ για τις ενέργειές σας και για την άμεση ενημέρωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)». Η παραπάνω καταγγελία απεστάλη σήμερα από τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και γενικό γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορο Βερναρδάκη στον Σύλλογο Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) και το ΕΣΡ. Οκ. Βερναρδάκης αναφέρει ότι υπάρχουν ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας αναφορικά με δημοσκόπηση που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, θέτοντας το ερώτημα "ναι ή όχι στο Ευρώ". Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απαντά δίνοντας στη δημοσιότητα το ερωτηματολόγιο το οποίο συνοδεύει με μια επιστολή: Kαλούμε τον κ. Βερναδάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ειδάλλως επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, θα πράξουμε τα δέοντα», αναφέρει η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της για την καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, πως το ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Μακεδόνια για το δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος. «Λυπούμαστε που ο κ. Βερναδάκης επιτίθεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, ενώ εκ της θέσεώς του θα έπρεπε να το προστατεύσει. Ο κ. Βερναδάκης υποστηρίζει ότι το ερώτημα της δημοσκόπησης είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη» ή, ανάλογα με τον συνεντευκτή «ναι ή όχι στο Ευρώ» Όπως διευκρινίζεται «η έρευνα θέτει το ερώτημα της αποδοχής ή της απόρριψης της συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές, όπως έχει τεθεί από την κυβέρνηση και έχει αποφασιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο». Στη συνέχεια επισημαίνεται πως θέτει ξεχωριστά άλλη ερώτηση περί της «καλύτερης προοπτικής της χώρας» ανάμεσα στο ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ερώτηση η οποία δεν αφορά το δημοψήφισμα και είθισται να γίνεται σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια».

30 Ιουνίου

....το μόνο πρόσωπο που έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί και να πείσει την κοινωνία!

30 Ιουνίου


O Καραμανλής μπορεί να γυρίσει το ματς!
Από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που ξεκίνησαν να διενεργούνται τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, προκύπτει ένα θέμα μείζονος σημασίας, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Επί της ουσίας, δεν υπάρχει ισχυρό πολιτικό πρόσωπο για να υπερασπιστεί το «ΝΑΙ».
Να δώσει δυναμική και να μεταστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την προπαγάνδα των κυβερνώντων. Κακά τα ψέματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται αδύναμος να περάσει στην κοινωνία το οποιοδήποτε μήνυμα. Κι’ αυτό δεν αποτελεί προσωπική διαπίστωση, αλλά εύρημα των σφυγμομετρήσεων.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το μόνο πρόσωπο που έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί και να πείσει την κοινωνία, υπέρ της αναγκαιότητας του «ΝΑΙ», είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Όπως, υποστηρίζει στο parapolitika.gr, έγκριτος δημοσκόπος, «μια on camera δήλωση του Καραμανλή, θα γύριζε τούμπα το σκηνικό». Επειδή, οι ώρες είναι κρίσιμες, οφείλουν τα στελέχη της Ν.Δ., να πείσουν τον ανιψιό του ανθρώπου που οραματίστηκε στην Ελλάδα στην Ευρώπη των ισχυρών, μετά από έξι χρόνια σιωπής να βγει και να μιλήσει.
Το έχει ανάγκη ο τόπος, θα το καταγράψει η ιστορία!
Parapolitika.gr
Νέα «αιχμηρή» γελοιογραφία του Αρκά

    «Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ουγκάντα
 Με νέα αιχμηρή γελοιογραφία επιστρέφει ο Αρκάς, ο οποίος δέχτηκε επικρίσεις στη σελίδα του στο Facebook τις προηγούμενες ημέρες για σκίτς απου θεωρήθηκαν αντικυβερνητικά. Στη νέα γελοιογραφία που δημοσιεύεται στο «Εθνος», θέτει ένα ερώτημα εν είδει δημοψηφίσματος: «Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ουγκάντα; Απαντήστε με ένα "ναι" ή ένα "όχι"».
Κούλογλου: «Αν υπάρξει συμφωνία, το δημοψήφισμα χάνει σημασία»
«Εάν υπάρξει συμβιβασμός τότε μπορεί να βρεθούν διάφορες λύσεις, είτε να ακυρωθεί -όπως ζητούν – το δημοψήφισμα, είτε να αλλάξουμε και να ψηφίσουμε για το «ναι» αντιθέτως. Αν υπάρξει συμφωνία το δημοψήφισμα χάνει σημασία».
Αυτή τη δήλωση έκανε το βράδυ της Τρίτης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Υπάρχουν κι άλλες πιο ψύχραιμες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ...

30 Ιουνίου

Που "καταντήσαμε"....λοχία! Ταμάμ!

30 Ιουνίου


«ΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ»
Οι Τούρκοι μας κάνουν πλάκα: Μπορούμε να πληρώσουμε το χρέος της Ελλάδας!

Από το... πουθενά η Τουρκία φαίνεται να επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα στην αποπληρωμή του χρέους της.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νιχάτ Ζαϊμπέκι μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος της Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, ανέφερε πως αν η Ελλάδα ζητήσει επισήμως την οικονομική βοήθεια της Τουρκίας, τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά το αίτημα.
«Αν μας έρθει μια επίσημη πρόταση, θα την αξιολογήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στους βουλευτές του κόμματος. Από την μεριά του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει την Ελλάδα.
«Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης εξακολουθούν να είναι σημαντικές στην Ελλάδα. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τι συμβαίνει στη φιλική και γειτονική Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει κανένα δικό μας όφελος αν εξασθενίσει η Ελλάδα. Θέλουμε να υπάρξει ειρήνη στο Αιγαίο. Η Τουρκία θα εξετάσει ευνοϊκά κάθε είδους πρόταση συνεργασίας, ειδικά σε θέματα όπως είναι το εμπόριο και ο τουρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

30 Ιουνίου

Δήλωση Κοντού για το δημοψήφισμα: Σπρώχνουν τον τόπο στην Εθνική τραγωδία!

30 Ιουνίου


Σκληρές δηλώσεις του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο Αλέξανδρος Κοντός. «Σπρώχνουν τον τόπο, στην Εθνική τραγωδία!» οδηγούν την χώρα στα βράχια, τόνισε μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός εν όψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.
Προηγουμένως με δήλωσή του στο Face book και στο Twitter ο βουλευτής Ξάνθης κάλεσε όλους τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Το μήνυμα του βουλευτή Ξάνθης στο f.b. ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:
«Αυτή την ώρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να μείνουμε στην Ευρώπη.
Από την προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, πρέπει να πούμε «ναι» στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη και να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην Ευρωζώνη.
Μόνο έτσι μπορεί η πατρίδα να σταθεί όρθια. Απέναντι σε αυτή την επιλογή βρίσκεται μόνο το χάος.
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής επιβάλλεται όλοι να πάρουμε θέση και να πούμε ένα ηχηρό «ναι», με την ελπίδα να προλάβουμε μία εθνική καταστροφή…».

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΟΥ XANTHI CHANNEL
Αναλυτικότερα ο Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε τα παρακάτω χθες στην «Ανοιχτή γραμμή»:
 «Αναμφίβολα η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται με ψυχραιμία να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, μας οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στα βράχια. Είναι σαν τον καπετάνιο που οδηγεί το πλοίο στα βράχια και τελευταία ώρα θέλει να πηδήξει, αφήνοντας το πηδάλιο στους επιβάτες. Έκανε τραγικά λάθη και αυτό που φαίνεται και ξεκαθαρίζει είναι ότι η όλη στρατηγική που είχε ήταν αν απομακρυνθούμε από την Ευρώπη, να φύγουμε από το ευρώ, να γίνουμε μία χώρα όπως ο ίδιος την φανταζόταν, προκειμένου να αλλάξει η Ελλάδα και μέσα από αυτό να αλλάξει και η Ευρώπη. Πράγματα τρελά δηλαδή και απερίγραπτα. Σχετικά με το δημοψήφισμα δεν έχει καμία σχέση αυτό που θα ψηφίσουμε με τις προτάσεις διότι εφόσον δεν παίρνουμε παράταση στο πρόγραμμα, δεν υφίστανται και οι προτάσεις. Ούτε η πρόταση των δανειστών θα υπάρχει πλέον στο τραπέζι, ούτε η πρόταση της ελληνικής πλευράς. Το δίλημμα που μπαίνουμε είναι αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη ή θέλουμε να είμαστε εκτός Ευρωζώνης. Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες με σωφροσύνη θα πάνε στις κάλπες σε ένα δημοψήφισμα που πάσχει κυβερνητικά, διότι μέσα σε 5 μέρες δεν κάνεις δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, διότι δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Όλα αυτά πάσχουν από πλευράς συνταγματικότητας, παρά ταύτα πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα πει ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλους αυτούς που τον οδήγησαν στην καταστροφή και ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».
-Ναι αλλά το δημοψήφισμα που λέτε ότι πάσχει κυβερνητικά, το υπέγραψε ο κύριος Παυλόπουλος. Δικό σας πρώην γαλάζιο στέλεχος...
-Κατά την άποψή μου, παρότι σέβομαι τον θεσμό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιστεύω ότι έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολιτικό πραξικόπημα από πλευρά ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Βαρουφάκης είναι αυτός που στην ουσία υλοποίησε τη στρατηγική του κ. Τσίπρα. Είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και διεθνώς. Ένας άνθρωπος τραγικός που φέρει τεράστια ευθύνη μαζί με τον κ. Τσίπρα για εδώ που φτάσαμε.

30 Ιουνίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώ, στη χρεοκοπία!

30 Ιουνίου


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΟΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

*Ήξερε ο κύριος  Τσίπρας από την αρχή,  ότι θα ήταν κλειστές σήμερα οι τράπεζες. Ήξερε συνειδητά ότι η χώρα μας ότι οδηγείται έξω από το ευρώ. Το γνώριζε πολύ καλά. όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει η σημερινή κυβέρνηση είναι ο συνειδητές. 
*Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία. Κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του λαού μας, όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στους δρόμους που να φωνάξουμε όλοι ένα ηχηρό ΝΑΙ, ώστε να σωθεί η χώρα. Αυτή είναι η άποψη μου καθαρή και κρυστάλλινη».
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Σωτήρη Στολίδη στην ενεργό πολιτική μετά από 3-4 χρόνια τουλάχιστον...
Ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και πρώην  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ξεσπάθωσε στη κυριολεξία χθες μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel για την αναγκαιότητα να μην φύγει η χώρα από το Ευρώ και να μην επιστρέψει στο λόμπυ της δραχμής.
Η πραγματικά σκληρή δήλωσή του, ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:
«Θεωρώ καθήκον μου σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας, να τοποθετηθώ δημόσια στο που οδηγείται η χώρα. Η άποψη μου είναι ότι παρόλο που ήμουν φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχα ενταχθεί ποτέ, αλλά είχα μία στάση απέναντί του ουσιαστικά φιλική. Έβλεπα ένα κόμμα που ήταν κοντά στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στους μη προνομιούχους Έλληνες. Δυστυχώς βλέπω αυτό το κόμμα συνειδητά να προχωρά με κρυφή ατζέντα στο να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή χώρα και να την οδηγήσει σε καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες Στο δημοψήφισμα αυτό πρέπει να τοποθετηθούμε δημόσια όλοι όσοι έχουμε δώσει την ψυχή μας σε αυτόν τον τόπο. Δώσαμε αγώνες για τις κατακτήσεις της χώρας μας και σε ότι αφορά τους μεγάλους αγώνες που έκαναν οι ηγέτες μας Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου και διακινδυνεύουν όλα αυτά, για να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κρυφή του ατζέντα. Θεωρώ ότι αυτό που κάνει είναι συνειδητό. Γνωρίζει καλά ότι η χώρα μας ήξερε και αν θα δείτε μία επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα από ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. Χρυσόγονος Κωνστατίνος) προς τον κ. Τσίπρα, ότι θα ήταν κλειστές σήμερα οι τράπεζες. Ήξερε συνειδητά ότι η χώρα μας ότι οδηγείται έξω από το ευρώ. Το γνώριζε πολύ καλά. όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει η σημερινή κυβέρνηση είναι ο συνειδητές. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία. Κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του λαού μας, όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στους δρόμους που να φωνάξουμε όλοι ένα ηχηρό ΝΑΙ, ώστε να σωθεί η χώρα. Αυτή είναι η άποψη μου καθαρή και κρυστάλλινη».

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ... ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
Σχολιάζοντας επίσης ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την προσχώρηση του Π. Σγουρίδη στους ΑΝΕΛ και το χειροκρότημά του στο δημοψήφισμα μετά την ψήφισή του από την Βουλή, ο Σωτήρης Στολίδης σχολίασε με χιούμορ: «Εγώ τόλεγα και τότε που ήταν στο ΠΑΣΟΚ ο κύριος Σγουρίδης.

30 Ιουνίου

Και στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων οι παράνομες συνδέσεις όμβριων μετά από ερώτηση του Κώστα Αντωνιάδη

30 Ιουνίου




-Ένταση και πάλι για το πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου
Ενώ για μια ακόμη φάνηκε ότι καμιά από τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων δεν θέλει να αναφερθεί στο «αμαρτωλό» παρελθόν της ιστορία του πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου επί Δημαρχίας Εύας Τσακίρη με αποτέλεσμα να υποστεί ο Δήμος Αβδήρων ζημία χιλιάδων ευρώ, νέα ένταση πυροδότησε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης το συγκεκριμένο θέμα με εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ του πρώην Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη και του νυν Δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη.
Μάλιστα όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι «βιάστηκε» να δημοπρατήσει το κάμπινγκ Μυρωδάτου με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρά λάθη κατά την δημοπρασία, ο δεύτερος τον χαρακτήρισε «άσχετο» και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους άστοχους χειρισμούς του στο παρελθόν.
Όπως είναι γνωστό το εν λόγω κάμπινγκ μετά τις ενστάσεις που είχαν σημειωθεί ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, τελικά κατοχυρώθηκε στον κ.Γιάννη Ιατράκη που συνεργάζεται με Βουλγάρικη εταιρεία και ενδιαφέρεται να κατασκευάσει στο χώρο ξενοδοχειακή μονάδα ήπιας μορφής.
Ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης μετά από νέες ενστάσεις που κατατέθηκαν από τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους για τον έλεγχο νομιμότητας της όλης διαδικασίας, διαπίστωσε ελλείψεις και τελικά ακύρωσε  την δημοπρασία!
Στην νέα συζήτηση του θέματος ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης, κατηγόρησε την δημοτική αρχή για την ακύρωση της δημοπρασίας και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν φτάνοντας στο σημείο να αναφερθεί και στις δηλώσεις του στο Xanthi channel με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη ωστόσο να αντιδρά έντονα και να τον χαρακτηρίζει «άσχετο», τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή υπεράσπισε τα συμφέροντα του Δήμου με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που δεν συνέβη στο παρελθόν για την ίδια υπόθεση…».
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο μηχανικός και τελευταίος πλειοδότης κ.Γ. Ιατράκης που ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προσβάλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης, θέση με την οποία δεν συμφώνησε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να δημοπρατηθεί εκ νέου το πρώην κάμπινγκ. Άλλωστε ούτως ή άλλως, κανείς επενδυτής δεν προλάβαινε την υλοποίηση της επένδυσης στη φετινή σαιζόν.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων ασχολήθηκε για πολύ ώρα και με την ερώτηση του πολιτικού μηχανικού και δημοτικού συμβούλου Κώστα Αντωνιάδη σχετικά με τις παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων από δημότες με τα δίκτυα ομβρίων του Δήμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσοσμία σε πολλούς οικισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες και τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν από την ΔΕΥΑ Αβδήρων για τον εντοπισμό των παρανομούντων και την επιβολή προστίμων ώστε να σταματήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο που εγκυμονεί κινδύνους και για την δημόσια υγεία.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ
Το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Υποστήριξης & Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής & Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αβδήρων», Νίκου Μαυρίδη, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 15.000 ευρώ για την προμήθεια ενός λεωφορείου για την μεταφορά των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, ενώ όπως είπε ο ίδιος (σ.σ. στέλεχος της ΣΕΑΚΠ), δεν αποκλείεται το λεωφορείο να είναι χορηγία-προσφορά του μεγαλομετόχου της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη για την καλύτερη μεταφορά των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

