*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

21 Νοεμβρίου
Άκουσον!
Άκουσον!

*Σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, μετά την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία μέτρησε δύο απώλειες, του κ. Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ και του Στάθη Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
......
*«Από την κεντροαριστερά υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες, περιμένετε λίγο την επόμενη εβδομάδα θα το διαπιστώσετε κι εσείς. Εσείς τι λέτε τώρα; Ότι έτσι θα περάσει;» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.
......
*Μιλώντας ο Ν. Νικολόπουλος για την απόφασή του να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο είπε ότι «δεν θα μπορούσα ανάμεσα στην προστασία των Ελλήνων και στην προστασία των ελληνικών καρεκλών και κυβερνήσεων να επιλέξω την προστασία των Ελλήνων και εγώ είμαι υπερήφανος γι' αυτό».
.......
*Κι όσον αφορά τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο;;; Είπε με νόημα ότι «δεν θα κόψουμε την καλημέρα» και επέμεινε ότι «εγώ κατέβηκα συνεργαζόμενος με τον κ. Καμμένο. Μάλιστα, αν θα δείτε τα ψηφοδέλτια, είχανε πάνω και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι εμένα δεν μου έδωσε την έδρα ο κ. Καμμένος. Έτσι κι αλλιώς, την έδρα τη δίνουν οι πολίτες».
-Καλά τα λές, αν και στην Ξάνθη τις έδρες τις δίνει.... ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δια του Μετέ!
…………

Μητέρα Τσίπρα: Το τρελάνανε το παιδάκι μου!
Την αγωνία για τον γιο της που τον παιδεύουν εξέφρασε η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα.
Η κυρία Αρίστη Τσίπρα βρέθηκε πριν από δύο ημέρες μαζί με μια φίλη της στο ζαχαροπλαστείο «Τρούφα» στη Δροσιά. Σύμφωνα με την Espresso, η μητέρα του πρωθυπουργού έλεγε στην φίλη της με την οποία έπινε καφέ «το τρελάνανε το παιδάκι μου!», αναφερόμενη προφανώς στα διαρκή ανοιχτά μέτωπα, με δανειστές, κοινοβουλευτική ομάδα, διαπραγμάτευση κ.τ.λ. που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας.
-Μάνα είναι μόνο ΜΙΑ!
…………..

Το «αγωνιώδες» μήνυμα του Τάσου Τεφρωνίδη στο face book για τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη για τους καρκινοπαθείς της Ξάνθης
Αγωνιώδες το μήνυμα του Τάσου Τεφρωνίδη για τον  «γολγοθά» δεκάδων καρκινοπαθών από την Ξάνθη στο face book και το συνυπογράφουμε:
Θα αναφερθώ και πάλι στο Γολγοθά που διανύουν οι δεκάδες καρκινοπαθείς και οι οικογένειες του νομού μας που υποχρεώνονται σε τακτά διαστήματα να κάνουν 120 km ως την Αλεξανδρούπολη στην οποία να βρίσκονται στις 8,30 πμ και μετά από μια επίπονη χημειοθεραπεία 5 ωρών επιστρέφουν στην Ξάνθη πολλές φορές οδηγώντας μόνοι τους εκθέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και για όσους κινούνται στην Εγνατία διότι είναι γνωστές οι παρενέργειες μετά την χημειοθεραπεία.
Γνωρίζω ότι αυτή η μορφή θεραπείας δεν απαιτεί ειδικά μηχανήματα όπως η ακτινοθεραπεία αλλά ειδικά κοκτέιλ φάρμακων και απλή κατάκλιση στο κρεβάτι τα οποία διαθέτει το νοσοκομείο Ξανθης στο δεύτερο όροφο του . Βεβαία απαιτείται ογκολόγος ο οποίος θα μπορούσε είτε να προσληφθεί στο νοσοκομείο μας η να περιοδεύει στα νοσοκομεία της Θράκης και να υποβάλει σε θεραπεία τους ασθενείς σε διαφορετικές μέρες ανά νομό.
Ας με συγχωρέσουν οι ειδικοί αλλά ζητώ το αυτονόητο διότι δεν θέλω να θυμάμαι αυτούς που ταλαιπωρούνται όταν κάποτε μπορεί να είμαι ένας από αυτούς . Την υγεία που την δικαιούμαστε δυστυχώς την επαιτούμε .
Αγαπητέ Περιφερειάρχη φίλε Γιώργο Παυλίδη ξέρω ότι με νιώθεις.

……….


ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ - ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ!
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση στο μισό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, εξετάζοντας παράλληλα εναλλακτικές επιλογές, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, ύψους 390 εκατ. ευρώ, που προκύπτει από την κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής, με ειδική τροπολογία, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, απο τα 40 λεπτά το λίτρο που προέβλεπε η αρχική διάταξη, μειώνεται στο μισό, στα 20 λεπτά το λίτρο (δηλαδή σε 15 λεπτά ανά φιάλη). Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι η επιβάρυνση δεν αφορά τα ελληνικά κρασιά που εξάγονται, αλλά αφορά όσα καταναλώνονται στην Ελλάδα, δηλαδή και τα εισαγόμενα.
......

Άρση περιορισμών κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Νο 9 “Ν. Κεσσάνη – Μάνδρα – Άβδηρα - Μυρωδάτο-Δέκαρχο”
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, πήρα και φιλοξενώ στη στήλη το παρακάτω δελτίο τύπου:
«Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο έργο “Κατασκευή τεχνικού μεταξύ Κεσσάνης - Μάνδρας” και μετά την ολοκλήρωση και της διαγράμμισης που γίνεται σήμερα 20-11-2015 από το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα αρθούν όλα τα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην κυκλοφορία επί της Επαρχιακής Οδού υπ΄αρ. 9 στο τμήμα από Κεσσάνη μέχρι διασταύρωση Λουτρών Ποταμιά. Έτσι από σήμερα το μεσημέρι η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό  της οδού θα διεξάγεται κανονικά.
Από το Γραφείο Τύπου
Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης»
……..

Πρόταση-σοκ: Το ΔΝΤ θέλει περαιτέρω μείωση μισθών στην Ελλάδα
Με μια προκλητική έκθεση 36 σελίδων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισηγείται την Πέμπτη (19/11/2015) την περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 2% στις χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση.
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα προσομοίωσης που εκπόνησε η ομάδα εργασίας του ΔΝΤ με επικεφαλής τον παλιό γνώριμο της Ελλάδας, τον Πολ Τόμσεν, το μέτρο αυτό αφορά άμεσα χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ομάδα Τόμσεν στην έκθεσή της, μια μείωση μισθών κατά 2% θα έχει δύο βασικές επιπτώσεις:
- Θετική επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα: Αυξάνεται η συμβολή των εξαγωγών στην ανάπτυξη. Αυτή η αύξηση των εξαγωγών, μέσω της παραγωγής υψηλότερων εισοδημάτων, στηρίζει την κατανάλωση και τις πρόσθετες επενδύσεις -για να υπάρξει ευθυγράμμιση με την υψηλότερη ζήτηση.
- Αρνητική επίπτωση στη ζήτηση: Στα πρώτα δύο χρόνια, υπάρχει επίσης αύξηση στα πραγματικά επιτόκια, που μετριάζει τη θετική επίπτωση στην κατανάλωση και στις επενδύσεις. Ειδικότερα, καθώς τα ονομαστικά επιτόκια δεν αντανακλούν τις αποπληθωριστικές επιπτώσεις στους μισθούς, τα πραγματικά επιτόκια αυξάνονται πάνω από τον μέσο όρο στα πρώτα δύο χρόνια.
…………

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΤΑ 714 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ το πρώτο δεκάμηνο των ετών 2013 και 2014 αυξήθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ, στο αντίστοιχο διάστημα του 2015, μειώθηκαν
Κατά 714 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη.
Σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε ότι ενώ το πρώτο δεκάμηνο των ετών 2013 και 2014 αυξήθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ, στο αντίστοιχο διάστημα του 2015, μειώθηκαν κατά 536 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του ενός εκατ. ευρώ, οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είπε ότι το 99,7% των οφειλετών που εντάχθηκαν είχαν οφειλές έως ένα εκατ. ευρώ, και το 0,03% άνω του ενός εκατομμυρίου. Το 80% των ποσών που εισπράχθηκαν αφορούσαν οφειλέτες με οφειλές έως ένα εκατ. ευρώ και το 20% άνω του ενός εκατ. ευρώ.


Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί να δώσει ονόματα μεγαλοοφειλετών, όπως είχε ζητηθεί από βουλευτές της αντιπολίτευσης, γιατί εμποδίζεται από τον ισχύοντα νόμο για το φορολογικό απόρρητο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »