*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Φεβρουαρίου

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το Γραφείο Πολιτικών υποθέσεων στη Θράκη;

28 Φεβρουαρίου


Θα κάνει τα χατίρια του Τουρκικού Προξενείου ο νέος ΥΠΕΞ; 
-Έντονες φήμες, ενώ ο διευθυντής του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Νίκος Πιπερίγκος ήδη εδώ και λίγες μέρες, έχει αποσπαστεί στην Αθήνα


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

*Έντονες διαβουλεύσεις στην Αθήνα, ενώ οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ ισχυρίζονται ότι «δεσμεύτηκε» ο Τσίπρας για την κατάργηση του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ:

Δεν πρόκειται να καταργηθεί να καταργηθεί το Γραφείο Πολιτικών υποθέσεων, αλλά θα στελεχωθεί από νέα πρόσωπα...
Καταργείται το γραφείο Πολιτικών υποθέσεων στη Θράκη; Υλοποιούνται δηλαδή οι ευσεβείς πόθοι των εγκάθετων της Άγκυρας στην περιοχή μας, αφού διακαής πόθος όλων αυτών των κύκλων τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια στην περιοχή μας, ήταν και είναι η κατάργηση του συγκεκριμένου γραφείου που απαίτησαν μάλιστα οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και στην Ξάνθη Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν από τον κύριο Τσίπρα;  
Πάντως ο διευθυντής του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Νίκος Πιπερίγκος ήδη εδώ και λίγες μέρες, έχει αποσπαστεί στην Αθήνα και οι πληροφορίες λένε ότι το ενταύθα γραφείο είναι... κλειστό και δεν λειτουργεί πλέον!
Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα εδώ και λίγες μέρες μονοπωλεί τις συζητήσεις στα μειονοτικά καφενεία και τον τουρκόφωνο τύπο, καθώς οι Ζεϊμπέκ και Καραγιουσούφ το εμφανίζουν ήδη ως… «προσωπικό επίτευγμα», η δε κινητικότητα είναι έντονη απ’ όλες τις πλευρές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ».
-Το θέμα μάλιστα έχει θορυβήσει και απασχολεί ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα (σ.σ. όπως και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής), που ζήτησαν ραντεβού με τον αρμόδιο ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά αλλά και τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, καθώς θεωρούν υψίστης σημασίας και προτεραιότητας «να μην κλείσει το Γραφείο Πολιτικών υποθέσεων στη Θράκη, διότι λειτουργεί ως αντιστάθμισμα των τουρκικών συμφερόντων, του Τουρκικού Προξενείου και των εγκάθετων της Άγκυρας». 
Την ίδια ώρα πάντως που Μητροπολίτες αλλά και πολλοί τοπικοί παράγοντες της Θράκης καθιστούν αναγκαία την λειτουργία του Γραφείου Πολιτικών υποθέσεων στη Θράκη, αποκλειστικές πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου και των τουρκόφωνων ΜΜΕ μεταφέρουν δηλώσεις των μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ οι οποίοι ισχυρίζονται ότι «δεσμεύτηκε» ο Τσίπρας για την κατάργηση του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη, για το γκρέμισμα του «φράχτη της ντροπής» (!) στον Έβρο και την... «Τουρκοποίηση» της μειονοτικής εκπαίδευσης!
Θα κάνει τα χατίρια του Τουρκικού Προξενείου ο νέος ΥΠΕΞ; Θα πάρει θέση ο Πάνος Καμμένος στις «κόκκινες» γραμμές που δεν ξεπερνιούνται; Αληθεύουν οι πληροφορίες που μιλάνε για μεταφορά του Γραφείου στη Καβάλα για να... εξευμενιστούν προσωρινά οι Προξενικοί; Ο χρόνος θα δείξει...

Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ..!
Πάντως σε επικοινωνία που είχε ο «Μ» με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη (Σ.Σ. Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ δεν απάντησε στις κλήσεις μας...) , αν και αναρμόδιος, δήλωσε ότι «δεν πιστεύει ότι θα καταργηθεί το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη αλλά ότι θα στελεχωθεί από νέα πρόσωπα...».
Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει ποιες είναι οι προθέσεις της νέας Κυβέρνησης στα Εθνικά θέματα, διότι άλλο να κάνεις αντιπολίτευση κι άλλο να είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας,

28 Φεβρουαρίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ακόμη δεν αναλάβατε και οδηγείτε σε λουκέτο το Νοσοκομείο Ξάνθης!

28 Φεβρουαρίου


Νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης καταθέτει ο βουλευτής Ξάνθης


*Στην ερώτηση ο πρώην Υπουργός ρωτάει για τους λόγους που συνηγόρησε ο Υπουργός Υγείας για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών στην Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής Ξάνθης


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΣΧΟΥ: Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ!


Χωρίς μόνιμους γιατρούς έμεινε πλέον η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο και παράλληλα ν’ ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και γι’ άλλες κλινικές που εδώ και μήνες υπολειτουργούν!
Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία μιας Κλινικής στα Νοσοκομεία, απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον Διευθυντή ή ενός Επιμελητή Α'.
Ωστόσο μετά την έγκριση της άδειας ενός έτους άνευ αποδοχών που είχε αιτηθεί και έλαβε η Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής, αυτή φαίνεται πως οδηγείται πλέον σε αναστολή λειτουργίας, αφού δεν γίνεται εκ του Νόμου διαφορετικά. Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ξάνθης υπάρχει μόνο μια επικουρική καρδιολόγος της οποίας μάλιστα λήγει η σύμβαση σε λίγους μήνες.
Σημειώνεται επίσης ότι ο νόμος δεν επιτρέπει λειτουργία Κλινικής χωρίς την παρουσία είτε Διευθυντή είτε Επιμελητή Α και γι’ αυτό το σκοπό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η καρδιολογική κλινική, καθώς αν κάτι πάει στραβά και κάποιος πολίτης προβεί σε δημόσια καταγγελία κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες και η διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης αλλά και η επικουρική καρδιολόγος!!!
Επίσης σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται πλέον και η νευρολογική κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ εντύπωση προκαλεί πως η λαλίστατη σε άλλες εποχές Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, σιωπά για το συγκεκριμένο θέμα και δεν παίρνει θέση, ενώ παλιότερα... ξεσήκωνε τον κόσμο!
Στο θέμα της αδείας άνευ αποδοχών που πήρε η διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης τοποθετήθηκε ωστόσο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου μιλώντας χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Τένη Καμαρίδη από το Xanthi channel αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι: «Δεν ήταν στο χέρι του, δεν γνώριζε ο ίδιος τίποτα για την απόφαση, αν ήταν στο χέρι του φυσικά δεν θα υπέγραφε ποτέ», τονίζοντας μάλιστα ότι «ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την αίτηση για την άδεια άνευ αποδοχών της διευθύντριας της καρδιολογικής κλινικής κι αυτός την πληροφορήθηκε με επίσημο έγγραφο που ήρθε ταχυδρομικά από το Υπουργείο, χωρίς να ερωτηθεί αν συνηγορεί ή όχι η διοίκηση!...».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Άμεση ωστόσο χθες ήταν η αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα του κυρίου Κοντού. «Ακόμη δεν αναλάβατε και  οδηγείτε σε λουκέτο το Νοσοκομείο Ξάνθης!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά: Με την σκληρή αυτή φράση ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός καταθέτει νέα ερώτηση στη Βουλή των  Ελλήνων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ρωτώντας μεταξύ των άλλων, «για ποιους λόγους συνηγόρησε ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής να δώσει άδεια άνευ αποδοχών στην διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης και μάλιστα χωρίς καν να ρωτήσει την Διοίκηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει για το Νοσοκομείο Ξάνθης και την υγεία των κατοίκων της περιοχής η παραπάνω απόφασή του!».
Ο Αλέξανδρος Κοντός μάλιστα εκτός από την ερώτηση που θα καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων προτίθεται να κατέβει και ο ίδιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους Φορείς προκειμένου να συναντήσουν τον κύριο Κουρουμπλή και να του εκφράσουν τις ενστάσεις τους και την οργή τους γιατί με την συγκεκριμένη απόφαση στην ουσία είναι σαν να υπογράφει «την αναστολή λειτουργίας Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης».!

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Το θέμα πάντως της αναστολής ή όχι της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι πλέον τόσο έντονο, σε σημείο που ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελήμονας ήδη επικοινώνησε με τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη προκειμένου να του κλείσει ραντεβού και να δουν μαζί τον Υπουργό Υγείας κύριο Κουρουμπλή ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στη στελέχωση!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΣΧΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
Σχολιάζοντας ωστόσο την θέση που διατύπωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θράκη», ζήτησε «την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου, διότι σαν ΣΥΡΙΖΑ όταν τον επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, τους έλεγε ότι «στο Νοσοκομείο όλα λειτουργούν ομαλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:

Η Καρδιολογική Κλινική Ξάνθης με κάθε τρόπο να παραμείνει σε λειτουργία!
Και συνέχεια του θέματος για το Νοσοκομείο Ξάνθης. Ο κίνδυνος λουκέτο για την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης μετά την άδεια άνευ αποδοχών που δόθηκε στην διευθύντρια, ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη που επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα προσωπικά με τον νέο  Υπουργό Υγείας κύριο Κουρουμπλή.
Ιδού τι αναφέρει και το δελτίο τύπου που μας έστειλε η Περιφέρεια:
«Η Καρδιολογική Κλινική της Ξάνθης δεν πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να το επιτύχω» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από το Νοσοκομείο της Ξάνθης για τη χορήγηση  αδείας άνευ αποδοχών της Διευθύντριας της Καρδιολογικής, γεγονός που θα οδηγηθεί στο κλείσιμο της κλινικής.
Ο Περιφερειάρχης άμεσα κινητοποιήθηκε και επικοινώνησε με το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κ. Γεώργιο Καλτσίδη και στη συνέχεια με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους οποίους ενημέρωσε για το θέμα και ζήτησε την προσωπική τους παρέμβαση, ενώ τόνισε: «Πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση. Επ΄ ουδενί δεν πρέπει η κλινική και μάλιστα της Καρδιολογικής που είναι υψηλής διακινδύνευσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή των συμπολιτών μας. Ο Υπουργός είχε θετική προσέγγιση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Εντωμεταξύ, ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου για το θέμα της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, αναφέροντας τα παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σε αναστολή της λειτουργίας της, οδηγείται πλέον, η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Να σημειωθεί πως για τη λειτουργία της κλινικής απαιτείται η ύπαρξη ενός τουλάχιστον γιατρού Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή και με αυτόν τον οριακό τρόπο λειτουργίας, δούλευε μέχρι σήμερα. Όμως έπειτα από την άδεια άνευ αποδοχών για ένα έτος, που έλαβε η Διευθύντρια, η κλινική οδηγείται σε αναστολή της λειτουργίας της.
Η χρόνια όμως έλλειψη προσωπικού, που δε αντιμετωπίζεται με μεταφερόμενους γιατρούς απ’ άλλα νοσοκομεία, οδήγησαν την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου στην οριακή λειτουργία της, με όποιες συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στην Υγεία των ασθενών που προσέρχονταν σε αυτή, αλλά και στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της κλινικής. Μάλιστα το ΚΚΕ είχε αναδείξει το θέμα και στην βουλή με σχετική Ερώτηση (αρ. πρωτ. 5499/15.12.2014) από τον Δεκέμβριο του 2014
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπροστά πλέον στον κίνδυνο, αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής, προχωρούν σε κινητοποίηση, ενάντια στο κλείσιμο και την υποστελέχωση της.
Για την κατάσταση που επικρατεί και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης είναι τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που με την πολιτική τους μέχρι σήμερα στο χώρο της υγείας, της υποχρηματοδότησης και της συστηματικής υποβάθμισης της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών.
Είναι η πολιτική που υπηρετεί τη στρατηγική της Ε.Ε. των μονοπωλίων, που φροντίζει να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για το κεφάλαιο, πετσοκόβοντας ακόμα και τα ελάχιστα που παρέχονταν στους εργαζόμενους από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Επειδή τα προβλήματα που εντοπίζονται στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία δεν μπορούν να λύνονται με αποσπάσεις και δανεικούς γιατρούς για την οριακή λειτουργία των κλινικών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την αποτροπή της αναστολής της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με την κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης γιατρών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.
Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης για την κατάσταση της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης
Στο μεταξύ για το θέμα της καρδιολογικής κλινικής και τα γενικότερα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το ΠΑΜΕ Ξάνθης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής:
Οι τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου η καρδιολογική κλινική οδηγείται σε κλείσιμο, λόγω του ότι πλέον μένει χωρίς μόνιμο γιατρό, έρχεται σαν ώριμο φρούτο στα πλαίσια των διαρθρωτικών «μεταρρυθμίσεων», των κυβερνήσεων, των συγκυβερνήσεων, στα πλαίσια των επιταγών της ΕΕ, για εξορθολογισμό των δαπανών, οι περικοπές προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγεί στην αποδυνάμωση του Δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα - ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία κλπ - δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της Υγείας.

