*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

....επικαλούνται τα προβλήματα που προκάλεσαν στην αγορά οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, κάνοντας λόγο για κατάρρευση των εσόδων των επιχειρήσεων

29 Ιουλίου

ΕΒΕΑ και Επιμελητήριο Ξάνθης, ζητούν παράταση της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές οφειλές, αλλά και για τις 100 δόσεις στην Εφορία
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ζητά παράταση των προθεσμιών του νόμου για τη ρύθμιση ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, προκειμένου να περιλάβει οφειλές έως και του προηγούμενου μήνα (Ιουνίου 2015) και οι αιτήσεις να υποβάλλονται ως τον Οκτώβριο. Το αίτημα στηρίζει και το Επιμελητήριο Ξάνθης όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης. Το Επιμελητήριο ζητάει επίσης να παράταση και για τις 100 δόσεις στην Εφορία αφού λόγω του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των Τραπεζών, όλα αυτά καθυστέρησαν και πήγαν πολύ πίσω.
Τόσο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, όσο και ο κύριος Μίχαλος  επικαλούνται τα προβλήματα που προκάλεσαν στην αγορά οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, κάνοντας λόγο για κατάρρευση των εσόδων των επιχειρήσεων και αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών προς τα ταμεία.
Το αίτημα του ΕΒΕΑ που συνυπογράφει και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ:
Χρονική παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 για την υπαγωγή των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των προηγούμενων μηνών έως και τον Ιούνιο 2015, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών για το Δώρο Πάσχα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή θα πρέπει να είναι η απολύτως συνεπής κατάθεση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα εξοφληθούν αντί για 100 σε 72 μηνιαίες δόσεις.      
Με την θέση του ΕΒΕΑ συμφωνεί απόλυτα και το Επιμελητήριο Ξάνθης που θα απευθύνει και σχετική επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς. σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη.   
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ  ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο  ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Μαζί με τα νέα μεικτά κλιμάκια τελωνειακών ελέγχων και δίωξης οικονομικού εγκλήματος, που ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά τη πρώτη εμφάνισή τους σήμερα (28.07.15) στη Θεσσαλονίκη, έδωσε το παρών ο Υφυπουργός στο Πρωθυπουργό και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Παρίσι. (Εκδόθηκε σχετικό ΔΤ)
Το μεικτό κλιμάκιο αποτελούσαν άντρες και γυναίκες τελωνειακοί, του ΣΔΟΕ, των Ειδικών Σωμάτων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, με επικεφαλής Επιθεωρητή από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών που εδρεύει στην Αθήνα.
Με τη βοήθεια X- Ray αυτοκινούμενης μονάδας που εστάλη από τον Πειραιά, το μεικτό κλιμάκιο έκανε τη πρώτη του έφοδο στο Β΄ Τελωνείο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, σκανάροντας δεκάδες κοντέινερ.
«Ως μέλος της κυβέρνησης, η σημερινή μου παρουσία εδώ καταδεικνύει δύο πράγματα: Την επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκινά έναν αγώνα κατά της διαφθοράς και του πάσης φύσεως οικονομικού εγκλήματος, όπως επίσης και ότι πολιτικά είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τη προσπάθεια όλων αυτών των λειτουργών του ελληνικού Δημοσίου, όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, για να αρχίσει να μπαίνει σε μια σειρά, με ένα νέο σχεδιασμό, η εύνομη λειτουργία του Κράτους, χωρίς να κάνουν πάρτι φοροδιαφυγής οι διάφοροι επιτήδειοι.
Η παρουσία μου εδώ αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία είναι και αρμόδια για τα Τελωνεία, όπως επίσης με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Το μήνυμα είναι – θα το επαναλάβω άλλη μια φορά – ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό που ξεκίνησε και θα δίνει το παρών της και με τη φυσική παρουσία των μελών της, όσο περισσότερο μπορεί, στον αγώνα που θα κάνουν εφοριακοί, τελωνειακοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, υπάλληλοι των ελεγκτικών - εισπρακτικών μηχανισμών σε όλα τα προβλέψιμα και απρόβλεπτα σημεία, όπου συντελείται είτε μικρή είτε μεγάλη διαφθορά».

Μετά το Β΄ Τελωνείο του ΟΛΘ ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στο γραφείο της με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια, με την οποία είχαν πολύωρη συνεργασία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ώστε να αποτελέσει ένα πολύτιμο συνεκτικό κρίκο στα θέματα πάταξης της διαφθοράς και μάλιστα σε μια εκτεταμένη παραμεθόρια περιοχή, όπως είναι η Μακεδονία - Θράκη, όπου το συνοριακό οικονομικό έγκλημα χρήζει συνεχούς και ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
Βοήθεια από το Δ' Σώμα Στρατού  ζήτησε ο Δήμος Θάσου για την διάνοιξη δασικών δρόμων στις περιοχές Πρίνου, Ραχωνίου κλπ
 
Και η περιφερειακή ενότητα Καβάλας υποστηρίζει το αίτημα του Δήμου Θάσου, που ζητά βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις, ειδικότερα από το 4ο σώμα στρατού. Πρόκειται για μια επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Θάσου στο 4ο Σώμα Στρατού, που εδρεύει στην Ξάνθη, ζητώντας μηχανήματα για τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων, στις περιοχές Πρίνου, Ραχωνίου κ.λ.π.
Γενικά στη Θάσο οι δασικοί δρόμοι συντηρούνται και καθαρίζονται  με παρεμβάσεις του Δήμου Θάσου και του Δασαρχείου του νησιού.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τώρα που αυξάνεται η θερμοκρασία κι επειδή ο Δήμος Θάσου και το Δασαρχείο δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν όλο το δασικό δίκτυο του νησιού, ζητούν βοήθεια από το 4ο Σώμα Στρατού.
Ζητούν δε συγκεκριμένα και πολλά στρατιωτικά μηχανήματα, που θα εργασθούν αν όλα πάνε καλά στις περιοχές που προαναφέραμε.
Το θέμα, δηλαδή, η επιστολή του Δήμου Θάσου στο 4ο Σώμα Στρατού, τέθηκε υπόψη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας η οποία το υποστηρίζει. Υποστήριξη για το αίτημα αυτό υπάρχει κι από την πολιτική προστασία.
Σύμφωνα με το proininews.gr, φέτος για πολλούς και διάφορους οικονομικούς λόγους η συντήρηση του δασικού δικτύου του νησιού δεν έγινε στην ώρα της και δεν έγινε καθόλου καλά. Το πρόβλημα επισημάνθηκε από τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την πολιτική προστασία, κι έτσι ο Δήμος Θάσου μαζί με το δασαρχείο κάνουν αυτό το διάστημα ότι μπορούν με τους δασικούς δρόμους. Είναι απαραίτητο οι ενέργειές τους να υποστηριχθούν κι από τις ένοπλες δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ το Σαββατοκύριακο είχαμε τουλάχιστον δύο μικροπεριπτώσεις πύρκαγιών σε δασικές εκτάσεις. Την Κυριακή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα ορεινά στη Λημνιά, όπου κάηκε μικρή έκταση με πουρνάρια, το Σάββατο κοντά στη Νικήσιανη κάηκε ένα στρέμμα με πουρνάρια.
Η εβδομάδα που άρχισε χθες θα είναι ζεστή μέχρι το τέλος και στο Νομό Καβάλας. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει και την πυροσβεστική υπηρεσία και την πολιτική προστασία, δεν είναι τόσο η υψηλή θερμοκρασία, όσο οι άνεμοι, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα επιτρεπτά για την περίοδο που διανύουμε όρια.

Λαπαβίτσας: Η έξοδος από το ευρώ, το πρώτο βήμα για να βγούμε από την κρίση
 Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή πολιτικών που βγάζουν την χώρα από την κρίση, αναφέρει σε νέο του άρθρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Ολόκληρο το άρθρο του κ. Λαπαβίτσα
Πρέπει να τονιστεί ότι η έξοδος από την ΟΝΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση στα προβλήματα της Ελλάδας.
Είναι ένα δύσκολο βήμα που επιβάλλεται στην Ελλάδα από την αδιαλλαξία των μελών της ΟΝΕ και την ιστορική αποτυχία της νομισματικής ένωσης.
Αντιμέτωπη με το τρίτο μνημόνιο που θα είναι καταστροφικό και στην πράξη θα αποδειχθεί μη εφαρμόσιμο, η Ελλάδα έχει μόνο την επιλογή της εξόδου και της αλλαγής πορείας.
Η έξοδος μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για πολιτικές που μειώνουν την ανεργία, αυξάνουν το εισόδημα και βάζουν τη χώρα σε δρόμο ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.
Η έξοδος από την ΟΝΕ είναι οπωσδήποτε ένας δρόμος που εμπεριέχει μετωπική σύγκρουση με ισχυρότατα εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αλλά αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσφέρει στην Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει τη κοινωνική της δομή προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Εάν η διαχείριση της εξόδου γίνει με τρόπο επιτυχή και εξασφαλίζοντας τη στήριξη μιας ισχυρής πλειοψηφίας, μπορεί να αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για να μπει η Ελλάδα σε διαφορετική τροχιά εθνικής ανεξαρτησίας στις διεθνείς της σχέσεις.
Η δύσκολη αρχική περίοδος της εξόδου μπορεί να γίνει σημαντικά ευκολότερη, αν υπάρξει δημόσια αποφασιστικότητα και θέληση.
Ο ελληνικός λαός πλέον συνειδητοποιεί ότι η προοπτική της παραμονής στην ΟΝΕ και της εφαρμογής του νέου μνημονίου θα φέρει τη μακροπρόθεσμη αποδυνάμωση της χώρας, με αύξηση των ανισοτήτων και των κοινωνικών εντάσεων, ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί η τεράστια πίεση του χρέους, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ασήμαντο παρία στη διεθνή σκηνή.
Αν υπάρξει καθαρή και έντιμη πληροφόρηση, ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι μπορεί και θέλει να στηρίξει την προσπάθεια εξόδου.
Η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει θα είναι η βάση για τη μεσοπρόθεσμη ανασυγκρότηση της χώρας.
Η Ελλάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει σε βαθιά μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού και δικαστικού συστήματος, καθώς και σε αλλαγή των κανόνων της αγοράς και της λειτουργίας του κράτους.
Πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα χρειάζεται συστηματική αλλαγή του πλαισίου των επενδύσεων.
Η μακρά ιστορική εμπειρία δείχνει ότι μια επίμονη επενδυτική προσπάθεια από πλευράς κάποιας χώρας βασίζεται πάντα στις εγχώριες δυνάμεις και δεν καθορίζεται από τις ξένες επενδύσεις.
Τα επενδυτικά κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό μπορούν να παίξουν στην καλύτερη περίπτωση έναν συμπληρωματικό ρόλο.
Για να υλοποιηθεί η μεσοπρόθεσμη επενδυτική τόνωση που χρειάζεται η Ελλάδα, θα πρέπει άμεσα να ισχυροποιηθεί το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.
Θα πρέπει επίσης να αναδιαρθρωθούν οι αποτυχημένες ιδιωτικές τράπεζες, υπό δημόσιο έλεγχο με νέα αντίληψη διοίκηση, με στόχο τη στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Η αναζωογόνηση των δημοσίων επενδύσεων και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος σε δημόσια βάση θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια σταθερή ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων.
Η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να αποκτήσει μία νέα σχέση ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Η έξοδος από την ΟΝΕ τελικά, είναι ένα βήμα στο δρόμο της κοινωνικής και οικονομικής μεταμόρφωσης της χώρας, αλλά είναι ένα ζωτικό και αναγκαίο βήμα.
Μετά το τελευταίο μνημόνιο η Ελλάδα απλώς δεν έχει άλλες επιλογές, πράγμα που σταδιακά συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότεροι οικονομολόγοι διεθνώς.
Αν οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα δράσουν αποφασιστικά, θα υπάρξει η λαϊκή στήριξη που είναι απαραίτητη για την επιτυχία.
Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι κρίσιμοι.
Φεύγουν μαζικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Βουλγαρία! Δραματική έκκληση Επιμελητηρίου Δράμας για λήψη μέτρων!
 
Το Επιμελητήριο Δράμας με επιστολή του στον Υπ. οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των υποχρεώσεων τους.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει 4 κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την μεριά του Υπ. Οικονομικών και των συναρμόδιων Υπουργείων.
” Όπως γνωρίζετε, η διαμορφωθείσα κατάσταση στην αγορά έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα έσοδα των οποίων και κυρίως των εμπορικών και των μεταποιητικών, έχουν βυθισθεί με μείωση 80%, σύμφωνα με στοιχεία μας.
Ταυτόχρονα τα αιτήματα μετεγκατάστασης στις χώρες των Βαλκανίων έχουν πολλαπλασιαστεί δραματικά, όπως επίσης έχουν αυξηθεί και τα ανοίγματα λογαριασμών σε Τράπεζες της Βουλγαρίας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε αυτές είναι εισαγωγικές, είτε είναι εξαγωγικές.
Κύριε Υπουργέ
Το άνοιγμα λογαριασμών φυσικών προσώπων ή εταιρειών, σε Τράπεζες της Βουλγαρίας είναι το ξεκίνημα της μεγάλης «φυγής», αφού πολλές επιχειρήσεις μετά τα νέα φορολογικά μέτρα, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρουν στη γειτονική χώρα και τις έδρες τους.
Στην Βουλγαρία η φορολογία των επιχειρήσεων είναι 10%-15%, την ώρα που στην Ελλάδα αγγίζει το 29% με τις νέες ψηφισμένες διατάξεις, επιπλέον της προκαταβολής φόρου 100% και φυσικά όλα τα υπόλοιπα μέτρα που επεβλήθησαν στην προηγούμενη πενταετία (ΕΝΦΙΑ, φόρος επιτηδεύματος κλπ).
Επίσης, στη γειτονική χώρα η επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρηματίες γίνεται το πολύ εντός εξαμήνου, σε αντίθεση με τη χώρα μας που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα έξι χρόνια.
Οι επιχειρήσεις, κυρίως οι εμπορικές και οι μεταποιητικές, λόγω έλλειψης ρευστότητας και λόγω αδυναμίας εισαγωγών εμπορευμάτων και πρώτων υλών, αναστέλλουν καθημερινά την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Πολλές από αυτές, πιθανόν να κλείσουν στο τέλος του 2015, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και του δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η λήψη μέτρων προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι επιβεβλημένη για αυτονόητους λόγους.
1.Άμεσα λήψη μέτρων για να μην χαθούν οι ρυθμίσεις για οφειλές στο δημόσιο, στις οποίες έχουν ενταχθεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μείωση των εσόδων οδηγεί σε αντικειμενική δυσκολία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις, δεδομένου ότι ακολουθεί φοροεπιδρομή εντός του 2015 με αύξηση των φόρων. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών (οι οποίες θα πρέπει να ρυθμίζονται με πάγια ρύθμιση τουλάχιστον 24 δόσεων) να μην αποτελεί λόγο απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων.
2. Η κατάσταση με τις εισφορές στον ΟΑΕΕ είναι δραματική. Από τα στοιχεία των κατά τόπους γραφείων, ήδη το 50% αυτών που έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες εισφορές και την χάνουν. Αν μη τι άλλο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πάγωμα των παλιών οφειλών στον ΟΑΕΕ είναι μονόδρομος, σε συνδυασμό με την θέσπιση ασφαλιστικής κατηγορίας ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα του ασφαλισμένου. Γίνεται σχετική αναφορά στο μνημόνιο για την σύνδεση της ασφαλιστικής εισφοράς με το πραγματικό εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα.
3.Οι πληρωμές των έργων του ΕΣΠΑ θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, ενισχύοντας την ρευστότητα των επιχειρήσεων.
4.Αλλαγές στο διαμορφωθέν πλαίσιο για τις εισαγωγές εμπορευμάτων και πρώτων υλών με αύξηση του ορίου (που ορίσθηκε από το capital control} και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η βασική αιτία φυγής επιχειρήσεων και κεφαλαίων είναι ο τρόπος λειτουργίας των capital control.
Κύριε Υπουργέ
Τα τέσσερα ζητήματα που προανέφερα είναι αυτά που κυριαρχούν, δυστυχώς σήμερα, στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι έχετε πλήρη γνώση της κρισιμότητας, για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και κατ’ επέκταση της πραγματικής οικονομίας.
Η λήψη μέτρων ανακούφισης δεν μπορεί να περιμένει την ούτως ή άλλως επί μακρόν επιβολή των capital control και της αδυναμίας ρευστότητας στην αγορά. Πρέπει άμεσα να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τα προαναφερόμενα.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας στα σημεία που προανέφερα διότι είναι ρεαλιστικά και κρίσιμα.
Για το Επιμελητήριο Δράμας
Ο πρόεδρος
Στέφανος Α. Γεωργιάδης

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Α.Μ.-Θ. για τις πλημμύρες στον Έβρο
Τον κίνδυνο δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων τον προσεχή χειμώνα στον Έβρο αν καθυστερήσει κι άλλο η αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τις πλημμύρες αναχωμάτων, αναδεικνύει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την ακόλουθη επερώτηση προς την Περιφέρεια που κατέθεσε ο επικεφαλής της Χρήστος Τρέλλης:
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων τον προσεχή χειμώνα στον Έβρο, αν συνεχιστεί η καθυστέρηση για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τις πλημμύρες αναχωμάτων. Επίσης δικαιολογημένες είναι και οι ανησυχίες των αγροτών του Έβρου, που ενώ φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τα ρήγματα στα αναχώματα του Έβρου, Άρδα και του Ερυθροποτάμου, που προκάλεσαν οι πλημμύρες του χειμώνα, να παραμένουν ανοιχτά και οι περιουσίες των αγροτών στο έλεος των καιρικών φαινομένων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κατανοεί την οργή των αγροτών που τα χωράφια τους “μπαζώθηκαν” στις πρόσφατες πλημμύρες και οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης χρονοτριβούν απαράδεκτα, με αποτέλεσμα να μείνουν ακαλλιέργητα και να πάει χαμένη μια ολόκληρη χρονιά.
ΕΠΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ο κ. περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες,
    Σε ποια κατάσταση είναι σήμερα τα αναχώματα των ποταμών Έβρου , Άρδα και Ερυθροποτάμου.
    Τι πρωτοβουλίες έχει λάβει συγκεκριμένα για την αποκατάσταση των αναχωμάτων
    Εάν έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για τις αποκαταστάσεις
    Εάν έχει έρθει σε επαφή με αντίστοιχο υπουργείο, τι δεσμεύσεις δόθηκαν
    Πώς δεσμεύεται ο ίδιος να τοποθετηθεί απέναντι στους αγρότες φτάνοντας πλέον στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.
 

Απαλλακτική εισήγηση για Μαρινάκη!
 
Η εισήγηση του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Τζιμπλάκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι απαλλακτική και όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγηθεί σε δίκη!
Στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων του 2011 ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες, απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση και δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνα, εκ της οποίας το αποτέλεσμα επήλθε. Ωστόσο, η εισήγηση και του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Τζιμπλάκη είναι απαλλακτική για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Βέβαια, πιθανότατα την Παρασκευή θα γίνει γνωστό το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών! Παράλληλα, η πρόταση του Ιωάννη Τζιμπλάκη έχει 84 κατηγορούμενους για το «Koriopolis» και όχι 93 που ήταν στην αρχική πρόταση. Ο αντιεισαγγελέας Εφετών προτείνει την παραπομπή των Μπέου και Τσακογιάννη για τέσσερα κακουργήματα.
Κατασκήνωση της 3ης Ομάδας Προσκόπων Δράμας στο Δάσος της Ελατιάς
 Την θερινή τους κατασκήνωση θα πραγματοποιήσουν η 3η Ομάδα Προσκόπων Δράμας και η 12η Ομάδα Προσκόπων Τριανδρίας Θεσσαλονίκης στο Δάσος της Ελατιάς, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, του Νομού Δράμας από της 30/7/2015-09/08/2015.
Οι Πρόσκοποι ηλικίας 12-15 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν 11 μέρες μέσα στην φύση, να γευτούν και να νιώσουν της ομορφιές του Δάσους και να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε ένα Δάσος, που σαν αυτό δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα!!
Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο αυτού του Δάσους.Αξίζει να το επισκεφτούν όλοι τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους.
Στο χώρο που συγκεκριμένα που γίνονται οι κατασκηνώσεις των Προσκόπων έχουν πραγματοποιηθεί πανέμορφες κατασκευές με σχοινί οι οποίες ταιρίαζουν απόλυτα με το πανέμορφο περιβάλλον που επικρατέι στο Δάσος, πάντα όμως με σεβασμό, φροντίδα και αγάπη προς αυτό.
Παίζοντας στη φύση, τα παιδιά εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις, παρατηρούν καi αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Ο Προσκοπισμός παραμένει εδώ και 105 χρόνια πρωτοπόρος στην κοινωνική αγωγή των παιδιών και κυρίαρχος συντελεστής κοινωνικής ανάπτυξης, είναι μια διεθνής εθελοντική, μη-πολιτική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, που είναι ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης
»Μια εβδομάδα ζωής στην κατασκήνωση αξίζει όσο έξι μήνες σε αίθουσα
«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» στο ξεροχείμαρρο Δοξάτο Δράμας
 
 
Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου διοργανώνει το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» στο πάρκο 5Χ5 στον ξεροχείμαρρο Δοξάτου.
Μια εκδήλωση για τη περιοχή, που έγινε πλέον θεσμός.
Στο φετινό «φεγγάρι» θα γλεντήσουμε με λαϊκούς- παραδοσιακούς ήχους και προβλέπεται τρελό ξεφάντωμα! Θα λειτουργεί και barbecue στο χώρο της εκδήλωσης!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »