*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Απριλίου

Γιατί τόσος "κομπλεξισμός" κύριε Δημαρχόπουλε και κυρία Σούλα Ιακωβίδου για τα ΜΜΕ του Νομού μας; Γιατί δεν μας ενημερώσατε;;;;;

19 Απριλίου


Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε και Δήμος Ξάνθης μαζί, ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 19 Απριλίου, φυτεύουν 250 δέντρα στην περιοχή του παλιού ξυλοκάρβουνου (Δρυμός) στο δρόμο για το Καρυόφυτο! 
 
Με πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ και σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης που ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτήν, θα φυτευτούν 250 δεντράκια στο παλιό εργοστάσιο ξυλοκάρβουνου του πρώην Δήμου Σταυρούπολης σήμερα Κυριακή 19 Απριλίου από τις 11 το πρωί.
Η ιδέα να αναπλαστεί ο χώρος του ξυλοκάρβουνου είναι βέβαια παλιά καθώς και απο την πρώην δημοτική αρχή ο νυν αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος, είχε ζητήσει την δενδροφύτευση και ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο έστω και με καθυστέρηση, υλοποιείται τώρα μετά από την ιδιωτική πρωτοβουλία που πήρε η ΣΕΚΕ κινητοποιώντας καπνεργάτες και καπνοκαλλιεργητές, το ενδιαφέρον της οποίας άλλωστε είναι ιδιαίτερα μεγάλο για όλη την ακριτική περιοχή.
Το περίεργο της υπόθεσης; Ο Δήμος Ξάνθης για μια ακόμη φορά αγνόησε και δεν ενημέρωσε τα υπόλοιπα ΜΜΕ, αρκούμενος σε μια απλή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του και στο δημοτικό ραδιόφωνο, που ελάχιστοι φυσικά έλαβαν γνώση, κάτι που μόνο ως «κομπλεξισμός» μπορεί να χαρακτηριστεί….
Πρόκειται βέβαια για πρακτική που ακολουθεί ο Δήμος με εντολές του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς με την πλήρη ανοχή και κάλυψη και της αντιπολίτευσης, έχει μετατρέψει το Δημοτικό Ραδιόφωνο που κοστίζει στο Δήμο Ξάνθης τουλάχιστον 300.000 ευρώ ετησίως, σε προσωπικό….γραφείο τύπου και αυτοπροβολής!
Ενώ λοιπόν η ΣΕΚΕ πήρε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, ο Δήμος Ξάνθης κατώτερος όπως πάντα των περιστάσεων, περιόρισε την πληροφόρηση κι ενώ υποτίθεται έχει και μια συγκεκριμένη αργόσχολη υπάλληλο που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο (σ.σ. Σούλα Ιακωβίδου), κανείς δεν ενημέρωσε τα ΜΜΕ της Ξάνθης για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε με ένα απλό email!
Ευτυχώς ωστόσο που η ΣΕΚΕ  που είναι και ο σημαντικός αρωγός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προκειμένου να δενδροφυτεύσει με τους εργαζόμενους αλλά και τους καπνοκαλλιεργητές την περιοχή του παλιού εργοστασίου του ξυλοκάρβουνου, προσκάλεσε κάποιους ανθρώπους και αυτοί μας...πληροφόρησαν για την εκδήλωση την τελευταία έστω στιγμή! .
Ρωτώντας για μια ακόμη αφορά τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο, γιατί τέτοιος ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ για τα ΜΜΕ του Νομού μας, αλλά και γιατί προεκλογικά την προβολή και νίκη του, την οφείλει στα άλλα ΜΜΕ, αναζητήσαμε και δημοσιεύουμε στο μπλοκ του "Μ" και την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω.
"Επειδή πιστεύουμε ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, το Τμήμα Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με την Σ.Ε.Κ.Ε. στα πλαίσια της νέας φυτευτικής σεζόν θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση, την Κυριακή 19/04/2015 και ώρα 11.00 πμ στον χώρο του παλαιού εργοστασίου του ξυλοκάρβουνου «Δρυμός», εξωραΐζοντας την παραμελημένη έκταση  σε χώρο αναψυχής."
 -Τουλάχιστον ο Δήμος Πρότυπος ομολογεί ότι....παραμέλησε την συγκεκριμένη έκταση! Κάτι είναι κι αυτό….Οπότε οι κάτοικοι και καπνοπαραγωγοί της περιοχής μαζί με τους εργαζόμενους της ΣΕΚΕ ας πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Άλλωστε όταν το πράσινο έχει ανατεθεί στον Τσέπελη, που να "προλάβει" ο άνθρωπος να ασχοληθεί με τέτοιες πρωτοβουλίες...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »