*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Απριλίου

Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών

22 Απριλίου

Καραμέρος: Υποκριτικές οι αντιδράσεις για τη μεταφορά των αποθεματικών-Εξ οικείων τα βέλη στους Περιφερειακούς...
 
Επικριτικός απέναντι σε όσους αντιδρούν σχετικά με τη μεταφορά των αποθεματικών, εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.
«Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και επιλέγουν να αγνοήσουν ότι τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Αποσιωπούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για μία προσωρινή δεκαπενθήμερη εσωτερική ανακύκλωση της βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας, δεν επηρεάζει στο παραμικρό την λειτουργία των ΟΤΑ και βέβαια της περιφέρειας Αττικής».
Ο κ. Καραμέρος έκανε λόγο για καταστροφολογία, υπογραμμίζοντας ότι διαδίδεται ψευδώς πως απειλείται η καταβολή των επιδομάτων, η αποπληρωμή των έργων ή άλλες κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ γενικά και της περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα.
«Είναι φανερό ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι»,  σημείωσε.
Επίσης ο Γιώργος Καραμέρος χαρακτήρισε «υποκριτικές τις αντιδράσεις εκείνων που αποσιωπούσαν συστηματικά, την περικοπή κατά 66% των κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ - του "οξυγόνου" των ΟΤΑ» σημειώνοντας ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός με ανακοίνωση του χαρακτήρισε «πρωτοφανή στα χρονικά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει χέρι σε πόρους που είναι για έργα και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα» και σημειώνει ότι αυτή η τακτική «παραβιάζει ευθέως την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και οδηγεί δήμους και περιφέρειες σε αδυναμία προσφοράς στην κοινωνία και οικονομικό στραγγαλισμό».

ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Πανέμορφη ορειβατική διαδρομή στα βουνά της Ροδόπης την Κυριακή 26/4
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια απαιτητική διαδρομή από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, την Κυριακή 19/4 από το χωριό Κιμμέρια στην κορυφή Καραολάν (1100μ). Στην πορεία που διήρκεσε οκτώ ώρες και διανύθηκαν είκοσι χιλιόμετρα, συμμετείχαν εννιά ορειβάτες μέλη του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης. Ο καιρός αν και συννεφιασμένος και κατά περιόδους βροχερός, δεν εμπόδισε την ομάδα να απολαύσει μια διαδρομή με έντονες εναλλαγές τοπίου | αρχικά βραχώδες διαβρωμένο έδαφος, στη συνέχεια το εγκαταλειμμένο χωριό Πόρτα και το τελικό τμήμα της διαδρομής σε δασικό μονοπάτι, με οξιές και φουντουκιές.
Την επόμενη Κυριακή 26/04, ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης σας καλεί να συμμετέχετε σε  μια πανέμορφη ορειβατική διαδρομή στα βουνά της Ροδόπης, που θα περιλαμβάνει την Μαύρη Πέτρα (1588μ.), το Μεγάλο Λιβάδι, τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (πυραμίδα 81), από τη γέφυρα του Λεωνίδα.
Διάρκεια  9 ώρες | Μήκος διαδρομής 25 χλμ. | Υψομετρική διαφορά 600μ. | Βαθμός δυσκολίας 3.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον υπεύθυνο Παναγιώτη Ντούμα, στο τηλ. 6977199811.
Ακόμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου στο www.eosx.gr και τη σελίδα μας στο facebook (www.facebook.com/eosxanthis).
Καλή ανάβαση !!
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης
Το μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν επισκέφθηκε ο Καμμένος
Με την επίσκεψή του στο Ελ Αλαμέιν όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αίγυπτο ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Στην ελληνική αποστολή η οποία επιστρέφει απόψε στην Αθήνα συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στις Σάτρες (26 Απρ 2015)

Την 26η Απρ. 2015 (ΚΥΡΙΑΚΗ), στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, θα τελεστεί από ώρας 07:30-11:00, η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεώργιου & Αγ. Δημητρίου, στις ΣΑΤΡΕΣ.
Όσοι και όσες επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τον εκκλησιασμό, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ‘’αναδόχου’’ Συλλόγου, Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ξάνθης (ΣΥ.ΣΥ.ΠΟ.ΔΗ), παρακαλούνται  να προσέλθουν.
Οι επιθυμούντες, δύνανται να κινηθούν μισθωμένα λεωφορεία, με θέση – ώρα αναχώρησης:
             α.   Έμπροσθεν ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αγοράς (40  Εκκλησιών).
             β.   07:30: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  (καμία αναμονή).
Δηλώσεις συμμετοχής, για όσους επιθυμούν να κινηθούν με μισθωμένο λεωφορείο, παρακαλούμε να απευθύνονται μέχρι και την 24 Απρ.( ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,12:00),  όπως παρακάτω :
            α. Μέλη και "Φίλοι" της ΕΑΑΣ / Παράρτημα Ξάνθης
                Με email ή  στα κινητά τηλέφωνα: 6937409943 και 6937100910.
            β. Μέλη και Φίλοι Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου Ξάνθης
                Τηλέφωνα: 25410- 70910 και 6976467323.
            γ. Ανάδοχοι και άλλοι Σύλλογοι
                Στα τηλέφωνα των Συλλόγων τους, για τα μέλη τους και φίλους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »