*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουλίου

Ο Νίκος Ανταμπούφης καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής

01 Ιουλίου


Δημοτική Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ για τη ΞΑΝΘΗ:

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ
 Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στο  facebook περιέχει  ανάρτηση με το σήμα του Δήμου Ξάνθης και σύνθημα υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα. Πριν βιαστούν ο διαχειριστής της σελίδας και ο κ. Δήμαρχος να μας διαψεύσουν δηλώνοντας ότι πρόκειται για την «ομόφωνη» απόφαση της ΚΕΔΕ, ας σημειώσουμε τα παρακάτω:
α)  Η  ανάρτηση  πουθενά  δεν  παραπέμπει  στην  ΚΕΔΕ  παρά  μόνο  αν  επιλεγεί. Ξεκάθαρα παραπλανά προσπαθώντας να φαίνεται ότι πρόκειται για απόφαση του Δήμου Ξάνθης.
β)  Το  περιεχόμενο  της  ανάρτησης  αναφέρεται  επιλεκτικά  σε  έναν  υπότιτλο  της απόφασης της ΚΕΔΕ.
γ) Η απόφαση της ΚΕΔΕ δεν ήταν ομόφωνη. Η  πολυδιαφημισμένη  «ανεξαρτησία»  του  κ.  Δημάρχου,  πολύ  γρήγορα  ξέφτισε. Δυστυχώς παρακολουθούμε έναν Δήμαρχο που φέρεται ως κομματάρχης και θεωρεί τον Δήμο Ξάνθης ως εργαλείο κομματικής ανέλιξης και παρακολούθημα προσωπικών επιλογών δικών του ή και άλλων, σε τοπικό ή και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Δεν μας προξενεί έκπληξη μια τέτοια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση διότι έγκαιρα είχαμε  καταγγείλει  ως  υποκριτική  την  στάση  της  δήθεν  «ανεξαρτησίας».  Ούτε  μας προξενούν έκπληξη οι  παρελκυστικές τακτικές  του Δήμου ώστε να ορθώσει εμπόδια σε όσους  θέλουν  να  μιλήσουν  υπέρ  του  ΟΧΙ.   
Γνωρίζουμε  πολύ  καλά  ότι  η  αντίληψη    Αρχής για το Δήμο Ξάνθης είναι αυτή του ιδιοκτήτη που νέμεται την περιουσία του. Εκείνο  που  μας  ανησυχεί  είναι  το  γεγονός  ότι  η  τακτική  διαχείρισης  που  έχει επιλεγεί  από  τη  Δημοτική  Αρχή,  υποβαθμίζει  το  Δήμο  Ξάνθης,  τις  λειτουργίες  του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι διχαστική απέναντι στους δημότες. Μπροστά στις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας και εν όψει ενός σημαντικού δημοψηφίσματος  η  Δημοτική  Αρχή  του  Δήμου  Ξάνθης  αποδεικνύεται  κατώτερη  των περιστάσεων  και  λειτουργεί  με  μικροκομματικές  λογικές.  
 Έστω  και  τώρα  οφείλει  να λειτουργήσει ως Δημοτική Αρχή όλων των Ξανθιωτών.
1/7/2015 
Δημοτική Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ για τη ΞΑΝΘΗ


Το ΠΑΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει επιχειρηματικούς ομίλους -χωρίς να τους κατονομάζει- για τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων
 
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς.
Κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις στη χώρα που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τους. Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου.
Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του.
Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
 Απαιτούμε
•Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
•Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »