*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ;;; Απόδειξέ το κύριε Μπατζακίδη!

31 Μαρτίου


Ο Πάνος Παπαδόπουλος «έριξε» το γάντι χθες στον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, μετά τον φόβο και τρόμο των καταναλωτών
ΕΝΤΟΛΕΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
*Όφειλε ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών πριν προβεί στην καταγγελία του, να μας ενημερώσει!

Δ. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΟΛΑ!
*Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε χθες και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης για την αλήθεια ή όχι των καταγγελλομένων από τον Πρόεδρο του Σωματείου
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ από τα πολυμάρκετ της πόλης μας και γενικότερα  της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μπατζακίδη, «Ψεκασμένα κρέατα με συντηρητικά; Απόδειξέ το...»!
Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος «έριξε» το γάντι χθες στον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση  που έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία αποκάλυπτε ότι «τα πολυμάρκετ πουλάνε ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ κρέατα, προτιμάτε τα κρεοπωλεία...»
Όπως είναι γνωστό πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης η παρακάτω ανακοίνωση για το καταναλωτικό κοινό:
«Αγαπητοί καταναλωτές,
Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση από τον θεσμικό του ρόλο, να σας  ενημερώσει, αλλά ταυτοχρόνως και να σας προστατέψει από τυχόν παραπλάνηση με το πρόσχημα της χαμηλής τιμής , είτε μέσω έντυπων διαφημιστικών φυλλαδίων, είτε μέσω των τηλεοράσεων για ¨αμνοερίφια¨ ενόψει των εορτών του Πάσχα με τον τίτλο νωπό ελληνικό, ή φρέσκο, ή του χασάπη ή και άλλα διάφορα τεχνάσματα με μοναδικό γνώμονα και κριτίριο στην χρήση των όρων αυτών, ως κράχτη για την αγορά άλλων προιόντων. Οι τιμές που θα ακούσετε και τυχόν θα δείτε, (4.99 ή 5.99 ή 6.99)  δεν θα έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά των φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων. Είναι γνωστόν τοις πάσι πλέον,  ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην ποιοτική κατάταξη των αμνοεριφίων. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Νομός μας εξάγει έναν σημαντικό αριθμό και πρός άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ( βλέπε Πάσχα Ιταλίας).
Τώρα, να εξηγήσουμε πώς είναι δυνατόν και πώς γίνεται εφικτό να υπάρχει μια τεράστια διαφορά τιμών στα αμνοερίφια που πωλούνται στα μεγάλα σημεία πώλησης (υπερκαταστήματα), από τα αρνάκια και κατσικάκια που κρέμονται στα τσιγγέλια των καταστημάτων των παραδοσιακών κρεοπωλών. Υπάρχει και δεν είναι μύθος πλέον η τεχνική της ¨σφαγής αμνοεριφίων μακράς διάρκειας¨, ναί πολύ σωστά διαβάσατε μακράς διάρκειας και εξηγούμε: σφάζονται ας υποθέσουμε σήμερα τα αμνοερίφια και αφού τα ψεκάσουν με ένα αντιμικροβιακό ατμό καθώς κρέμονται, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουουμ (κενό αέρος) μαζί με τα διάφορα μείγματα–φάρμακα    διατηρησιμότητας, έπειτα τα εναποθέτουν στίβες και ντάνες πλέον σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 αφού το νερό κρυσταλώνει εκεί περίπου, χωρίς να παγώσουν εντελώς και να καταψυχθούν, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα επιτρεπτά όρια διατήρησης είναι από 60 έως 90 μέρες, δηλαδή 2 με 3 μήνες αγαπητοί καταναλωτές, σφάζονται σήμερα και μπορούν να πωληθούν μετά από 3 μήνες.
Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις, αλλά ούτε και την υποδομή για μια τέτοια τεχνική σφαγής, διότι, πολύ απλά εμείς μάθαμε να πουλάμε στους πελάτες μας φρέσκα από επιλεγμένες εκτροφές του βουνού αλλά και του κάμπου, αρνάκια και κατσικάκια από τους γνωστούς μας φίλους και συνεργάτες  παραγωγούς, με τους οποίους συναλλασσόμαστε καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ: ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!!! 
Η πρώτη σκληρή αντίδραση σημειώθηκε από τον επιχειρηματία σφαγείων Διαμαντή Σκουλαρίκη που μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου δήλωσε τα παρακάτω:
«Έχουν αρχίσει και καταντάνε γελοία τα σχόλια περί ψεκασμένων αμνοεριφίων. Όσο αναφορά τα κρέατα εγώ σας λέω και πάλι πως τέτοιο πράγμα στην Ξάνθη δεν υπάρχει και για να ακριβολογώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η μέθοδος των ψεκασμών στα αμνοερίφια δεν εφαρμόζετε στην Ελλάδα. Όσο αναφορά την ανακοίνωση του Συλλόγου Κρεοπωλών Ξάνθης ας διευκρινίσουν ποια σούπερ μάρκετ ή ποια κρεοπωλεία πουλούν τέτοια κρέατα, γιατί τώρα τους έχει πάρει όλους η μπάλα. Εμένα με προβληματίζει η σιωπή της Περιφέρειας. Αυτήν την τεχνική μας την εξήγησε κάποια στιγμή ο κ. Καφαλιάς σε ένα σεμινάριο για την ενημέρωση των Κρεοπωλών και μας είπε ότι υπάρχει μία μέθοδος και μια τακτική ότι μπορούν να γίνουν ψεκασμοί με ατμό σε κομμάτια σφαγιών το οποίο είναι αντιμικροβιακό στη συνέχεια να τοποθετηθεί αυτό το προϊόν σε βάτους αλλά μόνο σε κομμάτια. Αυτή η μέθοδος όμως δεν εφαρμόζετε στην Ελλάδα γιατί αυτό με τους ατμοψεκασμούς ξεκινάει από τα σφαγεία. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένα σφαγείο στην Ελλάδα που να εφαρμόζει τέτοια τακτική. Εγώ θέλω να βγούνε αυτοί που γράψανε αυτήν την ανακοίνωση , να μας πούνε υπεύθυνα  ποιοι είναι αυτοί που εφαρμόζουν αυτήν την τακτική και αυτά τα προϊόντα που τα προωθούν. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που έχουν πει…!»

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Μετά τον θόρυβο που σημειώθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης είπε ότι «αυτά που καταγγέλλει ο κύριος Μπατζακίδης είναι πολύ σοβαρά, γίνεται μεγάλο κακό και οι πολίτες δίκαια τρομοκρατούνται, θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τον καταμερισμό ευθυνών είτε προς την πλευρά που τα ψεκάζει, αν οι καταγγελίες είναι αληθινές, είτε προς την άλλη που πρέπει να προσκομίσει στοιχεία γι’ αυτά που λέει.

31 Μαρτίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Μαρτίου


*Ένα ξέφρενο πάρτι αυτή την Κυριακή 5 Απριλίου, και μάλιστα με γυναίκα DJ και συγκεκριμένα την Ράνια Κωστάκη, διοργανώνει το γνωστό cafe-bar DE NOVO στην «παραλία» της Ξάνθης επί της οδού Βας. Σοφίας.
«Μαζί μας στο De Novo Cafe-Bar την Κυριακή 5 Απριλίου η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη!!!!!Την ακούμε καθημερινά 6-8 το πρωί στον Sfera 102.2 παρέα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Γιώργο Λιανό!!!!», έγραψε χθες στην πρόσκλησή του στο facebook το DE NOVO!
Να μη λείψει κανείς…
Θα γίνει χαμός!
……

*Στο bar «ROOM 6» στην Αλεξανδρούπολη, διασκέδασε το περασμένο Σάββατο ο Τάκης Αλεξούδας του Ελληνάδικου ΚΥΤΤΑΡΟ, και μάλιστα με παρέα φίλων του Ξανθιωτών!
Ο Τάκης, συχνά – πυκνά, διασκεδάζει και σε άλλα μαγαζιά, κυρίως της Ξάνθης, δείχνοντας ότι στηρίζει τη διασκέδαση όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και των γειτονικών πόλεων!
-Μπράβο Τάκη!
……

*Στο «ROOM 6» της Αλεξανδρούπολης είδα και πολλά «εντυπωσιακά» αστέρια όπως την εκρηκτική Ελένη που βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύω!
……

*Στην Ξάνθη βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, Μαρία Ιακωβίδου, η οποία σπουδάζει στη Βουλγαρία και ήρθε να κάνει Πάσχα στην πόλη μας με την οικογένειά της και τους φίλους της!
……

*Στην Ξάνθη θα κάνει Πάσχα και ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδης ο οποίος αναμένεται να έρθει στην πόλη μας την Μεγάλη Εβδομάδα με την οικογένειά του!
……

*Σε γνωστό καφέ της πόλης μας, έπιναν τον καφέ τους την Κυριακή ο… στρατευμένος νεαρός Ξανθιώτης τραγουδιστής, Γιώργος Καρυπίδης, ο οποίος πήρε μετάθεση την Ξάνθη, μαζί με τον κολλητό του ραδιοφωνικό παραγωγό του LIFE 92,1 FM, Χαράλαμπο Κυρκούση.
Οι δυο φίλοι είχαν πολλά να πουν μετά από τόσες μέρες!
……

*Συνεχίζω με κάτι αθλητικό!
Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να δεχθούν επίσκεψη από μικρούς παίκτες της Ακαδημίας της που μαζί με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις καθημερινές τους προσπάθειες για διάκριση.
Οι παίκτες της SKODA ΞΑΝΘΗ υπέγραψαν αυτόγραφα, βγήκαν φωτογραφίες και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας.
……
*Και κλείνω σήμερα τη στήλη μου με τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης που διαργανώνει το Γηροκομείο Ξάνθης - Ίδρυμα «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης και πραγματοποιείται πάντα κάθε Μεγάλη Τετάρτη και θα διαρκέσει από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα από τις εγκαταστάσεις φέτος των Xanthi fm100 & Ακρίτας.

31 Μαρτίου

SEE THROUGH

31 Μαρτίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Ριζική η «ανανέωση» του ημερήσιου φύλλου της «Αδέσμευτης» Θράκης από σήμερα όπως μαθαίνω και μάλιστα με την Σοφία Γκούρτσα να δίνει μια νέα εμφάνιση στην εφημερίδα με πολλές αλλαγές.
……
*Η νέα «Αδέσμευτη» θυμίζει σε πολλά την πρώτη «Αδέσμευτη» που κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1981 και ειδικότερα το φύλλο που στη συνέχεια μπήκε στη φωτοσύνθεση, τον Σεπτέμβριο του 1993. Μοντέρνα εμφάνιση και κάτι εντελώς καινούργιο. Με απλά λόγια αλλάζει και προσαρμόζεται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες των καιρών.
……
*Κατηγορηματικά διέψευσε τον Πρόεδρο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και  Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για το θέμα των 35 ευρώ τον τόνο που προτίθεται να δώσει ο Δήμος Νέστου στον ΣΔAΝ με δηλώσεις του στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ την περασμένη Παρασκευή, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Κώστας Παναγιωτίδης.
……
*Μάλιστα ο Δήμος Νέστου ήδη παρέκαμψε τον Δήμαρχο Ξάνθης και μιλάει πλέον κατευθείαν με τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου.
Δεν δίνουμε πάνω από 18-20 ευρώ τον τόνο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιωτίδης.
-Κύριε Δημαρχόπουλε, τι λέτε εσείς;
……
*Ριζικές αλλαγές στα τηλεοπτικά τοπικά δρώμενα μετά τις συναντήσεις που είχαν μέτοχοι και στελέχη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Υπάρχει πάντως μεγάλη αισιοδοξία  από δω και πέρα…
…….

Οι Τομεακές Οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις - συζητήσεις με αφορμή τα 63 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, όπου θα προβληθεί η ταινία “Ο άνθρωπος με το Γαρύφαλλο”:
-Έβρου: Την Τρίτη 31/3, στις 20:00 στα Γραφεία του ΚΚΕ
-Ξάνθης: Την Τρίτη 31/3 στις 20:00 στην αίθουσα Α2 ΠΡΟΚΑΤ
….

Πανούσης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες, τα κέντρα κράτησης μεταναστών ενδέχεται να… ξαναγεμίσουν!
«Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες», δήλωσε την Παρασκευή από την Τρίπολη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Ο υπουργός προανήγγειλε με έμμεσο τρόπο την επανεξέταση της απόφασης για κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την αύξηση της μετανάστευσης.
Επισκεπτόμενος τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην είσοδο προχθές 800 μεταναστών στη Μυτιλήνη. Εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τα τελευταία κύματα μεταναστών, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν το καλοκαίρι, ενώ εκτίμησε ότι τα κέντρα κράτησης μεταναστών ενδέχεται να ξαναγεμίσουν.
Ανήγγειλε δε συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες με το λιμενικό, την αστυνομία και τους αρμόδιους για θέματα μεταναστών, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος χειρισμού του θέματος.
….

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 11:00πμ, στο Εύλαλο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τοπείρου με τα παρακάτω 2 θέματα η,ερήσιας διάταξης:
1. Απευθείας  ανάθεση  για  αποκατάσταση  του  οδοστρώματος  δρόμου Δεκάρχου- Ολβίου.
2. Απευθείας  ανάθεση  για  αποκατάσταση  του  οδοστρώματος  δρόμου Εξοχής- Μέλισσας.
Η συνεδρίαση κρίνεται έκτακτη λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και της επικινδυνότητας των οδοστρωμάτων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ
…..

Στυλιανίδης: Δεν πρέπει η ΝΔ να γίνει πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ
Αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά αφήνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, για τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μετά τη βαριά και ιστορική ήττα της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ο πρώην υπουργός, με μακρά και σημαντική διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και πολιτική αφετηρία τον καραμανλισμό, παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα “Real News” και τη Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, παραδέχεται ότι είναι λάθος στρατηγική η… ευχή να αποτύχει η χώρα, ώστε να δικαιωθούν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Σαμαρά, ενώ τάσσεται κατά της ενδεχόμενης… μετάλλαξης, που θα φέρει τη ΝΔ να συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, η αποτυχία των αντιπάλων δεν μπορεί να είναι δικαίωση της δικής σου πολιτικής.
Και συνεχίζει, ο πρώην υπουργός, για το ενδεχόμενο ένταξης στελεχών του ΠΑΣΟΚ: “Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι πλυντήριο κανενός.
Η ΝΔ δεν έχει πλέον άλλοθι, ούτε να δίνει συγχωροχάρτι στις αμαρτίες του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, ούτε να συνθηκολογεί με τις μεταλλαγμένες εκφράσεις της διαπλοκής”.
….

«ΝΕΟΝ» πολιτικό ήθος από τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη…
Στο καφέ Ουζερί «ΤΟ ΝΕΟΝ» στην οδό Μπρωκούμη 3 απέναντι από την «πιάτσα» των ταξί, συναντήσαμε το βράδυ του Σαββάτου να πίνει τσίπουρο με δύο καρδιακούς φίλους του, τον Χρήστο Χριστοφόρου και τον Μάκη Δάγκα, τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη. Έτσι απλά, σεμνά και λαϊκά, ο Παναγιώτης Σγουρίδης δέχτηκε τις θερμές χειραψίες πολύ και τις ευχές πολύ κόσμου στο κατάμεστο μαγαζί, δείχνοντας πως ειδικά στην εποχή μας αυτό που προέχει για έναν πολιτικό είναι η σεμνότητα και ταπεινότητα…

31 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Μαρτίου


Σήμερα η ΣΕΚΕ, εμείς ως διοίκηση και τα στελέχη της, έχουμε τη χαρά, να φιλοξενούμε τον γενικό διευθυντή του κρατικού μονοπωλίου καπνού της Αιγύπτου. Τον κρατικό κολοσσό EASTERN  COMPANY S.A.E της Αιγύπτου  που αυτή η καπνοβιομηχανία έχει το 72% με 75% της κατανάλωσης των τσιγάρων, Μιλάμε για τεράστια νούμερα....
(Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης για την συνεργασία της ΣΕΚΕ με τον κρατικό κολοσσό καπνού της Αιγύπτου)
-Ε πώς να μην είναι τεράστια τα νούμερα, όταν μιλάμε για 80-90 εκατ. Αιγυπτίων καταναλωτών;
….

….όλοι οι Αιγύπτιοι θεωρούν τον ελληνικό ανατολικό καπνό, έναν από τους καλύτερους σε όλον τον κόσμο. Ειδικά τον μπασμά από την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Θυμάμαι τα ονόματα γιατί το ΄97 ήμουν στην περιοχή για δύο μήνες για εκπαιδευτικούς λόγους και έμαθα πάρα πολλά για τον καπνό, από την εταιρίες, από τους ανθρώπους εδώ που με φιλοξένησαν.
(Ο Γεν .διευθυντής της κορυφαίας εταιρείας καπνού EASTERN  COMPANY S.A.E της Αιγύπτου κ.Nasr στο Xanthi channel)
-Οι Αιγύπτιοι μας αναγνώρισαν (την Ξάνθη ως πατρίδα του Καπνού)…κάποιοι «εγχώριοι» πολιτικοί όχι…!
….

Σεμνά & Ταπεινά
*Πολύ σοβαρός και αξιοπρεπής μου φάνηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος στο διάλογο που είχαμε χθες για τις ύβρεις που δέχτηκαν επειδή είχαν το θάρρος να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, για το Περίπτερο «σκυλάδικο» της Περιφέρειας στο Βουκουρέστι...
-Σοβαρός σε σημείο εντυπωσιασμού...
.....
*Γιατί τα γράφω αυτά; Μα γιατί ευθαρσώς μου είπε, «δεν πέφτω καν στο επίπεδό τους να τους απαντήσω....Ο καθένας από μας, κρίνεται από τα γραφόμενά του!».
.....
*Φυσικά ο άνθρωπος ήταν ενημερωμένος για όλα, με ευχαρίστησε γιατί πρόβαλα τις θέσεις τους κι είπα τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς ίχνος μιζέριας και κακομοιριάς για τα «όσα άκουσαν» από τους πρωταγωνιστές των σπασμένων πιατών και λουλουδιών που από τη μια υποτίθεται «χρέωσαν» το σκυλάδικο στους ξενοδόχους της Θάσου κι από την άλλη ανακηρύχτηκαν σε...υπερασπιστές του «αντιαισθητικού» θεάματος...
-Είπαμε... Είναι θέμα κουλτούρας και αισθητικής!
......
*Ποια ήταν η δική μου θέση; Καλά ο φίλος και ο «κουμπάρος», είπαν τα δικά τους...
-Ο Περιφερειάρχης δεν όφειλε να κρατήσει αποστάσεις και να μην επιτρέψει τις ύβρεις και την αμετροπρέπεια σε βάρος των ξενοδόχων της Θράκης από τους εξ’ απορρήτων «ανθρώπους» του;
…..

Αυτοί είναι οι δυτικοθρακιώτες υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της Τουρκίας!
Μειονοτική εφημερίδα της Θράκης σύμφωνα με τα "Τουρκικά Νέα", παρουσιάζει τους Δυτικοθρακιώτες υποψήφιους βουλευτές για τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.
Είναι οι Μεχμέτ Μουεζίνογλου, Χακάν Τσαβούσουγλου, Τανέρ Μουσταφάογλου και Αλή Αρίφογλου που κατεβαίνουν υποψήφιοι με το ΑΚΡ και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αχμέτ Κοτς  που κατεβαίνει υποψήφιος με το ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ. Σημειώνεται οτι πρόσφατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζείμπέκ μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, συμμετέχοντας σε προεκλογική συγκέντρωση του Υπουργού Υγείας της Τουρκίας και υποψήφιου βουλευτή Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υποψήφιου με το κόμμα του Ερντογάν...
……………

Δείτε πως έγινε το Nissan Micra μετά την σύγκρουση!
Δύο σοβαρά τραυματίες, ήταν ο απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε χθες έξω από την αντιπροσωπεία του Θανάση Κοντόλια στο 2ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Λάγος όταν συγκρούστηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα με οδηγούς έναν άνδρα που οδηγούσε ένα Nissan micra και μια γυναίκα που οδηγούσε ένα Suzuki swift!
H σύγκρουση ήταν σφοδρότατη όταν το ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να στρίψει στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και το άλλο έρχονταν προς την πόλη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και οι δύο και για αρκετή ώρα να διακοπή η κυκλοφορία...Ας ευχηθούμε και οι δύο οδηγοί να ξεπεράσουν το τραυματισμό τους, δείτε ωστόσο στη φωτογραφία πως κατάντησε το Nissan micra. Η «κακιά ώρα» τελικά μπορεί να σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις...
……………

Συνεχίζονται οι δηλώσεις επί των δηλώσεων του Γ. Παυλίδη... Η αυτοπροβολή να ‘ναι καλά!
Βαρεθήκαμε βέβαια να σχολιάζουμε τις ανέξοδες δηλώσεις επί των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, επί παντός επιστητού!
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας: «Στα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. παρουσία πολιτικών, θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, -κατά την ομιλία του- συνεχάρη τους συντελεστές του έργου και δηλώνοντας την ικανοποίησή του ανέφερε: «Η Περιφέρεια προτάσσει την πολιτισμική συγκρότηση της ταυτότητάς της, μέσα από την ανάδειξη όσων περισσότερων μνημείων της, η οποία θα αποτελέσει ισχυρά στοιχεία δόμησης της τουριστικής μας ταυτότητας αλλά και εργαλείο της οικονομικής μας ανάπτυξης».

31 Μαρτίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Μαρτίου


ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ή ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
Το έχει πάρει «χαμπάρι» ο Δημαρχόπουλος ότι στο χέρι του είναι να γίνει ή να μη γίνει ο Δήμαρχος, αλλά κι αυτός θα πρέπει να επιλέξει αν προέχουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και του πολίτη, ή ο τουρισμός στη Ξάνθη…
Με ικανοποίηση λοιπόν είδαμε τον Δήμαρχο να πηγαίνει με συνεργείο του Δήμου Ξάνθης Κυριακάτικα και να αποκαθιστά την «επικίνδυνη» στάση της Χρύσας, χωρίς καν να ενημερώνει τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών και… καθημερινότητας!
-Κι όσο για τον Τσέπελη;
-Αρχίζει πλέον να αντιλαμβάνεται ότι το «παιχνίδι» στενεύει και μάλλον ο Δημαρχόπουλος δεν είναι διατεθειμένος να… συνδημαρχεύσει μαζί του!
(σ.σ. Ωραίος πάντως ο «αδελφούλης» ο Μανώλης… Να εισπράττει κάθε μήνα την αντιμισθία του από τον Δήμο, να έχει μετατρέψει το πολυτελείας τζιπ σε… ΙΧ και να μην κάνει στην ουσία τίποτα...).
….

ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ… ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ!
Καλή η αυτοπροβολή και αυτοδιαφήμιση, όμως  ο Μιχάλης Αμοιρίδης έχει χάσει ήδη την έξωθεν καλή μαρτυρία και δεν είναι μόνο φυσικά οι Ξενοδόχοι της Θράκης που τον έχουν «κράξει», αλλά και οι ξενοδόχοι της Ξάνθης μη νομίζετε ότι είναι ικανοποιημένοι από το «ανύπαρκτο» έργο του ή την… «λεζάντα» που επιχειρεί να κάνει με αφιερώματα σε διάφορα περιοδικά που όλοι γνωρίζουμε πως καλοπληρώνονται από Περιφέρειες και Δήμους…
-Κι όσο για το αφιέρωμα του περιοδικού BLUE της  Aegean, ας ρωτήσει  τον Μανώλη Φανουράκη, για να μάθει ότι δεν μπορεί να «εμπαίζει» τον Ξανθιώτικο λαό.
…..

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ!
Όφειλε ήδη να έχει αναλάβει την ευθύνη των «επιλογών» του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης αλλά και να προστατέψει την αξιοπιστία της Περιφέρεια και του ιδίου κι όχι να κάνει τον… ανήξερο ή ότι για όλα φταίνε οι άλλοι…!
-Διότι όλη η «πιάτσα» γνωρίζει προεκλογικά ο κ.Αμοιρίδης τι ρόλο είχε στο επιτελείο του και για πιο λόγο τον έκανε Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων & Διεθνών Σχέσεων και το ίδιο συμβαίνει και με τους «υπαλλήλους» και τους λοιπούς συνεργάτες που προεκλογικά κατέθεταν αιτήσεις «φοβούμενοι» ότι θα κερδίσουν τις εκλογές οι Γιαννακίδης-Φώτης Καραλίδης και μετεκλογικά…έγιναν «σημαιοφόροι» σου;

31 Μαρτίου

Πριν λίγες μέρες έγινε μια μοναδική τετραήμερη συνάντηση μαθητών ιδιωτικού Σχολείου της Αθήνας με μαθητές από τη Θράκη

31 Μαρτίου


Αθήνα καλεί Θράκη!
 
 ....στα πλαίσια του Προγράμματος για τη Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, γίνεται κάθε χρόνο ημερήσια κατασκήνωση στις όχθες του Νέστου
Πριν λίγες μέρες έγινε μια μοναδική τετραήμερη συνάντηση μαθητών ιδιωτικού Σχολείου της Αθήνας με μαθητές από τη Θράκη. Η συνεργασία των δύο ομάδων είχε αρχίσει από το προηγούμενο καλοκαίρι με μια κοινή κατασκήνωση... από μακριά.
Στη Θράκη, στα πλαίσια του Προγράμματος για τη Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, γίνεται κάθε χρόνο ημερήσια κατασκήνωση στις όχθες του Νέστου. Στην κατασκήνωση μετέχουν παιδιά και έφηβοι της μειονότητας και της πλειονότητας που είναι μέλη των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων, των Δ.Ε.Ν. όπως τα αποκαλούν τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά του αθηναϊκού σχολείου κάνουν τη δική τους ημερήσια κατασκήνωση στη Σαλαμίνα. Έτσι οι δύο ομάδες συνεννοήθηκαν να κάνουν κοινό πρόγραμμα για μια εβδομάδα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ανταλλάσσουν εμπειρίες, δημιουργικές ιδέες και δραστηριότητες.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Συνεργάτες των Δ.Ε.Ν., μέλη της μειονότητας και της πλειονότητας, κατέβηκαν στην Αθήνα να γνωρίσουν από κοντά τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού Σχολείου και στη συνέχεια μια ομάδα 18 παιδιών και εμψυχωτών από τις πόλεις Ξάνθη και Κομοτηνή και από μερικά χωριά επισκέφθηκε για τέσσερις μέρες, από τις 20 μέχρι τις 24 Μαρτίου, την Αθήνα. Ελληνική αεροπορική εταιρία συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί το ταξίδι προσφέροντας τα αεροπορικά εισιτήρια.
Οι οικοδεσπότες, τα παιδιά του αθηναϊκού σχολείου περίμεναν με ενθουσιασμό τα παιδιά Γ’, Δ’, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού από τη Θράκη. Το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών ήταν γεμάτο περιπέτεια, παιχνίδια, νέα ερεθίσματα, ευκαιρία για καινούργιες φιλίες και για την ανάπτυξη δημιουργικότητας. Άρχισε με τη «συνάντηση του αλμυρού» που ετοίμασαν οι Αθηναίοι «με το γλυκό» που φέραν οι Θρακιώτες. Παιχνίδια γνωριμίας , περιηγήσεις στην πόλη, χάζι στην Πλάκα, αγώνες τρεξίματος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επίσκεψη σε δημιουργικό κέντρο απασχόλησης, παιχνίδι θησαυρού στον Εθνικό Κήπο, βόλτα στη θάλασσα, ξενάγηση στην Ακρόπολη, επίσκεψη στου Φιλοπάππου, όλα τούτα ήταν το πλαίσιο μέσα στο οποίο παιδιά, εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές / συνεργάτες του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα. Ένας άλλος προκλητικός κόσμος άνοιξε και για τις δυο ομάδες.
Το σύμβολο που είχε τον κεντρικό ρόλο ήταν οι «Γέφυρες» που εξάλλου έδωσαν και το όνομά τους στη δράση. Γεφυρώθηκε το άγνωστο με το γνώριμο, τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων της Θράκης με το αθηναϊκό σχολείο, οι διαφορετικές γλώσσες και η διαφορετική θρησκεία, οι διαφορετικοί πολιτισμοί.
Καθισμένα όλα τα παιδιά στο πάτωμα στο αεροδρόμιο την ώρα του αποχαιρετισμού, με τα χέρια δεμένα σε κύκλο έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν. Σε λίγες εβδομάδες η Θράκη θα καλεί Αθήνα.
ΣΚΑΪ

ΠΑΜΑΚ: Δημοσκοπική ενίσχυση Τσίπρα – Καμμένου – εντείνεται ο φόβος για Grexit
 
Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πάνος Καμμ;eνος 35%, αύξηση 23%
Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15% ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση έτσι όπως γίνεται το 55,5% θεωρεί ότι είναι σωστή.
Διχασμένη η κοινή γνώμη για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο
Όσον αφορά την εντύπωση των ερωτώμενων για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο οι γνώμες επιμερίζονται στο ίδιο ακριβώς ποσοστό, με 45,5% να δηλώνει ότι ο Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ το υπόλοιπο 45,5% να αναφέρει ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Το 9% των ερωτηθέντων απάντησε ΔΞ/ΔΑ.
Εντείνεται ο φόβος για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16 - 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 - 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα
Η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού στους επόμενους 12 μήνες
Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.
Kακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων, έκανε η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.


Συγκινητικό: Αδέσποτα σκυλιά πήγαν στην κηδεία της γυναίκας που τα φρόντιζε
 
Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας μιας γυναίκας που φρόντιζε τα αδέσποτα της γειτονιάς της. Σκυλιά που θέλησαν να πουν το δικό τους «αντίο» ακολούθησαν την πομπή και παρέμειναν για ώρες στο χώρο που βρισκόταν η νεκρή.
Η Μαργαρίτα Σουάρεζ από το Μεξικό ήταν γνωστή στη γειτονιά της για την αγάπη της για τα ζώα και για τη φροντίδα που τους προσέφερε.
Πριν από δυο εβδομάδες η γυναίκα πέθανε, καθώς έδινε από καιρό μάχη με ανίατη ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της κηδείας που έγινε στις 15 Μαρτίου οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι όταν εμφανίστηκαν στο γραφείο τελετών σκυλιά που είχαν ακολουθήσει την πομπή πίσω από τη νεκροφόρα.
Οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το περιστατικό, οπότε όλοι υπέθεσαν πως πρόκειται για κάποια από τα αδέσποτα που τάιζε η γυναίκα και που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να της πουν το δικό τους «ευχαριστώ» και το δικό τους «αντίο».
Οι συγγενείς της Σουάρεζ άφησαν τα σκυλιά να μείνουν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το φέρετρο και αυτά παρέμειναν εκεί ήσυχα.
«Μέσα στον πόνο μας, αυτή ήταν μια αίσθηση χαράς, ήταν υπέροχο», είπε η κόρη της Μαργαρίτα Σουάρεζ, Πατρίτσια Ουρούτια, για την απρόσμενη μάζωξη.
Και η ίδια πιστεύει πως τα ζώα ήθελαν αν πουν «αντίο» στη μητέρα της και τα άφησε να παραμείνουν στο χώρο.
Τα ζώα έμειναν για ώρες εκεί και έφυγαν μόνο όταν ξεκίνησε η διαδικασία της καύσης.

30 Μαρτίου

Τα προβλήματα των ξενοδόχων της Θράκης φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους οι δύο πρώην Υπουργοί και βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης

30 Μαρτίου


Κίνητρα για τους ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, στήριξη απο τα Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού ζητούν Αλέξανδρος Κοντός &Ευριπίδης Στυλιανίδης
*Ο Αλέξανδρος Κοντός θα έχει σειρά συναντήσεων με ξενοδόχους των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, όπως και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης-Τραγική η κατάσταση των ξενοδόχων των ακριτικών περιοχών


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι ξενοδόχοι στην Ξάνθη, την Δράμα, τη Ροδόπη αλλά και τον Έβρο παρά το σημαντικό τουρισμό του ακριτικού Νομού. Μάλιστα τα προβλήματα των ξενοδόχων της Ακριτικής περιοχής θα μεταφέρουν με  ερώτησή τους στη Βουλή οι δύο Θρακιώτες πρώην Υπουργοί και βουλευτές Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Συγκεκριμένα τόσο ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, όσο και ο συνάδελφός του βουλευτή Ροδόπης κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη θα έχουν συνάντηση με τους Ξενοδόχους της Θράκης και της Ξάνθης, προκειμένου να φέρουν στη Βουλή τα προβλήματα που έχουν αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ξενοδοχειακών Μονάδων των Ακριτικών Νομών που πλήττονται ιδιαίτερα από την Οικονομική Κρίση της εποχής και αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης, ενώ θα ζητήσουν την στήριξη και του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των περιοχών αυτών αλλά και την προσπάθεια αύξησης της επισκεψιμότητας. Ειδικότερα για το Νομό Ξάνθης ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός ήδη ξεκίνησε και έχει συναντήσεις με ξενοδόχους της Ξάνθης αλλά και της Σταυρούπολης, προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματα του κλάδου τους με υπομνήματατα στα αρμόδια Υπουργεία, καθώς η κατάσταση αρχίζει πλέον να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, παρά τις χαμηλές τιμές των ξενοδόχων στον Νομό μας. 
ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Οι δύο βουλευτές της Θράκης αφού πρώτα ενημερωθούν για τα επείγοντα προβλήματα των ξενοδόχων με συναντήσεις που θα έχουν με τα συνδικαλιστικά τους όργανα αλλά και μεμονωμένους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον Τουρισμό και την φιλοξενία των επισκεπτών, θα φέρουν το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας ειδικά κίνητρα από τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης και Οικονομίας για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στις πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής, αλλά και την Ορεινή Σταυρούπολη, την Μαρώνεια και τον Δήμο Αβδήρων.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ από ΕΣΣΔ
           ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Θέμα: Στην εξαθλίωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.
Τα βάσανα που επεφύλαξαν όλες διαχρονικά οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες ομογενείς που έψαξαν αποκούμπι στην Ελλάδα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειωμό.
Είναι γνωστό πως με το Νόμο 1296/12-10-1982 (ΦΕΚ Α΄128) είχε δημιουργηθεί, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α), ειδικός λογαριασμός με τον τίτλο «Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων», από τον οποίο χορηγούνταν κάθε μήνα σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη και σε ομογενείς που διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα, με βασική προϋπόθεση να μην παίρνουν σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.
Με βάση όμως το Νόμο 4093-2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016- επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2016» υποπαράγραφος 1Α6 «Ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών - Ανασχεδιασμός συνταξιοδότησης ανασφαλίστων – Ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων και άλλες ρυθμίσεις», καταργήθηκε η παρεχόμενη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ο.Γ.Α για την συντριπτική πλειοψηφία των ανασφαλίστων υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Παρά το γεγονός ότι οι ομογενείς έχουν διοργανώσει πληθώρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την επαναχορήγηση των συντάξεων τους, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις δεν έχουν δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα τους.
Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει για το θέμα αυτό σειρά παρεμβάσεων στην βουλή (6039/21.01.2013, 884/22.01.2013, 3086/04.03.2013, 1006/10.10.2013, 5922/3.2.2014 ).
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας σε βάρος των υπερήλικων και ανασφάλιστων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, με την επαναχορήγηση των συντάξεων τους.
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου
Θανάσης Παφίλης

30 Μαρτίου

AYTOI EINAI ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

AYTOI EINAI ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

30 Μαρτίου

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αχμέτ Κοτς  κατεβαίνει υποψήφιος με το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΗΡ

bati

Μειονοτική εφημερίδα της Θράκης σύμφωνα με τα "Τουρκικά ΝΕΑ", παρουσιάζει τους Δυτικοθρακιώτες υποψήφιους βουλευτές για τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.
Είναι οι Μεχμέτ Μουεζίνογλου, Χακάν Τσαβούσουγλου, Τανέρ Μουσταφάογλου και Αλή Αρίφογλου που κατεβαίνουν υποψήφιοι με το ΑΚΡ και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αχμέτ Κοτς  που κατεβαίνει υποψήφιος με το ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ. Σημειώνεται οτι πρόσφατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζείμπέκ μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, συμμετέχοντας σε προεκλογική συγκέντρωση του Υπουργού Υγείας της Τουρκίας και υποψήφιου βουλευτή Μεχμέτ Μουεζίνογλου, υποψήφιου με το κόμμα του Ερντογάν...

30 Μαρτίου

Γιατί η κάποτε λαλίστατη Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης κ.Αδαμίδη "σιωπά" ΤΩΡΑ στα προβλήματα των κλινικών του Νοσοκομείου Ξάνθης;;;

30 Μαρτίου


Με κινητοποιήσεις απειλεί η ΟΕΝΓΕ και καταγγέλλει επιδημία κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ το τελευταίο διάστημα ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια!
 
Πίστωση χρόνου δίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εμφανίσει δείγματα προόδου στα ζητήματα των προσλήψεων, της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, της περίθαλψης των ανασφάλιστων, διαφορετικά μετά τις 20 Απριλίου απειλεί με κινητοποιήσεις.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ διαπιστώνει πως το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται «επιδημία κλεισίματος κλινικών στο ΕΣΥ» ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων γιατρών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ «εκατοντάδες άλλες κλινικές βρίσκονται στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους». Σημειώνει ότι «παράπλευρη συνέπεια της οικτρής κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας» είναι οι καθημερινές εντάσεις που προκαλούν πολίτες, οι οποίοι προσδοκώντας γρήγορη ιατρική αντιμετώπιση βιαιοπραγούν σε βάρος των γιατρών και του προσωπικού για τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία της χώρας, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ταυτόχρονα, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, «η ακατανόητη τακτική ορισμένων δικαστών, οι οποίοι επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε νέους γιατρούς προκειμένου να ικανοποιήσουν το "κοινό αίσθημα", έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άσκησης αμυντικής ιατρικής, πρακτική που θα εκτινάξει κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην περίθαλψη των πολιτών».
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει πως ενστερνίζεται τις θέσεις της ιατρικής κοινότητας σε δεκάδες σοβαρών ζητημάτων και όπως σημειώνει η Ομοσπονδία «μένει να το επιβεβαιώσει με νομοθετήματα και καθημερινές πρακτικές, ώστε να ορθοποδήσει και να ανασυγκροτηθεί το σύστημα υγείας» και γι αυτό καταλήγει η ΟΕΝΓΕ «η πίστωση χρόνου προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι δεδομένη, δεν είναι όμως μακρά, ούτε ανεξέλεγκτη».
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί άμεσες και ταχείες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στηριχτούν τα τμήματα που καταρρέουν, οι ΜΕΘ, οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Απαιτεί την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών, την ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, την άμεση παροχή δωρεάν πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή, τη δόμηση συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας, τον άμεσο διορισμό των νέων διοικητών των υγειονομικών περιφερειών και την αντικατάσταση των διοικήσεων των νοσοκομείων.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

29 Μαρτίου

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και...καθημερινότητας είναι μόνο για να παίρνει την αντιμισθία και να κάνει…βόλτες με το πολυτελές τζιπ του Δήμου Ξάνθης!;;

29 Μαρτίου


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ! Ματ του Δημαρχόπουλου στον Τσέπελη για τη στάση της Χρύσας! Πήγε Κυριακάτικα ο ίδιος στο χώρο και αποκατέστησε την ζημιά στη στάση με συνεργείο του Δήμου Ξάνθης!!
*Μακάρι ο σημερινός Δημαρχόπουλος, να συνεχίσει να βρίσκεται ενεργά στα προβλήματα των δημοτών και της καθημερινότητας!
Ματ του Δημαρχόπουλου στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και…Καθημερινότητας. (!) Μανώλη Τσέπελη, αφού σύμφωνα με το Thrakitoday όταν ο Δήμαρχος Ξάνθης όταν είδε πόσο επικίνδυνη είναι η στάση των αστικών λεωφορείων στην Χρύσα με τμήματά της πεταμένα στο έδαφος (μεγαλομέτοχος και στα αστικά ο Τσέπελης…), αποφάσισε να παρέμβει προσωπικά, ώστε να μη συμβεί κάποιοι ατύχημα!!! 
Αμέσως λοιπόν μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος, από το ThrakiToday.com, για την εν λόγω κατασκευή, που κυριολεκτικά είχε καταστραφεί,  η αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης ήταν άμεση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος δράση, αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών και μόνιμος κάτοικος Χρύσας, περισσότερο ενδιαφέρεται για την αντιμισθία του, τις επιχειρήσεις του και το πολυτελές τζιπ του Δήμου που κυκλοφορεί ως….ιδιωτικό -και μάλιστα παράνομα σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία- παρά με τα καθήκοντά του!
Ο Δήμαρχος Ξάνθης λοιπόν ανέλαβε προσωπικά δράση για την επίλυση του προβλήματος και μετέβη στο σημείο της επικίνδυνης στάσης το πρωί της Κυριακής στη Χρύσα μαζί με συνεργείο του Δήμου απομακρύνοντας τα επικίνδυνα τμήματα που είχαν σπάσει και βελτιώνοντας και τη στάση, αλλά και την ορατότητα των διερχόμενο οδηγών απο το συγκεκριμένο σημείο!
Μετά φυσικά από την σημερινή παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης,  στάση στη Χρύσα, δεν θυμίζει σε τίποτα την μέχρι πρότινος επικίνδυνη εικόνα που παρουσίαζε. Κι όσο για τον Τσέπελη; 
-Πιθανό να ήταν απασχολημένος «βολτάροντας» κάπου με το πολυτελές τζιπ ή ασχολούμενος με τις ιδιωτικές του επιχειρήσεις και τους φούρνους του!

29 Μαρτίου

Σεμνά και ταπεινά, ήπιε ένα τσίπουρο με τους φίλους του και αντάλλαξε απόψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με απλούς πολίτες...

29 Μαρτίου


«ΝΕΟΝ» πολιτικό ήθος από τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη…Τσίπουρο με δυο φίλους του, στο καφέ ουζερί ΝΕΟΝ
 
Στο καφέ Ουζερί «ΤΟ ΝΕΟΝ» στην οδό Μπρωκούμη 3 απέναντι από την «πιάτσα» των ταξί, συναντήσαμε το βράδυ του Σαββάτου να πίνει τσίπουρο με δύο καρδιακούς φίλους του, τον Χρήστο Χριστοφόρου και τον Μάκη Δάγκα, τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη. Έτσι απλά, σεμνά και λαϊκά, ο Παναγιώτης Σγουρίδης δέχτηκε τις θερμές χειραψίες και τις ευχές πολύ κόσμου στο κατάμεστο μαγαζί, δείχνοντας πως ειδικά στην εποχή μας αυτό που προέχει για έναν πολιτικό είναι η σεμνότητα και ταπεινότητα…
Στο ΝΕΟΝ και η τυχαία συνάντηση του Παναγιώτη Σγουρίδη με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ.Δημήτρη Γρηγοριάδη, ενώ ο Υφυπουργός μας ανήγγειλε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η σύσκεψη στη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για τα προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή μας από τις πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχοντας μάλιστα θετικά εγκώμια για τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που για πρώτη φορά όπως διαπίστωσε και ο ίδιος προσωπικά, έχει καθαρίσει τα κανάλια στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου για την αποφυγή παρόμοιων πλημμυρών στα ακραία φαινόμενα…
«Η Κυβέρνηση είναι εδώ, οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες κι αν τις ξεπεράσουμε τον σκόπελο της 8ης Απριλίου, από κει και μετά όλα γίνονται πιο εύκολα…», επεσήμανε με έμφαση ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη κατοχή μαχαιριού      
Συνελήφθη την 28-3-2015 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματός του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 26 εκατοστών.      
Σύλληψη ημεδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθη την 28-3-2015 το μεσημέρι, στη Χρυσούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, 35χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 132 είδη παρεμπορίου (φακούς, κολόνιες, γυαλιά ηλίου, κ.α.) στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες
  Συνελήφθη την  Παρασκευή (28-3-2015) το πρωί, στο 24ο χλμ της Εθνικής Οδού Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
 Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 51χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.   
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Λίσσου, διεκόπησαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος - Ιάσιο, Αετοκορυφή - Διώνη, Σκαλώματος - Δοκού, Κάλχα - Γρατίνης, Οικ. Κομψάτου - Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου.
Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης, διεκόπη η κυκλοφορία.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα)
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω  υπερκάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ, από όγκο υδάτων. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του ΟΣΕ.