28 Φεβρουαρίου

Τι ζήτησαν τα Επιμελητήρια ΑΜΘ με επιστολές τους από τους νέους υπουργούς

28 Φεβρουαρίου



Για την ρύθμιση οφειλών σε Δημόσιο και ΟΑΕΕ

Οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Δημήτριος Μάρδας και Νάντια Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτριος Στρατούλης, ήταν οι αποδέκτες επιστολών που απεύθυναν οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αντικείμενο τους είναι η ρύθμιση οφειλών σε δημόσιο και Ο.Α.Ε.Ε. και μάλιστα ζητείται να γίνουν τροποποιήσεις. Παράλληλα κατατίθενται οι προτάσεις των Επιμελητηρίων.
«Η μέχρι πριν από λίγο διάστημα εφαρμοσμένη πολιτική που οδήγησε στην ύφεση, την ανεργία και το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων πιστεύουμε σύμφωνα με το σχέδιο σας ότι ανατρέπεται. Οι τροπολογίες και τα νομοσχέδια που καταθέσατε στην Βουλή για τα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υιοθετούσαν τις προτάσεις των φορέων μας και των επαγγελματικών οργανώσεων, ενώ έτυχαν ευρύτατης υποστήριξης από χιλιάδες συναδέλφους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας, των διώξεων, των κατασχέσεων και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης για χιλιάδες οικογένειες. Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες της άρνησης από το υπουργείο, καθώς επίσης και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των προτάσεων μας, οι οποίες δίνουν λύση και είναι πλήρως αιτιολογημένες. Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες τροπολογίες και τα σχέδια νόμου που είχατε καταθέσει, σχετικά με την ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ πιστεύουμε απόλυτα ότι θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας. Οι βασικές ρυθμίσεις σχετικά με τον ΟΑΕΕ σύμφωνες με τις τροπολογίες είναι: Αίρεται η ποινικοποίηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, εκτέλεση ποινών που επιβλήθηκαν ματαιώνεται και, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Οι ασφαλισμένοι των ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία. Για όσους ασφαλισμένους των ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων υπαχθούν σε ρύθμιση των οφειλών τους, δεν υπολογίζονται προσαυξήσεις -πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις- επί των οφειλόμενων εισφορών και όσες έχουν καταλογισθεί, διαγράφονται. Εάν ήδη έχει καταβληθεί για το ως άνω χρονικό διάστημα υπερβάλλον ποσό, μέσω υπαγωγής σε ρυθμίσεις, αυτό συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές. Αναστέλλεται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων των οφειλετών σε ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων. Το δικαίωμα για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων θα ισχύει για τους ασφαλισμένους που καταβάλλουν δύο τουλάχιστον μηνιαίες εισφορές ανά έτος. Για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (χρόνος ασφάλισης και όριο ηλικίας) επιτρέπεται η συνταξιοδότηση και η σύνταξη καταβάλλεται από την ημερομηνία που προβλέπουν οι καταστατικές διατάξεις κάθε ταμείου Κύριας Ασφάλισης. Αυτοαπασχολούμενων, εάν το ποσό κύριας οφειλής δεν ξεπερνά τις πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ.

28 Φεβρουαρίου

Ω! Τι κόσμος μπαμπά…

28 Φεβρουαρίου


Αρκετά... «έσωσε»  την εκπαίδευση στη Θράκη ο Σάββας Μελισσόπουλος! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Η κατάργηση του γραφείου Πολιτικών υποθέσεων στη Θράκη, το Τουρκικό Προξενείο και η έντονη κινητικότητα των Ζεϊμπέκ  και Καραγιουσούφ να υλοποιήσει ο Τσίπρας τις δεσμεύσεις απέναντι στην....»Τουρκική» μειονότητα! 
*Είναι αλήθεια ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (σε συνεργασία πάντα με τα κεντρικά), αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο για το θέμα του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων, όσο και την μειονοτική εκπαίδευση...
.......
*Ξεκινάω από το δεύτερο θέμα, αφού και χθες είδα εκ νέου την αγωνιώδη προσπάθεια του Σάββα Μελισσόπουλου να παραμείνει στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή, αφού ακόμη κι αν το χρήμα (κάποιοι) εμίσησαν... την δόξα ουδείς!
.......
*Για κάποιους βέβαια όψιμους ΣΥΡΙΖΑίους  και πρώην «γλείφτες» του «βαθύ ΠΑΣΟΚ» στη Ξάνθη, ο Σάββας Μελισσόπουλος πρέπει να παραμείνει στη θέση του γιατί έχει προσφέρει... Εθνικό και κοινωνικό έργο!
-Δεν θα σχολιάσω τα τελευταία, διότι όλα γενικώς τα θέματα αυτά ο καθείς από μας τα βλέπει από την δική του οπτική γωνία...
-Αυτό ωστόσο που θα πω για τον Σάββα Μελισσόπουλο είναι ένα. ΑΡΚΕΤΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
........
*Αρκετά φίλτατε Σάββα χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη θέση για την αυτοπροβολή  και διαφήμισή σου κάνοντας πολλάκις και τον....ανταποκριτή του Σιδηρόπουλου! Αρκετά ωφελήθηκε και από το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά και από την Νέα Δημοκρατία της συγκυβέρνησης...
-Επιτέλους, ας δοκιμαστεί για την συγκεκριμένη θέση και κάποιο νέο και «φρέσκο» πρόσωπο, που θα έχει και το κόστος των επιλογών του βέβαια!
.......
*Άλλωστε καλώς ή κακώς, ο λαός ήθελε ΣΥΡΙΖΑ οπότε αδίκως ο Μελισσόπουλος αγωνιά τόσο πολύ, επιστρατεύοντας ακόμη και τους ΕΠΑΘίτες Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης να τον στηρίξουν σε αντιδιαστολή με τους ΕΠΑΘίτες Ξάνθης που ως λέγεται, καθοδηγούνται πλέον από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ...
-Αυτές οι πρακτικές μπορεί να ήταν καλές για το 1981, τώρα όμως είναι ξεπερασμένες....
......
*Άκουσα λοιπόν χθες την «αγωνία» του Σάββα Μελισσόπουλου στην Ανοιχτή γραμμή του Τένη Καμαρίδη να παραμείνει στη θέση του και απλά...μειδίασα με την υπερπροσπάθειά του!
Η καθαρή λοιπόν πρότασή μου: «Κολλητός» του είναι ο Γ. Σιδηρόπουλος, σε αυτόν έδινε επί χρόνια τις αποκλειστικότητες, ιδού ας εισηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, δηλαδή στους Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γιώργο Χατζηθεοδώρου -αφού εμφανίζεται πολλές φορές σε ρόλο...γραφείου τύπου- να τον στηρίξει και να παραμείνει στη θέση του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης...!
-Ευκαιρία δηλαδή να αποδείξει και τις προσβάσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί δεν το κάνει και δημόσια μάλιστα ως Σιδηρόπουλος, όπως θα έκαναν όλοι οι...καρδιακοί φίλοι;
-Είναι να...αναντικατάστατος ο Μελισσόπουλος και να τον κρατήσει απαραίτητα ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άλλως κινδυνεύει η ίδια η μειονοτική εκπαίδευση;
-Ιδού ας το κάνει Σάββα...Οι «φίλοι» άλλωστε στις δύσκολες φάσεις της ζωής φαίνονται!
.......
*Η δική μου καθαρή θέση; Ο κύριος Μελισσόπουλος απο τη συγκεκριμένη θέση στο μόνο που ήταν άριστος, ήταν η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ όπως έκανε και κάνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αφού γνωστό τοις πάση είναι ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης στις επόμενες εκλογές!
Και τον Δημαρχόπουλο ποτέ δεν τον πήγαινε άλλωστε...
.......
*Ένα ωστόσο δεν μας εξήγησε ακόμη ο Σάββας Μελισσόπουλος...
-Με ποιο κόμμα και ποιοι θα δεχτούν να κατέβουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιό του!
-Ο κύριος Φανουράκης και οι νυν σύμβουλοι του Πούλιου θα τον ακολουθήσουν; Δηλαδή οι κύριοι Θανάσης Ξυνίδης και Κρίτων Καλογερής που δεν θα είναι καν υποψήφιοι; Ο κύριος Ανταμπούφης γιατί «γουστάρει» το έργο του;  Θα τον θέλει επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μετά από...5 χρόνια;

28 Φεβρουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

28 Φεβρουαρίου


*Σήμερα η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναμε…
Ο μοναδικός και ανεπανάληπτος, ερμηνευτής του έρωτα και της αγάπης, ο Γιάννης Πάριος, θα μας ταξιδέψει σήμερα με τα ερωτικά τραγούδια του στο Romeo Live.
Αναμένεται να γίνει μεγάλος χαμός όχι μόνο από θαυμαστές του στην Ξάνθη αλλά και από όλες τις γειτονικές πόλεις.
Όσοι δεν προλάβατε να κλείσετε ρεζερβέ, την τελευταία στιγμή τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα: 6946702578 & 6986795929.
……

*Συνεχίζω με μια αποκλειστικότητα από τη στήλη μου…
-Στην Ξάνθη βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί και ο φακός του δαιμόνιου παπαράτσι μου τον συνάντησε να πίνει καφέ με τον Μουφίτ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Ο Μπουράκ Χακί είναι γνωστός στην Ελλάδα από τα πολλά τούρκικα σίριαλ που προβάλλονται από τα Ελληνικά κανάλια κατά καιρούς.
Ο δημοφιλής ηθοποιός το μεσημέρι της Πέμπτης αναχώρησε για την Αθήνα όπου είχε συναντήσεις και επαφές με παραγωγούς και τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας, για συνεργασία σε νέα παραγωγή ελληνοτουρκικού σίριαλ με πρωταγωνιστές τον ίδιο και δημοφιλή Ελληνίδα ηθοποιό.
……

*Χαμός και πανηγύρια στα αποδυτήρια του γηπέδου του ΑΟΞ από τους ποδοσφαιριστές του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης την Πέμπτη το βράδυ οι οποίοι γιόρτασαν την πρόκρισή τους για άλλη μια φορά στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης μετά την συντριπτική νίκη τους με 4-0 επί του Άρη Αβάτου!
Χαρακτηριστική και η φωτογραφία που δημοσιεύω από τη στήλη μου!
Συγχαρητήρια στον Μπάμπη Χατζημεστή, τους παίκτες και τον προπονητή του ΟΡΦΕΑ!
……

*Άλλη μια ανεπανάληπτη βραδιά…. «VIETNAM», διοργάνωσε χθες Παρασκευή το Ελληνάδικο ΚΥΤΤΑΡΟ και έγινε χαμός από κόσμο, πιάτα, λουλούδια και… χορό!
Ο δημοφιλής (κυρίως στο γυναικείο πληθισμό) DJ Κώστας Σπυριάδης τα έδωσε όλα στην κυριολεξία και δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα ξεσηκώνοντας όλο τον κόσμο!
……

*Θαυμάστριες δεν έχει μόνο ο Κώστας Σπυριάδης στο ΚΥΤΤΑΡΟ… Θαυμαστές έχει και η Λένα Φερεσιάδου η οποία φωτογραφήθηκε με τον γραβατωμένο νεαρό θαυμαστή της για να αποδείξει στον DJ του Ελληνάδικου ότι έχει και αυτή τις συμπάθειές της!
……

*Να και η εκρηκτική μπαργούμαν του ΚΥΤΤΑΡΟ η Αθανασία με τα άλλα δυο αστέρια στο μπαρ του Ελληνάδικου να φωτογραφίζονται με πολύ νάζι για τον… «γύφτο».
……

*Ιδού και το πανέμορφο λουλούδι του μπαρ με τα λουλούδια και τα πιάτα έτοιμα να κάνουν VIETNAM το ΚΥΤΤΑΡΟ και να γίνει χαμός!

28 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

28 Φεβρουαρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Χωρίς κάτι ιδιαίτερο η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων την περασμένη Τετάρτη αλλά με αλλαγές στην ΔΕΥΑ Αβδήρων.
Έτσι νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Αβδήρων εξελέγη ο κ. Νίκος Χατζόπουλος, πρώτος πλειοψηφών με την παράταξη Τσιτιρίδη. .
……
*Όπως είναι γνωστό τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων προσωρινά αμέσως μετά τις εκλογές, είχε αναλάβει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην μείωση των τελών ύδρευσης όπως και έπραξε, υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση, παρά την αντίθετη άποψη της παράταξης Τσολακίδη.
……
Για λουκέτο πάει η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς εγκρίθηκε η άδεια άνευ αποδοχών για 1 έτος της Διευθύντριας της Κλινικής και χωρίς πλέον μόνιμο προσωπικό, διερωτάται κανείς πως θα λειτουργήσει η Καρδιολογική κλινική που μετά την συνταξιοδότηση του Χατζηαποστόλου, πάει από το κακό στο χειρότερο. Για να δούμε τι θα κάνουν για το θέμα που δημιουργήθηκε οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ.Αδαμίδης.
…………..


Τη Δευτέρα θα καταβάλει ο ΟΓΑ σε 685.196 δικαιούχους τη σύνταξη του Μαρτίου 2015, με πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή τους ανέρχεται στο ποσό των 304.799.952,87 ευρώ.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν πίσω τα κυβερνητικά ΙΧ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε κατά την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε η ίδια προκειμένου να συζητηθούν κοινοβουλευτικά ζητήματα, οι βουλευτές εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την δυσαρέσκειά τους για την μείωση του βουλευτικού στόλου που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν πως δεν έχουν δικό τους όχημα και πως δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μετακινήσεις στις εκλογικές περιφέρειες που είναι μακριά από την Αθήνα. "Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς" φέρεται να υποστήριξαν μερικοί από αυτούς οι οποίοι ζήτησαν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην προβεί σε οριζόντιες καταργήσεις του προνομίου. Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση και ανέφερε πως προσανατολίζεται στο να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έθεσαν θέμα ασφάλειας και θεώρησαν πως ένας αστυνομικός δεν επαρκεί μια και υπάρχουν τα υποχρεωτικά ρεπό.
………………..…

«Θερίζει» η γρίπη: Στους 67 οι νεκροί

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή λόγω των επιπλοκών που εμφάνισε - 28 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή λόγω των επιπλοκών που εμφάνισε μετά τη νόσησή του με την εποχική γρίπη.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης ανέρχεται σε 67.
Την ίδια στιγμή, 28 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με σοβαρές επιπλοκές λόγω της γρίπης.
Συνολικά, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 146 ασθενείς με γρίπη.
…….

Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ: «Πολύωρες ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου Έβρου»
Πολύωρες ενημερωτικές, προγραμματικές και προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τα τρέχοντα προβλήματα των αντίστοιχων περιοχών των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου πραγματοποίησε  την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, για όλα τα προγράμματα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα απ΄όλους τους δυνητικούς δικαιούχους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Σε δύο διαδοχικές συσκέψεις  ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Ζηνοβία Ζάχαρη και Περιφερειακούς Συμβούλους, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ορεστιάδας κ.Βασίλη Μαυρίδη και Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, φορείς και παράγοντες της Περιφέρειας όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και από τις δύο πλευρές επί των αξόνων της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, για την καλύτερη αξιοποίηση  των χρηματοδοτικών εργαλείων και την επίτευξη των στόχων. Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων είπε: «Καταγράψαμε τα προβλήματα και τους τοπικούς αναπτυξιακούς σχεδιασμούς ώστε να τα αντιστοιχίσουμε με τα προγράμματα και τις δυνατότητες υλοποίησής των με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από το χώρο των υποδομών συζητήσαμε για τη διαχείριση απορριμμάτων, την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ καταναλώσαμε πολύ χρόνο για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων. Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας».
…………………

Διοργάνωση Ημερίδας από το Φ.Δ του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ για τα Στερεά Απόβλητα
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. ημερίδα με θέμα: «Η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σύγχρονος Σχεδιασμός και Εφαρμογή» στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ.

28 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

28 Φεβρουαρίου


«Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) σφιχταγκαλιασμένοι σ’ ένα πολιτικό τανγκό μεθόδευσης και αυταρχισμού, παρασκηνίου και καμαρίλας άνοιξαν την παράσταση που δόθηκε σήμερα 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επρόκειτο για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».
(Από την ανακοίνωση – καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» του κυρίου Ανταμπούφη)
-Συγνώμη σύντροφε Νίκο, αλλά στο... τανγκό οι «δικοί» σου έχουν τα πρωτεία... Και μάλιστα στα salsa.
……………

«Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας είπε πως οι διακρίσεις κατά των Τούρκων (της Θράκης) πρέπει να σταματήσουν. Έδωσε επίσης το μήνυμα πως ο φράχτης των 12,5 χλμ, το τείχος της ντροπής, στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα πέσει».
(Ο βουλευτής Ν. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χουριέτ)
-Και θα γεμίσει όλη η Ελλάδα... λαθρομετανάστες δηλαδή, πολλούς από τους οποίους στέλνει η ίδια η Τουρκία στη χώρα μας! Άφεριμ...
…………..

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για νέο Περιφερειακό εκπαιδευτικό διευθυντή, αλλά δεν γίνεται κύριε Σάββα Μελισσόπουλε να είσαι εσύ συνεχώς στα πράγματα με γαλάζιες και πράσινες Κυβερνήσεις και να θέλεις να γίνεις... αιωνόβιος στη συγκεκριμένη θέση; Και μάλιστα με προσόντα δάσκαλου κι όχι καθηγητή... χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους δασκάλους!
......
*Και επί της ουσίας... Μπορεί να μην είναι φίλοι μου οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι (Φ. Καραλίδης, Ν. Ανταμπούφης κλπ), αλλά ως εκπαιδευτικοί-καθηγητές, θεωρώ ότι σε προσόντα υπερτερούν του κυρίου Μελισσόπουλου!
......
*Ποιος περίμενε πάντως η συγκεκριμένη θέση να είναι τόσο «περιζήτητη»... Ευτυχώς δηλαδή που ο Δημαρχόπουλος εκλέχτηκε Δήμαρχος Ξάνθης, διότι ποιος ξέρει...
Κι ο Μπάμπης αίτηση θα έκανε τώρα!
.......
*Μην αποκλείετε πρόωρες εκλογές, αφού οι «συνιστώσες» από τη μια, οι Καμμένοι από την άλλη που δεν κάνουν πίσω με τίποτα στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ... δείχνουν ότι ο Τσίπρας θα την κάνει και την νέα....ανατροπή σε στυλ Ανδρέα! Ζεις... εσύ μας οδηγείς!
......
*Του την βγήκε άγρια του Κουρουμπλή ο Αλέξανδρος Κοντός με την απόφαση που υπέγραψε να δοθεί άδεια άνευ αποδοχών στην διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης.
-Ερώτηση κρίσεως...Γιατί ο αξιότιμος λαϊκός Υπουργός υγείας δεν ήρθε για το τσεκ απ για την καρδιά στο Νοσοκομείο Ξάνθης και προτίμησε το... Ωνάσειο; 
…………….


Μίχογλου σε Ζαγναφέρη:

Άμεση επέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τις ζημιές από τις πλημμύρες στον Τόπειρο!
Την άμεση επέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ζητάει με επιστολή του ο Δήμος Τοπείρου μετά τις συνεχείς και μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις του τελευταίου τριμήνου.
Συγκεκριμένα με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τοπείρου και απευθύνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, αναφέρει τα παρακάτω:
«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των συνεχών και μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεων του τελευταίου τριμήνου και ιδίως των τελευταίων ημερών, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση όμβριων υδάτων, κυρίως εξαιτίας της μη ορθής συντήρησης, διευθέτησης και διάνοιξης των στραγγιστικών καναλιών, που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου μας και υπόκεινται στην αρμοδιότητα σας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να πλημμυρίσει μεγάλο τμήμα της περιοχής του Ερασμίου, της Ηλιόπετρας, των Μαγγάνων και του Δασοχωρίου και έτσι διατρέχεται μεγάλος κίνδυνος απώλειας ανθρωπίνων ζωών και καταστροφής περιουσιών (οικίες, σταβλικές εγκαταστάσεις και επαγγελματικοί χώροι). Λόγω των δυσμενών αυτών συνθηκών κρίνεται άμεση και αναγκαία η επέμβαση σας.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ»

NEA BOMBA Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ!!!!

Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία!
Βάση των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος όπως και πολλοί Βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ είναι έντονα προβληματισμένοι.
O Υπουργός Άμυνας σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά:
«Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια, καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία».
Όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Πάνος Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω από τις προεκλογικές του θέσεις και είναι αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα εφόσον χρειαστεί…

28 Φεβρουαρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

28 Φεβρουαρίου


ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;
Δεν το έχω επισκεφθεί ποτέ στη ζωή μου –χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι- τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, ωστόσο η είδηση που αποκάλυψε χθες ο «Μ» για την πιθανή κατάργηση (;) του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη, κυριολεκτικά προκάλεσε έντονη αίσθηση αλλά και ερωτηματικά αν ακόμη δεν ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση και οι Προξενικοί επέβαλαν αυτό που ήθελαν και προσδοκούσαν επί χρόνια…
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως τον νέο ΥΠΕΞ αλλά και  τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα μετά την τόσο ξαφνική «απομάκρυνση» από το γραφείο του διευθυντή της Νίκου Πιπερίνγκου.
-Θα καταργηθεί το Γραφείο Πολιτικών υποθέσεων; Θα γίνουν τα χατίρια των Τούρκων και θα αποπεμφθεί ο Σινίκογλου από τη θέση του για να γίνει Μουφτής Ξάνθης ο κ. Μετέ;
Κάντε το… Εσείς είστε Κυβέρνηση κι εσείς αποφασίζετε.
-Καταργήστε όμως παράλληλα με την κατάργηση του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που κανέναν ρόλο δεν έχει στη γειτονική πόλη, πλην του να «πρακτορεύει» τα Ελληνικά συμφέροντα και να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στη χώρα μας…
Κάντε το λοιπόν!
-Γιατί τον τελευταίο καιρό η νέα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που μας μιλάει για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…!
…..

H ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
Διάβασα και ξαναδιάβασα την επιστολή καταγγελία του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Ανταμπούφης - ΣΥΡΙΖΑ) για τον τρόπο με τον οποίο εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη η κυρία Ελένη Αχτάρη και δεν κατάλαβα ένα πράγμα…
Ο κύριος Ανταμπούφης διαφωνεί με το πρόσωπο της κυρίας Αχτάρη;
Ο κύριος Ανταμπούφης έχει δικαίωμα να κρίνει τις παρατάξεις Καμαρίδη και Τσιακίρογλου επειδή στήριξαν και ψήφισαν την κυρία Αχτάρη; Γιατί δηλαδή θα πρέπει οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο να συμβαδίζουν με τα πρότυπα του… κυρίου Πούλιου, του κυρίου Μπένη και τα δικά του;
Ο κύριος Δημήτρης Μπένης γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε για την κυρία Αχτάρη την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτης του απελθόντα Δημάρχου Λάκη Στυλιανίδη (σ.σ. τότε δηλαδή ήταν καλή και ικανή) και διαμαρτύρεται και αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο τώρα που είναι στην αντιπολίτευση;
Έχουμε μπερδευτεί όλοι μας…

27 Φεβρουαρίου

ΚΟΥΙΖ: ΣΥΡΙΖΑΙα ήταν τελικά η διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης και κατάφερε να πάρει την έγκριση του Υπουργού Υγείας κ.Κουρουμπλή για άδεια άνευ αποδοχών για έναν χρόνο; Το ερώτημα και για τον "λαλίστατο" Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών κ.Δημήτρη Αδαμίδη

27 Φεβρουαρίου
*Πρώτα κύριε Κουρουμπλή άς έφερνες καρδιολόγο για τη θέση της διευθύντριας της Καρδιολογικής Κλινικής και μόνιμους καρδιολόγους για κάθε πρόβλημα και μετά δώσε και....δύο χρόνια άδεια άνευ αποδοχών στην κυρία που ήθελε να την "κάνει" απο το Νοσοκομείο Ξάνθης! Ζητάμε πολλά;
*Κι ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης μήπως,  αντί να ευχαριστήσει τον κύριο Κουρουμπλή, έπρεπε να εξηγήσει στον Υπουργό Υγείας οτι ο λαός της Ξάνθης δεν έχει την άνεση να πηγαίνει για τσεκ απ στο Ωνάσειο....; Κι οτι πρόκειται για φτωχούς πολίτες που επί μήνες υπομένουν για ένα ραντεβού στο Καρδιολογικό! 
*Ή δεν αντιλήφθηκε μοιραίως ο κ.Παυλίδης οτι και την άλλη φορά...οι "μαλ..." με ψυχή θα βάλουνε (;) πάλι το στήθος μπροστά για να ξαναπάρει την Περιφέρεια.....Οτι και να κάνει, για τους ΣΥΡΙΖΑΙους, είναι ο....Παυλίδης! Αυτό δεν αλλάζει...

27 Φεβρουαρίου

Μη χάσετε τον "Μαχητή" του Σαββάτου....Γράφει αυτά που "κρύβουν" ή δεν "τολμούν" οι άλλοι...

Μη χάσετε τον "Μαχητή" του Σαββάτου....Γράφει αυτά που "κρύβουν" ή δεν "τολμούν" οι άλλοι...

27 Φεβρουαρίου
*Για ποιό λόγο ο Μητροπολίτης Ξάνθης τα "πήρε" και κατεβαίνει στην Αθήνα να δεί συγκεκριμένους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Πάνο Καμμένο;
*Γιατί ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός έγινε έξω φρενών με την διγλωσσία του Υπουργού Υγείας κ.Κουρουμπλή για την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης;
*Γιατί ο Τουρκικός Τύπος εγκωμιάζει τόσο πολύ Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και Καραγιουσούφ;
*Ποιοί άλλοι ενδιαφέρονται για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης; Γιατί ο Σάββας Μελισσόπουλος επιμένει και ξανακάνει...αίτηση ενώ γνωρίζει οτι άλλοι εκπαιδευτικοί έχουν περισσότερα προσόντα;

27 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. "Διγλωσσία" γαλάζιων για την Καρδιολογική κλινική, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, αποκάλυψε οτι ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε την απόφαση για την άδεια στην Διευθύντρια, χωρίς να ερωτηθεί η διοίκηση! Να παραιτηθεί ο Πάσχου, ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης!!!

27 Φεβρουαρίου
Περιφειάρχης Γ. Παυλίδης: Ευχαριστώ τον κύριο Κουρουμπλή που είχε...θετική προσέγγιση για την Καρδιαλογική του Νοσοκομείου Ξάνθης!




ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ακόμη δεν αναλάβατε και  οδηγείτε σε λουκέτο το Νοσοκομείο Ξάνθης! Ερώτηση στη Βουλή,  γιατί ο Κουρουμπλής ήταν αυτός που χορήγησε την άδεια άνευ αποδοχών στην Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής Ξάνθης, δημιουργώντας το πρόβλημα!


Χωρίς μόνιμους γιατρούς έμεινε πλέον η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο και παράλληλα ν’ ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και γι’ άλλες κλινικές που εδώ και πολύ καιρό υπολειτουργούν!
Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία μιας Κλινικής στα Νοσοκομεία, απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον Διευθυντή ή ενός Επιμελητή Α'.
Ωστόσο μετά την έγκριση της άδειας ενός έτους άνευ αποδοχών που είχε αιτηθεί και έλαβε η Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής Ξάνθης, αυτή φαίνεται πως οδηγείται πλέον σε αναστολή λειτουργίας, αφού δεν γίνεται εκ του Νόμου διαφορετικά. Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ξάνθης υπάρχει μόνο μια επικουρική καρδιολόγος της οποίας μάλιστα λήγει η σύμβαση σε λίγους μήνες.
Σημειώνεται επίσης ότι ο νόμος δεν επιτρέπει λειτουργία Κλινικής χωρίς την παρουσία είτε Διευθυντή είτε Επιμελητή Α και γι’ αυτό το σκοπό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η καρδιολογική κλινική, καθώς αν κάτι πάει στραβά και κάποιος πολίτης προβεί σε δημόσια καταγγελία κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες και η διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης αλλά και η επικουρική καρδιολόγος!!!
Επίσης σε αναστολή λειτουργίας οδηγείται πλέον και η νευρολογική κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ εντύπωση προκαλεί πως η λαλίστατη σε άλλες εποχές Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, σιωπά για το συγκεκριμένο θέμα και δεν παίρνει θέση, ενώ παλιότερα... ξεσήκωνε τον κόσμο!
Στο θέμα της αδείας άνευ αποδοχών που πήρε η διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης τοποθετήθηκε ωστόσο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου μιλώντας σήμερα στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Τένη Καμαρίδη από το Xanthi channel αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι: «Δεν ήταν στο χέρι του, δεν γνώριζε ο ίδιος τίποτα για την απόφαση, αν ήταν στο χέρι του φυσικά δεν θα υπέγραφε ποτέ», τονίζοντας μάλιστα ότι «ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την αίτηση για την άδεια άνευ αποδοχών της διευθύντριας της καρδιολογικής κλινικής κι αυτός την πληροφορήθηκε με επίσημο έγγραφο που ήρθε ταχυδρομικά από το Υπουργείο, χωρίς να ερωτηθεί αν συνηγορεί ή όχι η διοίκηση!...».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Άμεση ωστόσο σήμερα ήταν η αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα του Αλέξανδρου Κοντού. «Ακόμη δεν αναλάβατε και  οδηγείτε σε λουκέτο το Νοσοκομείο Ξάνθης!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικότερα: Με την σκληρή αυτή φράση ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός καταθέτει νέα ερώτηση στη Βουλή των  Ελλήνων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ρωτώντας μεταξύ των άλλων, «για ποιους λόγους συνηγόρησε ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής να δώσει άδεια άνευ αποδοχών στην διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης και μάλιστα χωρίς καν να ρωτήσει την Διοίκηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει για το Νοσοκομείο Ξάνθης και την υγεία των κατοίκων της περιοχής η συγκεκριμένη απόφασή του!».
Ο Αλέξανδρος Κοντός μάλιστα εκτός από την ερώτηση που θα καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων προτίθεται να κατέβει και ο ίδιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους Φορείς προκειμένου να συναντήσουν τον κύριο Κουρουμπλή και να του εκφράσουν τις ενστάσεις τους αλλά και την οργή τους γιατί με την συγκεκριμένη απόφαση στην ουσία είναι σαν να υπογράφει «την αναστολή λειτουργίας Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης».!
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Το θέμα πάντως της αναστολής λειτουργίας ή όχι της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι πλέον τόσο έντονο, σε σημείο που ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελήμονας ήδη επικοινώνησε με τον Ξανθιώτη Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη προκειμένου να του κλείσει ραντεβού και να δουν μαζί τον Υπουργό Υγείας κύριο Κουρουμπλή ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στη στελέχωση!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΣΧΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
Σχολιάζοντας ωστόσο την θέση που διατύπωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θράκη», ζήτησε «την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου, διότι σαν ΣΥΡΙΖΑ όταν τον επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, τους έλεγε ότι «στο Νοσοκομείο όλα λειτουργούν ομαλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...».
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ:

Ο Υπουργός είχε θετική προσέγγιση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό!
Σε αντιδιαστολή ωστόσο της σκληρής δήλωσης του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Γ. Παυλίδης χωρίς προφανώς να γνωρίσει ποιός υπέγραψε  την άδεια άνευ αποδοχών για την διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, έσπευσε να....ευχαριστήσει τον Υπουργό Υγείας κ.Κουρουμπλή, γιατί σε επικοινωνία που είχε μαζί του, είχε...θετική προσέγγιση!
Ιδού τι αναφέρει και το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ η Περιφέρεια:
«Η Καρδιολογική Κλινική της Ξάνθης δεν πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να το επιτύχω» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από το Νοσοκομείο της Ξάνθης για τη χορήγηση  αδείας άνευ αποδοχών της Διευθύντριας της Καρδιολογικής, γεγονός που θα οδηγηθεί στο κλείσιμο της κλινικής.
Ο Περιφερειάρχης άμεσα κινητοποιήθηκε και επικοινώνησε με το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης κ. Γεώργιο Καλτσίδη και στη συνέχεια με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους οποίους ενημέρωσε για το θέμα και ζήτησε την προσωπική τους παρέμβαση, ενώ τόνισε: «Πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση. Επ΄ ουδενί δεν πρέπει η κλινική και μάλιστα της Καρδιολογικής που είναι υψηλής διακινδύνευσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή των συμπολιτών μας. Ο Υπουργός είχε θετική προσέγγιση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

27 Φεβρουαρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πολιτική ώστε να μην υπάρχουν κέντρα κράτησης και επ' αόριστον παραμονή μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο ή ευαίσθητων ομάδων μεταναστών!

27 Φεβρουαρίου


Αφέθηκαν ελεύθεροι 15 μετανάστες απο το Κέντρο Κράτησης Ξάνθης!
 
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:...από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ δουν τη ρύθμιση και δεν επικροτήσουν, υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα την ψηφίσουν!
Τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής έθεσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Ως πρώτη προέταξε να υπάρξει αυξημένη προστασία για τα ανήλικα, ασυνόδευτα παιδιά, με στέγασή τους σε υπάρχουσες δομές αλλά και τη δημιουργία νέων.
Εν συνεχεία εξήγγειλε νέα πολιτική ώστε να μην υπάρχουν κέντρα κράτησης και επ' αόριστον παραμονή μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο ή ευαίσθητων ομάδων μεταναστών. «Η κράτηση είναι το έσχατο μέσο στο πλαίσιο αυτής της νέας πολιτικής, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που αυτό ήταν ο κανόνας» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.
Ακολούθως αναφέρθηκε στη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας, ενώ μίλησε και για νομοθεσία που να αίρει το θεσμικό κενό για τα παιδιά δεύτερης γενιάς και κατάρτιση νόμου για την ιθαγένεια.
Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε και ορισμένους αριθμοί σε σχέση με τα κέντρα κράτησης. Σημείωσε ότι ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετανάστες, κυρίως όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και ανήλικα παιδιά.
Ελεύθεροι έμειναν: 110 κρατούμενοι από το Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας στην Αττική, 15 από το Κέντρο Κράτησης στην Ξάνθη, 41 από το Παρανέστι, 17 από το φυλάκιο Έβρου, 28 από το Φυλάκιο Κορίνθου, τέσσερις γυναίκες από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από το οποίο θα αποχωρήσουν άλλες 15 αύριο, Παρασκευή.
Επίσης ελευθερώθηκαν 27 ανήλικα, ασυνόδευτα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε μονάδες φιλοξενίας με κενές θέσεις στον Βόλο.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι «οι υπηρεσίες ασύλου, προσφυγών και πρώτης υποδοχής που σήμερα ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περνούν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών ως πολιτικές υπηρεσίες. Η Αστυνομία έχει αρμοδιότητα στην εξωτερική φρούρηση των Κέντρων και τη λήψη αποτυπωμάτων κατά την είσοδο στη χώρα και την καταγραφή των μεταναστών».
Όσο για τη θεσμική παρέμβαση στο ζήτημα των παιδιών δεύτερης γενιάς, το υπουργείο θα λάβει υπόψη του την απόφαση του ΣτΕ, την τροποποίηση νόμου που είχε έτοιμο η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και το σχέδιο νόμου που είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Η συνολική αναθεώρηση της ιθαγένειας θα τεθεί αργότερα σε επόμενο διάστημα καθώς προτεραιότητα είναι η άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των παιδιών δεύτερης γενιάς.
Στο ερώτημα εάν στο θέμα των παιδιών αυτών προκύψουν ενστάσεις από τον κυβερνητικό εταίρο (ΑΝΕΛ), σημείωσε ότι από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ δουν τη ρύθμιση και δεν επικροτήσουν, υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα την ψηφίσουν.

27 Φεβρουαρίου

ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ: Το τείχος της ντροπής θα πέσει!

27 Φεβρουαρίου


Χουριέτ: Δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα ελπίζουν να επιλύσουν τα προβλήματα των μειονοτήτων στη χώρα τους, την ώρα που υπόσχονται να γκρεμίσουν το «τείχος της ντροπής»!


ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ, ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ!
*«Τόσο οι πλειοψηφία, όσο και η μειονότητα, στην Ελλάδα, πρέπει να ασχοληθούν, κατά προτεραιότητα, με την ανθρωπιστική κρίση και να επικεντρωθούν στο πως θα κάνουν τη χώρα να παράγει ξανά», δήλωσε στην Χουριγιέτ ο Καραγιουσούφ, ο μόνος «Τούρκος» στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει η Χουριέτ
Δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα ελπίζουν να επιλύσουν τα προβλήματα των μειονοτήτων στη χώρα τους, την ώρα που υπόσχονται να γκρεμίσουν το «τείχος της ντροπής», που δημιουργήθηκε για να μην επιτρέπει την είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα.
Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ, από την Κομοτηνή και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη, δήλωσαν στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ που τρέφουν πολλές ελπίδες στο πρόσωπο του ηγέτη του κόμματός τους και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι από τους συγγενείς του οποίου, όπως αναφέρεται, μετανάστευσαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων στην Θράκη, σύμφωνα με το defence-point.gr.
 «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας είπε πως οι διακρίσεις κατά των Τούρκων (της Θράκης) πρέπει να σταματήσουν. Έδωσε επίσης το μήνυμα πως ο φράχτης των 12,5 χλμ, το τείχος της ντροπής, στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα πέσει», είπε ο Ζεϊμπέκ.
Η Ελλάδα είχε φτιάξει έναν φράχτη από συρματόπλεγμα κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, το 2012, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την είσοδο στην παράνομων μεταναστών. «Τόσο οι πλειοψηφία, όσο και η μειονότητα, στην Ελλάδα, πρέπει να ασχοληθούν, κατά προτεραιότητα, με την ανθρωπιστική κρίση και να επικεντρωθούν στο πως θα κάνουν τη χώρα να παράγει ξανά», δήλωσε στην Χουριγιέτ ο Καραγιουσούφ, ο μόνος «Τούρκος» στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα, παραπονούνται πως οι ελληνικές αρχές δεν τους επιτρέπουν τη χρήση του όρου «τούρκος – τουρκικό». Το 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάσισε πως η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» πρέπει να επαναλειτουργήσει. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση αυτή.
«Υπηρετώ την Αριστερά τα τελευταία 22 χρόνια και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντισταθεί στις κατά των μειονοτήτων πρακτικές στην Ελλάδα», είπε ο Καραγιουσούφ, συμπληρώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει επαναλάβει πολλές φορές πως η απόφαση του ΕΔΑΔ πρέπει να εφαρμοστεί.
Σύμφωνα με τον Καραγιουσούφ, άλλο ένα αίτημα της «τουρκικής» μειονότητας αφορά την εκλογή των μουφτήδων από τη μειονότητα – όπως επιδιώκει το προξενείο – και όχι τον διορισμό τους από την Αθήνα, όπως ισχύει, επισήμως σήμερα, αν και οι ψευτομουφτήδες αλωνίζουν, με την συνεργασία του εκάστοτε Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής, υπό το αδιάφορο βλέμμα της Ελληνικής Πολιτείας.
Είπε επίσης πως η «τουρκική» νεολαία στην Ελλάδα πρέπει να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και πως το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου. Ο Ζεϊμπέκ, από την πλευρά του, είπε πως πρέπει να αναπτυχθούν οι σχέσεις καλής γειτονίας Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε η Τουρκία να βοηθήσει και στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.