30 Ιουνίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Ιουνίου


*Τρομερή κοσμοσυρροή το βράδυ του Σαββάτου στο Romeo Plus Live για τον ανεπανάληπτο Βασίλη Καρρά.
Οι Ξανθιώτες (αλλά και πολλοί Καβαλιώτες και Κομοτηναίοι), παρά τα τελευταία καταιγιστικά γεγονότα για την πατρίδα μας και στη «σκιά» του επικείμενου δημοψηφίσματος, γέμισαν το Romeo, για να απολαύσουν τον δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή, σε μεγάλα κέφια, να ερμηνεύει παλιές αλλά και νέες επιτυχίες του!
……

*Ιδού και μια χαρακτηριστική φωτογραφία από το Σάββατο το βράδυ στο Romeo με τον κόσμο να διασκεδάζει και να χορεύει με τα ανεπανάληπτα τραγούδια του Βασίλη Καρρά!
Ο κόσμος ψήφισε ήδη «Βασίλη Καρρά»!
……

*Φυσικά ο Βασίλης Καρράς, δεν εμφανίστηκε το Σάββατο το βράδυ μόνος του στο Romeo, αλλά είχα μαζί του την ορχήστρα του και όλο το καλλιτεχνικό επιτελείο του, όπως και την πολύ καλή τραγουδίστρια που βλέπετε στη φωτογραφία!
……

*Αυτός που δεν ήταν δυνατόν να λείπει το Σάββατο το βράδυ από το Romeo, ήταν ο γνωστός παπαράτσι Κυριάκος Κεσίσογλου, ο οποίος δεν έχασε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Βασίλη Καρρά στα καμαρίνια του μαγαζιού!
……

*Την επέτειο για τα 2 χρόνια του γάμου τους, γιόρτασαν χθες στην Κύπρο, η Ελένη Καπώνη και ο Κύπριος σύζυγός της Πλούταρχος, μαζί με την κουμπάρα τους την Ελενίτσα και οι ευχές στο Facebook, από φίλους τους στην Ξάνθη ήταν πάρα πολλές!
Να ζήσετε και να περνάτε πάντα ευτυχισμένα με την κορούλα σας!
……

*Νέο αμόρε για τον γνωστό Αποστόλη Μαλουσάρη; Ή πρόκειται για καλή φίλη του;;;
Πάντως ο Απόστολος (ο οποίος γιορτάζει σήμερα και του εύχομαι χρόνια πολλά), διασκέδασε το Σάββατο το βράδυ παρέα με την γοητευτική Δήμητρα, τους οποίους βλέπετε μαζί στη φωτογραφία, στο cafe bar Da Vinci!
-Αποστόλη μήπως γιόρτασες πρόωρα την γιορτή σου λόγω των καταιγιστικών γεγονότων που συμβαίνουν αυτές τις μέρες;;;
……

*Από την άλλη, οι δυο Ξανθιώτες τραγουδιστές και μουσικοί, Γιώργος Καρυπίδης και Αντώνης Χειμωνίδης, κάθε Σάββατο για όλη την καλοκαιρινή σαιζόν, θα εμφανίζονται live στο beach bar «Delfini» της Αλεξανδρούπολης, διασκεδάζοντας τους Εβρίτες με τα τραγούδια τους!
Στη φωτογραφία τα όσα συνέβησαν στο «Delfini» το περασμένο Σάββατο!
……

*Και κλείνω τη στήλη μου σήμερα με το my club, στο οποίο σημειώθηκε επίσης μεγάλη κοσμοσυρροή το περασμένο Σάββατο, όπου ο κόσμος παρά τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας με το δημοψήφισμα και τις κλειστές τράπεζες, του έδωσε να καταλάβει!

30 Ιουνίου

SEE THROUGH

30 Ιουνίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Δηλαδή ένας συνταξιούχος για να πάρει την σύνταξή του από τα γκισέ της Τράπεζας, πόσες φορές πρέπει να πάει;
-Μία, δύο, τρεις ή να διαιρέσει την σύνταξη δια του....60 για να ξέρει πόσες ουρές πρέπει να περιμένει;
....
*Εισαγγελέας; «Εφημερεύει»; (σ.σ. Για να αντιγράψω το ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο XanthiLeft)
-Γι’ αυτούς που καταταλαιπωρούν και κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και κυρίως  τους ηλικιωμένους...
-Κι όχι τα «επαγγελματικά» κομματικά στελέχη...και των μεν και τον δε.
.....
*Διαβάζω επίσης στο φεϊ βολάν της νεολαίας του  ΣΥΡΙΖΑ
«ΛΕΜΕ ΟΧΙ για τους 150.000 νέους μετανάστες...
-Τους οποίους έφεραν στην Ελλάδα οι ....προηγούμενοι ή οι μετέπειτα που τους έφεραν το τελευταίο 5μηνογια να «εξαφανιστούν», αλλά κατά πάσα πιθανότητα παραμένουν;
......
*Μήπως μπρος γκρεμός και πίσω...χάος;
Ή για να το παραλλάξω και ολίγον, καθότι γιατί σε λίγο δεν θάχουμε ούτε τσίγκους και χαρτί να βγάζουμε εφημερίδα!
-Τραγωδία, κωμωδία ή μήπως...κωμικοτραγωδία, ή το ακριβέστερον, φαρσοκωμωδία;
.......
*Και κοντά σ’ όλα αυτά και η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιφερειακών εφημερίδων ότι ήδη οι περισσότερες ημερήσιες επαρχιακές εφημερίδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα εκτύπωσης...
-Ευτυχώς υπάρχει δηλαδή και  το ........(μπλόκ)
….

Η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της αποδοχής της συμφωνίας με τους πιστωτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, μεταδίδει το Reuters.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας, ενώ το 29% τάχθηκε υπέρ της ρήξης.
Σημειώνω δημοσκόπηση σε 1.000 άτομα διενεργήθηκε στο διάστημα 24-26 Ιουνίου.

….

Ο Καραμανλής ανησυχεί για τα ελληνοτουρκικά και ζήτησε ενημέρωση από στρατηγό για την Θράκη!
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανησυχεί πολύ για τα εθνικά θέματα. Ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά και για την κατάσταση στη Θράκη.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάλεσε στον γραφείο του πρώην Αρχηγό, αξιοσέβαστο στο στράτευμα για την βαρύτητα των γνώσεων και της γνώμης του,για να τον ενημερώσει Ήταν ο δεύτερος στρατηγός Αρχηγός, μετά από τον Κώστα Ζιαζιά που είχε κληθεί επίσης από τον πρώην πρωθυπουργό για τον ίδιο λόγο.
Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα και ο Κώστας Καραμανλής δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Και κυρίως γι΄ αυτά που πιθανότατα θα εκδηλωθούν.
Ο στρατηγός που τον ενημέρωσε δεν του “στρογγύλεψε” την κατάσταση,του είπε αλήθειες οι οποίες δεν έδειξαν να αιφνιδιάζουν τον Καραμανλή.
….

ΔΕΗ: Δεν θα γίνονται διακοπές ρεύματος
Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δημοσίου.
"Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα", τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. "Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές για την κατασκευή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η άδεια της οποίας θα εκδοθεί ίσως και αυτή την εβδομάδα , αν όχι την επόμενη. Η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στην προκαταβολή, ώστε να γίνει η έναρξη των εργασιών."
.....

Δεν θα πληρωθούν συντάξεις οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ
Σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ αναφέρει πως η πληρωμή συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ επικαλείται τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και επισημαίνει ότι η πληρωμή των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί την 30-6-2015.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα ενημερώσει για την ημερομηνία πληρωμής των εν λόγω συντάξεων με νέο Δελτίο Τύπου.
Πρόκειται για 57.091 συνταξιούχους σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ήλιος, και η δαπάνη ανέρχεται σε 69,9 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ περίμενε περίπου 600 εκατ. ευρώ από την πληρωμή εισφορών, τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς οι περισσότεροι εργοδότες καταβάλλουν τις εισφορές τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Με τις τράπεζες κλειστές, αυτό προφανώς δεν κατέστη δυνατό.
.........
Δήλωση Κοντού για το δημοψήφισμα Τσίπρα:
Σπρώχνουν τον τόπο στην Εθνική τραγωδία
Η νύχτα που πέρασε είναι βέβαιο ότι θα γράφει με μελανά χρώματα στην ιστορία μας. Η εγκληματική κυβέρνηση Τσίπρα , αφού απέτυχε πλήρως να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους Ευρωπαίους εταίρους και αφού διέλυσε μέσα σε πέντε μήνες την πραγματική οικονομία τινάζοντας στον αέρα τις θυσίες του ελληνικού λαού, αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, με το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας να φαίνεται μόνο καταστροφικό για την πατρίδα.
Για μια ακόμη φορά παίζουν με το Σύνταγμα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και επιχειρούν να του ρίξουν την ευθύνη της παταγώδους αποτυχίας τους να κρατήσουν την πατρίδα όρθια και μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Αποδεικνύονται μοιραίοι για τον Τόπο, δυστυχώς όσο ακόμη μένουν στην εξουσία όλο και πιο κοντά μας σπρώχνουν στην εθνική τραγωδία.

30 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

30 Ιουνίου


Απλώς, επειδή ζούμε σε μια μικρή πόλη και γνωριζόμαστε, μπορεί κανείς να εκτιμήσει αν η ρητορική του καθενός μας έχει αποδειχθεί έμπρακτα στις επιλογές και τη διαδρομή μας μέχρι σήμερα. Αν δηλαδή ομιλούν περί ηθικής και καθήκοντος άνθρωποι που ανήκουν στην αφρόκρεμα των «βολεμένων» και των κομματικών στρατών, προφανώς και είναι κάτι κατακριτέο.
Giannis Sidhropoylos στο ηλεκτρονικό του Μέσον)
-Γιώργο (Χατζηθεοδώρου) και Στάθη για ποιο... κομματικό στρατό «χτυπάνε» οι καμπάνες;
….

Η εγκληματική κυβέρνηση Τσίπρα, αφού απέτυχε πλήρως να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους Ευρωπαίους εταίρους και αφού διέλυσε μέσα σε πέντε μήνες την πραγματική οικονομία τινάζοντας στον αέρα τις θυσίες του ελληνικού λαού, αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, με το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας να φαίνεται μόνο καταστροφικό για την πατρίδα
(Ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός στο Face book)
-Μη γελάς, με μιλάς... κινδυνεύει η Ελλάς!


Σεμνά & Ταπεινά
*Στο εντευκτήριο της Βουλής βρέθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το Σάββατο το βράδυ, έχοντας μαζί του παρέα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.
......
*Σχολιάζουν λοιπόν τα «Παραπολιτικά»:
«Μάλλον δεν ήταν τυχαίο ότι ο κ. Καραμανλής επέλεξε να κάνει μια τέτοια εμφάνιση στο χώρο του εντευκτηρίου, την ημέρα που για πρώτη φορά προχώρησε σε δημόσια δήλωση μετά από έξι χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν χαλαρός, ενώ σχεδόν δεν μίλησε καθόλου»
-Και να πει τι; Ήρθε η ώρα του Κώστα Καραμανλή!
......
*Μέχρι και τον πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Γιώργο Γιαχοντούδη, είδα στην εκδήλωση του Αρτέμη Σώρρας να παρακολουθεί τον νεόκοπο σωτήρα της χώρας που συνεχίζει το ίδιο «παραμύθι» τα τελευταία τρία χρόνια και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη αφελείς που περιμένουν να δις που θα σώσουν τη χώρα από το χρέος..
......
*Στο ρεζουμέ της προχθεσινής εκδήλωσης της Ε.ΣΥ στο Elisso Hotel. Όπως λοιπόν μαθαίνω, ο κύριος Αρτέμης Σώρρας ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ούτε μια ερώτηση και με το που τελείωσε την Εθνική «διάλεξή»  του, όπου φύγει φύγει...
-Ευτυχώς έμεινε στην Ξάνθη η κυρία Ελένη Κίτσου, οπότε θα απαντήσει αυτή στα ερωτήματα που δεν απάντησε ο εκ Πάτρας «Εθνοσωτήρας» μας! Ευτυχώς... θα κοιμόμαστε ήσυχοι πλέον!
………………..

Καλούνται τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Ν.Δ. Ξάνθης (ΝΟΣ ΞΑΝΘΗΣ) σε συνέλευση στο Ξενοδοχείο Ξανθίππειον στην Ξάνθη (επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αρ. 212) την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2015, και ώρα 19:00 μ.μ.
Θα παρευρίσκεται ο κ. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας, Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΝΟ. Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
…………….

Ομιλία Κυριαζίδη αύριο Τετάρτη (19.00) στη Ξάνθη
Καλούνται τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Ν.Δ. Ξάνθης (ΝΟΣ ΞΑΝΘΗΣ) σε συνέλευση στο Ξενοδοχείο Ξανθίππειον στην Ξάνθη (επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αρ. 212) την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2015, και ώρα 19:00 μ.μ.
Θα παρευρίσκεται ο κ. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας, Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΝΟ. Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
…………..

Δραματική προειδοποίηση Καραμανλή: Άφρονες επιλογές εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες
Δήλωση για τις δραματικές εξελίξεις εξέδωσε το περασμένο Σάββατο λίγο μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες» αναφέρει η δήλωση.
………………….

Η σαβούρα των τοπικών ΜΜΕ και ο «εφημερεύων» Εισαγγελέας!
Κάποιοι τοπικοί ανεγκέφαλοι δημοσιογραφίσκοι, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, διατυμπανίζοντας με ύφος, ότι τα ΑΤΜ άδειασαν. Τα ΑΤΜ αδειάζουν και γεμίζουν. Τα «άδεια» κεφάλια δεν έχουν καμία ελπίδα.
Ένας εισαγγελέας δεν «εφημερεύει»;
Ανέφερε η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ στην ιστοσελίδα του XanthiLEFT, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τις... «σαβούρες».
-Και το σχόλιό μου:
Να κατανοήσω μέχρι ένα σημείο την "κομματική" οργή σας έστω κι αν η αναφορά σας προφανώς έχει να κάνει κυρίως με το... face book.
-Κατονομάστε τους όμως κύριε Χατζηθεοδώρου... Και αφήστε τις "μπηχτές" στους “εφημερεύοντες» Εισαγγελείς που δυστυχώς όπως κατάντησαν οι "πολιτικοί" την πολιτική στη χώρα μας, αποτελούν το μόνο ΟΧΥΡΟ Δημοκρατίας...
-Ιδού τα δικαστήρια, μηνύστε τις (κατά την άποψή Σας)... τοπικές "σαβούρες" εδώ και τώρα... Όχι όμως ανωνύμως και με γρίφους!

30 Ιουνίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

30 Ιουνίου


ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΗΝΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΤΙΣ… «ΣΑΒΟΥΡΕΣ» ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ…
Δεν ξέρω και δεν με αφορά ποια ΜΜΕ και ποιους δημοσιογραφίσκους εννοούσε ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου γράφοντας στο XanthiLeft για τοπικές… σαβούρες στα ΜΜΕ, επειδή προφανώς δεν του άρεσαν κάποια σχόλια που ο ίδιος θα διάβασε σε κάποιο site..
Δεν είναι όμως δυνατόν να ειρωνεύεσαι και να χλευάζεις τους… Εισαγγελείς «εφημερεύουν» τι… κάνουν, όταν εσύ σαν Νομαρχιακή ή γραμματέας, δεν βγαίνεις ευθέως είτε να καταγγείλεις ονομαστικά, είτε και να μηνύσεις εφόσον θεωρείς διαπράττουν κάποιο αδίκημα, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογραφίσκους που υπονοείς…
-Ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γ. Χατζηθεοδώρου δεν μας έχει συνηθίσει σε ακραίες εκφράσεις και συνήθως μιλάει επώνυμα… Εδώ όμως έκανε μάλλον «φάουλ».
Και ιδίως για Εισαγγελείς που «εφημερεύουν», όχι μόνο γιατί θα πρέπει πολιτικοί και πολιτική να τους αφήσουν να κάνουν ήσυχους και ανεπηρέαστα την δουλειά τους, αλλά και να εμφανίζεται σε καθοδηγητικό ρόλο να τους λένε πως θα πράξουν το καθήκον τους…
……

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΚΟΡΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΚΑ… ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!
Για 3η φορά οι Απόστολος Αγκόρτσας και Μούρκας καλούν την Επιτροπή Τραπεζοκαθισμάτων να συνεδριάσει σήμερα με κύριο αντικείμενο… το γνωστό!
Πως δηλαδή θα «αφαιρέσουν» την πρώην εξέδρα του Κυβερνείου από την κανονιστική απόφαση των υπηρεσιών, ώστε να την… αναπλάσουν το χώρο, προτιμώντας με τον τρόπο αυτό να χάσει ο Δήμος λεφτά, αλλά να περάσει το «άχτι» τους για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες ή μετόχους που δεν ήταν μαζί τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές…
Εκφράσαμε από την αρχή την άποψή μας στο συγκεκριμένο θέμα και περιμένουμε ακόμη να μας πει ο Αντιδήμαρχος Δόμησης που… «βρήκε» τις 8 φιάλες υγραερίου και γιατί δεν έστειλε στον Εισαγγελέα που διαπίστωσε ότι… ΚΛΕΒΕΙ ρεύμα από τον κοινόχρηστο!
Ωστόσο δεν είχαμε καμιά απάντηση μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο ερώτημά μας..
…..

ΝΑ «ΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ» ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΜΑΡΙΝΟ ΣΔΡΕΒΑΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ…
Μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσής τους στο Εφετείο Θράκης, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ καλό είναι να βραβεύσουν τον απόστρατο νυν Πρόεδρο της εταιρείας Μαρίνο Σδρέβανο γιατί συνειδητά «εξυπηρέτησε» τόσο άριστα τα συμφέροντά τους, ακόμη και σε βάρος της… εταιρείας, πριν εκδικαστεί καν η δίκη σε δεύτερο βαθμό, αποδυναμώνοντας τα νομικά επιχειρήματα του δικηγόρου που την εκπροσώπησε στο Εφετείο.
Το αξίζει κύριε Καμπερόπουλε ο Πρόεδρος και με το «παραπάνω», όπως και ο δήμαρχός του φυσικά που τον «καθοδήγησε» στην απόφασή του…

30 Ιουνίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

30 Ιουνίου


*ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Κι αν προκύψει ΝΑΙ θα «παραιτηθεί» η Κυβέρνηση για να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή θα πάνε στους εταίρους και θα «συμβιβαστούν» αρκεί να συνεχίσουν να κυβερνάνε;
-Ιδού η απορία...
......
*Χθες για παράδειγμα ο Διαμαντής  Σκουλαρίκης, έγκριτος σφαγέας και ακόμη πιο έγκριτος πολιτευτής των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη, στο ερώτημα αν το ΝΑΙ σημαίνει και ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της σημερινής Κυβέρνησης, άρχισε να «σφυρίζει»… αδιάφορα, απαντώντας ως εξής.
-Αυτά είναι για τους «μεγάλους»... διευκρινίζοντας πάντως ότι η δική του δουλειά (σ.σ. ως σφαγέας) από χθες, πάει φουλ, διότι οι κρεοπώλες που έφερναν εισαγόμενα κρέατα, αναγκαστικά πλέον προτιμούν τα ντόπια...
-Οπότε δεν προλαβαίνει να «σφάζει»!
-Τα αμνοερίφια κι όχι τους... ψηφοφόρους!
......
*Δηλαδή κι ο Γ. Μπατζακίδης σου έφερε ντόπια αμνοερίφια προτιμώντας τα από τα εισαγόμενα; Να το δω κι αυτό και να μη το πιστέψω, σχολίασε ο Πάνος Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», σχολιάζοντας  το φανατικό «ΟΧΙ» του Διαμαντή Σκουλαρίκη εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, για να πάρει την καθαρή απάντηση του Διαμαντή...
-Μόλις έρθει, να είστε σίγουρος κ. Παπαδόπουλε ότι θα είστε ο πρώτος που θα ενημερώσω...
-Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί... «σφάζονται»!
......
*Απαραίτητη διευκρίνιση. Προσπάθησα εναγωνίως να βγάλω στην «Ανοιχτή γραμμή» τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου, όστις έχει αναχθεί σε «κυνηγό» των ενταύθα... «σαβουροδημοσιογραφίσκων», αλλά το κινητό του ή ήταν κλειστό ή ήταν συνδεμένο με fax.
Όποια κι αν είναι η αλήθεια πάντως, το ερώτημα του γραμματέα ποιους θεωρεί εγχώριους «σαβούρες δημοσιογραφίσκους», παραμένει αναπάντητο...
-Πάντως διασώζομαι σίγουρα, διότι πρώτον δεν ασκώ δημοσιογραφία στο… face book και δεύτερον γιατί δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ήταν άδεια τα ΑΤΜ και δεν... γέμιζαν, καθότι δεν διαθέτω κάρτα!
-Οπότε οι... «σαβούρες» να σηκώσουν το χέρι τους σαν «άριστοι» μαθητές στο είδος τους.
......
*Η είδηση του δημοψηφίσματος; Μα η μετά από 3-4 χρόνια επανεμφάνιση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωτήρη Στολίδη με σκληρή παρέμβαση χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ στο Ευρώ, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί στο γκρεμό την χώρα....!
-Η θέση σας αυτή κύριε Στολίδη σημαίνει και επιστροφή στην ενεργό πολιτική; Τον ρώτησε ο Πάνος Παπαδόπουλος.
-Η αλήθεια είναι ότι είμαι στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά που εκφράζει το ιστορικό παλιό ΠΑΣΟΚ, διότι κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι χάρις στον Αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά τα Συνεταιριστικά εργοστάσια δεν έκλεισαν και συνέχισαν να λειτουργούν, απάντησε ο πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και κατέληξε.
-Άλλωστε τους ΣΥΡΙΖΑΙους τους ξέρω από παλιά στην ΓΣΕΕ! Με τον Στρατούλη διατελέσαμε επί ΠΑΣΟΚ «σύντροφοι»... Μας οδηγούν κατευθείαν στην δραχμή και προσχεδιασμένα, κατέληξε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
.......
*Ερώτημα κρίσεως... Μετά την επιστροφή του Σωτήρη στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης, να αναμένω και επιστροφή του Ανέστη Καλλιγά από το κόμμα του Θωμά Μίχογλου και του Γρηγόρη Στογιαννίδη, στο παλιό ιστορικό ΠΑΣΟΚ;
......
*κι ένα τελευταίο. Πως σχολίασε ο Σωτήρης την προσχώρηση του Παναγιώτη Σγουρίδη στους ΑΝΕΛ και την παρουσία του στα έδρανα των Υπουργών το Σάββατο της ψηφοφορίας;
-Μα εγώ πάντα το έλεγα ότι ο κ. Σγουρίδης ανέκαθεν ανήκε στην... ακροδεξιά, κατέληξε ο Στολίδης!
(σ.σ. Και στην Ασπίδα Ξάνθης... Και στην Εξουσία γενικώς!).