*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

Απλός, λαϊκός και πολύ συμπαθής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ παρουσιάζει έναν διαφορετικό πολιτικό που δεν έχει καμιά σχέση με τους πρώην....

29 Αυγούστου

Λιγότερες αρνητικές γνώμες από τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης, ο "λαϊκός" Βαγγέλης "κερδίζει" συνεχώς έδαφος στον απλό κόσμο!
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Metron Analysis” για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, αφορά φυσικά τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών.
Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (48%), ακριβώς ίδιο ποσοστό όμως (48%) έχει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κλείνοντας θεαματικά την ψαλίδα των προηγούμενων μηνών.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα έχει λιγότερες αρνητικές γνώμες (50%) σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (52%), με αποτέλεσμα να είναι εκείνος συγκριτικά ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
Το εύρημα των αρνητικών γνωμών είχε πάντοτε ξεχωριστή σημασία για τις δημοσκοπήσεις, καθώς αποτυπώνει την υποσυνειδήτη ανοχή ή όχι της κοινωνίας έναντι ενός πολιτικού αρχηγού, και δείχνει τα περιθώρια που έχει για να τρέξει με νικηφόρες προοπτικές την προεκλογική μάχη.
Τι είναι το "καινούργιο" που κερδίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Το λαϊκό του στυλ, η απλότητά του και η γλώσσα της καθημερινότητας που χρησιμοποιεί! 
Καμία σχέση με τους "πρώην" κατά γενική ομολογία...
Alco: Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία, εκτός οι ΑΝΕΛ με 2.4% 
Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 1,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Alco» για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί σε μόλις 1,5% ενώ τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία δεν αποκλείουν την ολική ανατροπή λόγω κυρίως της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα».
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση συνολικά 8 κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 8% και μπαίνουν στην Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,6% και η ΝΔ ακολουθεί με 21,1%. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 6,3%, ενώ το Ποτάμι είναι τέταρτο με 5,1%.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7%, ΠΑΣΟΚ με 4,1%, Λαϊκή Ενότητα με 4% και Ένωση Κεντρώων με 3%.
Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,4%.
Πρέπει να σημειώσουμε και το ποσοστό των αναποφάσιστων που είναι υψηλό και αγγίζει το 13,6%, ενώ το 6,5% των πολιτών φαίνεται να επιλέγει την αποχή.
Κάπα Research: Στο 3,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Εννέα κόμματα εντός Βουλής! Οριακά οι ΑΝΕΛ...
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “Βήμα της Κυριακής”.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27.3% και η ΝΔ ακολουθεί 24.2%.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6.8% και ακολουθούν Ποτάμι με 5.5%, KKE με 5%, Λαϊκή Ενότητα με 4.8%, ΠΑΣΟΚ με 4.3%, Ένωση Κεντρώων με 3.3% και ΑΝΕΛ με 3%.
Η έρευνα προβλέπει λοιπόν μια Βουλή που πιθανότατα θα αποτελείται από εννέα κόμματα, με του ΑΝΕΛ οριακά να μπαίνουν ή να μην....μπαίνουν!!
Λαϊκή Ενότητα: Εκφραστής της νέας μνημονιακής τάξης ο Τσίπρας
Eκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή την ομιλία του στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Με την σημερινή του ομιλία στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει μετατραπεί στον κατ΄εξοχή εκφραστή της νέας μνημονιακής τάξης.
Αξιοποιώντας αριστερή ρητορεία και “επαναστατικές” εξάρσεις, που στην πραγματικότητα υμνούν το τρίτο μνημόνιο και τις βάρβαρες εφαρμοστικές του διατάξεις, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι πήρε επάξια από τους δανειστές στο Βερολίνο τη σκυτάλη που μέχρι χθες κρατούσαν τα παλαιά μνημονιακά κόμματα.
Είναι βέβαιο ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, όπως και τα επιχειρήματά του, θα καθιερώσουν ένα νέο μουσειακό είδος παλαιοκομματικής ρητορικής, καταδικασμένο ήδη στη λαϊκή συνείδηση.
Όπως βέβαιο είναι, και κάθε μέρα που περνά αυτό επιβεβαιώνει, ότι η Λαϊκή Ενότητα αναδεικνύεται στη νέα ανερχόμενη δημοκρατική, πατριωτική, αντιμνημονιακή δύναμη που μπορεί να σαρώσει ολόκληρο το μνημονιακό λόμπι και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ορίζοντες για τον τόπο και το λαό μας”.
Συνελήφθη 43χρονος στον Έβρο ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 Ιρακινούς λαθρομετανάστες
Συνελήφθη το Σάββατο (29-8-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης 43χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Ταύρης) , οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 43χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και αφού αποβίβασε από αυτό τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, συνέχισε την πορεία του. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον 43χρονο.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για κλοπή και αντίσταση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Μεϊμαράκης: Ζητάω δύο ντιμπέιτ, με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Τσίπρα 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο διάγγελμά του έκανε κάλεσμα στον ελληνικό λαό “για να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα σε νέες ελπίδες, ενώ παράλληλα ζήτησε την πραγματοποίηση δύο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές, με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Τσίπρα.
Απο την πλευρά του πάντως μέχρι στιγμής ο κ.Τσίπρας δεν έχει απαντήσει στις συνεχείς προσκήσεις του Προέδρου της Ν.Δ.
Αναλυτικά το διάγγελμα του Μεϊμαράκη:
“Ελληνίδες, Έλληνες,
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.
Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:
Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.
Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.
Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.
Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.
Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.
Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες. Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.
Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;
Ελληνίδες Έλληνες,
Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου. Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.
Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.
Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.
Για την Ελλάδα της Ευρώπης.
Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »