*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιουλίου

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ!

15 Ιουλίου
Οργή Αλέξανδρου Κοντού γιατί την τελευταία στιγμή ο Τσακαλώτος πήγε απο το 11% στο 23% το ΦΠΑ για φυτοφάρμακα, αρωματικά φυτά και ζάχαρη. Συνάντηση αύριο Πέμπτη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε για λόγους επιτάχυνσης της διαδικασίας καθώς πιέζει η ώρα για να τελειώσει σήμερα στην Ολομέλεια η ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, να μην μιλήσει από το βήμα.
Βαγγέλης Μεϊμαρακης και Σταύρος Θεοδωράκης (σ. σ. ο δεύτερος την αθέτησε), ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό ότι δεν προτίθενται να λάβουν τον λόγο εφόσον δεν μιλήσει και ο ίδιοςο πρωθυπουργός προκειμένου να επιταχυνθεί η αποψινή συζήτηση και η ψηφοφορία.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά διαφοροποιήθηκε από την κοινή θέση των πολιτικών αρχηγών και μετέφερε στον κ. Τσίπρα την πρόθεσή της να τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής όπως και έκανε, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση τόσο στον Τσίπρα, όσο και στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαβάζοντας μάλιστα και στίχους του Σαββόπουλου.
Παράλληλα επανέλαβε οτι "την συμφωνία του 3ου σκληρού μνημονίου, υπέγραψε προσωπικα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατέληξε με την φράση "δίνουμε εμπιστοσύνη όχι σε σας κύριε Τσίπρα, αλλά στην Ελλάδα..."
Μίλησαν επίσης οι Μιχαλολιάκος (Xρυσή Αυγή) και Κουτσούμπας (KKE), ενώ ο εισηγητής της Ν.Δ. κύριος Σταικούρας, κατήγγειλε την αύξηση ΦΠΑ στα φυτοφάρμακα, στη ζάχαρη και στα αρωματικά φυτά απο το 11 στο 23% που έγινε την τελευταία στιγμή απο τον Υπουργό Οικονομικών κ.Τσκαλώτο. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα την οργή του εξεδήλωσε και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός που για το σκοπό αυτό θα έχει συνάντηση αύριο Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Ν.Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κύριος Τσακαλώτος πάντως αποδέχτηκε τις παρατηρήσεις του κ.Σταϊκούρα για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δικαιολογήσει την αύξηση του ΦΠΑ.
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε επίσης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Φίλης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ χαρακτήρισε πραξικόπημα την προσπάθεια των ξένων να ρίξει τον λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό της Αριστεράς κ.Τσίπρα.. 

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Είναι σαν ψήφος εμπιστοσύνης
 
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο επίκεντρο της συζήτησής βρέθηκε η ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή για τα μέτρα, με τον Θεοδωράκη να επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι το Ποτάμι θα τα υπερψηφίσει.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας του επανέλαβε ότι η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Διάψευση Λαφαζάνης στη Bild: Δεν είμαι τρομοκράτης, δεν θα «εισβάλω» στην ΤτΕ. Ανοησίες τα δημοσιεύματα...
«Ανοησίες» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έτοιμο να «εισβάλει» στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Όλα αυτά τα σενάρια, όπου για παράδειγμα καταλαμβάνω την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ανοησίες. Δεν είμαι τρομοκράτης» φέρεται να είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σύμφωνα με τη Bild.
«Αλλά αυτά τα 22 δισεκατομμύρια υπάρχουν - και μάλιστα μοιρασμένα σε διάφορα σημεία της χώρας. Σε μετρητά. Και τα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν στον κόσμο» συμπληρώνει.
Τα περί σχεδίου κατάληψης του νομισματοκοπείου διέψευσαν νωρίτερα και συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Απευθυνόμενοι στους εμπνευστές των «άθλιων», όπως υπογραμμίζουν, δημοσιευμάτων περί σχεδίων του Παναγιώτη Λαφαζάνη για «κατάληψη, τάχα, του Νομισματοκοπείου, σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα και απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων ευρώ» απαντούσαν με τη φράση: «Αιδώς Αργείοι».
«Ο στόχος αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων δεν είναι το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά οι συνεπείς αντιμνημονιακές προοδευτικές θέσεις που εκφράζει» τόνιζαν.
ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ 

Ο σημερινός πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί που διορίστηκε μόλις πριν από 8 μήνες, θα αντικατασταθεί από τον Αχμέτ Σαδίκ Ντογάν
Διορισμοί ανακοινώθηκαν από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναδημοσιεύουν τα Τουρκικά Νέα, από την Εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το διάταγμα με τους διορισμούς για το οποίο επί μήνες υπήρχαν πολλά κουτσομπολιά, υπογράφτηκε πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με αυτό η πιο μεγάλη έκπληξη είναι πως ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί που διορίστηκε από το Ναχιτσεβάν όπου βρισκόταν, πρόξενος Κομοτηνής μόλις πριν από 8 μήνες, τώρα διορίστηκε ως ακόλουθος στην πρεσβεία στην Σόφια. Στην θέση του στο προξενείο Κομοτηνής διορίστηκε ο 1ος ακόλουθος στην πρεσβεία στην Σόφια Αχμέτ Σαδίκ Ντογάν. Επίσης στην θέση του υποπρόξενου Αλπέρ Ατάκ που διορίσθηκε 2ος γραμματέας στην πρεσβεία στο Κόσσοβο, έρχεται ο νυν 2ος γραμματέας στην πρεσβεία στην Μανίλα των Φιλιππίνων Νταβούτ Οτζάκ. Τέλος, ο γνωστός ως Αντνάν-μπαμπάς και ιδιαίτερα αγαπητός Αντννάν Οζτούρκ, ανακαλείται στα κεντρικά στην Άγκυρα και στην θέση του έρχεται από Άγκυρα ο Οσμάν Σαχίν και πάλι από την Μανίλα των Φιλιππίνων η 3η γραμματέας της πρεσβείας εκεί, Ντεριά Οτζάκ.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, προσερχόμενος πριν από λίγο στη Βουλή και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, έκανε την εξής δήλωση:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με δηλώσεις που έχει κάνει και ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίσαμε ότι πορευόμαστε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και στηρίζουμε τη κυβέρνηση. Αυτό είναι μήνυμα ενότητας.
Πολλές φορές στη ζωή μας, οι περισσότεροι από εμάς, ίσως και όλοι οι άνθρωποι, έχουμε κάνει πράγματα που δεν θέλαμε ή που μας τα επέβαλαν. Και τελικά τα κάναμε και πολύ καλύτερα από εκείνους που τα πίστευαν.
Εν προκειμένω, σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι, ότι αυτό που θα ψηφίσουμε και θα στηρίξουμε δεν περιέχουν σκληρά και δύσκολα μέτρα. Αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αφήσω την Ελλάδα να γίνει μια χώρα έξω από την Ευρώπη, με ένα άλλο νόμισμα, την ώρα που κάποιοι μιλάνε για (δυσμενείς) συνέπειες που μπορεί να έχει το αποψινό ΝΑΙ, αλλά κανένας από αυτούς δεν εξηγεί την καταστροφική συνέπεια του αποψινού ΟΧΙ».

Σάλος με τις φωτογραφίες της Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ψώνιζε στην πανάκριβη μπουτίκ LUISA
Την ακριβότερη ίσως μπουτίκ του Κολωνακίου, Luisa επέλεξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη για να κάνει τα ψώνια της, την ώρα που οι συνάδελφοί της έδιναν μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ψηφίσει «ναι» και βγήκε στο Κολωνάκι για ψώνια. Η κ. Τζάκρη αγόρασε σύμφωνα με το iefimerida.gr δύο φούστες και αξεσουάρ για τον λαιμό και τα χέρια ενώ το site αναφέρει πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε να της στείλουν τα ψώνια στο σπίτι, σήμερα. Σάλος με τις φωτογραφίες της Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ψώνιζε στην πανάκριβη μπουτίκ LUISA Πηγή: www.lifo.gr
Τι απαντούν οι δημοσιογράφοι της λίστας ΚΕΕΛΠΝΟ-Πάντως τα "πήραν", αλλά ως.....κρατική διαφήμιση!
Στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται η λίστα με τους δημοσιογράφους που φέρονται να έχουν λάβει ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τη λίστα παρέδωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος όπως ανακοίνωσε την παρέλαβε από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Κατέθεσα την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τα ποσά που εδόθησαν σε μέσα και δημοσιογράφους. Ποια είναι νόμιμα θα φανούν. Δεν κατηγορώ», ανέφερε. Διαβάστε τι απαντούν οι δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου, που φέρεται να έχει λάβει 398.000 ευρώ, έγραψε στο Twitter: «Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Όσα αναφέρονται είναι διαφήμιση 2 ετών σε εταιρίες ΜΜΕ στα οποία είμαι μέτοχος». «Κατά τη λογική Καμμένου με χρηματίζει και η μπύρα Heineken; Εχει διαφημιστεί περισσότερο απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στα ΜΜΕ που είμαι μέτοχος… Θλίψη!», ανέφερε σε άλλο μήνυμά του, ο εκδότης της Real.
Οι δηλώσεις δημοσιογράφων της λίστας στο Zougla:
Μ. Κουρής: «Ας μας δείξει ο Καμμένος τα επίσημα χαρτιά. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ούτε ο Γιώργος Κουρής».
Γ. Κουρής: «Εάν αυτός που κατασκεύασε τη λίστα που ανήρτησε το site του περιοδικού Hot Dog, με τους δημοσιογράφους που λάδωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ και γράφει ότι «Ο Κουρής πήρε 273.000 ευρώ», αναφέρεται σε εμένα τον Γιώργο Α. Κουρή, την εφημερίδα ή το κανάλι μου, είναι ψεύτης και απατεών, γιατί τέτοιο ποσό δεν έφτασε ποτέ σε εμένα, τον σταθμό ή την εφημερίδα μου, που ήταν αποκλεισμένα από κρατικές διαφημίσεις, με κυβερνητικές εντολές. Εάν πάντως αυτά τα 273.000 ευρώ υπάρχουν στο ταμείο του φαληρημένου από τις πολλές ρεμούλες ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν έχουν φαγωθεί ακόμη και προορίζονται για διαφήμιση στην kontranews και στο kontra channel, αφού τους ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον τους για μένα, που εκδηλώνεται βέβαια κατόπιν εορτής και μετά το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν στο ευαγές αυτό κρατικό ίδρυμα επί πολλά χρόνια τους παρακαλώ, να μας στείλουν τα χρήματα αύριο, ή να περάσουμε εμείς από τα γραφεία τους να τα πάρουμε, γιατί λόγω της κρίσης και των κλειστών τραπεζών, τα χρειαζόμαστε επειγόντως! Για τον κόπο τους μάλιστα, μπορούν να κρατήσουν από τα 273.000 ευρώ που γράφουν ότι πήραμε, τα 50.000 ευρώ για μίζα».
Ν. Ευαγγελάτος: Με καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Α. Σκαναβής, Ελεύθερος Τύπος: Πράγματι τα μέσα του Ομίλου έπαιρναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για προώθηση διαφημίσεων. Υπήρχαν ούτως ή άλλως οι διαφημίσεις και στα site και στην εφημερίδα. Μάλιστα, μας οφείλονται χρήματα τα οποία δεν έχουμε εισπράξει αν και έχουν τιμολογηθεί.
Γ. Τράγκας: Έκλεισα τις εφημερίδες και τα site μου το 2009. Ένα περιοδικό βγάζω (Crash). Τα λογιστήρια μου είναι ανοιχτά. Τα χρήματα αυτά διανεμήθηκαν παλιά, μέσα μία εξαετία, σε τρεις εφημερίδες, ένα ραδιόφωνο και ένα κανάλι.
Τ. Χατζής: Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ ως φυσικό πρόσωπο, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Οι λογαριασμοί μου είναι ανοιχτοί.
Μ. Τσέκου: Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα αυτά. Εντός της ημέρας θα βγάλω διάψευση.
Π. Κουσουλός: Με καλύπτει απόλυτα η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αλλά και αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως η στοχοποίηση και η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Φιλική νίκη 2-1 στο Tsarsko Selo με την Αλβανική Τέουτα!
 
Διαφορετική ήταν η Τετάρτη για την SKODA ΞΑΝΘΗ που διανύει το 2ο στάδιο της προετοιμασίας της. Μετά από 9 διαδοχικές μέρες προπονήσεων οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με αντίπαλο την Αλβανική Τέουτα στο Tsarsko Selo της Σόφιας, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της ξανθιώτικης ομάδας.
Το τελικό 2-1 υπέρ της SKODA ΞΑΝΘΗ ήρθε με... ανατροπή καθώς οι Καπετάνος - Λουσέρο σκόραραν ανατρέποντας το 0-1 που είχε διαμορφωθεί στο 60ό λεπτό.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που χρησιμοποίησε στο α’ μέρος τους Γκαραβέλη, Μπαξεβανίδη, Χατζητερζόγλου, Κολλαρά, Παπαστεριανό, Έλτον, Γουάλας, Φασίδη, Ράνο, Σολτάνι και στην επανάληψη τους Δεμένικο, Μπέρτο, Φλίσκα, Καρυπίδη, Ζαραδούκα, Βασιλακάκη, Τόμιτς, Ορφανίδη Λ., Καπετάνο, Νάκα και Λουσέρο, είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια.
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 7’ ο Φασίδης έκανε την πάσα και ο Ράνος σούτερες από πλάγια δεξιά θέση για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας. Στο 15’ ο Μπαξεβανίδης «βρήκε» τον Ράνο αλλά ο τερματοφύλακας της Τέουτα βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 16’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Έλτον στο δευτερο δοκάρι, ο Γουάλας αμαρκάριστος έκανε το άστοχο πλασέ. Στο 30’ μετά από πάσα του Σολτάνι, ο προωθημένος Παπαστεριανός σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από σώμα αμυνόμενου. Στο 35’ η Τέουτα είχε την πρώτη της καλή στιγμή με ένα άστοχο σουτ από πλάγια δεξιά θέση. Στο 39’ σέντρα του Κολλαρά, κεφαλιά του Ράνου, η μπάλα πέρασε άουτ.Στο 42’ ο Φασίδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα μετά την πάσα του Σολτάνι κι ένα λίγο αργότερα ο τελευταίος έκανε τη σέντρα με τον Ράνο να μην βρίσκει στόχο με την κεφαλιά που επιχείρησε. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Αλβανική ομάδα στο 60ό λεπτό άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1 όμως η απάντηση της SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν άμεση. Στο 68’ ο Καπετάνος ανατράπηκε για να δοθεί το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για να κάνει το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα Μπέρτος έκανε τη σέντρα, ο Καπετάνος την κεφαλιά με την μπάλα να μην πηγαίνει στο στόχο. Στο 86’ ο Μπέρτος από δεξιά βρήκε τον Καπετάνο κι ο τελευταίος «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Λουσέρο που έκανε το 2-1. Στο 89’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Τόμιτς δεν βρήκε τον στόχο.
Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος συνεχίζει την αποθεραπεία του ενώ στις υποχρεώσεις της ομάδας δεν βρίσκεται και ο Πέτρος Ορφανίδης που την Πέμπτη στις 19:00 στο AEL Arena με τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσουν την Ρωσία στον ημιτελικό της τελικής φάσης του EURO U-19 
Οι τζιχαντιστές απειλούν τα Βαλκάνια

Πρώτος τους στόχος, η Σερβία, σύμφωνα με μίντια της χώρας
 
Οι χώρες των Βαλκανίων αποτελούν στόχο ισλαμιστών τρομοκρατών, όπως προκύπτει από το βίντεο που φέρει τον τίτλο «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο» που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με τη μορφή στίχων οι δημιουργοί του βίντεο προβάλλουν μηνύματα προς τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια για να τους ενθαρρύνουν να ενταχθούν στο «Ισλαμικό Κράτος».
Σύμφωνα με τον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTS), στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε στο YouTube στις 10 Ιουλίου η Σερβία είναι ο πρώτος στόχος των εξτρεμιστών, οι οποίοι μέσω θρησκευτικής ωδής -κασίντα – διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την ισλαμική εξουσία.
Μετά την κατάκτηση της Σερβίας, αναφέρουν ότι σχεδιάζουν την κατάληψη της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.
Στον πρώτο στίχο αναφέρεται: «Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι Μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο». Στο τέλος του βίντεο, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B9 δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.
Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι το πρώτο απειλητικό μήνυμα για τα Βαλκάνια μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε.
Έρχεται το νομοσχέδιο για τα κανάλια-Όποιος πληρώσει τα περισσότερα, παίρνει την...άδεια!
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και τη χρήση συχνοτήτων σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για δέσμευση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό για να σταματήσουν οι ιδιότυπες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και των καναλαρχών».
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σημείωσε πως το σχέδιο νόμου αποτελείται από δυο μέρη. Αναλυτικότερα, το πρώτο έχει να κάνει με τον μέγιστο αριθμό των αδειοδοτούμενων καναλιών και το δεύτερο με τις συχνότητες και την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη, οι άδειες θα δοθούν στα κανάλια (πανελλαδικά και περιφερειακά) που θα καταθέσουν την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά με βάση την τιμή εκκίνησης. Μάλιστα, αναγνώρισε ότι υπάρχει η πιθανότητα, κάποιο ή κάποια κανάλια να μείνουν εκτός διαγωνισμού, εάν προσφέρουν χαμηλότερο τίμημα.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την λειτουργία των καναλιών, ενώ τόνισε πως το κάθε κανάλι θα έχει πλέον μόνιμη άδεια και όχι προσωρινή και δεν θα έχει έτσι “ιδιότυπο νταλαβέρι” με το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να ανανεώνονται οι προσωρινές του άδειες.
Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, άσκησε έντονη κριτική στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ευρυεκπομπής στη DIGEA, στην οποία μέτοχοι είναι τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.
Υπό αίρεση οι επαναπροσλήψεις σε δημόσιο, ΕΡΤ-Πάνω από 7.000 υπάλληλοι κινδυνεύουν να απολυθούν εκτός αν..
Να καταργήσει τους νόμους  Κατρούγκαλου (4325/2015) και Παππά  για τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο και στην ΕΡΤ αντίστοιχα εκτός κι αν βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα, καλείται η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα  “με την εξαίρεση του νομοσχεδίου ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με σκοπό την τροποποίηση νομοθεσιών που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία 20 Φλεβάρη από υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος ή να προσδιορίζουν σαφώς αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα τα οποία στη συνέχεια δημιούργησε”.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των όσων έχουν επαναπροσληφθεί φτάνει τους 5.600 (7.200 μαζί με τους επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ οι οποίοι πληρώνονται από το σχετικό τέλος και άρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό) με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια για  ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ετέθη από τους Ολλανδούς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.
Πόσες είναι όμως οι επαναπροσλήψεις και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημοσίου στην περίπτωση που ισχύσει το πρώτο σενάριο;
– Πρώτα απ’ όλα είναι οι περίπου 1.500 σχολικοί φύλακες
-Οι 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ
-Οι 1.174 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
-Οι 600 καθαρίστριες
– 450 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ (251), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (180) και του ΟΓΑ (19)
-88 θέσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης (29) και Αγροτικής Ανάπτυξης (59)
Δηλαδή, συνολικά 5.612 υπάλληλοι.
Σε αυτούς, εφόσον ισχύει το «ολλανδικό σενάριο» πρέπει να προστεθούν οι 1559 υπάλληλοι της ΕΡΤ, ανεβάζοντας των αριθμό σε 7.171.
Να σημειωθεί ότι οι περίπου 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί που επανήλθαν στις θέσεις τους ακόμη κι αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν κινδυνεύουν καθώς θα επανατοποθετηθούν πίσω στις θέσεις τους στην ΕΛΑΣ.
Υπερήφανο ΟΧΙ του ΠΑΜΕ στο 3ο Μνημόνιο-Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της  Τετάρτης
 
 
Με μεγάλη και δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης και κατάληξη στην Κεντρική πλατεία της πόλης, μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης (ΚΚΕ) διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στο νέο σκληρό μνημόνιο και να πουν ΟΧΙ στα σχέδια των δανειστών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης

Τετάρτη 29 Ιουλίου

ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ

Ο απόλυτος έλληνας showman αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Ελλάδα!
Με νέες μεταμορφώσεις, ανανεωμένα κείμενα, νέες μιμήσεις, εντυπωσιακά λαμπερά κοστούμια και άφθονη καυστική σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας. O ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ θα μας κάνει να ξεχάσουμε τη μελαγχολία των ημερών και να γελάσουμε με όσα θα μας διηγηθεί.
Στο ανατρεπτικό δίωρο one man show:
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κλείνει το μάτι στην Μελίνα Μερκούρη. Η Μαριννέλα συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η Άντζελα σε ρόλο εκτιμήτριας τέχνης της ελληνικής show business κρίνει, κατακρίνει, συγκρίνει, επικρίνει και αστροπελεκίζει τους Μαζωνάκη, Χατζηγιάννη, Ρέμο, Βίσση, Ρουβά, Θεοδωρίδου, Πάολα, Παντελίδη και άλλους πολλούς. Η Ρένα Βλαχοπούλου το παίζει όπως πάντα σε διπλό ταμπλό και «Χαρτοπαίχτρα» και «Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου και η Λίτσα Διαμάντη συντροφεύουν τον βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στράτο Διονυσίου στο τραγούδι «Της γυναίκας η καρδιά». Η Δέσποινα Μοιραράκη πουλάει μπουχάρες με επαναλαμβανόμενα μοτίβα, η Έλλη Στάη κάνει..... ίντριγκα. Γνωστοί και περιζήτητοι εργένηδες και όχι μόνο, της ελληνικής show business, προσφέρουν γονατιστοί, μονόπετρα στη βασίλισσα της νύχτας Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Η πολιτική σε κρίση πανικού τρώει χαστούκια από το ΔΝΤ και συναντάμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ραχήλ Μακρή μέχρι και το Δήμαρχο του Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη σε ένα ξέφρενο πανηγύρι του αυθεντικού λαϊκού ερμηνευτή μας, Μάκη Χριστοδουλόπουλου.
Κείμενα-σκηνοθεσία-κοστούμια: ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
Σκηνικά: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
Μουσική Διεύθυνση - ενορχήστρωση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
Φωτισμοί: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΟΓΚΑΣ
Οργάνωση Περιοδείας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ 6977218788 - artrackgr@gmail.com
Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Μαργαρίτα Σίσιου 6979222214 margaritasisiou@gmail.com

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »